Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

test do urzędu skarbowego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:24
    Witajcie!! Jutro zdaję test kwalifikujący do urzedu skarbowego. Czy ktoś z
    Was zdawał już taki test. Jakie mogą być pytania> Jeśli mogę o jakieś
    przykłady . Będę bardzo wdzięczna. Tak się cieszę że mam szansę po 2 latach
    szukania pracy ale boję się że zawalę. Pomóżcie może ktoś z Was już coś
    takiego zdawał. Dzięki z góry,
    Obserwuj wątek
      • Gość: emma Re: test do urzędu skarbowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:33
        Ja zdawałam na początku stycznia - na stanowisko księgowej. Powiedziano mi, że
        test będzie z ustawy o rachunkowości i z ordynacji podatkowej. Było 35 pytań, z
        tego 31 (!) z ordynacji a pozostałe z rachunkowości - a przypominam, że
        chodziło o stanowisko księgowej... Poza tym byłam w szoku, bo test zdaje się na
        laptopie - w sali było 10 stanowisk, zastanawiam się skąd oni mają kasę na to
        wszystko. Co do testu, to powiem jeszcze, że prawdopodobnie każdy kandydat miał
        inne pytania - bo ja np. miałam "wersję 29" (więc może jeśli chodzi o proporcje
        pytań z tych dwóch ustaw to miałam po prostu takie psie szczęście...). Test był
        wielokrotnego wyboru, 3 odpowiedzi w każdym pytaniu. Myślę, że jeśli ktoś zna
        dobrze ordynację podatkową, to nie powinien mieć problemu. Niestety samo zdanie
        testu to nie wszystko, potem jest jeszcze rozmowa, a i tak dostają się znajomi
        znajomych. Ale pozytywnie odbieram to, że w kulturalny sposób pocztą
        zawiadamiają, że nie przeszło się dalej. (Ja zadawałam na Śląsku)
        • Gość: jull Re: test do urzędu skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:54
          a ile zarabia sie w urzedzie na stanowisku starszego referenta, bo mam propozycję i nie wiem czy sie opłaca?
          • Gość: IGA25 Re: test do urzędu skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:35
            MIAŁAM TEST, PYTANIA Z ORDYNACJI, Z PRAWA USTROJOWEGO I PODATKU DOVH, OD OSÓB
            FIZYCZNYCH. a ZAROBKI PONOĆ W GRANICACACH 1200 NETTO. JA NIESTETY NIE ZDAŁAM
            TESTU ZABRAKŁO MI 2 PUNKTÓW. JESTEM WŚCIEKŁA.
            • Gość: norbi Re: test do urzędu skarbowego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.05, 23:00
              a jak juz dostaniesz ta prace, hehe, to moglbym byc Twoim przyjacielem? takich
              znajomosci to ze swieczka szukac ! pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka