Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

notorycznie bez pracy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 01:38
    już nie mam siły, pomóżcie, szukam pracy jakiejkolwiek od roku czterech
    miesięcy, dwudziestu jeden dni i jedenastu godzin. Nikt mnie nie chce, a ja
    jestem inteligentna, wykształcona, mam kilkuletnie doświadczenie, biegle władam
    francuskim. Tylko poważne oferty. gartyhom&poczta.gazeta.pl. pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 09:33
        w jakiej dziedzinie masz doświadczenie ?
        • Gość: złamany Re: notorycznie bez pracy IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 10:38
          zlotyrybek napisał(a):

> w jakiej dziedzinie masz doświadczenie ?

Ty znowu swoje. A jakie to ma znaczenie??? Pracy nie ma i tyle!
          • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 11:07
            Załamany - kto cię pyta. Na świecie są ludzie, którzy mają w czymś
            doświadczenie. W czymś poza pasaniem krów , tak jak ty.
            Dla ciebie pracy nie ma, ale może dla kogos innego się znajdzie.
            Na drzewo !
            • Gość: iwona Re: notorycznie bez pracy IP: *.pierwszapraca.gov.pl 07.06.02, 12:09
              Czy dla Ciebie zlotarybko pasanie krów to cos zlego??
              • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 12:38
                Absolutnie nie. Tylko dziedzina trochę mało rozwojowa bo kolega Załamany nie
                może znaleźć pracy - a sam tę umiejętność opisał jako doświadczenie zawodowe.
                Jeśli ktos twierdzi , że doświadczenie się nie liczy w procesie szukania pracy
                to właśnie chyba tylko takie (jak Załamany) posiada.
                • Gość: iwona Re: notorycznie bez pracy IP: *.1praca.gov.pl 07.06.02, 12:42
                  Masz rację, ale nie obrażaj tych, którzy z pasienia krów sie utrzymują.
                  A jeśli chodzi o doświadczenie zawodowe, to gdzieś go trzeba zdobyć......ale
                  jak nikt np. nie daje Ci szansy??
                  • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 12:49
                    (Poczytaj inne posty Załamanego to zrozumiesz dlaczego tak piszę)
                    Jak nikt nie daje szansy to trzeba ją poszukać. Nikt nie daje nic za darmo. Ja
                    mam inne odczucia : nie tak dawno dawałam szansę. Nikt nie brał ........
                    • Gość: iwona Re: notorycznie bez pracy IP: *.1praca.gov.pl 07.06.02, 13:05
                      Prawda, wypowiadam się bez zapoznania z postami "Załamanego", ale wiem, iz
                      czasem człowiek szuka pracy, stara się i nic z tego nie wychodzi, przy czym nie
                      ma w tym jego winy.
                      Uważam, że w Polska dla młodych ludzi nie stwarza żadnych warunków do zycia i
                      godnej egzystencji, osoby z wyższym wykształceniem nie mogą znaleźć pracy nie
                      mówiąc o tych, którzy z różnych względów edukację zakończyli na zawodówce, a
                      zarobki w duzej mierze sa takie, ze mlodej osoby nie stac na usamodzielnienie
                      się, to poprostu chory kraj i nie wiem co moze go uzdrowic
                      • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 13:32
                        Masz rację - nie jest to tylko problem pracy ale i mieszkań i paru innych
                        rzeczy.
                        Ja niestey, znam to równiez od drugiej strony : ludzie, którzy błagają o pracę
                        po jej zdobyciu okazują się niekompetentni, leniwi i generalnie mają wszystko w
                        d...
                        Nawet nie muszą tej pracy zdobyć . Ostatnie sytuacje :
                        1. Kolega w firmie wspomniał, że w jego dziale skończyła się praca dla
                        rosądnego człowieka i czy nie znajde mu czegoś u mnie. Powiedziałam że OK,
                        niech do mnie zadzwoni.
                        No i dzwoni już trzeci miesiąc.
                        2. Pewna panienka płakałą jaka jest biedna i nie ma pracy. Asysytentka
                        zadzwoniła i umówiła nas na spotkanie. Panna nie przyszła.

Czy ludziom nie zależy ?
                        Tak to widzę z tej drugiej strony. Oczywiście zakładam , że z Tobą jest
                        inaczej , ale to tylko 2 ostatnie przykłady. Jest ich o wiele więcej.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: iwona Re: notorycznie bez pracy IP: *.mpips.gov.pl 07.06.02, 14:24
                          Pewnie, że są tacy, zupełnie bezkrytyczni wobec siebie z wymaganiami
                          wywindowanymi w kosmos;), chcieliby nic nie robić a dużo zarobić.
                          Jeśli zaś chodzi o mnie to pracuję, praca stabilna, niestresująca, choć niezbyt
                          dobrze płatna, czasem czuję że mogłabym robić rzeczy dużo poważniejsze i mam
                          ochote zmienić pracę, ale później myśle iż lepiej zarobić mniej niż podjąć
                          ryzyko pozostania w którymś momencie bez pracy.
                          Kwalifikacje mam dużo wyższe niż wymaga stanowisko, które obecnie zajmuję
                          jednak chyba nie stać mnie na decyzję o zmianie pracy, znaczenie ma tu tez moj
                          wiek, 35 lat, chyba juz za późno na jakieś znaczące zmiany w życiu.
                          Co o tym myslisz?
                          • zlotyrybek Re: notorycznie bez pracy 07.06.02, 15:16
                            No nie żartuj z tym wiekiem !!! Dopiero teraz jest pora na zmiany. Jesteś osobą
                            doświadczoną , z pewnym stażem, i o określonym stosunku do życia. Wiesz czego
                            chcesz (przynajmniej w tym wieku powinnaś :))
                            Masz pracę , więc masz czas się porozglądać. Nie siedź w miejscu. Jeśli Twoja
                            firma nie daje Ci szansy na rozwój - daj spokój. Nie trać czasu.
                            Wszystkiego dobrego :)
                            • Gość: iwona Re: notorycznie bez pracy IP: *.1praca.gov.pl 07.06.02, 15:37
                              Dzięki za ciepłe słowa, może rzeczywiście powinnam coś zmienić:))
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Marta Re: notorycznie bez pracy IP: *.igo.wroc.pl 07.06.02, 17:25
                                • Gość: Marta Re: notorycznie bez pracy IP: *.igo.wroc.pl 07.06.02, 17:27
                                  Iwona , nie przesadzaj z wiekiem. Ja mam 35 lat. I po raz kolejny zaczynam
                                  wszystko od początku. I tu na forum poznałam dziewczyny, które jak ja spadły z
                                  wysokich stołków a teraz zaczynają wszystko od nowa i maja nadzieję iść wyżej.
                                  Ja też. Grunt to nie załamywać się.
                            • Gość: zlamany Re: notorycznie bez pracy IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 20:22
                              Jak ty śmierdzącyrybku śmiesz porównywać kilka wymyślonych przykładów do 6
                              milionów ludzi szukających jakiejkolwiek pracy!
                      • paw_dady do iwony 07.06.02, 23:31
                        > zarobki w duzej mierze sa takie, ze mlodej osoby nie
                        stac na usamodzielnienie
                        > się, to poprostu chory kraj i nie wiem co moze go uzdrowic

musze przyznac, ze jesli masz takie poglady a wysylasz
                        posty z serwerow ministerstwa pracy to sie tam meczysz.
                        masz alternatywe:
                        a) zmien prace
                        b) awansuj

co do wieku: nie przejmuj sie toz to najlepszy wiek!
                    • paw_dady zlotyrybek a praca 07.06.02, 23:34
                      tak piszę)
                      >Ja mam inne odczucia : nie tak dawno dawałam szansę.
                      Nikt nie brał ........

zaraz zaraz ja pamietam te posty. przeciez nie bylo mowy
                      o laptopie i komorce (no limit). no i moze jakim saabie
                      sluzbowym. ale niekoniecznie, moze byc nawet laguna II.

a tak wyzyskiwaczu co chcialas placic jakies smieszne
                      grosze zwane stawka rynkowa? jak ci nie wstyd!!! o! ;0)
                      • zlotyrybek Re: do paw... 08.06.02, 18:42
                        Tak, dawałam szansę i to nie jedną . Powyższe przykłady są z ostatniego
                        tygodnia. Jakoś nie bardzo "bezrobotni" byli zainteresowani. Chyba nie
                        liczysz , że osoba bez doświadczenia, umiejąca w zasadzie czytać i pisać
                        dostanie laptopa, komórke i nawet Lagunę. Chyba w innej bajce.
                        Pozdrawiam.
                        • paw_dady Re: do paw... 10.06.02, 19:20
                          >Chyba nie liczysz , że osoba bez doświadczenia, umiejąca w zasadzie czytać i
                          pisać dostanie laptopa, komórke i nawet Lagunę. Chyba w innej bajce.

zaraz zaraz, a jak mowisz osobie, ktora twoim zdaniem przegina w wymaganiach:
                          aufwiedersehen herr bond? czy tlumaczysz?

> Pozdrawiam.
                          odzdrawiam serdecznie
                      • Gość: Ja. Re: Ja do zlotyrybek IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 21:51
                        Ja też chciałem tutaj znaleźć ludzi do pracy, ale tutaj ich nie ma.
                        Nie znasz innego portalu gdzie ludzie rzeczywiście chcą pracować i coś potrafią.
                        • Gość: Kris pracodawco... IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.06.02, 23:45
                          A jakich ludzi szukacie, z jakich branz?
                          Przeciez nie bede sie garnal np. do ksiegowosci lub finansow,
                          skoro jestem z branzy budowlanej i moj zywiol to kreslenie w CADzie.
                          Zaproponujecie mi stanowisko z AutoCADem lub STRAKONem,to pojade do Was.
                          Rownie chetnie podejme prace majstra na budowie.
                          Czekam na propozycje i pozdrawiam
                          Bezrobotny Kris
                          • zlotyrybek Re: pracodawco... 10.06.02, 09:14
                            sorry, nie ta branża,ale życzę szybkiego znalezienia pracy. Trzymaj się .
                            Pozdrawiam.
                            • humanbeing Re: pracodawco... 10.06.02, 09:54
                              A w jakim mieście złotorybisz? Bo jeśli we Wrocławiu, to chętnie złapałabym Cię
                              w łapę na chwilkę (haczyk wykluczony)?
                            • Gość: Ja JA DO ZŁOTORYBEK IP: *.wprost.pl / *.zabrze.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 14:04
                              Mam podobne spojrzenie na zycie.
                              Naapisz w jakiej dziedzinie czujesz sie dobrze.
                              • zlotyrybek Re: Złotyrybek do human... 11.06.02, 09:30
                                TYLKO NIE ZA HACZYK !!!Nawet nie mówmy o haczykach.. jestem , niestety w W-wie,
                                a nie w e Wrocławiu (chociaz tam chyba ładniej...)Pozdrawiam
                              • zlotyrybek Re: JA DO ZŁOTORYBEK 11.06.02, 09:32
                                Gość portalu: Ja napisał(a):

> Mam podobne spojrzenie na zycie.
                                > Naapisz w jakiej dziedzinie czujesz sie dobrze.

Cze Ja .. znów się spotykamy.:) robię w badaniach rynku. Pozdrowionka Ja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka