Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Język obcy w pracy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:41
    Od jutra w mojej firmie zaczynaja sie szkolenia z j.obcego dla pracownikow.
    Jak się zachować, gdy obok "w ławce" usiądzie Prezes?
    Ktoś miał takie szkolenia w pracy?
    Jak potem będzie, gdy trzeba się będzie wykazać postępami w praktyce a ktos
    się nie nauczył tak jak firma się tego spodziewała?
    Jednym słowem...mam strach w oczach.
    Obserwuj wątek
      • krutikow Re: Język obcy w pracy 28.02.05, 12:47
        Po prostu musisz sie przykladac, bo postepy w nauce jezyka na kursie moga miec
        znaczenie i wplyw na Twoja dalsza prace. Nauce jezyka poswiecaj 30-60 min.
        dziennie w domu, cos przeczytaj z wlasnej woli, obejrzyj film, wejdz do
        Internetu na strony w tym jezyku..... A jesli kurs bedzie dla Ciebie trudny,
        musisz chyba wziac dodatkowe lekcje, zeby sie nie zblamowac, szczegolnie, jesli
        bedziesz siedziec obok prezesa.Powodzenia
        • Gość: Marek Prezes moze powiedziec Lesson is finish!! A TY nie IP: *.filtercube.com / 66.250.69.* 28.02.05, 12:52
          Tak jak cesarz chiński na filmie Ostatni cesarz powiedział do swojego
          nauczyciela.

• ichigats Re: Język obcy w pracy 28.02.05, 12:52
        Ja tez trzymam za ciebie kciuki. Jak zauwazysz, ze uczysz sie szybciej niz Prezes, to zazdroszcze ci tej dzikiej satysfakcji. Poza tym musisz podejsc do tego optymistycznie. Tyle osob zdolalo sie tego nauczyc, wiec dlaczego ty mialbys nie moc??
        • Gość: SF Re: Język obcy w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:07
          Alez moge i chcę! W sumie ucze sie 3 jeżyków :). ale pierwszy raz to bedzie w
          firmie!
      • Gość: a.p. Re: Język obcy w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:31
        obserwacja z drugiej strony: jestem lektorem języka w firmie:).
        proponuję poświęcać przynajmniej trochę czasu w domu. samo chodzenie na kurs nie
        daje widocznych wyników. a odrobienie pracy domowej na kursie w firmie jest
        rzadkością:), więc warto spróbować i w ten sposób lektor będzie wiedzieć, że Ci
        zależy. ma to znaczenie przy ocenie końcowej kursanta:)
        powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka