Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!!

01.04.05, 11:03
    Zdarzyły Wam się jakieś głupie pytania o pracę np. opisz listopad ( jeden
    facet niedoszły architekt zaczął opowiadać, że w listopadzie spadają liście
    pada deszcze itp. Nie przyjęli go!!! Architekt ma bzc konkretnz+listopad ma
    30 dni i jest pryed grudniem)
    Robię ankietę!
    Obserwuj wątek
      • bond.jamesbond1 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 11:37
        "Jaki moment w rozmowie z Klientem sprawia Panu największą przyjemność?"
        (!!!???)
        "Dlaczego jest Pan ubrany w ciemny garnitur?"
        "Ile lat ma pańska żona?"
        "Ta praca się Panu nie spodoba, bo ma Pan za wysokie kwalifikacje."
        • kamild26 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 11:53
          niezłe!
          A o jaką posadę?
          Robimy ankietę na wydziale socjologii. Wychodzi, że przecietnie 60% kandydatów
          rozwala się właśnie na takich pytaniach! Element zaskoczenia i recytacja z
          pamięci zawodzi!
          • bond.jamesbond1 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 13:10
            Pytanie o garnitur nie było takie głupie. Przywiązanie do określonych kolorów i
            sposób doboru stroju wiele mówi o człowieku (mnie np. tego dnia garnitur i
            akcesoria dobrała żona...). Natomiast pytanie o "przyjemność" było chyba
            przejęzyczeniem. Pewnie chcieli się dowiedzieć, co mnie motywuje w rozmowie z
            Klientami (albo o coś w tym stylu).
            A stanowisko? Przy garniturze: dyrektor butiku kreatywnego w agencji reklamowej
            full-service. Przy "przyjemności" - Account Manager, przy "żonie" - Dyrektor
            Operacyjny.
            • skupionyedi Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 13:25
              bond.jamesbond1 napisał:

> Pytanie o garnitur nie było takie głupie.

Ciekawe jak rekrutujacy zareaguje na odpowiedź "bo mam tylko ten jeden"? :)))
              • Gość: gosia Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:03
                buahahahahahahahaaha a to dobre!!! LOL
              • Gość: qqq Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 13.04.05, 15:52
                odpowie:
                dlaczego właśnie ten kolor pan kupil.
        • Gość: wasyl Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:01
          bond.jamesbond1 napisał:

> "Jaki moment w rozmowie z Klientem sprawia Panu największą przyjemność?"
          > (!!!???)

Kiedy klient pyta "ile płacę? Płaci i wychodzi"

> "Dlaczego jest Pan ubrany w ciemny garnitur?"

Bo nie widać brudu.
          > "Ile lat ma pańska żona?"

Tyle na ile wygląda.
          > "Ta praca się Panu nie spodoba, bo ma Pan za wysokie kwalifikacje."

Kwalifikacje nigdy nie są za wysokie.
          • red_one za wysokie kwalifikacje 02.04.05, 20:43
            kwalifikacje moga byc za wysokie i bardzo sie to bierze pod uwage.
        • Gość: Lalka Re:Jakie są pani wady?? IP: *.citynet.pl 14.04.05, 12:01
          .. słabości:)
      • Gość: Inga Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.itpp.pl 01.04.05, 11:43
        Był już taki wątek. Poszukaj w archiwum.
        • kamild26 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 11:55
          owszem był!
          Tłumy zawiedzionych kandydatów opowiada jak to świetnie wyglądało i jaki
          rozmówca był nieczuły na wdzięki i uroki. Ja potrzebuję konkretów!!!
          • feminasapiens Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.08.05, 13:21
            Kamil, odbyłam w swojej karierze dobre kilkadziesiąt (jak nie więcej) rozmów
            kwalifikacyjnych - pierwsze jeszcze we wczesnych latach 90-tych, kiedy na
            rozmowę umawiało się po prostu przez telefon bez etapu wysyłania CV (większość
            na stanowiska "sekretarkopodobne"), kilka z nich zaowocowało zatrudnieniem mnie.

Jeżeli chcesz skorzystać z mojego doświadczenia w tym zakresie - służę pomocą -
            pisz na maila.
      • Gość: brit Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:57
        -Czy ma Pani bogatych rodziców?
        Czyli wiadomo jaką planowali dla mnie płacę:)))
        • kamild26 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 12:01
          Mój znajomy ubiegał się o stanowisko xeroboya na pół etatu żeby sobie dorabiać
          do roku. Wydawałoby się, że wielkich wymagań mieć nie będą1 Zadali u podobne
          pytanie i odpowiedział, że jego rodzina nie jest zamożna. Odpowiedzieli mu,że
          widaćprzedsiębiorczość nie jest w jego rodzinie mocną stroną i że mają
          nadzieję,że to nie jest genetyczne ;-)
          Pracę wkońcu dostał,ale psychicznie go to nie podbudowało
      • Gość: marta Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:57
        Mnie spytali - ile zarabialam w poprzedniej pracy,
        - z kim mieszkam i kto to dla mnie jest!
        • Gość: miki dla mnie cały czas... IP: 213.77.39.* 01.04.05, 14:04
          najgłupszymi pytaniami są wady - zalety, cienie i blaski, sukcesy i porażki
          • majeczka84 Z jakim szefem nie pracowałaby pani? 13.04.05, 18:12
            • Gość: aga Re: Z jakim szefem nie pracowałaby pani? IP: *.echostar.pl 18.04.05, 13:06
              To chyba nie jest głupie pytanie!
          • majeczka84 ile chciałaby pani zarabiać? 13.04.05, 18:13
        • kasiulec2 tu nie ma głupich pytań 23.07.05, 16:24
          praca przez internet dla wszystkich.Blizsze informacje na stronie firmy;
          LogoMedia.iq.pl/
          Przy zapisie będzie ci potrzebny mój numer identyfikacyjny:ID:310675
          Pozdrawiam i mam nadzieję,ze wykorzystasz szansę zarobienie kikaset złotych w ciągu miesiąca bez duzego wysiłku.
      • ruda_80 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 14:26
        Kiedyś na rozmowie na stanowisko asystentki dyrektora spytali mnie jakie metody
        usprawnienia pracy wdrożyła bym w ich firmie (przeniosła bym z firmy w której
        akutalnie pracuje). Pytanie głupie i bezsensowne, bo jak moge wdrażać jakies
        metody ze swojej firmy, nie znając warunków, specyfiki i sposobu ich pracy??
      • ruda_80 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 14:33
        No i jeszcze jedno standardowe, ale wg. mnie głupie pytanie: "gdzie widzi się
        pani za 3 lata". Jak mam odpowiedzieć na takie pytanie nie wiedząc nic o
        ścieżce kariery w danej firmie o dokładnej strukturze komórek organizacyjnych.
        Przecież nie powiem kolesiowi, który ma być moim przełożonym, że widze się na
        jego miejscu. Nie powiem też, że widze się na jakimś innym stanowisku, bo od
        razu będzie wiedział, ze to o które się ubiegam traktuje tylko jako trampolinę
        do odbicia się na lepsze stanowisko i gdy tylko trafi się okazja to czmychnę a
        on będzie musiał znowu przeprowadzać taką idiotyczną rekrutacje.
        • swist33 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.04.05, 22:33
          dla mnie najglupsze pytania to takie gdzie nie wiadomo co chciano by uslyszec.
          Ostatnio : -co sadzi Pani o globalizacji? JA : no coz, nie jestem "za" ale to
          nieuniknione (nie musze dodawac, ze sadzac po minie mojego interlokutera, nie
          bardzo mu ta wymijajaca odpowiedz przypadla do gustu)
        • majeczka84 kiedy planuje pani najbliższy urlop? 13.04.05, 18:11
        • feminasapiens Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 01.08.05, 13:23
          Nie powiem też, że widze się na jakimś innym stanowisku, bo od
          > razu będzie wiedział, ze to o które się ubiegam traktuje tylko jako
          trampolinę
          > do odbicia się na lepsze stanowisko i gdy tylko trafi się okazja to czmychnę
          a
          > on będzie musiał znowu przeprowadzać taką idiotyczną rekrutacje.

Właśnie tego chciał się od Ciebie dowiedzieć zadając to pytanie.
      • Gość: rycerz z leszkowic Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.04.05, 14:53
        ja miałem na rozmowie kwalifikacyjnej następujące pytania ( w firmie farmaceutycznej)
        1 etap - życie i twórczość Waldemara Łysiaka
        2 etap - Osama Bin Laden ( w tym co znaczy po polsku Tora Bora)
        • Gość: Monia Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.aster.pl 02.04.05, 21:47
          Ile jest wojewódz w Polsce
          • volga_jasnowidzaca Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 03.04.05, 11:50
            "Czy Massive Attac zamierz nagrac następna płytę?". Rekrytacja w korporacji na
            stanowisko w marketingu;-)
            To było pod koniec, gdy opowiadałm o moich ulobionych Zespołach. Ale chciał
            sparwdzic czy naprawdę mnie to interesuje czy przepisałam z CV kolegi.
            Przyjeta, wspólne zaiteresowania łączą:-)))
            Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.szczecin.mm.pl 03.04.05, 13:48
        tak, castorama slynie z takich idiotycznych pytan
      • Gość: Ja Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:00
        Pytanie: jakby miala pani czarodziejska rozdzke to jakie miala by Pani
        zyczenie, co zmienila by pani w sobie?...
        Odpowiedzialam ze zawsze chcialam byc taka blondynka jak zadajaca pytanie, a
        Bozia mi niestety czarne wlosy dala...
        Nie zostalam przyjeta :)b komu potrzebny czarnowlosy administrator Novella ;]
        • magdaf3 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 04.04.05, 19:15
          pytanie na kreatywność:
          pomieszczenie bez mabli rzadnego sprzętu nic, na środku pokoju wbita rurka, do
          niej wpadła piłeczka pinpongowa, bez urzycia jakichkolwiek sprzętów wyciągnąć
          piłeczkę, powodzenia
          • Gość: korneliusz Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.torun.mm.pl 04.04.05, 19:22
            Ja bym nasikał do rurki :)
            • Gość: Margo Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 23:37
              Haha! Tylko co ma powiedzieć kobieta? :-)
          • tedyx Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 15.04.05, 11:22
            tu jest odpowiedź - prosta :
            - poczekać na kilkanaście deszczyków, albo kilkakrotnie NASIKAć do rurki
            - piłeczka wypłynie sama
          • Gość: Dosia Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: 82.210.246.* 27.07.05, 17:18
            Wyrwac rurke i pozwolic pileczce wypasc.
      • Gość: bb Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.piekary-slaskie.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 18:03
        Mnie się zdarzyło, oprócz typowych pytań na inteligencję (który obrazek nie
        pasuje do pozostałych? - ostatecznie można takie zrozumieć), np pytanie o nazwę
        stolicy Albanii (po cholerę? - sprawdzali czy krzyżówki rozwiązyję?) lub
        polecenie wypierwiastkowania czegoś bez kalkulatora (??? - dobrze że na
        liczydle nie kazali)
        • kuba_wr Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 23.07.05, 19:22
          Ja mialem zaprojektować bazę danych do przechowywania wyników meczów koszykówki i jako pytanie bonusowe było: kto jest prezesem Polskiej Ligii Koszykówki, czy czegoś takiego. Natomiast w innej firmie pytano mnie, kto jest ministrem zdrowia
      • magdaf3 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 04.04.05, 19:49
        tak tak odpowiedź prawidłowa, nasikać. Otóż faceci nie maja z tym pytaniem
        problemów, odpowiedź nasuwa się im sama, ma kobitki kombinujemy inaczej,
        pozdrawiam
        • Gość: Dosia Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: 82.210.246.* 27.07.05, 17:21
          Pytanie jaka srednice ma rurka, a jaka pileczka pingpongowa...
      • Gość: Aaa Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:23
        Tego nikt nie przebije, jak kogoś zdublowałam to sorry, ale nie chciało mi się
        wszystkiego czytać :D

"Dlaczego chce Pani pracować?" :D: D :D
        • Gość: wasyl Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:12
          Bo nie mam nic innego do roboty.
        • mo_nika Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 26.07.05, 14:55
          czy byłaś/łeś na spotkaniu w firmie Wurth w Lublinie? Mnie też o to zapytano i
          już czwarty dzień się zastanawiam.
          • Gość: lotnik Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:45
            do tej firmy Wurth. Odezwij sie prosze do mnie lotnik@autograf.pl
          • Gość: lotnik Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:48
            Napisz w jakiej firmie Cię o to pytali i czy byłaś na rozmowie w Wurth-Polska
      • Gość: Kawka Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:06
        PKO BP (obsługa klienta):

(oprócz testów "na inteligencję", testów matematycznych, psychologicznych itp.)
        -Ile mrówek udźwignie krasnoludek?
        -Jaka jest odległość od ziemi do anioła?
        • sloooneczko Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 13.04.05, 17:45
          :DDDD..o rany:)
      • majeczka84 proszę obliczyć (i tu kilka zadań matematycznych) 13.04.05, 18:12
        • mia80 jak posadzić dziesięć drzew w pięciu rzędach, żeby 14.04.05, 09:09
          ...w każdym rzędzie były po cztery drzewa.
      • Gość: antycyponek Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.04.05, 11:08
        - Choruje Pani często?
        - Dzieci będzie pani miała?
        Jak myślicie, jakiej odpowiedzi udzieli na te pytania każdy rozsądny kandydat,
        niezależnie od stanu faktycznego?

- Jak się z Panią umawiałem, to mówiłem, że jestem mały i brzydki, niezły
        dowcip, no nie?

- dlaczego ubrała się pani na czerwono?

_ ile chciałaby pani zarabiac (pytanie padło przed koreśleniem chociaż w
        przybliżeniu zakresu obowiązków)

- narzeczny jest zazdrosny o pania? (czyzby szef-lubieznik?)

- czy jest pani gotowa na prace w warunkach stresowych (to byl eufemizm na
        okreslenie szefa-troglodyty-psychopaty - prace dostalam i wlasnie rezygnuje)

- u mnie przez d... nikt kariery nie zrobi, wiec wszystkie k...y uprzejmie
        prosze o wyjscie z sali (mysle ze wyszly nie tylko k...y, ale rowniez osoby
        zszokowane stylem pytajacego)

- nie jest pani na diecie? napisala pani, ze jej pasja jest gotowanie, w
        wyglada pani jak z oswiecimia... mialem taka sekretarke kiedys, co jej
        narzeczony sie kazal odchudzac i musielismy do niej pogotowie wzywac

- co sie pani tak usmiecha?

Uffff
        Mozna by ciagnac temat bez konca :-)
        • Gość: Margo Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 02:20
          Ale trafiłaś... :-)

Ale co do pytania, czy zamierza pani mieć dzieci, czasami można się na nim
          przejechać. Spotkałam sie z przypadkiem, że szefowa umyślnie zadawała to
          pytanie i odsyłała z kwitkiem wszelkie babki, które odpowiadały negatywnie :-)
          Można sie domyslać, że jak młoda dziewczyna mówi, że nie, to albo kłamie albo
          jest jakąś szczurzycą.
          • Gość: Thilde Margo IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 15.04.05, 13:04
            >jak młoda dziewczyna mówi, że nie, to albo kłamie albo
            > jest jakąś szczurzycą.

Albo nie chce miec dzieci. Gratuluje podejcia, wyobraz sobie ze nie kazda
            dziewczyna marzy o macierzynstwie. Nie kazdy musi miec ten sam pomysl na zycie
            i nie kazda dziewczyna musi pragnac zajsc w ciaze przed 30ka.
            • Gość: agma:) Re: Margo IP: 80.48.73.* 23.07.05, 18:23
              Zgadzam się, ja nie chcę mieć, bo inaczej się realizuje. Margo-gratulacje za tok myślenia;)
      • agata_s2 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 15.04.05, 10:14
        Starałam się o posadę recepcjonistki. Przyszły (na szczęście niedoszły) szef
        przedstwił mi warunki (przychodzę pierwsza, wychodzę ostatnia, sprzątam, parzę
        kawę + standard) trochę mnie to zdziwiło, ale nic. Następnie przedstawił mi
        ofertę płacy - najniższe krajowe, wtedy to było 800 zł (brutto) i zadał
        pytanie: Dlaczego chce Pani u mnie pracować?
      • tedyx Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 15.04.05, 10:57
        A ja - zinnej beczki:
        .... po półgodzinnej rozmowie kwalifikacyjnej padło pytanie :
        "Skoro rozmawiamy już tak długo, Niech Pan spróbuje mi powiedzieć Jakie jest
        M_O_J_E (Kier.Dz. Kadr renomowanej firmy) ... wykształcenie i jaką szkołę
        ukończyłem , zadając mi TRZY dodatkowe pytania "....

Pomyślałem ,że gość ma niepoukłądane pod kopułką ...
        a tymczasem [sam byłem totalnie zaskoczony] ... po drugim moim pytaniu i
        zdawkowej odpowiedzi
        Już trafiłem ! Gościu skończył Filozofię na Uniwersytecie Jagiellońskim !

... a myślałem, że głupie to było pytanie ! ...
        • Gość: enigma Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:19
          chyba jezyk polski nie jest twoim ojczystym jezykiem...
        • Gość: korneliusz Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.torun.mm.pl 18.04.05, 13:53
          Jakie jest Pana wykształcenie i jaką szkołę Pan ukończył? :)
          • ruda_80 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 18.04.05, 16:41
            Gość portalu: korneliusz napisał(a):

> Jakie jest Pana wykształcenie i jaką szkołę Pan ukończył? :)

A co w tym pytaniu głupiego??
            • Gość: Amelia29 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:30
              takie informacje znajduja sie w c.v. wiec po co o to pytac?
              • Gość: Dosia Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: 82.210.246.* 27.07.05, 17:24
                Nie zrozumialas. Kolega napisal wlasnie jak mozna od kogos wyciagnac informacje
                o wyksztalceniu zadajac mniej niz 3 pytania...
        • Gość: do tedyxa do tedyxa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:21
          a jakie pytania zadalaes panu dyrektiriwi zeby dowiedziec sie jaka uczelnie
          skonczyl?
      • lulo77 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 15.04.05, 13:32
        czy pana rodziec pracuja czy maja emeryturkę( doslownie emeryturkę)
        haaaaaaaaaaa, proszę mi sprzedac cukier, zszywacz, okno wypełnione wodą.
        • Gość: pl Re: NAJGŁUPSZA Odpowiedż NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:27
          Na ostatecznej rozmowie z szefowa wydawnictwa (rekrutacja trwala juz 2
          tygodnie, codziennie siedzenie tam po 5-6 godzin, mieszkam na drugim koncu
          mista):
          -Jutro znow sie z pania spotkamy, chyba. To rano sie Pani dowie czy sie
          spotkamy. Zadzwonimy o 8. to powiemy czy przeszla Pani do nastepnego etapu, czy
          ma pani u nas byc na szkoleniu o 8.30, co by pani u nas mogla robic i czy
          nadaje sie pani na naszego pracownika.
          - Ja pewnie nadaje sie na pani pracownika, ale skoro po dwoch tygodniach dalej
          mysli pani ze bede tu siedziec gratis przez 6 godzin dziennie, to Pani nie
          nadaje sie na moja szefowa.
      • Gość: Mikado Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:40
        Gdzie Pani jeszcze złożyła swoje dokumenty?
      • Gość: ewa Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:48
        Wymień jednym tchem 12 podstawowych gatunków muzyki.

Której płyty Scorpions nie da sie dostać w Polsce? Podaj tytuł.

Który kiepski film został hitem tylko dlatego że muzyka do niego była na
        pierwszych miejscach list przebojów. (do dziś nie wiem)

Pozdrawiam pana Bogdana, mojego niedoszłego szefa ;-)
        • Gość: radek Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:24
          może chodzi o Dirty Dancing?
      • Gość: kaate Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 15.04.05, 23:34
        Czy bedzie Pani w stanie utrzymac sie za takie wynagrodzenie???
        • Gość: k Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:32
          Ile kosztuje dziś wynajęcie mieszkania w łodzi
      • Gość: Karmen Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:04
        - Czy moze nam Pani cos zaśpiewać? - aplikowałam na stanowisko asystentki
        prezesa firmy polsko -francuskiej. Debilizm.
        Tylko czekać jak będą wymagali stripteasu a nawet spółkowania, czy sie nadam
        np. na Babcie klozetową.
        • raks5 Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 23.07.05, 17:58
          nie sa to takie glupie pytania.
          Jak sie zastanowicie, to bardzo duzo mowia o kandydacie.
          Na przyklad z tym spiewaniem.
          Nie chcieli sprawdzic, czy masz glos, tylko jak sie zachowasz w nietypowej
          sytuacji (a wiele takich ma asystentka).
          W kazdym razie, osoby, ktore ja pytam, moglyby w takim razie tez sie skarzyc.
          Ale to narzekanie wynika z niedoswiadczenia- albo pierwsza praca, albo naprawde
          malo wymagajaca poprzednia.

Inne pytanie- o to, gdzie sie widzisz za 3 lata. Doskonale, jesli ktos mi
          powie, ze na moim miejscu. Niech sie stara. Sam za trzy lata nie chce byc w tym
          samym miejscu, wiec super miec ambitnego pracownika.
          • Gość: lotnik Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:55
            Masz racje. Tak to sobie czytam i jeszcze nie znalazłem az tak głupiego
            pytania, większośc tych pytań jest standardowa i powszechnie używana w procesie
            rekrutacji. Poprostu na podstawie takich zaskakujących i jednocześnie prostych
            pytań i oczywiście odpowiedzi na nie mozena się dowiedziec prawie wszystkiego o
            człowieku
      • Gość: paula Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! IP: 194.146.128.* 23.07.05, 18:40
        stanowisko:sprzedawczyni w sklepie!
        etap: 2 rozmowy kwalifikacyjne (najpierw facet,potem jego 'narzeczona',a na
        koncu stanie w sklepie za 50 zl 8 godz,by sprawdzic jak sobie kandydatki radza)!
        przeszlam do 2
        pytania od faceta: (po tym jak facet zobaczyl moj adres i okazalo sie ze mieszka
        niedaleko mnie):czy chodzi pani czesto ze swoim psem obok mego bloku?
        pytania od kobitki: czy nie bedzie sie pani bala sama zostawac w sklepie? co
        pani zrobi jak klientka zacznie wybrzydzac?

i jeszcze kilka durnych!po ktorych uslyszalam ze mam za wysokie kwalifikacje by
        stac w sklepie!!

po rozmowie z pania sama siebie odrzucilam z listy chetnych;/paranoja
      • kuba_wr Re: NAJGŁUPSZE PYTANIA NA ROZMOWIE O PRACĘ!!! 23.07.05, 19:14
        Kilka pytań oraz wypowiedzi osób, które prowadziły ze mną rozmowę kwalifikacyjną, jakie miałem na wcześniejszych i ostatnich rozmowach. Wybrałem oczywiście te, które zwalily mnie z nóg

W pewnej firmie z branży motoryzacyjnej
        - kim dla Pana jest babcia ?
        - kto byl dla Pana autorytetem w dzieciństwie

W pewnej firmie z branży softwareowej natomiast były taki "kwiatki" i pytania
        - mówi Pan, że nie chce Pan być tylko klepaczem (czyt. programistą), że Pana ambicje sięgają dalej. Bo widzi Pan, u nas większość to klepacze. Właściwie coś więcej to robię ja. I poniekąd szukamy też kogos takiego, bo mnie ta robota nudzi.
        - o co ja mam Pana pytać ?

Jako hobby wpisałem kolej. Padło więc pytanie ze strony szefa firmy, notabene jedyne właściwie w trakcie rozmowy z nim:
        - te pociągi to taki małe, czy duże ? I gdzie pan tak jeździ ?
        Potem zaczął opowiadać o swoich planach na wakacje i rozmowę zakończył stwierdzeniem, czy chcę już podpisac umowę ...

Więcej nie pamiętam. Pytan w stylu "Jak się widzisz za 5 lat" nie uważam za głupie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka