Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dostałem propozycje pracy

IP: *.szel-sat.com.pl 04.07.02, 09:00
    Witam, dostałem propozycje pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego.
    Propozycja wynagrodzenia jest nastpująca: niewielka podstawa na umowę o pracę,
    prowizja od sprzedaży ma być wypłacana na działalność gospodarczą (ryczałt).
    Nigdy nie prowadziłem działalności gospodarczej. Nie wiem czy będzie to
    opłacalne i czy pracodawca nie stara się mnie zrobić w konia? Czy ktoś z Was ma
    taką umowę, proszę o poradę, czy przyjąć tę pracę czy dać sobie spokój?

Pzdr,
    Macko
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ja To norma IP: 212.160.138.* 04.07.02, 09:09
        Musisz to skalkulować.
        Czy jest to jedyna możliwość, czy tylko opcja ?
        To i tak lepiej, bo od wielu osób wymagają działalności gospodarczej bez etatu
        i wtedy nie masz urlopu itp. Jak będziesz na etacie i co miesiąc zarobisz min
        760 brutto, to od działalności nie będziesz musiał płacić Zus. To też plus.
      • Gość: Lufka Re: dostałem propozycje pracy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 09:59
        Nie chce Cie martwic ale laczenie pracy z tyt umowy o prace i na DG z tym samym
        pracodawca jest nielegalne - ma na celu obejscie przepisow podatkowych i o
        ubezp spolecznych, ale jest obejscie jawnie lamiace prawo.

Lepiej sie rozeznaj, czy ktokolwiek cos takiego praktykuje. To mi smierdzi.
      • Gość: m123 Re: dostałem propozycje pracy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 04.07.02, 20:57
        ciekawe gdzie? moze w banku- Raiffeisen np. zatrudnia agentow na mniej wiecej
        podobnej zasadzie
        pozdr
        • Gość: maciek__ Re: dostałem propozycje pracy IP: *.szel-sat.com.pl 07.07.02, 15:57
          Gość portalu: m123 napisał(a):

> ciekawe gdzie? moze w banku- Raiffeisen np. zatrudnia agentow na mniej wiecej
          > podobnej zasadzie
          > pozdr

Nie jest to bank, ale duża ogólnopolska firma handlowa:)
          m123 pracowałeś na takich warunkach w banku? Co sądzisz o takich warunkach, czy
          to nie jakiś przekręt?:(
          Pzdr.
          maciek__

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka