Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zarobki nauczyciela

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:37
    Gdzieś przeczytałam, że początkujący nauczyciel, który ma tytuł magistra
    zarabia około 1100zł. Ile godzin lekcyjnych tygodniowo trzeba mieć, żeby tyle
    zarobić? I czy rzeczywiście mgr tyle w szkole zarabia? Ktoś mi mówił, ze
    zaledwie 800 złotych...
    Obserwuj wątek
      • if_ona Re: zarobki nauczyciela 13.07.05, 13:13

Karta Nauczyciela: www.menis.gov.pl/prawo/kartan/kn-roz5.php

System Wynagradzania Nauczycieli (str. 16):
        www.men.waw.pl/oswiata/wynagradz/System_Wynagradzania_Nauczycieli.pdf
        • Gość: Inka Re: zarobki nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:25
          Dzięki:)
          • Gość: DobrzeJest Re: zarobki nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:56
            Czy to znaczy, że nauczyciel stażysta na dzień dzisiejszy zarabia 1451 zł
            brutto? Eee myślałam, że gorzej...
            • Gość: grynek Re: zarobki nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:06
              jak widać z zamieszczonego linku zarabia 1143 zł i mniej więcej tyle dostawałam
              pracując w szkole przez rok, co na rękę wychodzi jakieś 745zł. Na szczęście
              znalazłam sensowniejszą pracę za dużo lepsze pieniądze. Szczerze współczuję mgr
              zaczynającym pracę za tak marne pieniądze zważywszy na to, że autorytet
              nauczyciela bardzo przez ostatnie lata podupadł.
              • Gość: ŹleJest Re: zarobki nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:14
                Serio? To co oni w tej tabelce z wynagrodzeniami wypisują?? Tam pisze wyraźnie,
                że w 2005 roku stawka bazowa wynagrodzenia wynosi 1769,26 zł, z czego 82 % to
                1451 zł brutto (dla nauczyciela stażysty). A może ja czegoś nie skumałam?
                Please, niech ktoś mnie oświeci?
                Pozdrowionka
                • if_ona Re: zarobki nauczyciela 13.07.05, 23:41

Może to coś wyjaśni:
                  www.ibo.edu.pl/raporty/2004/ --> punkt II 5.1. Wynagrodzenia nauczycieli
                  • Gość: Inka Re: zarobki nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:34
                    O kurcze... A ja myślałam, że tyle to nauczyciel na rękę bierze... Dlaczego nie
                    napisali w tej tabeli od razu ile naprawdę zarabia nauczyciel?? :( A no tak.
                    Chyba mieli nadzieję, że jakiś frajer spojrzy do tabelki, ucieszy się i pójdzie
                    do pracy w szkole. Jakby napisali prawdziwe zarobki, to mógłby się trzy razy
                    zastanowić i poszuakć pracy w innym miejscu:/ I kto uczyłby wtedy w szkołach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka