Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI

21.07.05, 21:05
    CZY KTOŚ BRAŁ KIEDYŚ UDZIAŁ W ASSESSTMENT CENTER PODCZAS UBIEGANIA SIĘ NA
    STANOWISKO INŻYNIERA JAKOŚCI? JAKIE ZADANIA BYŁY DO ROZWIĄZANIA?
    Obserwuj wątek
      • Gość: witek Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:08
        A co to asestment center?
        • Gość: haerowiec Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 13:29
          zadania zaleza od profilu stanowiska i jakie sa piorytetowe kompetencje na tym
          stanowisku. Czy to stanowisko jest zwiazane takze z funkcja kierownicza? czy
          wazne sa umiejetnosci interpersonalne czy tez bardziej dokladnosc,
          prawdomownosc itp? Napisz cos wiecej..bo na tym poziomie ogolnosci faktow
          trudno cos powiedziec. Czy AC jest w firmie? czy robi to firma wynajeta? czy
          jest to jeden dzien czy wyjazdowka?

pozdrawiam,

ps. w kazdym razie prawda jest jedna: warto byc soba!
          • raj_jar Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI 22.07.05, 15:31
            czyli generalnie, jeżeli brałem udział w jednodniowym AC w Niemczech składające sie z 3
            etapów: prezentacja, dyskusja grupowa, wywiad-rozmowa i nie przeszedłem (a zachowywałem
            się jak najbardziej naturalnie - byłem sobą).
            Czy w takim razie, pytam się Ciebie jako HRowca, nie pasowałem do stanowiska, czy po
            prostu nadawałem się ale byli lepsi ode mnie?
            a co najlepsze jak rozmawiałem już po AC z ludźmi którzy przeszli (było nas w sumie 6 osób,
            dwie przeszły) to oni byli zdziwieni, że ja nie przeszedłem - co mnie w sumie zdziwiło
            • Gość: haerowiec Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 15:38
              To zalezy jakie cechy badane okazlay sie kluczowe i na ile ogolny profil Twojej
              osoby odpwoiadal profilowi docelowemu. Ludzi "dobiera sie "(przepraszam za
              takie wyrazenie)takze do kultury organizacyjnej firmy np. pracownicy musza byc
              lojalni "jak psy" i identyfikowac sie z firma. Duzo czynnikow moglo zawazyc
              nad tym dlaczego ktos przechodzi, a ktos nie.
              Generalnie jest tak ze osoby ekstrawertyczne lepiej wypadaja na AC niz
              introwertycy.
              Poza tym zasady oceniania tez sa rozne (mogla zawazyc metodologia badan).

A moze po prostu inni mieli wieksze natezenie danej cechy niz Ty, na ktorej
              zalezalo pracodawcy.
      • pawec1 Dziś byłem na ASSESSTMENT CENTER 23.07.05, 17:00
        Witam , juz wiem wszystko. Dzisiaj uczestniczyłem w AC. W tym etapie rekrutacji
        były 2 zadania: plik dokumentów i zadanie grupowe.
        Dostałem 30 arkuszy różnych dokumentów i należało je posegregować wzdlędem
        wazności i odpisać na każde pismo do nadawcy.
        Czas 60 minut. Odpisałem tylko na bardzo ważne i na ważne a mniej ważne
        odpusciłem bo i tak bym nie zdążył
        Zadanie grupowe, to praktycznie sztampowe, czyli lot na księżyc. można wziąć 10
        rzeczy dostepnych jest 30 i 5 osób decyduje co wziąć.
        Zobzaczymy, wyniki beda zatydzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka