pawec1 21.07.05, 21:05 CZY KTOŚ BRAŁ KIEDYŚ UDZIAŁ W ASSESSTMENT CENTER PODCZAS UBIEGANIA SIĘ NA STANOWISKO INŻYNIERA JAKOŚCI? JAKIE ZADANIA BYŁY DO ROZWIĄZANIA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: witek Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:08 A co to asestment center? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haerowiec Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 13:29 zadania zaleza od profilu stanowiska i jakie sa piorytetowe kompetencje na tym stanowisku. Czy to stanowisko jest zwiazane takze z funkcja kierownicza? czy wazne sa umiejetnosci interpersonalne czy tez bardziej dokladnosc, prawdomownosc itp? Napisz cos wiecej..bo na tym poziomie ogolnosci faktow trudno cos powiedziec. Czy AC jest w firmie? czy robi to firma wynajeta? czy jest to jeden dzien czy wyjazdowka? pozdrawiam, ps. w kazdym razie prawda jest jedna: warto byc soba! Odpowiedz Link Zgłoś
raj_jar Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI 22.07.05, 15:31 czyli generalnie, jeżeli brałem udział w jednodniowym AC w Niemczech składające sie z 3 etapów: prezentacja, dyskusja grupowa, wywiad-rozmowa i nie przeszedłem (a zachowywałem się jak najbardziej naturalnie - byłem sobą). Czy w takim razie, pytam się Ciebie jako HRowca, nie pasowałem do stanowiska, czy po prostu nadawałem się ale byli lepsi ode mnie? a co najlepsze jak rozmawiałem już po AC z ludźmi którzy przeszli (było nas w sumie 6 osób, dwie przeszły) to oni byli zdziwieni, że ja nie przeszedłem - co mnie w sumie zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haerowiec Re: ASSESSTMENT CENTER - INŻYNIER JAKOŚCI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 15:38 To zalezy jakie cechy badane okazlay sie kluczowe i na ile ogolny profil Twojej osoby odpwoiadal profilowi docelowemu. Ludzi "dobiera sie "(przepraszam za takie wyrazenie)takze do kultury organizacyjnej firmy np. pracownicy musza byc lojalni "jak psy" i identyfikowac sie z firma. Duzo czynnikow moglo zawazyc nad tym dlaczego ktos przechodzi, a ktos nie. Generalnie jest tak ze osoby ekstrawertyczne lepiej wypadaja na AC niz introwertycy. Poza tym zasady oceniania tez sa rozne (mogla zawazyc metodologia badan). A moze po prostu inni mieli wieksze natezenie danej cechy niz Ty, na ktorej zalezalo pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawec1 Dziś byłem na ASSESSTMENT CENTER 23.07.05, 17:00 Witam , juz wiem wszystko. Dzisiaj uczestniczyłem w AC. W tym etapie rekrutacji były 2 zadania: plik dokumentów i zadanie grupowe. Dostałem 30 arkuszy różnych dokumentów i należało je posegregować wzdlędem wazności i odpisać na każde pismo do nadawcy. Czas 60 minut. Odpisałem tylko na bardzo ważne i na ważne a mniej ważne odpusciłem bo i tak bym nie zdążył Zadanie grupowe, to praktycznie sztampowe, czyli lot na księżyc. można wziąć 10 rzeczy dostepnych jest 30 i 5 osób decyduje co wziąć. Zobzaczymy, wyniki beda zatydzień. Odpowiedz Link Zgłoś