Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć dobrą pracę?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:27
    Hej. jak znaleźć dobrą pracę? jakie umiejętności są faktycznie potrzebne,
    które są wykorzystywane w pracy? można mieć dobrą pracę za "normalne"
    pieniądze mając średnie wykształcenie? prosze o porady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: olaboga Re: Jak znaleźć dobrą pracę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:13
        umiejętności zadne, wystarczy ze masz duzo roznych papierkow, certyfikatów,
        dyplomów, lata doswiadczenia na podobnym stanowisku itd., itp.
        • Gość: Dilbert Re: Jak znaleźć dobrą pracę? IP: *.chello.pl 20.08.05, 20:55
          Głupie gadanie,
          Teraz jest własnie zalew różnych matołów z papierkami z kórych niewiele wynika.
          A brak ludzi w Polsce z RZETELNĄ wiedzą.
          A ci w każdym razie problemu nie mają.
          Zrobiła się faktycznie idiotyczna moda na jakieś certyfikaty (niektóre
          śmiesznie bo odnawialne) np Microsftu 9sztyt jakies kretyństwa- moze jescze
          prawo jazdy komputerowe sobie wymyślą) a w cholerę mnie obchodzą jakieś
          certyfikaty jak koleżka nie potrafi myśleć po prostu.
          Wbrew pozorom zleceń jest na rynku trochę , ale nie ma kim robić.
      • 7nga Re: Jak znaleźć dobrą pracę? 20.08.05, 22:28
        poczytaj wątek Uzo:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=26764257
      • Gość: szan Re: Jak znaleźć dobrą pracę? IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 22:34
        Z samą maturą może być trochę trudno, zresztą wyższe wykształcenie (zwłaszcza
        zdobyte w "Wyższej Szkółce Wyciągania Pieniążków") też nie jest równoznaczne z
        otrzymaniem lukratywnej synekury tuż po ukończeniu studiów,. Jak zasugerował
        Dilbert, wszelkie dyplomy i tytuły uległy ostatnimi czasy dewaluacji, a to m.
        in. za sprawą ww. szkółek oraz ogólnego trendu, żeby zdobywać masę papierków.
        Liczą się przede wszystkim odpowiednie umiejętności i kwalifikacje (które to
        jednak powinny IMHO być poparte jakiś tam świstkiem). Warto obrać sobie jakąś
        wąską specjalizację, żeby można było trzepać dobrze płatne zlecenia, a nie gnić
        na jakimś marnym etaciku.
      • Gość: www Re: Jak znaleźć dobrą pracę? IP: *.olsztyn.mm.pl 20.08.05, 22:48
        Mnie się wydaje, że jak masz dobre plecy to nawet papierki nie są zbyt ważne.
        Poszukaj wujka na dobrym stołku.
      • Gość: Indy Re: Jak znaleźć dobrą pracę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:30
        Papierki, plecy itd. No nie do końca. Nie mam matury a jednak dostałem pracę.
        Całkiem niezłą. Nie w żadnym hipermarkecie. Zatrudniła mnie duża firma
        deweloperska( bez reklamy - nazwy nie podaję ) w biurze na jednej z inwestycji.
        Jestem w tym biurze sam, zajmuję się sprzedażą, kontaktami pomiędzy deweloperem
        a wykonawcą, architektem, urzędami itp. A rekrutacja wyglądała tak: przyszedłem
        do firmy, porozmawiałem z Panią Dyrektor kilka minut, potem przyszedł Prezes,
        zapytał się jakie mam doświadczenie, ile chciałbym zarabiać - oczywiście trochę
        ponegocjował - potem kazał Pani Dyrektor sprawdzić, czy umiem czytać plany
        budowlane i wyszedł. Pani Dyrektor sprawdziła, to umiem bez problemu. Popytała
        jeszcze o kwestie związane z dokumentacją dot. nieruchomości. Poszliśmy do
        Prezesa, Dyr. powiedziała mu, że znam się na rzeczy i Prezes powiedział, że
        zaczynam pracę od tego i tego dnia. I koniec rekrutacji.
        Tak naprawde wszystko zależało od tego, czy znam się na tym, czym miałbym się
        zajmować. Nie czy mam 100 lat doświadczenia, wyższe wykształcenie albo
        znajomości.
        A ogłoszenie o tej pracy znalazłem na słupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka