Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skończył się nabór do policji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:15
    Gdyby jeszcze szlo otworzyc strone z testem,to byloby super,bo chcialabym
    sprawdzic,czy dobrze go rozwiazalam.PS.Te pytania znacznie wykraczaja poza
    wiedze szkoly sredniej-podstawa tu jest ustawa o policji i konstytucja,a tego
    w ogolniakach nie ucza...
    Obserwuj wątek
      • Gość: jj Re: Skończył się nabór do policji IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.09.05, 12:40
        Oj Agatko! Wystarczyło przejrzeć oba teksty, konstytucja, o ile dobrze
        pamiętam, nie ma nawet 50 stron!
        • Gość: Ala Re: Skończył się nabór do policji IP: *.tell.pl 06.09.05, 15:47
          Konstytucja nie jest zbyt obszernym aktem prawnym, ma 243 artykuły. A poza tym
          wiedzę na ten temat można z łatwością czerpać z gazet, czy chociażby z dnia
          codziennego. Zdobyłam 38 punktów bez żadnego przygotowania
      • Gość: gimnazjalistka Re: Skończył się nabór do policji IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.09.05, 13:28
        Tet byl banalny, spokojnie zdobylam 26 punktow. Nie wiem jak mozna bylo go nie
        zaliczyc ?!
        • Gość: Anna Re: Skończył się nabór do policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:00
          Może byście tak udostępnili stronke z odpowiedziami???
      • Gość: outlaw Praca w policji to porażka życiowa i tak IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 05.09.05, 13:36
      • Gość: moonlightwish Re: Skończył się nabór do policji IP: *.pkp.wroc.pl 05.09.05, 13:55
        konstytucji się nie uczy, ją się powinno znać...
        • agata_s2 Re: Skończył się nabór do policji 05.09.05, 14:39
          moonlightwish ale żeby ją znać trzeba ją przeczytać, niektóre zagadnienia z
          wyżej wymienionej wymagają mimo wszystko specjalistycznej wiedzy, czyli można
          powiedzieć, że człowiek się "uczy konstytucji" w rozumieniu, że uczy się ją
          rozumieć.
          • Gość: p Re: Skończył się nabór do policji IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 06.09.05, 15:51
            >niektóre zagadnienia z
            > wyżej wymienionej wymagają mimo wszystko specjalistycznej wiedzy,

Jakiej specjalistycznej wiedzy/Kazdy srednio rozgarnięty uczeń szkoły sredniej
            powinien to zaliczyć
        • Gość: M. Re: Skończył się nabór do policji IP: *.tell.pl 06.09.05, 15:45
          Dokładnie:)
      • Gość: DRK Re: Skończył się nabór do policji IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 05.09.05, 14:43
        www.ifp.pl Dział FORUM DYSKUSYJNE / KURSY I SZKOLENIA. Wszystko co Was
        interesuje na temat Policji. Tematy wałkowane 1000 razy.
      • Gość: Ellektra Re: Skończył się nabór do policji IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.09.05, 08:52
        Oczywiście, wykraczają, ale na stonie policji jest wyraźnie zaznaczone jakie
        dzidziny wiedzy będą przdatne do zaliczenia wiedzy. Dla mnie jest rzeczą
        oczywistą, że jeśli staram się o pracę w policji to ustawa o policji będzioe
        podstawowym źródłem wiedzy, który znajdzie swoje odzwierciedlenie w testach.
        Oprócz tego konstytucja i ustawa o swobodzie praw obywatelskiech. Najlepiej
        poczytać informacje znajdujące się pod tym linkiem:
        www.policja.gov.pl/rekrutacja/test_wiedzy.htmlPozdrawiam
        • Gość: Ellektra Re: Skończył się nabór do policji IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.09.05, 08:55
          Link oczywiście bez słowa pozdrawia :):):) (wykasuj)
          • Gość: justa Re: Skończył się nabór do policji IP: *.icpnet.pl 06.09.05, 13:19
            zdobylam 33 punkty bez zadnego przygotowania. Nie rozumiem jak osoby, ktore
            staraja sie o prace w policji nie mogly tego nie zdac, test jest banalny a na
            pytania o hymn czy o Nobla, czy o wynalezienie prochu, to uwazam ze kazdy zna
            odpowiedz. No chyba, ze to sa totalne nieuki.
      • Gość: gość Re: Skończył się nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:27
        Może teraz nie uczą, parę lat temu uczyli
      • Gość: mariusz Re: Skończył się nabór do policji IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 06.09.05, 15:40
        zgadzam sie ze test wykracza poza szkołe średnią.
        • Gość: majster Re: Skończył się nabór do policji IP: *.pfa / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:52
          To czego teraz uczą w szkole średniej. Podejrzewam że kilka lat temu w takim
          tescie otrzymałbym 38 pkt. Teraz 33, ale bez zadnego przygotowania... Po
          podstawowce tez bym pewnie zaliczyl. ;-)
      • Gość: M. Re: Skończył się nabór do policji IP: *.tell.pl 06.09.05, 15:44
        Myslę, że pytania nie były trudne. Wystarczyła wiedza o świecie wspólczesnym,
        trochę historii. Uważam, że jedno pytanie było przesadzone - dotyczące
        wynalezienia prochu.
        • Gość: zenek Re: Skończył się nabór do policji IP: *.pfa / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 16:53
          Pytanie o prochu - przesadzone? Czyli trudne???? Dajcie spokój...
          • Gość: zibi1010 Re: Skończył się nabór do policji IP: *.asta-net.com.pl 06.09.05, 18:30
            Test faktycznie banalny - walnąlem sie tylko o rok z murem berlinskim.Zastanawia
            mnie co innego - nie dziwie sie specjalnie, ze 'maturzysci" go oblewaja, ale
            ponoc 50% kandydatow mialo/ma wyzsze wyksztalcenie. Jak u licha ciezkiego mozna
            nie odpowiedziec na 26 z tych pytan i miec papier mgr, czy chociaz licencjat?
            Czego wymagaja teraz od absolwentow uczelni do jasnej
            ciasnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: fiks Re: Skończył się nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:39
              Ale z Was debile. Niestety taka mentalność. Najpierw trzeba przeczytać
              artykuł ! To nie był test, który rozwiązywali kandydaci na przyszłych
              policjantów - to był tylko przykład, który każdy dureń zaliczy bez problemu.
              Testy, ktore rozwiązywali kandydaci były o wiele trudniejsze, bardziej
              szczegółowe pytania i podejrzewam, że tak łatwo by wam nie poszło. Poza tym,
              jeżeli 80 osób zdawało test, to średnio 25 osób go przechodziło, ale po
              sprawnościowej próbie zostawało juz tylko 5 osób.
              Jeżeli chodzi o kumoterstwo, hahahaha numery ewidencyjne, nie musi się znać
              nazwiska jak się człowieka widzi. Od razu było widać faworytów ...
              Swoją drogą taki sprawdzian fizyczny powinien przechodzić każdy policjant co
              pół roku, jeżeli nie zmieszczą się w 1 min 40 sek. wypad z policji.
      • Gość: DANIELLO Re: PRZECZYTAJCIE!!!!! IP: *.cable.ubr07.newm.blueyonder.co.uk 06.09.05, 21:10
        byłem na tych testach i przyznam ze nie bylo latwo ale jesli ktos w czasie
        szkoly sredniej i na studiach zamiast uczyc sie balował nie ma zadnych szans. w
        mojej grupie bylo 71 kandydatow po tescie zostało 28 i komisja uznala ze
        bylismy bardzo dobra grupą. niestety jesli ktos byl dobry z testu odpadł na
        fizycznym. zostala najlepsza 18. ja licze ze w koncu nie bedzie protekcji jesli
        sie pomyliłem nie bede juz startował, a robie to juz 3 raz. zawsze wszystko
        przechodizłem ale nie miałem znajomosci. o czym to swiadczy ze do policji
        dostawali sie same "tempaki"plecaki. teraz beda najlepsi. mam nadzieje ze ja
        bede wsrod nich bo przede mna jeszcze psycholog i wywiad zorganizowany:)
      • Gość: Cywil Re: Skończył się nabór do policji IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.05, 21:53
        Nigdy nie skoncza sie przyjęcia po znajomosci. Uwazam ze te nowe zasady to
        debilizm. Poprostu. Fakt ze teraz dostanie sie mniej plecuchów bo trzeba miec
        znajomosci w danej szkole policji w ktorej są egzaminy. Dotychczas wystarczyło
        miec garba w kadrach w danej jednostce do której sie składało podanie.
        Wystaczyło zeby naczelnik kadr wziął nasze podanie i obleciał najpierw do
        wuefisty po pieczątke potem do kolegi z zespołu psychologów, dwa telefony do
        lekarza z komisji i po sprawie. No i na koniec podsunac na biurko komendantowi
        który i tak nie czyta nazwisk bo mysli jak tu dostac 50 tys. premii.
        A teraz ? fakt ze nabór sie skomplikował bo egzaminy są w szkole policji. I jak
        to jest w praktyce? juz tłumacze: Przykład KWP Wojewodztwo wysyła na egzaminy
        do najblizszej szkoly policj ktora zawsze jest pod nadzorem danego KWP. no i
        dalej to wiadomo tel do zespołu ds Naboru Zz KWP: TEN PAN MA ZDAC!. I zdaje.
        Zmiany są bo muszą byc zeby zatkac gęby tym rozgoryczonym ktorzy pownni sie
        dostac a nie dostali sie bo dostają sie plecuchy czyli synkowei córeczki
        bratankowie siostrzency itp. Pracujących policjantów. POLICJA TO ZAMNIĘTE
        CHERMETYCZNIE SRODOWISKO ZEBY DO NIEGO SIE DOSTAC TRZEBA SIE W NIM URODZIC.
        TAKA PRAWDA. TEN KTO MA JAKIES BLADE POJECIE TO WIE ZE MAM RACJE. LUDZIE NIE
        BĄDZCIE NAIWNI Szkoda waszego czasu pieniedzy i nerwów. Powtarzam jak na
        wstępie.....
        • Gość: Asia Re: Skończył się nabór do policji IP: *.lublin.mm.pl 06.09.05, 22:15
          Dokładnie tak jest. Na własne oczy czytałam w ubiegłym tygodniu w KMP w
          Lublinie list posła Szydłowskiego polecającego jakiegoś Ireneusza M.. do służby
          w policji. Powoływał się na znajomości z jego rodziną itp. List był w dwóch
          egzemplarzach, zaopiniowany przez "lublin" i gotowy do przesłania do szkoły, do
          której chłopak dostał skierowanie na testy (chyba Szczytno). Udało mi się
          dokąłdnie przeczytać ten list podczas oczekiwania na moje skierowanie w pokoju
          na ul. Północnej.
        • Gość: drk Re: Skończył się nabór do policji IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 07.09.05, 08:01
          Kolega w poprzednim poście ma zupełną racje pisząc:

"POLICJA TO ZAMNIĘTE CHERMETYCZNIE SRODOWISKO ZEBY DO NIEGO SIE DOSTAC TRZEBA
          SIE W NIM URODZIC.TAKA PRAWDA. TEN KTO MA JAKIES BLADE POJECIE TO WIE ZE MAM
          RACJE. LUDZIE NIE BĄDZCIE NAIWNI..."

Ja sam walczyłem 2 lata przechodząc wszystkie etapy rekrutacji - brakło pleców.
          Kiedy zdawałem testy psychologiczne rozmawiałem z pewną panią na korytarzu
          (pracownikiem cywilnym policji), która chciała się załapać na mundurowego,
          powiedziała mi wprost: "DO FIRMY NIKT Z ULICY SIE NIE DOSTAJE". Jakis czas
          póżniej widziałem ją na zdjęciu podczas składania ślubowania policjanta. Ja
          dałem sobie definitywnie spokój.... straciłem tylko dwa lata i mnóstwo nerwów.
      • Gość: Golman Re: Skończył się nabór do policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:46
        Ja uwazam ze to jedna wielka sciema i tak plecaki bedą przyjeci i tak jak byłem
        na tescie do 2 braci podszedł ins. i zapytał gdzie ojciec odpowiedzieli ze w
        samochodzie a on to zawołajcie i nic sie nie martwcie wszystko ok no i
        faktycznie ok oni zdali jako elita ja podchodziłem juz 3 razy i zawsze jak nie
        na ostatnim etapie to na początku ale niestety nie mam garba i to jest moj
        problem bi i teraz kto ma dobrego garba to da rade
        • Gość: Policjant Golman ! gdzie ten incydent miał miejsce ? IP: *.udn.pl 11.09.05, 20:07
          Witam ! Golman, gdzie ten incydent miał miejsce / Podaj szczegóły
      • Gość: <jaza01@gazeta.pl> Re: Skończył się nabór do policji IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.05, 08:25
        Corka starla sie o prace w policji,nie wyszlo,"nie spelniala jakiegos warunku"
        i Bogu dzieki.Dostala lepsza,a przede wszystkim lepiej platna prace.Nie zaluje
        teraz.
      • Gość: Bohdan Re: Skończył się nabór do policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:48
        dla osoby o przeciętnych zainteresowaniach, z w miarę dobrą pamięcią i jak
        wiekszość śledzącej życie publiczne to betka, jedynie pytania na tematy
        administracji mmogłyby sprawić problemy, ale ludzie zdają ten test żeby zostać
        funkcjonariuszami policji, więc powinni się chociaż odrobinę przygotować.
        tematy z Ustawy o Policji i organizacji administracji państwowej znajdzie każda
        wyszukiwarka w ułamku sekundy, ale lepiej ponarzekać na trudny test. Ciekawe,
        że nie odpowiedziałem na 4 pytania dotyczące wiedzy ogólnej, ale tematyka
        Polski była bez zarzutu. Mniej narzekania, więcej przysiadania fałdów, starając
        się o jakąkolwiek pracę na rozmowie zapytają Cię co wiesz o firmie do kórej
        aplikujesz i co powiesz nie czytałem albo nic, tu jest to samo.
      • Gość: Beata Re: Skończył się nabór do policji IP: 80.68.236.* 07.09.05, 10:10
        Nie wiem co w tym teście takiego trudnego.przed chwilą go rozwiązałam i z
        łatwością bym go zdała.Może rzeczywiście to stres potrafi zjeść człowieka. Za
        to żałuje że nie poszłam na ten egzamin, ale.. nic straconego napocę się przy
        następnym naborze.
      • Gość: jj Re: Skończył się nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:59
        bez przygotowania dostałem 32 pkty i mysle ze to nedzny wynik. wstyd mi
        niewiedzy o UE. a tak ogolnie, to trzeba sie troche interesowac swiatem w
        ktorym przyszlo nam zyc, to nie bedzie problemow z takimi testami. pozdrawiam
        czytajacych
      • Gość: Maciek Re: Skończył się nabór do policji IP: 194.134.90.* 07.09.05, 13:13
        Zdobylem 40/40. W wiekszosci przypadkow byla to wiedza, a czasami intuicja.
        ... gdzie moge sie zglosic w sprawie pracy w policji? :-)
        A moze wyniki testow pokazuja prawdziwy poziom ludzi, ktorzy pracuja w policji?
      • ogrudek Re: Skończył się nabór do policji 07.09.05, 13:52
        Test zdałem! Intelektualnie mógłbym być "pstronkowy", gdyby nie wiek (w tym
        wieku policjanci już są na emeryturze), zdrowie (tacy "szwarcenegerowie" lądują
        w sanatorium). Trzeba mi szukać roboty w zarządach spółek lub radach nadzorczych
        (Orlen? Proszę uprzejmie! Gdzie mam się zgłosić?).
        Dobrze, że kandyduje tylu absolwentów studiów wyższych - z nimi rozum do policji
        wchodzi, kasując bezmyślny dryl i... wstyd, że "policeman" po angielsku się nie
        dogada. Dobrze, że tyle kobiet (zawsze to przyjemnie ładna dziewczynę w mundurku
        zobaczyć, nawet jak kaze dmuchac w balonik). Szkoda, że tak mało było miejsc -
        policji u nas trzeba (nie "straży wiejskiej") wiele. I to mądrej!
        • Gość: zdenek Re: Skończył się nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:46
          Ten przykładowy test zamieszczony na stronie Komendy Głównej nie miał nic wspólnego z testem, który miałem okazje zdawać WSP w Szczytnie. Poziom testu przykładowego zdecydowanie odbiegał od testu, który zdawałem. Odpowiedzi był tak skonstruowane ze nawet przy dużej pewności miałem co do niektórych pytań wątpliwości. Szczególnie rozwaliło mnie jedno pytanie które bardzo dobrze pamiętam „Kto pierwszy odczytał hieroglify egipskie” Rozwiązując test przykładowy ucieszyłem się ze pierwszy etap przejdzie gładko, a tu się okazało, ze ledwo przeszedłem (27ptk.).
      • Gość: beata Re: Skończył się nabór do policji IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.05, 10:57
        ciekawe ile osob ztych co go pisali mialo wyzsze wyksztalcenie i go nie zdalo
        przeciez to sa podstawowe wiadomosci ktore kazdy powinnien wiedziec ja bez trudu
        zdobylam 27 pkt choc zbyt dobrze nie czytalam nawet pytan i dawalam odpowiedzi
        bez wiekszego zastanowienia
      • anita-szafczyk Re: Skończył się nabór do policji 08.09.05, 23:09
        A ja nie mogłam złożyć dokumentów bo zaświadczenie o nie karalności mialam do
        odbioru na piątek a trzeba bylo miec na środe:((((((szkoda a teraz test zrobilam
        na 65%..a o sprawnościowy sie nie balam.Ale gratuluje wszystkim , którym się
        udalo!!!!Ja próbuje w przyszłym roku:))))))))))
        • malloryknox Re: Skończył się nabór do policji 12.09.05, 09:24
          Własnie ,kiedy są kolejne przyjecia do policji>>>?
      • Gość: xxx Re: Skończył się nabór do policji IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 10.11.05, 09:19
        Te pytania wzięte chyba z kosmosu. Ciekawy jestem czy któryś z policjantów
        rozwiązałby go.I nie ci z komisji ani ci co go układali.Kto by wiedział kto
        wynalazł łączność,albo ile ma się włosów na głowie z dokładnością do 100
        • Gość: johny kallesony Re: Skończył się nabór do policji IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 10.11.05, 13:51
          Bylem na egzaminie w Slupsku. Z 70 osob zdajacych testy z wiedzy ogólnej do
          etapy sprawnosci fizycznej przeszlo 25. Osobiscie poleglem na sprawnosci
          fizycznej. Najpierw zrobili nam rozgrzewke, po ktorej juz mi wszystkie miesnie
          skakaly. Nastepnie przeprowadzili test sprawnosciowy. Z 25 osob zdalo go 5 (2
          kobiety i 3 mezczyzn). Wiekszosc zdajacych test sprawnosciowy zostala
          zdyskwalifikowana np. za brak kata prostego w lokciach podzas robienia pompek,
          uginanie nog w kolanach podczas nakrywania sie nogami, itd. Najsmiesznieujszy
          byl przypadek kolesia (mistrza Polski w k1) zdyskwalifikowanego za zbyt szybkie
          wykonywanie pompek :).
          Generalnie Policja znowu przegiela. Tak jak kiedys wystarczylo 7 klas szkoly
          podstawowej, by pracowac w Milicji/Policji, tak teraz popadli w druga skrajnosc
          i poszukuja wysportowanego i szybkiego w dryblingu inteligenta.
      • Gość: Gosia Re: Skończył się nabór do policji IP: *.softpro2.pl 12.02.06, 16:22
        Nie zgodze sie że test z wiedzy ogółnej jest trudny.Jestem uczennicą klasy 1
        gimnazjumi i dostałabym sie do policji.
      • Gość: wstyd Re: Skończył się nabór do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:14
        zamknąć mordy psy!!!!!!
      • ppo Tylko kretyn chce być dziś psem. 17.07.06, 17:44
        Trzeba naprawdę niewiele umieć, aby wykonywać tak prymitywną robotę za tak
        ch..owe pieniądze. No, chyba że idzie się do psiarni od razu z zamiarem
        kombinowania. Ale wtedy należy pamiętać, że pies w pierdlu ma gorzej niż
        gwałciciel małych chłopców. A trafienie do pierdla jest tylko kwestią czasu dla
        zbyt łakomego pieska. Hehe
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka