Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

_Ile za pracę? I gdzie ja szukać?

IP: 83.16.144.* 14.10.05, 11:46
    Witam
    Jestm sobie mgr.inż 3 lata po studiach, zonaty, podwojnie dzieciaty ...i pracuję.
    ALE
    1.Zarabiam na reke 1300-1600 oplacam wszystkie rachunki na kwote ok 1000-1200 wiec wiele mi nie zostaje. WSZELKIE proby wyproszenia wyzszej kasy koncza sie albo znalezieniem bledu w ostatnim projekcie albo tekstem ze "i tak mam duzo". Smiesznie to zabrzmi ale Mi brakuje na Zycie!(zona nie pracuje-2 dziecko nie ma jeszcze roku).
    W tej sytuacji rozgladam sie za inna pracą...bywam zapraszany na rozmowy ale jesli mowie ze chcialbym zarabiac na wstepie wiecej niz srednia krajowa (mowie 2,5-3,0brutto) to na tym konczy sie rozmowa ..tzn wiecej nie dzwonią.
    CZY JA ZADAM ZA WIELE?
    ZNAM 2 jezyki(1 dobrze, 2 podstawowo), 6lat doswiadzczen w pracy inzynierskiej, AutoCAD, biegla obsluga kompa, uprawnienia SEP, SIMP, itp...

Musze pracowac i nie stac mnie na ryzyko (rodzina). Jestem skłonny juz podjąć KAZDA dobrze płatną pracę (nawet w innej branzy). Tylko ze jakos nie znalazlem firmy chetnej na moje uslugi.
    Co robić?
    Gdzie szukac konkretnej pracy?
    Moze macie dokladne namiary na konkretne stanowiska?
    inzyniergg@wp.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: p Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 14.10.05, 12:28
        wysylaj dalej aplikacje w koncu sie trafi dobra oferta
        • Gość: autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: 83.16.144.* 14.10.05, 13:23
          Wysylam wysylam...od roku i srednio mam 2-3 rozmowy w miesiacu...(wiec chyba nie jestem zly skoro aplikacje sie podobaja)
          ale jak ma sie czuc taki osobnik jak ja kiedy proponuja na wstepie 1200br ???( a zdoswiadzczenia juz wiem ze "to co na poczatku" zostaje na lata ewentualnie jest szansa na 100-200 wiecej...a mi chodzi nie o ten rzad...
      • Gość: bez_mapy Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: 212.160.143.* 14.10.05, 13:39
        Sprostowanie: nie znasz dwóch języków, skoro jeden znasz dobrze a drugi
        podstawowo. To ja w takim razie znam siedem (2 b. dobrze i 5 podstawowo).
        • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: 83.16.144.* 14.10.05, 13:57
          jeju...
          przeciez w CV wpisuje sie zawsze jaki jezyk sie zna i na jakim poziomie
          a umiejetnosc powiedzenia czy rozumienia podstawowych slow nie zaliczam do "znajomosci" bo musialbym wpisac rosyjski czeski francuski i wloski...ale porozumiec sie potrafie w niemieckim apo angielsku nie mam oporow i zadnych problemow...wiec co zle napisalem?
          I nadal czekam na jakas "oferte" , "pomoc" a nie poprawianie, czepianie sie napisanego textu, itp
        • annajustyna Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? 27.10.05, 15:30
          No wlasnie: znasz 7, tylko 2 w stopniu zaawansowanym i 5 podstawowym.
      • Gość: si456 Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:59
        dasz rade
        musisz sie cenic
        jesli masz doswiadczenie i sporo umiejetnosci i uprawnien
        to min 2 tys netto musisz podawac na dzien dobry
        podajac mniej od razu jestes malo wiarygodny
        • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: 83.16.144.* 14.10.05, 14:05
          Dziekuje
          własnie tak robie i mowie...
          a w jednej firmie uslyszalem tekst: " Jest Pan poza zasięgiem finansowym Naszej firmy" (tam rzucilem 3000brutto)
          a w innej "za taką sume (2500) bedziemy miec dwoch studentów"
          i szlag mnie trafił, bo kiedys sam bylem studentem i pracowalem podczas studiow ale nie pracowalem nigdy z amniej niz 1200 brutto
          ech
          • Gość: gosc Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 14:26
            A w jakim miescie mieszkasz, ze proponuja ci takie smieszne wynagrodzenie. Ja
            tez jestem inz. i zarabiam 7 tys. brutto plus premia ok. 2,5 tys miesiecznie.
            4 lata po studiach
            • Gość: autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: 83.16.144.* 14.10.05, 14:38
              napisales: "A w jakim miescie mieszkasz, ze proponuja ci takie smieszne wynagrodzenie. Ja
              tez jestem inz. i zarabiam 7 tys. brutto plus premia ok. 2,5 tys miesiecznie.
              4 lata po studiach"
              tez chchialbym conajmniej tak miec...
              zdziwisz sie WROCŁAW-po POLITECHNICE WROCŁAWSKIEJ (wieksze szanse mialbym moze jako Informatyk albo Budowlaniec z uprawnieniami)
              7tys to moje marzenie -ale robisz po 8 czy16godzin dziennie.? masz rodzine.?
              a moze Twoja firma ma filie we wrocku...chetnie bym sie zaaplikowal:-)
              • Gość: taka sobie pani Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:58
                czy sam piszesz do firm czy wysylasz tylko na ogloszenia?? Troche zdziwil mnie
                tekst ze mozna Cie zastapic 2 studentami, jestem co prawda z innej branzy ale
                cos mi sie wydaje ze specjalisty sie studentem nie zastapi... Moze z desperacji
                aplikujesz na zbyt niskie stanowiska??? Kluczem jest jeszcze to jestes
                inżynierem ale w czym sie specjalizujesz.. moj dobry znajomy pracowal w
                polskiej firmie za 1400 zł, przeszedl do amerykanskiej i dostaje 4000 zł za to
                samo.. wiem ze to zalosne ale niestety wiele zalezy od szczescie i od sily
                przebicia..
                a moze, skoro znasz dobrze jezyk i jestes inzynierem, czyli mozesz pracowac
                wszedzie powysylaj zagranice??? Zona moze dojechac pozniej .. Inzynier z
                doswiadczeniem i jezykiem za taka kwote Ty sie nie marnuj w tym kraju
                czlowieku. I najwazniejsze z mojego doswiadczenia, a zawsze mialam prace z
                ogloszenia-wiara w siebie i zeby nie wyczuli desperacji-wtedy jestes
                pogrzebany...
                • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 18:40
                  po studiach pukalem do wielu drzwi...obecnie pracuje i wysylam glownie na cos
                  co znajde (gazeta, net).
                  Zwykle na rozmowach jak dochodzi do moich oczekiwan....to po mojej odpowiedzi
                  nagle wszyscy mowia mi ze np nie pasuje bo nie znam sie na pieczeniu pączków
                  (ubiegajac sie o stanowisko np kierownika produkcji urzadzen dźwigowych) sama
                  rozumiesz....:-(
              • Gość: gosc Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 16:04
                Tez konczylem Politechnike we Wroclawiu ale zaraz po dyplomie wyjechalem do
                Warszawy. Praca w ktorej teraz jestem jest 3 po studiach. Nie mam rodziny w
                sensie : zona i dzieci. Planujemy slub z narzeczona na przyszly rok, wlasnie
                kupilismy mieszkanie . Co do oddzialu firmy we Wrocku to pewno jest jednak
                centrala tej firmy ( telekomuniakcyjnej )jest w Wawie. A jaka masz
                specjalizacje?
                • Gość: gosc Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 16:05
                  pracuje max 9 godz. dziennie, wszystkie weekendy oczywiscie wolne,
                  • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 18:31
                    i to jest wlasnie moim marzeniem :-)
                    jak bys "soc" mial to prosze o kontakt
                • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 18:30
                  Dzieki za zainteresowanie.
                  Specjalizacja powiadasz...jestem po M-E -mechanika budowa maszyn -a konkretnie
                  CHŁODNICTWO (powaznie bylem w "duzych wroclawskich firmach chlodniczych
                  wszedzie slyszalem 1200-1600br)
                  Ale juz nie szukam w chlodnictwie bo do tego trza miec doswiadczenie a ja
                  oprocz praktyk i dyplomu na 5 to raczej nie mialem i nie mam stycznosci.
                  od 6 lat pracuje jako konstruktor i w sumie to zaliczylem chyba wszystkie
                  istotne branze (hutnictwo, dzwignice-suwnice zurawie, konstrukcje stalowe
                  wszelakie, oslony dźwiekochłonne, a ostatnio juz w domu projektuje zbiorniki
                  cisnienieowe pod UDT ) wiec jestem w przykrej szufladce projektantow a
                  chchialbym sie z tego wyrwac lub zaczac miec za to samo lepiej placone...:-)
                  jak masz jakies sugestie to prosz eo kontakt: inzyniergg@wp.pl z gory dziekuje
                  • Gość: d Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 15.10.05, 10:13
                    dziwi mnie to ze nie mozesz znalezc dobrej pracy z doswiadczeniem w
                    projektowaniu zbiornikow.INES W Krakowie osttnio szukal konstruktorow,Foster
                    Wheeler w Sosnowcu,
                    moze trzeba zmienic miasto?
                    zajrzyj na strone www.navic.pl i zarejestruj sie w bazie danych
              • Gość: d Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 14.10.05, 16:12
                we wroclawiu jest przeciez volvo i wiele innych firm
                • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 18:34
                  racja
                  w Volvo jest duza rotacja 3-6 miesiecy no i tam trzeba znac CATIE -(mialem ja
                  na studiach poszedlem na dodatkowe kursy ale to sa tylko podstawy) Jestem
                  Expertem we wszystkich wersjach AUTOCADA:-)
      • lootek1 Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? 14.10.05, 22:43
        Witam!
        Myślę że żądania masz w porządku, ale...
        ZAZNACZAM!!!!: nie chcę Cię pouczać ani się wywyższać!!!!!!, ale myślę że
        powinieneś poza znajomością AutoCADa pobawić się CATIA V5 i wtedy po krókim
        treningu aplikować z Twoimi wymaganiami i doświadczeniem na poniższe ogłoszenie:

www.cad.pl/praca.cgi?kier=o&id=1326
        No cóż nie oszukujmy się że dziś już zaczyna się głównie liczyć oprogramowanie
        3D a rysunki są tylko dodatkiem. Wydaje mi się jak poćwiczysz na tyle CATIE V5
        że poradziłbyś sobie z kilkoma prostymi modelami w 3D to wysyłaj CV.
        Wiem że można zdobyć program w wersji "studenckiej" a i podstawy są w książkach.
        W ogóle wszystkim inżynierom szukającym pracy polecam serwis www.cad.pl gdzie
        sporo jest ogłoszeń i dość ciekawie zrobiony serwis.

Pozdrawiam i życze powodzenia.
        Lootek1

PS aha jak poradzisz sobie z testem CATII V5 to sądzę że wysokość pensji Ci
        zaakceptują!
        • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.05, 02:40
          THX
          MIalem 2 semestry CATI 4 na unix i raczej nie sadze aby to czego si etam
          nauczylem bylo warte do wpisania do CV po prostu znam interfejs wiem ze taki
          program jest i co potrafi...ale nic oprocz bzdurnych cwiczonek nie robilem....
          moze w przyszlosci:-)
          THX
          • Gość: P Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 17.10.05, 08:21
            skoluj sobie Catie i naucz sie sam w dommu,ja tak sie Solid edga,Solid Worksa,
            Inventora,Catii nauczylem i mam teraz dobra prace.
            z calym szacunkiem AutoCad to dzis za malo, jest to elementarna umiejetnosc
            inz. dzisiaj tak jak dawniej bylo to kreslenie na desce
          • jsolt Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? 17.10.05, 10:54
            zgłoś się do agencji doradztwa, tam czasami są fajne oferty, szukając
            w 'wyborczej' (a jeszcze nie daj boże w dziale ogłoszenia drobne) to na żadną
            normalną firmę nie trafisz. uderzaj do dużych koncernów, oczywiście najlepiej z
            kapitałem zagranicznym.
      • Gość: d Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 18.10.05, 11:33
        zagladnij czasem na srone www.cad.pl tam sa oferty dla inzynierow
        • Gość: Autor Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.05, 23:47
          Zagladam
          ale maja czasem nierealne wymagania i ogloszenia z Wrocławia nie znalazlem:-(
          ale dzieki na info
          • Gość: d Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.217-149-114.enivest.net 20.10.05, 07:18
            to moze trzeba sie ruszyc z Wrocka,ja sie ruszylem ponad 400km za praca
            Co do nierealnosci to zawsze wymagania sa zawyzane, wiem to z
            doswiadczenia.wyslac nigdy nie zaszkodzi.
          • Gość: d INŻYNIER PROJEKTANT IP: *.217-149-114.enivest.net 27.10.05, 19:37
            Grupa TemPo jest firmą doradztwa personalnego. Dla naszego Klienta -
            międzynarodowej firmy z braży inżynierii i technologii chemicznej - poszukujemy
            Kandydata na stanowisko:
            INŻYNIER PROJEKTANT W PRACOWNI PROCESOWEJ
            nr ref.: 07/P/P/2005
            Śląsk
            Od Kandydatów oczekujemy:
            - wykształcenie wyższe techniczne z zakresu inzynierii procesowej i aparatury
            chemicznej,
            - minimum 5 lat doświadczenia zawodowego w projektowaniu,
            - znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym,
            - dodatkowym atutem będzie znajomość branży rafineryjnej,petrochemicznej,
            chemicznej lub energetycznej.
            Oferujemy:
            - praca w międzynarodowej firmie,
            - szerokie możliwości rozwoju zawodowego,
            - atrakcyjne wynagrodzenie.
            Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o przesyłanie CV z zaznaczeniem
            numeru referencyjnego na poniższy adres:

E-mail: Odpowiedz na ogłoszenie

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb procesu
            rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997r o Ochronie Danych Osobowych (Dz.
            U. Nr 133 poz.833)".

Grupa Tempo
            ul. Daszyńskiego 5
            44-100 Gliwice
            www.grupatempo.pl
            Wysyłając dokumenty prosimy o załączenie klauzuli: "Wyrażam zgodę na
            przetwarzanie danych osobowych przez firmę Grupa Tempo dla potrzeb niezbędnych
            do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn.29.08.1997r.O Ochronie
            Danych Osobowych Dz. Ust. Nr 133 poz 883).
            • Gość: zdegustowany Re: INŻYNIER PROJEKTANT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:09
              tylko 5? i niech zgadne pracownik musi mieć nie więcej niz 30 lat :)

pozatym fajnie bo mieszkam pare kilometrów obok, zgłosze sie za 5 lat to
              pogadamy ;)

• Gość: pi Re: INŻYNIER PROJEKTANT IP: 193.16.239.* 03.11.05, 15:06
                Z takim podejsciem to nigdy nic nie znajdziesz, akurat na Slasku i okolicazch
                jest pelno ofert sla inzynierow
              • Gość: pio Re: INŻYNIER PROJEKTANT IP: 193.16.239.* 03.11.05, 15:14
                Poszukujemy odpowiedzialnej osoby na organizowane nowe stanowisko do pracy w
                narzędziowni na stanowisku konstruktora-technologa-programisty .Praca w
                programach SolidWorks,Surfcam.Istnieje możliwość odbycia szkolenia w zakresie
                Solid Works i Surfcam.

Praca stała - Bielsko-Biała okolice Wapienicy.

--------------------------------------------------------------------------------
                Tradcon sp.z.o., Bielsko-Biała ul.Wypoczynkowa 10.
                tel. 0602-320-524, e-mail: taradcon@tradcon.pl odpowiedz na ofertę

--------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: aeroeng Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.knc.pl 27.10.05, 19:06
        ja popieram ze jest dobrze znac Catie, albo unigraphics, idea, etc. mozna catie
        zciagnac z emule i duzo tutorials i manuals tez mozna, oczywiscie po angielsku
        ale muwiles ze znasz to nie powinien byc problem
      • Gość: wujek Re: _Ile za pracę? I gdzie ja szukać? IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.11.05, 15:29
        Radze wyjazd w kierunku UK. Problem jest zostawienie rodziny i koszty drugiego
        domu ale zarobki minimu 6 razy tyle co w Polsce pracujac w zawodzie, 3-4 razy
        prcujac gdzie popadnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka