Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Real, M1 Kraków - fatalna obsługa klienta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:52
    Miałam dziś ochotę zostawić okolo 1000 zł w wyżej wymienionym sklepie -
    chciałam kupić mini wieżę.

Ponieważ przy dziale RTV nie było żywego ducha, poprosiłam w Informacji aby
    kogoś tam posłano. Odczekałam z kwadrans, nikt się nie pojawił. Podeszłam i
    poprosiłam ponownie. Ponownie zero reakcji. Towarzystwo na Informacji tzn
    blondynki jakieś i facet w okularkach plus ktoś w garniturze z pryszczami na
    szyji większymi niż pięciozłotówka, ucieszone bóg wie z czego.

Rozumiem że to jest sklep praktycznie samoobsługowy, ale po pierwsze, sprzęt
    RTV to nie ziemniaki i wypadałoby choć sprawdzić jak toto "chodzi". Po drugie,
    poza pojedynczymi egzemplarzami na wystawie, nie stały tam pudła żeby w
    najgorszym razie pochwycić zapakowaną wieżę i kupić w ciemno. Zdjęcie
    egzemplarza "wystawowego" (wyrywając przy okazji wszystkie kable) też raczej
    nie wchodziło w rachubę.

Ponieważ nikt mnie nie chciał obsłużyć, zabralam się stamtąd i swoje pieniądze
    zostawię gdzie indziej. Łaski bez.

Czemu o tym piszę w dziale praca ? Bo trąbi się teraz na prawo i lewo o tym,
    jak szalenie ważna jest w handlu obsługa klienta (customer service), aplikując
    do byle jakiej pracy też jesteśmy molestowani o znajmość zasad tejże obsługi,
    umiejętność nawiązywania kontaktu z klientem itd. Tymczasem na każdym kroku
    okazuje się że "obsługujący nas" ludzie to jakieś bezmyślne miernoty
    pozatrudniane chyba po znajomości. Pod tym względem, choć w zasadzie to pod
    każdym jednym, jesteśmy dalej śmieszną karykaturą Zachodu.
    Obserwuj wątek
      • mctiggle moim skromnym zdaniem 27.10.05, 17:38
        pracownicy realu ustawiający pudełka na półkach mają gdzieś twoje 1000 zeta
        gdybyś odpaliła im jakąś działkę, to co innego...
        • Gość: hello Re: moim skromnym zdaniem IP: *.unregistered.media-com.com.pl 27.10.05, 21:46
          1000 zl to juz niezla kasa, po co kupujesz w markecie, w kazdym salonie rtv
          czulabys sie jak dama a tak tylko upokorzenie. pomysl ze wyswiadczyli ci
          przysluge. wiesz jak traktowali by cie przy byle reklamacji. idz lepiej i im
          podziekuj za pomoc w zrozumieniu formy obslugi w marketach .pa
          • Gość: zła Re: moim skromnym zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:23
            Tak się złożyło że mieli model którego szukałam - w obocznym "salonie" zwanym
            Media Markt go nie mieli. A, notabene, "obsługa klienta" nie lepsza, jeśli nie
            gorsza. Ludki w czerwonych T-shirtach stoją sobie gdzieś z boku w kółeczku i
            gaworzą tonem ożywionym, podczas gdy potencjalni nabywcy błąkają się między
            lodówkami i cyfrówkami jak dzieci we mgle. Ech...
            • Gość: KOT Re: moim skromnym zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:48
              ojjj,Media Markt to juz wogóle zgroza, ilekroć próbuje tam złowić kogoś, kto
              mógłby mi pomóc,zawsze słyszę to samo "..to nie mój dział" a jak już znajdzie
              sie,ktoś z "tego działu" to "..chwileczkę,tylko obsłuze klienta", po czym znika
              w dziewiczych okolicznosciach i nie pojawia się wiecej. Zawsze wychodze
              zdegustowana:(
      • Gość: pawel Re: Real, M1 Kraków - fatalna obsługa klienta IP: 212.42.176.* 27.10.05, 22:59
        Jak mialabys pracowac za 1000 brutto tez nie bardzo dbalabys o taka prace - to
        chyba normalne, ze najlepsza motywacja pracownika jest wyplata.
      • Gość: Niepasjonatka MM Re: Real, M1 Kraków - fatalna obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:44
        Media Markt, Media Markt. W swojej reklamie " Nie dla idiotów" wszystko mówi za
        siebie. To nie jest sklep dla ludzi, którzy chcą sie poczuc w miare
        sympatycznie. Kiedyś się wkurzyłam i poprosiłam kierownika. Trudno uwierzyć ale
        przyszła lala w obcisłych dzinsach i rozmawiając ze mną ...żuła gumę. Kierownik
        sklepu!! Ręce opadają i czego tu chciec od panienek z działu obsługi, które
        faktury wystawiają 15 minut??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka