Gość: Ewex IP: 217.96.91.* 30.09.02, 10:18 Ktoś coś wie o firmie COMARCH w Krakowie? Jak płacą itp...Mam tam szanse pracować, chciałabym dowiedzieć się jaka jest atmowsfera pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfalfa Re: COMARCH S.A w Krakowie 30.09.02, 13:24 Comarch wydaje się być firmą stabilną, z kapitałem zagranicznym i "na fali" - to jedna z większych firm IT W Polsce. Mają w ofercie min. system fk CDN ("Klasyka" chodzi na Linuxie, sprawdziłem) i jakieś tam wyróżnienia MS (co niekoniecznie musi być plusem:). Nie znam firmy "od środka" ale chyba warto się u nich "zahaczyć". pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 16:36 alfalfa napisał: > Comarch wydaje się być firmą stabilną, z kapitałem zagranicznym i "na fali" - > to jedna z większych firm IT W Polsce. Mają w ofercie min. system fk CDN > ("Klasyka" chodzi na Linuxie, sprawdziłem) i jakieś tam wyróżnienia MS (co > niekoniecznie musi być plusem:). Nie znam firmy "od środka" ale chyba warto się > > u nich "zahaczyć". > pzdr. To chyba jeszcze firma polska bez kapitału zagranicznego. A firma jak to firma jest projekt zatrudniają, nie ma to zwalniają. Jak jesteś dobry/a to możesz zagrzać miejsce na dłużej. Płacą dosyć dobrze, atmosfera też dobra, mam znajomych zarówno w Comarch jak i CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: COMARCH S.A w Krakowie 30.09.02, 20:23 Być może zasugerowałem się informacją, że we współpracy z jakąś firmą z USA będą jakiś soft rozwijać (kontrakt warty ileśtam tysięcy czy milionów USD?) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: *.acn.waw.pl 30.09.02, 20:46 alfalfa napisał: > Być może zasugerowałem się informacją, że we współpracy z jakąś firmą z USA > będą jakiś soft rozwijać (kontrakt warty ileśtam tysięcy czy milionów USD?) > pzdr. czy według Ciebie historia lubi się powtarzać??? (pytanie związane z firmą Comarch??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 20:54 alfalfa napisał: > Być może zasugerowałem się informacją, że we współpracy z jakąś firmą z USA > będą jakiś soft rozwijać (kontrakt warty ileśtam tysięcy czy milionów USD?) > pzdr. Mają tam swoje przedstawicielstwo podobnie jak w Niemczech, na razie nie jest to ich główne źródło utrzymania, ale może w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: *.acn.waw.pl 30.09.02, 16:54 Gość portalu: Ewex napisał(a): > Ktoś coś wie o firmie COMARCH w Krakowie? Jak płacą itp...Mam tam szanse > pracować, chciałabym dowiedzieć się jaka jest atmowsfera pracy itd. jeżeli komuś takiemu jak Ty oferują pracę w tej firmie to natychmiast otrzymują ode mnie rekomendację: Sprzedaj... Jeżeli starasz się o pracę to wypadałoby zdobyć troche informacji na temat przyszłego pracodawcy. Udziele Tobie darmowej lekcji. Wpisz w przeglądarce np. www.altavista.com słowo Comarch i porozglądaj się co można znaleźć na ich temat. W pewnym momencie znajdziesz informacje, że są notowani na GPW w Warszawie. Jeżeli będziesz bardziej dociekliwa to różnych ciekawych rzeczy dowiesz się ze sprawozdań finansowych. Tylko mnie nie przekonuj, że dostałaś szanse pracy. Osoba która Tobie to zaproponowana może aspirować do tytułu " Polski Profesjonalista Roku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewex Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: 217.96.91.* 01.10.02, 09:24 Przede wszytkim Comarch znam dość dobrze jeśli chodzi o wiedze o nich czym się zajmują itp. Zapytałam ogólnie o zarobki i atmosfere. A prace owszem mi zaproponowali, całkiem niezła, kasa tez niezła, ale to co mi wczoraj oświadczyli - chodzi o formę zatrudnienia (nie, nie jest to oczywiście umowa o pracę:) to wyszłam od nich ze śmiechem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: 217.97.165.* 01.10.02, 10:03 > A prace owszem mi zaproponowali, całkiem niezła, kasa tez niezła, ale to co mi > wczoraj oświadczyli - chodzi o formę zatrudnienia (nie, nie jest to oczywiście > umowa o pracę:) to wyszłam od nich ze śmiechem. > :) Moze cos powiesz, na jakie stanowisko aplikowalas i jaką kase zaproponowali?? A umowa - pewnie samozatrudnienie- własna DG, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewex Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: 217.96.91.* 01.10.02, 11:44 Dokładnie działalnośc albo umowe o dzieło:) I ja dla czegoś takiego miałabym rzucić obecna prace ? :)Smieszni są, po co wogule zapraszali mnie do siebie...? Co jak co ale po Comarchu się nie spodziewałam takiej propozcji. No cóż, widać ze przed tragiczną sytuacja na rynku pracy bronia sie także duże firmy. Szkoda tylko że zawsze kosztem pracowników. A stanowisko..nie chce mi sie opisywać, napewno nic zwiazanego z czysta informatyką. Ale mi odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: COMARCH S.A w Krakowie IP: *.acn.waw.pl 01.10.02, 18:39 Gość portalu: Ewex napisał(a): > Przede wszytkim Comarch znam dość dobrze jeśli chodzi o wiedze o nich czym się > zajmują itp. Zapytałam ogólnie o zarobki i atmosfere. > A prace owszem mi zaproponowali, całkiem niezła, kasa tez niezła, ale to co mi > wczoraj oświadczyli - chodzi o formę zatrudnienia (nie, nie jest to oczywiście > umowa o pracę:) to wyszłam od nich ze śmiechem. > :) > na pocieszenie powiem, ze w całym szumnie nazywanym sektorze IT yakie "cuda" proponują:) Odpowiedz Link Zgłoś