Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak sie zachowac?

IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:23
    mam pytanie...jestem mlodym przedstawicielem handlowym i czesto ludze od rzau
    do mnie przechodza "na ty" czesto jest to nie mile i nei kulturalne, jak
    reagowac? przeszkadza mi to strasznie a bez sensu im "panowac" jak oni tego
    nie robia..

pomocy :-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: aa Re: jak sie zachowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:51
        a masz problem
      • aga.p.p Re: jak sie zachowac? 03.01.06, 19:57
        Też walić na ty i to bez wyrzutów sumienia.

pzdr,
        A.
      • Gość: mlody85 Re: jak sie zachowac? IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:02
        hehe, no raz tak zrobilem i poweidzialem cos do goscia (ok 45lat) to go max
        zatkalo :D

ale chcialbym znalesc jakis kulturalniejszy sposob...

ps: czlowieczku 2 posty wyzej jak nie masz nic ciekawego do poweidzenia to nic
        nei pisz
        • Gość: aa Re: jak sie zachowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:05
          to co mam narysować?
          • Gość: mariusz_robert Re: jak sie zachowac? IP: *.chello.pl 03.01.06, 20:10
            byc moze masz mlodzienczy wyglad i to osmiela decydentow firemek ktore
            odwiedzasz, nie wiem co sprzedajesz ale mozesz np dodac sobie powagi
            odwiedzajac ich pod krawatem, czesto rowniez jest tak ze handlowcow branzy np
            fmcg nie traktuje sie poufale, nie martw sie tym, to dobra droga do tego aby
            sie z nimi "zaprzyjaznic" i wcisnac mu wiecej i czesciej swojego towaru...o
            przepraszam....sprzedac, zaproponowac itp itd jesli ktos bedzie lapal mnie za
            slowka
            • Gość: mariusz_robert Re: jak sie zachowac? IP: *.chello.pl 03.01.06, 20:11
              mialo byc traktuje...
        • aga.p.p Re: jak sie zachowac? 03.01.06, 21:15
          > hehe, no raz tak zrobilem i poweidzialem cos do goscia (ok 45lat) to go max
          > zatkalo :D

I o to chodzi - może następnym razem ugryzie się w język:)
          A tak serio, to chyba kulturalniejszej metody nie ma. Przecież nie każesz sobie mówić "proszę pana", bo od razu stracisz klienta.
          Może spróbuj się trochę postarzyć - zmień krawat, sposób mówienia (wbrew pozorom to bardzo potężna broń). To raczej nie nasz konkretny wiek, a to jak wyglądamy i jak się zachowujemy wpływa na to jak postrzegają nas inni. Jak wyglądasz poważnie, to potraktują Cię też poważnie.
          No, chyba że mówimy o klientach w Twoim wieku - tu się wszystko strasznie zamerykanizowało i nic na to nie poradzisz.

pzdr,
          A.
      • Gość: jacobs Re: jak sie zachowac? IP: *.brda.net 03.01.06, 21:27
        > reagowac? przeszkadza mi to strasznie
        Trudna sprawa, ale rozumiem, ze spotkania z prymitywami sa trudne. Mozesz
        ewentualnie sprobowac czegos lagodnego w stylu:
        A: Co dzisiaj przywiozles?
        B: Kilka nowosci, reszta jak w zamowieniu. Ale mowmy sobie na pan, bo znajomym
        nie moge dawac rabatow.
      • Gość: mlody85 Re: jak sie zachowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:08
        branzy np fmcg - co to?...

to prawda, ze wygladam mlodo, poprobuje Waszych sposobow dzieki wielkie jak
        narazie :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka