Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Elektrotechnika + Ekonomia

IP: *.chello.pl 15.01.06, 13:00
    Jestem studentem II roku elektrotechniki, do magisterki jeszcze daleko, ale
    już analizuje rynek pracy i układam sobie plany na przyszłość. Wydaje mi się,
    że jeden kierunek to w dzisiejszych czasach to za mało, więc na III roku
    zamierzam rozpocząć naukę czegoś z innej branży. Zastanawiam się nad ekonomią
    no i mam do forumowiczów pytanie: warto??
    Obserwuj wątek
      • Gość: aqq Re: Elektrotechnika + Ekonomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:24
        jedno co warto to upić się warto lepiej do tej elektrotechniki naucz się
        jakiegos języka programowania a ekonomia 2 kierunek lepiej na uczelni
        technicznej
      • Gość: moja rada Re: Elektrotechnika + Ekonomia IP: *.torun.mm.pl 15.01.06, 22:29
        Ucz się angola, jak chcesz zostać w Polsce, zrób certyfikat np. CAE. Zalicz
        praktyki w jakiejś dużej firmie, najlepiej międzynarodowej. Jak chcesz być
        kiedyś kierownikiem, jak Ci się chce, zrób dodatkowo 2,5 letnie magisterskie z
        zarządzania. Utrzymuj kontakt z kolegami ze studiów, rozmawiaj ze starszymi
        rocznikami. Może ktoś Cię kiedyś wciągnie do firmy. Ogólnie nie jest kolorowo.
        Stawki na stanowiskach inżynierskich są obecnie śmiesznie niskie. Może jak
        zdobędziesz doświadczenie, może jak ble, ble, ble. Takich jak Ty będą (są)
        tysiące. Najlepiej załapać się od początku do jakiejś dużej firmy (np. tej w
        której zrobisz praktyki) albo zostać przedstawicielem handlowym :(. Nie wierz w
        to co piszą w gazetach :), rozmawiaj z ludźmi którzy już pracują albo szukają
        pracy.
      • freebaby Re: Elektrotechnika + Ekonomia 15.01.06, 23:24
        Sam skonczylem taki kierunek i nawet bylem na uzupelniajacym zarzadzaniu. Pod
        katem znajomosci, poczucia sie studentem studiow humanistycznych jest ok, ale
        jakos szczegolnie nie licz ze znajdziesz z tego powodu super prace. Lepiej
        zainwestowac w jezyki obce, uprawnienia itd. Dobra praktyka, czy nawet dorywcza
        praca jest duzo lepszym kapitalem niz samo wyksztalcenie akademickie.

inna sprawa to wybor specjalnosci, jezeli bedzie to energetyka, to ekonomia moze
        faktycznie sie przydac, ale to juz zalezy jak bedziesz sie chcial znalezc na
        rynku pracy - bardziej jako inz. czy buchalter...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka