nadia14 26.02.06, 12:20 Zostałam zaproszona na rozmowę do Obi w charakterze sprzedawcy.Jakich pytań mogę sie spodziewać i ile taki sprzedawca zarabia w Obi?Gdyby ktoś mógł mi pomóc to z góry dziękuje.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;''; Re: Praca w OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:37 a gdzie? bo ja do Rybnika,też jestem ciekawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: Praca w OBI 26.02.06, 22:19 No ja tez do Rybnika,ale chyba moje pytanie pozostanie bez odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azz Odradzam OBI IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.06, 00:01 Mój ojciec pracował tam przez 2 lata, potem przeniósł się do Leroy Merlin i jak twierdzi warunki są nieporównywalnie lepsze (płacowe także) a największe różnice widać w atmosferze pracy.Jego znajomi którzy zostali w OBI mają ponoć dosyć a inni wylecieli wcześniej bo szef sobie ich 'upatrzył'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azz Re: Odradzam OBI IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.06, 13:51 W Obi jakieś 1000 na rękę w LM około 1500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praca w OBI IP: *.crowley.pl 28.02.06, 13:59 Najpierw poobserwuj sobie panią albo pana rekrutującego. Czy warto się wysilać intelektualnie odpowiadając na ich pytania, czy sobie choć częściowo odpuścić. Podejrzewam, że masz pewnie wyższe wykształcenie albo w trakcie studiów. Więc już jesteś do przodu. Moja znajoma, która tam pracuje, jest po jakimś dziwnym liceum, no, w każdym razie nie potrafi napisać zdania bez błędu, mówi też, jakby w jakimś folklorystycznym zespole występowała, a pracę znalazła bez problemu. Więc masz spore szanse! Nie wpędź ich tylko w kompleksy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: Praca w OBI 28.02.06, 21:04 Ale czy taki sprzedawca działu np."mieszkać" musi się znac na tym całym asortymencie,nawet nie wiem co na dziale mieszkać się znajduje,farby jakieś..Czy bedą mnie o to wypytywać na rozmowie?Bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Praca w OBI IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.03.06, 08:48 No chyba wypadało by sie pofatyg. do tego sklepu i zapoznac sie chociaż z asortymentem, nie sądzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Re: Praca w OBI 01.03.06, 14:45 No wiesz z chęcia bym sie pofatygowała tylko że sklep jest dopiero w budowie,co najwyżej stropy mogę sobie pooglądać,a najbliższy jest spory kawałek ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Praca w OBI IP: *.crowley.pl 01.03.06, 15:43 Oni Cię sami przeszkolą. Mają taki własny wewnętrzny system szkoleń, jak Castorama itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: Praca w OBI IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.03.06, 23:36 Wiekszosc sprzedawcow w marketach ( tych przemysłowych takze ) ma nikłe pojecie o asortymencie ktorym handluje. Na 40 kandydatow 1 jest w stanie odpowiedziec co rozni farbe od lakieru ( to z własnych doswiadczen przy rekrutacjach ), na 15 kandydatow na dzial "elektryczne" 5 wiedzialo co to " wylacznik roznicowopradowy " . Spokojnie, gdyby szukano tych "co sie znaja" i tylko takich zatrudniano markety nie mogly by funkcjonowac. Odpowiedz Link Zgłoś