Gość: Przemek IP: 193.0.242.* 08.03.06, 12:18 Ktorego bezrobotnego stac na internet? A moze mozna bedzie to zalatwic w Urzedzie Pracy - na stanowiskach jak na zdjeci - skoro tak to i tak trzeba bedzie przyjsc do Urzedu Pracy, a to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobi03 Re: Zasiłek przez internet 08.03.06, 12:54 Niejeden bezrobotny ma w domu internet - podobnie jak elektryczność, telewizor, komórkę... Jak ktoś nie ma u siebie, to ma u sąsiada/kolegi, w bibliotece gminnej, w świetlicy środowiskowej. Nawet w kafejce będzie taniej za godzinę niż bilet do powiatu i spowrotem. W niektórych miejscach w Polsce wystarczy mieć marnego laptopa za 1000 zł, żeby korzystać bezpłatnie z Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zasiłek przez internet 08.03.06, 13:27 Gość portalu: Przemek napisał(a): > Ktorego bezrobotnego stac na internet? Bedac bezrobotnym oplacanie internetu i komorki traktowalem priorytetowo. > A moze mozna bedzie to zalatwic w > Urzedzie Pracy - na stanowiskach jak na zdjeci - skoro tak to i tak trzeba > bedzie przyjsc do Urzedu Pracy, a to to samo. Mam tez takie przeczucia. Mimo wrecz klotni z kierowniczka szczecinskiego UP, nie udalo mi sie doprowadzic do sytuacji, w ktorej trafiajac na oferte publikowana przymusowo przez UP w internecie, uzyskuje mail lub telefonicznie dane kontaktowe do pracodawcy (ktorych to danych nie chcieli publikowac). Wylacznier - "prosze przyjsc osobisci do UP, bo nie wiemy czy pan sie kwalifikuje. Jakiekolwiek proby doprowadzenia do mozliwosci weryfikacji zdalnej mojej osoby, aby pytana urzedniczka mogla na tej podstawie spojrzec do komputera na moje akta i zadecydowac czy dac mi namiary, czy nie, byly nieskuteczne. "My nie wiemy kto dzwoni czy mailuje, prosze przyjsc osobiscie". Raz wyawanurowalem (opieprz kolejnych szczebli sluzbowych w UP)takie informacje, aby sie zalamac, gdy tydzien pozniej okazalo sie, ze wszyscy potraktowali to jako wyjatek a nie standard i musialbym awanture zalatwiac od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tereferek Re: Zasiłek przez internet IP: *.ae.poznan.pl 08.03.06, 19:05 NIech zgadne i pewnie przetarg wygra PROKOM albo wykupione przez nich firmy. A moze urzednicy odpowiedzialni za komputeryzacje zaczna myslec logicznie. PROKOM zawladnal( ZUS , US itp.) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Zasiłek przez internet IP: *.city / 85.219.239.* 09.03.06, 09:13 popieram zaoszczędzi to sporo czasu i nieprzyjemnych sytuacji zwiazanych dosc czesto z niezbyt miła obsługa klienta.i oczywiscie nie w kazdym miejscu zamieszkania jest urzad pracy co wiaze sie z dojazdem i dodatkowymi kosztami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhack Re: Zasiłek przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:37 Gość portalu: iza napisał(a): > popieram zaoszczędzi to sporo czasu i nieprzyjemnych sytuacji zwiazanych dosc > czesto z niezbyt miła obsługa klienta a co bezrobotni mają lepszego do roboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zasiłek przez internet 10.03.06, 13:57 Gość portalu: xhack napisał(a): > Gość portalu: iza napisał(a): > > > popieram zaoszczędzi to sporo czasu i nieprzyjemnych sytuacji zwiazanych > dosc > > czesto z niezbyt miła obsługa klienta > > a co bezrobotni mają lepszego do roboty?? Moze szukanie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś