Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Procter&Gamble Rekrutacja

IP: 87.206.214.* 25.03.06, 13:40
    wyslalem aplikacje na managera ds kontaktu z klientami-obecnie trwa
    rekrutacja do roznych miast w polsce, wypelnilem online test po ang, potem
    otrzymalem od nich maila ze zapraszaja mnie do drugiego etapu na testy do
    warszawskiej centrali, mam pytanie czy ktos juz uczestniczyl w takich testach
    i czy firma zwraca kosszty dojazdu-mieszkam i pracuje w gdansku i drugie
    pytanie jak tam dojechac - na ul. zabraniecka-z dworca centralnego? moze
    jezdzi tam jakis bezposredni autobus lub tramwaj lub ewentualnie ile zaplace
    za taksowke na zabraniecka z centrum wawy?

Obserwuj wątek
      • zerya Re: Procter&Gamble Rekrutacja 25.03.06, 13:54
        kosztów dojazdów raczej nie zwracają. Test jest dość cięzki: dużo pytań- mało
        czasu. Na teście powiedzą Ci m.in.: że nie wolno ściagać:) od sąsiada i że ten
        test pisze się tylko raz w życiu- nie zakwalifikujesz się do dalszego etapu-
        zero szans na ubieganie się o pracę w P&G do końca życia :)Po pomyślnym zdaniu
        testu- rozmowa w języku angielskim.Powodzenia!
      • Gość: pracownik :) Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 25.03.06, 16:09
        ja również zyczę powodzenia :)
        koszty podróży sa podobno zwracane, najlepiej zapytaj o to swoj kontakt z hr.
        na zabraniecka jest niestety daleko, taksowka z centrum to moze byc nawet 50
        zl.. dojazd komunikacja miejska:
        tramwaje 7,8,25 do zielenieckiej, przesiadka w 138 do Zabraniecka- bocznica. W
        sumie ok. 30 min.
        pzdr
        • Gość: mariusz_robert Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 25.03.06, 18:15
          dzieki, jesli chodzi o trzeci etap czyli rozmowe to czy odbywa sie ona tego
          samego dnia w ktorym jest test czy bede musial przyjechac do wawy jeszcze raz?
          • zerya Re: Procter&Gamble Rekrutacja 26.03.06, 12:36
            w moim przypadku było w tym samym dniu- zaraz po wynikach testu
            • Gość: flawia Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 82.10.32.* 26.03.06, 13:58
              Z tego co ja pamiętam, to firma pokrywała wszystkie koszty dojazdów, no ale to
              było parę lat temu. Po wynikach testów była od razu rozmowa, 2 tyg później 3
              rozmowy w ciągu jednego dnia (właśnie dlatego że przyjeżdżałam z innego
              miasta), no a potem już ostateczna decyzja. Życzę powodzenia, ja lata w
              spędzone w P&G miło wspominam.
              • Gość: mariusz_robert Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 26.03.06, 16:43
                powiem wam szczerze ze irytuja mnie te testy, przeciez nie aplikuje jako
                aboslwent tylko osoba z doswiadczeniem...zreszta na to stanowisko-account
                manager w dziale kontaktow z klientami CBD wymog doswiaczenia zawodowego byl
                konieczny...poza tym czy moge tam liczyc na pensje powyzej 4k brutto?
                zmieniajac prace nie chce spasc z deszczu pod rynne, bo przeciez nie o to
                chodzi...
                • Gość: mariusz_robert Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 80.51.232.* 27.03.06, 12:32
                  dzwonilem przed chwila do procter'a...firma nie zwraca kosztow dojazdu na
                  testy!!! jestem ciekaw co maja zrobic ludzie bezrobotni dla ktorych jedyna
                  droga dostania sie do wawy to intercity w cenie 100 pln w jedna strone?
                  • Gość: km Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 27.03.06, 14:17
                    Przejachać się w nocy pośpiesznym za 60zł;) Albo PKSem, za 50;)
                    • Gość: mariusz_robert Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 80.51.232.* 27.03.06, 15:49
                      nie bede z toba - km - polemizowal, bo polemika z glupcem nobilituje go, poza
                      tym wykazujesz totalny brak wrazliwosci i empatii, pajac
                      • lowcadup Re: Procter&Gamble Rekrutacja 27.03.06, 16:19
                        Jeśli nie rozumiesz żartu, to twój problem. Symbol ";)" jest powszechnie rozpoznawany... Dla mnie taka sytuacja też nie odpowiada, raz nawet z powodu braku kasy na rozmowę do W-wy nie pojechałem (powiedzmy, że stanowisko nie było na tyle ciekawe żebym inwestował te 200zł na przejazdy). A problem kosztów ponoszonych przez bezrobotnych podczas poszukiwania pracy to sprawa na całkiem inną dyskusję. Rozchmurz się człowieku, bo zwariujesz!:)
                        • Gość: mariusz_robert Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 27.03.06, 18:29
                          chodzi o to ze nie ma potrzeby aby odpisywala ww temat osoba ktora czyni sobie
                          zarty, bo mnie-autora watku-zarty nie interesuja-tylko konkrety, that's all
                    • Gość: ja Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:54
                      km pisze to żartobliwie ale wg mnie to nie zawsze jest "żart" Jeśli komuś
                      zależy, żeby coś załatwić, gdzieś zajechać itp. na przykład w sprawie pracy, to
                      potrafi sobie zorganizować to po najniższych kosztach. Mam na myśli np. takie
                      sytuacje, że aby obniżyc koszty przejazdu potrafi ktoś przejść się kilkanaście
                      minut do innej osoby, pożyczyć bilet na okaziciela i zajechać gdzie trzeba itp.
                      Koszt obniżony do minimum - wiem, że to mało adekwatny przykład do wspomnianej w
                      tym wątku sytuacji ale chodzi mi o ogólny sens -> "dla chcącego nic trudnego"
                      (nawet nocny pociąg do Warszawy jeśli jest taka konieczność).
                      • zerya Re: Procter&Gamble Rekrutacja 27.03.06, 19:44
                        Ja: ... z pustego i Salomon nie naleje...
                        • Gość: Marta Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 62.233.184.* 04.05.06, 09:38
                          Ja też się wybieram na tą rozmowę. Nie lepiej zamiast na centralnym wysiąść na
                          wschodnim? Jak ze wschodniego sie dostać na Zabraniecką?
                          • gregoo Re: Procter&Gamble Rekrutacja 04.05.06, 10:50
                            Wyszukiwarka polaczen, mapki polaczen itp : www.ztm.waw.pl/wyszuk.php
                          • mozdzins Re: Procter&Gamble Rekrutacja 04.05.06, 12:21
                            Gość portalu: Marta napisał(a):

> Ja też się wybieram na tą rozmowę. Nie lepiej zamiast na centralnym wysiąść na
                            > wschodnim? Jak ze wschodniego sie dostać na Zabraniecką?
                            IMHO najszybciej to na piechotę forsując kilka torowisk po drodze:
                            maps.google.com/?ll=52.258597,21.066713&spn=0.019334,0.045404&t=k&om=1
                            w lewym dolnym rogu wschodni w prawym górnym P&G :)
                            • Gość: Marta Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 62.233.184.* 04.05.06, 13:04
                              Dzięki za dowcip na rozładowanie napięcia ;) Ale jakoś nie widzę się później,
                              zziajana, obsmarowana brudem w tym eleganckim ubraniu przed rekruterem :)
                              • mozdzins Re: Procter&Gamble Rekrutacja 04.05.06, 13:24
                                Gość portalu: Marta napisał(a):

> Dzięki za dowcip na rozładowanie napięcia ;) Ale jakoś nie widzę się później,
                                > zziajana, obsmarowana brudem w tym eleganckim ubraniu przed rekruterem :)

Ech ale z drugiej strony jakie masz plusy na wejściu:) Wpadasz do biura,
                                ubłocona z mapą topograficzną, kompasem czy GPS w ręku i rzucasz tekst "15 minut
                                ze wschodniego, trzeba będzie poprawić kondycje na styczniowe marsze" :)
                                Po czymś takim sam bym Cię zatrudnił ;)
                                • Gość: Marta Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 62.233.184.* 04.05.06, 13:33
                                  A potem proszę o 5 minut i wracam z toalety zrobiona niczym dziewczyna Bonda.
                                  Jak Ty byś mnie zatrudnił to P&G też jakoś zachęcę :)
                • Gość: Mala Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 212.180.161.* 04.05.06, 18:57
                  poza tym czy moge tam liczyc na pensje powyzej 4k brutto?
                  >

Mozesz...
      • gocha221 Re: Procter&Gamble Rekrutacja 04.05.06, 13:24
        Mój znajomy był tam na testach na staz dwa lata temu i wszystko odbywało sie
        troche bez klasy, w porownaniu np.z Masterfoods.
        Za dojazd nie zwracali, info o wynikach było z opoznieniem a z tego co ja sie
        znam na W-wie (znam sie srednio, mieszkalam tam jako dzieciak) to najlepiej jest
        wysiąść na Wschodnim a nie na centralnym.
        Pociagiem pokonasz ta odleglosc w kilka minut a na taxe nie zbankrutujesz.
        Jezdzi tam chyba takze bus spod wschodniego.
        Najlepiej zapytaj na forum warszawskim. Ja ostatnio prosilam o pomoc na
        krakowskimi i super mi doradzono:))
        Pozdrawiam z P-nia:))
      • Gość: Ja Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: 212.180.161.* 04.05.06, 18:52
        Jak juz pisal ktos na tym Forum : najlepiej wysiadz na dworcu Wschodnim. A
        potem - autobus 138 (zatrzymuje sie pod samym P&G, przystanek: Zabraniecka -
        Bocznica) albo taxi (koszt ponizej 10 zl, tylko nie bierz taksowki
        stojacej "pod dworcem", lepiej zadzwon do dowolnej korporacji).

A jesli chodzi o same testy - dla mnie nie byly trudne ;), sprawdzaja
        umiejetnosci logiczno-analityczne, przykladowe testy znajdziesz na stronie P&G.

Firma nie zwraca kosztow dojazdu na same testy (ale mozna je zdawac nie tylko w
        Warszawie; w Gdansku zreszta tez np. w czasie Dni Kariery), za to na pewno
        zwracane sa koszty dojazdu na jednodniowe rozmowy (koncowy etap rekrutacji).

Jak masz jeszcze jakies pytania - z checia odpowiem :).

powodzxenia!
        • hmatisse Re: Procter&Gamble Rekrutacja 04.05.06, 20:57
          Ja mam pytania :) Jesteś już po rozmowach? Jak wyglądały? Czy można jeszcze
          gdzieś indziej oprócz strony P&G znaleźć podobne testy? Może są z tym jakieś
          książki dostępne albo coś.
          • margot7 Re: Procter&Gamble Rekrutacja 05.05.06, 16:17
            polecalabym jakies proste zadanka matematyczne "dla rozrywki", troszke analizy
            wykresow - mysle, ze troche sie tego znajdzie na necie. pocwiczenie
            koncentracji na czytanym tekscie.

sam test jest naprawde dosc prosty (wiem, bo od 3 lat pracuje w P&G :-)
            to z reguly nie same zadania stanowia problem, a rozwiazywanie ich pod presja
            czasu.

pozdrawiam,
            margot
      • brandmanager Re: Procter&Gamble Rekrutacja 05.05.06, 20:05
        Rekrutacja jest trudna, zlozona ale warto. Jesli sie dostaniesz to wiele
        zyskasz, choc firma tez nie rozpieszcza.

------------------------------
        www.brandmanager.pl
        Brand Manager's birght side
        • Gość: ad Re: Procter&Gamble Rekrutacja IP: *.chello.pl 06.05.06, 15:38
          Po jakim czasie od wysłania swojej aplokacji przysyłają odpowiedź z
          zaproszeniem na drugi etap. Dzięki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka