Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

XIX wiek za progiem

IP: *.polkomtel.com.pl 16.10.01, 04:11
    to, do czego dochodzi na polskim rynku pracy, to zaprzepaszczenie całego wieku
    osiągnięć na polu praw pracowniczych, socjalnych, a nawet zwyczajnie ludzkich.
    "biedni" pracodawcy są wciaż gnębieni podatkami, kodeksem pracy itd., tylko
    wystarczy odwiedzić wiekszość firm, by poznać prawdę. zatrudnianie na umowy
    zlecenia,co sie łączy z brakiem ubezpieczeń, praktycznie żadną gwarancja
    stałości pracy, nie mówiąc już o ciągłej presji wg. zasady " na twoje miejsce
    czeka 10 osób" to jest właśnie początek XXI wieku w polsce. nie wspominam już o
    płacach, bo to inna rzecz. i "budujący" widok współpracowników na wysokich
    stołkach, o których możesz powiedzieć wszystko, tylko nie to że są
    wartościowymi pracownikami. im wyżej i lepiej płatna praca, tym większ rola
    znajomości, układów i podlizywania..
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lechu Re: XIX wiek za progiem IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 16.10.01, 08:51
        Gość portalu: kfesta napisał(a):

> to, do czego dochodzi na polskim rynku pracy, to zaprzepaszczenie całego wieku
        > osiągnięć na polu praw pracowniczych, socjalnych, a nawet zwyczajnie ludzkich.
        > "biedni" pracodawcy są wciaż gnębieni podatkami, kodeksem pracy itd., tylko
        > wystarczy odwiedzić wiekszość firm, by poznać prawdę. zatrudnianie na umowy
        > zlecenia,co sie łączy z brakiem ubezpieczeń, praktycznie żadną gwarancja
        > stałości pracy, nie mówiąc już o ciągłej presji wg. zasady " na twoje miejsce
        > czeka 10 osób" to jest właśnie początek XXI wieku w polsce. nie wspominam już o
        >
        > płacach, bo to inna rzecz. i "budujący" widok współpracowników na wysokich
        > stołkach, o których możesz powiedzieć wszystko, tylko nie to że są
        > wartościowymi pracownikami. im wyżej i lepiej płatna praca, tym większ rola
        > znajomości, układów i podlizywania..

Stary, nic prostszego. Załóż własną firmę i zrób siebie prezesem za 10.000,-
        zł/mies. To jest legalne. Ja tak zrobiłem i nie narzekam.
        • mhzk Re: XIX wiek za progiem 17.10.01, 10:06
          Lechu jak to zrobiłeś?
          • Gość: Lechu Re: XIX wiek za progiem IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 17.10.01, 11:56
            mhzk napisał(a):

> Lechu jak to zrobiłeś?

Normalnie. Zarejestrowałem się w urzędzie gminy (jestem właścicielem, a nie
            prezesem; ale mogłem założyć spółkę z o.o., wtedy mianowałbym się prezesem).
            Zostałem pośrednikiem w pewnej branży (charakteru branży nie zdradzę). Ktoś tam
            zamawia, ktoś inny wykonuje, a prowizja zostaje na koncie. Proste ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka