Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomocy :))

12.12.02, 00:42
    Cześć !

Poszukuję wszelkich informacji o Testach numerycznych: Ability, numerical
    Tests ( główie do firm z wielkiej czwórki ) oraz o Assessment Centre.

Czy są jakieś pozycje książkowe z Testami i o AC dostępne w Polsce ?
    Byłabym niezmiernie wdzięczna za wszelkie informacje, przykładowe testy.
    Proszę o przesłanie informacji na e-mail: aga_24@gazeta.pl

Aga
    Obserwuj wątek
      • aga_24 Proszę o odp. !!! 12.12.02, 19:52
        Proszę o odp.

Aga
        • Gość: M0nia Re: Proszę o odp. !!! IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.37.* 12.12.02, 20:37
          Kiedys znalazlam strone internetowa firmy, ktora uklada takie testy dla firm
          (m.in. dla Big 5). Teraz nie pamietam adresu, ale chyba mam w domu, wiec
          postaram sie znalezc. Byly tam przykladowe testy, tez do rozwiazywania on-line,
          wiec mozna bylo sie sprawdzic (trzeba bylo sie zmiescicc w okreslonym czasie).
          Aha, testy sa na stronie angielskiej, firma ta ma tez strone polska, ale tu nie
          ma testow.
      • Gość: myst Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: *.lech.kso.pl 12.12.02, 23:46
        czesc
        sprawdz money.guardian.co.uk/work/psychometrics/0,1456,589733,00.html
        www.advisorteam.com/user/login.asp
        www.insightscoaching.com/samplelogon.asphttps://www.psychometrics.com/scales/values.htm

www.psychometrics.com/scales/tstart.htmhttp://www.mtr-i.com/mmdi-re/mmdi.htm

to tyle co znalazlem, nie wiem nawet czy o to ci chodzilo, powodzenia
        myst
        • aga_24 Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc 13.12.02, 00:36
          Dzięki Wam za odpowiedz.

Może ktoś jeszcze coś napisze o tym.
          • axe Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc 14.12.02, 01:17
            SHL - od nich są testy dla Big4

www.shlgroup.com

poszukaj tam, gdzieś jest przykładowa analiza liczbowa i werbalna - test on-
            line z ograniczeniem czasowym ale praktycznie dokładnie to co w Big4
            O AC pisz gdy przejdziesz testy...
            pzdr,
            axe

PS. www.google.pl
            numerical test, verbal analysis itp, tam coś też znajdziesz.
      • praca78 Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc 24.01.03, 14:35
        aga_24 napisał(a):

> Cześć !
        >
        > Poszukuję wszelkich informacji o Testach numerycznych: Ability, numerical
        > Tests ( główie do firm z wielkiej czwórki ) oraz o Assessment Centre.
        >
        > Czy są jakieś pozycje książkowe z Testami i o AC dostępne w Polsce ?
        > Byłabym niezmiernie wdzięczna za wszelkie informacje, przykładowe testy.
        > Proszę o przesłanie informacji na e-mail: aga_24@gazeta.pl
        >
        > Aga

Cześć,

Rozumiem, że skorzystałaś juz z jakiś źródeł. Pytam bo mam podobny problem
        (testy num. i wer. a póżniej ewentualnie Ass.Cen). Prosze cię o padnie tych
        źródeł (najlepiej internetowych) , szczególnie interesują mnie testy
        numeryczne - bo to nie jest moja mocna strona...
        Pozdrawiam
        Szymek

• Gość: Majka Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: *.arbuzowa.2a.pl 27.01.03, 17:36
          A sprawdzaliscie juz na stronie www.pracuj.pl ?
          Pozdrawiam
          Majka
          • Gość: Agnieszka Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 22:54
            Aga, do jakiej firmy chcesz sie dostac? Jesli do jednej ktora znam dosc dobrze,
            powiem ci jakie sa kryteria, moze ci to pomoze. Pracowalam tam kiedys jako
            praktykantka, ale nie w audycie, wiec sluze pomocna dlonia.
            6 pytan z tych dwoch testow jest na stronie pwc.
            • Gość: Aga Do Agnieszki ! IP: 80.48.178.* 13.02.03, 02:53
              Cześć !

Możesz posłać mi wszystko co wiesz na mój adres:

aga_24@gazeta.pl

Jedną z tych firm jest E&Y ale reszta firm z Wielkiej
              Czwórki też mnie bardzo interesuje.

Pozdrawiam,
              Aga
              • abc26 Re: Do Agnieszki ! 24.03.03, 17:51
                i co udalo sie przejsc testy??
      • Gość: Jasna Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: PROXY:* / 172.16.1.* 04.04.03, 17:01
        HEJ!
        Czy ktoś może znalazł coś o tych testach numerycznych? ponad to, co firmy mają
        na swoich stronach i co jest na tym forum? za niecałe 2 tygodnie mam je zdawac
        i NIEZWYKLE MI ZALEZY ABY JE ZDAC ;-))) jak każdemu...chętnie podzielę sie
        informacjami jak było, ale proszę teraz bardzo o jakieś namiary na adres
        ewami@poczta.onet.pl,pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.04.03, 23:31
        testy do pwc, kpmg i d&t przygotowuje ta sama firma shl, zeby bylo smiesznie
        we wszystkich tych firmach mieli ten sam test (numeryczny),
        do e&y testy sa podobno inne (tam jeszcze nie pisalem)

na stronach procter'a tez jest jakis test (ale nieco inny niz do big 4)
        • Gość: Jasna Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: PROXY:* / 172.16.1.* 05.04.03, 15:27
          hej! dzięki za odzew...czy nie wiesz jak najlepiej przygotować się do testów
          numerycznych? w PWC piszę 10.04 a do E&Y 17.04...zupełnie nie wiem jakie testy
          robić, bo na stronie PWC są numeryczne, dwa przykłady...i ostatnie pytanie, jak
          oceniają te testy?ile trzeba napisać zeby przejść dalej?warto się tak
          denerwować?
      • Gość: gosc Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.04.03, 16:45
        w pwc sa 2 testy: numeryczny i na rozumienie tekstu, w ernscie nie bylem, ale
        podobno nie mozna uzywac kalkulatora (liczenie jest proste) i jest po angielsku

do testu nie mozna sie jakos specjalnie przygotowac, czasu malo, jak cos nie
        wychodzi przechodzi sie od razu do nastepnego

pozdrawiam i powodzenie
        • Gość: Jasna Re: TEST numeryczny, Assessment center ??? Pomoc IP: PROXY:* / 172.16.1.* 05.04.03, 21:09
          Dzięki za informacje...kurcze...straciłam nadzieję ;-)ale to nic, dzielna
          będę...hahaha...jeszcze raz dziękuję...ale wiesz, jakbyś pamiętał jakieś
          pytania, tak ogólnie, z testu numerycznego, i dał mi znac, to byłabym
          wdzięczna...choć i tak jestem wdzięczna Ci bezgranicznie ;-)))
          ewami@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka