Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A może ktoś sam może polecić pewną prace za granic

02.04.06, 18:54
    Mam wyuczony zawód,mam chęć do pracy.Pracuje od rana do nocy,urabiam sie po łokcie..i ledwo starcza mi od wyplaty do wyplaty,choć mój mąż też pracuje.Powoli dojrzewam do wyjazdu za granice,bo tu człowiek garba sie dorobi.Nie chce kokosów,ale godnego życia...czekam na komentarze
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krysia Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 01:32
        Jaka prace szukasz jaki znasz jezyk.
        • Gość: Zdzicha33 Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:49
          pewnie znasz tylko polski i ruski, to porażka.
          • gosiamar1 Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g 03.04.06, 13:11
            w latach 20 ubieglego stuleca w dobie kryzysu ludzxie wyjezdzali
            mimo wszystko do ameryki chodz im odradzano nie znali jezyka nie
            wszyscy oczywiscie a co ich pchalo glod i bieda wiec nie
            wysmiewaj sie z jezyka polskiego i rosyjskiego bo gdyby glód ci w
            oczy zajzal to bys nie cwaniakowal adopki w kraju bieda to twoje
            gadanie na nic sie nie zda
            • Gość: Krysia Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 14:34
              Ja byc moze moglabym pomoc tej poszukujacej pracy, ale jak nikt nie
              odpowiedzial na moje pytanie co umie , co moze i jakie zna jezyki poki co
              mysle,ze nie za bardzo jest zainteresowana praca.
              • joanna9955 Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g 03.04.06, 23:07
                Wlasnie wrócilam z pracy....pracuje na dwa etety.Zarabiam do kupy ok.1200zł,po 15 godz.pracy...dlatego jestem rozgoryczona,bo czuje sie jak niewolnik jakiegoś chorego ustroju.Służba zdrowia to cięzki kawalek chleba,a jak sie jest pomocą dentystyczną(nawet wykwalifikowaną) i cały czas sie slyszy jakie to szczęscie że sie wogole ma prace w swoim zawodzie,bo wielu dentystów nie ma wogóle pomocy,to już ręce opadają.Myśle,że za granicą byloby mi lepiej.Co do języka,to faktycznie rosyjski,ale chce isć na kurs językowy,tylko waham sie niemiecki,angielski...
      • Gość: Kolega.... Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:06
        Osoby ktore licza na to, ze ktos im poda na tacy gotowa prace sa delikatnie
        mowiac smieszne. Ja rozumie pytac o rady, jak przezyc w obcym kraju, jakie sa
        ceny itp, ale zupelnie nie potrafie zrozumiec osob, ktore chca aby ZUPELNIE
        opca osoba zalatwila im prace.
        • Gość: Krysia Re: A może ktoś sam może polecić pewną prace za g IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 22:11
          To tez nie jest problemem zeby dac jej prace, ale jak widzisz ona sie nie
          zglasza czyli pracowac nie chce, a moze chce pieniazki bez pracy, a pisze ,ze
          sie urabia po lokcie i nie starcza od 1-go do nastepnej wyplaty.Ja jakbym
          chciala pracowac i dobrze zarabiac podjelabym kazda prace zeby moc sie wyrwac z
          dolka finansowego, a moze nie mam racji?
          • tonga1 Re:Krysia 03.04.06, 22:53
            Cześć Krysiu.
            Mężczyźnie pomogła byś? czy tylko kobiecie?
            • Gość: Krysia Re:Krysia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 23:02
              Naturalnie tez warunkiem jest prawo jazdy bez nalogow i znajomosc jezyka
              chociaz podstawowa naturalnie niemiecki.A PRZEDE WSZYSTKIM musi byc osoba
              pracowita.
              • tonga1 Re:Krysia 03.04.06, 23:09
                Prawo jazdy posiadam, nie piję, palenie żuciłem 5 mies. temu, a ogólnie to
                wolałbym na poczte E-MAIL tam wyjaśnie co i jak, CO TY NA TO OKY??
                • Gość: Tonga Re:Krysia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 23:17
                  Podaj mi lepiej nr, tel ja nie bardzo lubie pisac , a na komputezre znam sie
                  tyle co nic tylko umiem na forum odpowiadac, dlatego lepiej, zebym mogla do
                  Ciebie zadzwonic.W kilku slowach bedzie wiadomo z kim oboje mamy do czyniena
                  dla mnie jest to lepszy kontakt.
                  • tonga1 Re:Krysia 03.04.06, 23:24
                    mogę ci podać numer telefonu ale na meila bo nie chcę aby inni do mnie dzwonili
                    oky??
                    • Gość: Iga Re:Krysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:34
                      Jezeli masz mozliwość i wiesz gdzie mozna znaleźć pewną pracę ja tez byłabym
                      zainteresowana bardzo proszę o kontakt, potrzebuję tej pracy. jestem gotowa
                      wyjechać w każdej chwili. Podaje swojego emaila butterflyim@wp.pl Prosze o od
                      [pwiedź! I z góry dziekuje
                      • Gość: Krysia odpowiedz dla Inga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.06, 15:42
                        Hallo Inga przede wszystkim ile masz lat?Nastepne pytanie czy pracowalas
                        fizycznie ? czy posiadasz prawo jazdy? Jak z jezykiem niemieckim? Czy moglabys
                        od maja zaczac prace?Narazie na Maj.Czekam na odpowiedz.
                  • tonga1 Re:Krysia 03.04.06, 23:25
                    mój adres to - tonga1@gazeta.pl
                    • Gość: krysia do Tonga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 23:36
                      zanim doCiebie napisze moj telefon to napisz prosze ile masz lat czy mowisz po
                      niemiecku.Znasz prace fizyczna? Co ewent. by Ciebie interesowalo, czy masz
                      jakis zawod?Musze wiedziec czy moge ciebie uSiebie zatrudnic czy cos innego dla
                      Ciebie szukac, to znaczy wsrod moich znajomych.
                      • tonga1 Re: Do Krysia 03.04.06, 23:53
                        Mam 30 lat, niemiecki znam komunikatywnie i nadal się uczę znam pracę fizyczną
                        i to dość tak, zawód mój to mechanik maszyn,oprucz tego opiekowałem się osobami
                        starszymi tzn. sprzątanie, gotowanie, spacery,karmienie itp.umiem prace
                        wykończeniowe domu,remontowe,ogrodnicze resztę mogę ci opowiedzieć
                        telefonicznie a sprawa moja jest doś ciekawa zapewniam, niedawno wruciłm z
                        Niemiec także podaj mi twój adres e-mail to wyślę ci mój numer telefonu
                        • Gość: Krysia do tonga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.06, 14:26
                          Mam nadzieje, ze masz mojego meila z Niem.Czekam na odp.Pozdrawiam.
                          • tonga1 Re: Do Krysi 04.04.06, 23:13
                            Witam.
                            Poczta doszła, -odpisałem-.Pozdrawiam
                        • tonga1 Re: Do Krysia 07.04.06, 00:13
                          Witam.
                          Przesłałem e-mail,prosze o odpowiedź.
                          Pozdrawiam gorąco.
            • joanna9955 Re:Krysia 03.04.06, 23:13
              Widzę Krysiu po godzinach twoich wejść na forum,że pewnie sama nie pracujesz..jak latwo przypiąc komuś etykietke nieroba,prawda?Ja nie powiedzialam,że nie mam pracy,mam nawet dwie,ale zarobki są po prostu żalosne...to wszystko
              • Gość: Joanna Re:Krysia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.06, 23:22
                Droga Joasiu ja pracuje i to bardzo duzo,na dwa etaty nie pracuje, a zarabiam
                no .... .Chetnie widzialabym Ciebie u siebie, ale pomoce dentystyczne
                przypuszczam nie nadaja sie do takiej pracy jaka ja mam to jest zbyt ciezko ,a
                poza tym bez jezyka zadne szanse.
                • joanna9955 Re:Krysia 03.04.06, 23:29
                  wcześniej pracowałam w szpitalu,różne prace sie wykonywało,wiem co to jest praca fizyczna,dzwiganie,nieraz sprzątanie....Właściwie mam wyuczone dwa zawody medyczne,i co mi z tego...eh..
                  Miłego wieczoru wszystkim,ide spać,bo oczy pieką mnie ze zmęczenia
                  • slim261 Re:Krysia 04.04.06, 12:14
                    witam.
                    Joasiu nie przejmuj się tak, nie ty jedna jestes w ciężkiej stytuacji, jest na
                    s wielu:)A propos Kryśki to można wywnioskować, że jak jej ktoś tyłka na
                    wstępie nie liże za niby prace, to jest poprostu nierobem.
                    Kryśka teraz do ciebie; Joasia nie szukała pracy na forum, tylko przedstawiła
                    nam swoją sytuację, więc nie rozumiem, czemu tak na nią naskoczyłaś.Tam ktoś
                    mądrze napisał"masz chyba za dużo czasu".

Pozdrawiam prawie wszystkich.
                    • Gość: krysia odpowiedz do slim IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.06, 14:18
                      Nigdy nikogo nie nazwalam nierobem wyniklo tak , ze dosyc dlugo nie
                      odpowiadala, zdarza sie,ze sa ludzie, ktorzy rzeczywiscie nie bardzo chca
                      pracowac,ale potrafia sie o pieniadze wyklucac ja nie powiedzialam, ze w
                      przypadku Joasi tak jest. Chetnie bym jej tez pomogla,ale bez jakiej kolwiek
                      znajomosci jezyka szanse ma prawie zerowe Chetnie pomagam ludziom bez
                      przyslowiowego lizania w d... , i bez pobierania jakich kolwiek prowizji,
                      jezeli moge pomoc to pomoge mnie to nie kosztuje nic, dlatego tez nie pobieram
                      zadnych pieniedzy. Praca nie jest ani latwa ani lekka,ale za te 15 godzin pracy
                      mozna wiecej u mnie zarobic, poza tym nikt nie pracuje u mnie 15 dziennie
                      uwazam, ze jest to nie ludzkie, a jako pomoc dentysty jest to praca nie zawsze
                      przyjemna przy rozdartych pacjentach.JA do nich NALEZE Zawsze sie dre bo sie
                      boje Joasia wspolczuje Ci takiej pracy i takich zarobkow, ja wiem co to bieda i
                      jej szybko nie zapomnialam dlatego tez jestem tutaj,a nie w Polsce.Rozumiem to
                      doskonale i na ile moge to pomagam I NIgdy nie biore oplat bo zaproszenie przez
                      tych ludzi do siebie czyli do Polski ma dla mnie wieksza wartosc(ale nie
                      korzystam z tego) nie mniej jednak zawsze sie ciesze.Szkoda,ze nie znasz jezyka.
                      • joanna9955 Re: odpowiedz do slim 04.04.06, 23:01
                        Slim,dzięki za dobre słowo..teraz na spokojnie to analizuje i widze,że chyba faktycznie potraktowalam jak przyslowiowego psychoanalityka:))..wygadalam sie i już mi lepiej.I tak nic nie zmienie...tylko żal pomyśleć,że nie umiem wpłynąc na poprawe swojego losu.Ide na język.Myśle,że na angielski.Potem znajde prace za granicą.SAMA.I licze że kiedyś albo wszyscy wyjadą,albo jakieś mądrzejsze państwo przejmie nas jako swoją część.Nie mam nic przeciwko temu,może wtedy coś sie polepszy
                        • Gość: Krysia Re: odpowiedz do Josi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.06, 15:50
                          Joasia nie martw sie w zyciu sie uklada roznie.Jesli chcesz postawie Ci nie
                          odplatnie karty przez tel.Glowa do gory ja mialam kiedys bardzo ciezko w Polsce
                          moim marzeniem juz od dziecka bylo tylko jedno WYJECHAC i otworzyc sklep z
                          cukierkami niestety sklepu z cukierkami nie mam chyba dobrze , bo bym byla
                          grubsza jak dluzsza.Pozdr. I przepraszam, ze moze za mocno potraktowalam
                          Ciebie, ze nie chcesz pracowac, ale ja pozniej wyjasnilam.
      • Gość: krysia odp. do Tonga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.04.06, 09:49
        Teraz mam urlop, po urlopie zglosze sie.
        • Gość: Kasia Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:30
          Witam wszystkich. No cóż ja jak większosć szukam takze pracy zagranica. w tej
          chwili tylko sezonowej poniewaz studiuje.Juz powoli mam dosc tego szukania, ale
          bede szukac. Chce skonczyc studia i to jest dla mnie najwieksza motywacja do
          dalszego szukania. Pani Krysiu jeśli byśmy mogły jakos się dogadac to ja bym
          była wdzieczna. Mam 21 lat znam jezyk niemiecki (słabo, ale sie dogaduje) i
          angielski (o wiele lepiej niz niemiecki). Moj mail to katarzynakg@interia.pl
          Z góry dziękuje
          • Gość: Bartas Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:49
            Czesc Jakbys byla uprzejma pomóc tez szukam pracy ale zadnych skutków moi
            kumple jezdza ale zaden dupek nie chce zalatwic wiec prosze o pomoc mam 21lat
            bez nałogów , Prawko jest , Jezyk Niemiecki W miare dobry po Maturce jakby co
            czekam na odp. bartas1234@O2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka