Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opodatkowanie, rezygnacja z polskiego obywatelstwa

10.05.06, 15:40
    wynoszę się 4 RP pojutrze

i teraz taki problem na początek

teoretycznie jest możliwe namierzenie mnie przez polskiego fiskusa o ile będę zarabiał legalnie w UK i ściągnięcie ze mnie podatków, czy kar

załóżmy wariant maksymalnie niekorzystny - US się uprze i mnie ścigał będzie

de facto to będzie oznaczać, ze jest to podatek od posiadania polskiego obywatelstwa, czyli o ile dobrze rozumiem - jeśli przyczyna ustanie, tj. jeśli się zrzeknę polskiego obywatelstwa, to już nie bedzie mieć podstaw, żeby mnie ścigać, tak ?

co o tym myślicie ?

a może taka solidarna akcja polonii masowego zrzekania się obywatelstwa, co ?
    dałoby się zorganizować ?

smród propagandowy może by jakiś efekt pozytywny przyniósł

napiszcie co sądzicie, z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • sith_space Re: opodatkowanie, rezygnacja z polskiego obywate 10.05.06, 15:41
        Zebys sie mogl zrzec obywatelstwa, to sie kaczka musi na to zgodzic, wiec nie ma
        lekko, a i pewnie Lepperek tez sie przyjrzy, bo on ma wtyki :D
        • Gość: Yo feel the flow KUCI KUCI IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 10.05.06, 17:39
          jak masz wolne 2, 3 lata z zycia na latanie po urzedach i wypelnianie setek papierow za ktore musisz ofkoz slono placic to prosze bardzo, zmiana obywatelstwa wyniesie ci prawdopodobnie wiecej niz wisisz panstwu podatek

w Polsce jednym z setek absurdow jest niemoznosc zrzeczenia sie absurdalnego obywatelstwa aby setki tys. zdesperowanych Polakow nie zrzekalo sie, bo zle by to wygladalo w statystykach

paradoksalnie najlatwiej zrzec sie obywatelstwa najlepszych krajow, jak USA czy UK, tam trwa to kilka minut i nie kosztuje nic - ale tez i nikt nie chce sie zrzekac TAKIEGO obywatelstwa....

podejrzewam ze podobnie maja w Rosji, CZeczenii, Rumunii, Azerbejdzanie i innych obciachowych krajow
          • noteb :P 10.05.06, 20:25
            a to może jakoś za karę mnie mogliby pozbawić obywatelstwa?

:)
            • Gość: sa Re: :P IP: *.ipt.aol.com 10.05.06, 20:30
              opluj kaczke :)
              • Gość: kuciiii, kuci kuci Re: :P IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 11.05.06, 01:49
                taa, za kare to Twoje brytyjskie dzieci dostana polskie obywatelstwo ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka