rydzyk_fizyk 22.05.06, 02:50 Sami swoi. Czerwona pajęczyna bis w wykonaniu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starycynik Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.dyn.centurytel.net 22.05.06, 03:17 Oczywiscie ze place trzeba podniesc bo tak jak lekarze, hydraulicy i inni uciekna na Zachod. I co wtedy my, zarabiajacy po 950 PLN, zrobimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaJu Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.echostar.pl 22.05.06, 06:50 Zarobki szefów firm powinny zależeć od wysokości podatków płaconych przez te firmy ! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 hahah zlobek zasilany coraz wieksza kasiora bo 22.05.06, 08:21 to przeciez fachowcy z koalicji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semafor Re: hahah zlobek zasilany coraz wieksza kasiora b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:35 Prezes wielkiego banku (PKO BP) zarabiający niecałe 400 tys. złotych rocznie to jest jakiś żart chyba. O wiele za mało. Oczywiście jak na partyjnego członka, który by tylko odsysał kasę, to i tak za dużo, ale jak na prawdziwego fachowca z doświadczeniem, który znałby się na bankowości i miałby zapewnić rozwój PKO BP, nigdy nie wystarczy. Tyle to zarabia prezes byle firemki z 50 pracownikami, a nie szef ogromnego przedsiębiorstwa. Czarno widzę przyszłość PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: hahah zlobek zasilany coraz wieksza kasiora b IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 22.05.06, 10:57 Zgadzam się z Tobą tyle że prawdziwi fachowcy nie są powoływani do zarzadów spółek skarbu panstwa - zresztą za taką kase sami by nie poszli. Sam, pracuje w takiej firmie i widze że z nowego rozdania członkami zarządu sa ludzie którzy nighdy w branży nie bracowali mało z tym - nigdy w biznesie nie pracowali, to urzednicy UM Warszawy a do tego nawet w tym UM nie byli na kierowniczych stanowiskach. Czy nadal uważasz że powinien taki człowiek zarabiać 1,5 mln rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosik sądząc po kolejkach IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 20:15 to ewidentnie najgorszy bank w Polsce. Mysle że póki co to mógłby dokładać do interesu, bo tak prowadzić bank to potrafi każdy Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Co taki Bielecki robi z tą kasą? 22.05.06, 08:42 Tapetuje banknotami mieszkanie? Chyba nikt nie powie, że "tworzy miejsca pracy". Raczej takie "zarobki" powodują znikanie kolejnych stanowisk pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Co taki Bielecki robi z tą kasą? 22.05.06, 09:00 Możesz dokładnie opisać sposób, w jaki wypłata pensji przez właściciela banku Pekao SA dla pana prezesa Bieleckiego powoduje zwiększenie bezrobocia? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zwiększa ilośc miejsc pracy -pomyliłem się. 22.05.06, 09:10 Kupuje dziesiątego mercedesa i w ten sposób zwiększa ilość miejsc pracy w fabryce mercedesów. Przejęzyczyłem się powyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do GALBY Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.icso.com.pl / *.icso.com.pl 22.05.06, 09:06 No jestem ciekaw jak teraz wytłumaczysz tanie państwo i inne bzdury jakie ci kaczynscy aserwowali a ty je lyknoles bez problemu galba. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Rosną pensje szefów państwowych firm 22.05.06, 09:51 Z Galbą się co prawda nigdy nie zgadzam, ale wytłumaczyć w jego zastępstwie mogę: tanie państwo było świetnym hasłem wyborczym, ciemny lud to kupił, a przecież chyba nikt nie był tak głupi, żeby brać na poważnie obietnice wyborcze. A jak kto brał, to już jego wina, że jest taki naiwny i w ogóle to spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czort Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.crowley.pl 22.05.06, 09:14 Racja!!! Jak jest Tanie Państwo, to nie ma potrzeby, żeby była ustawa kominowa, bo to się przecież samoreguluje. Państwo będzie tańsze, a menadżerowie zarobią lepiej, to i lepiej popracują. Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek prywatnyh rozumiem ale państwoweTOposadki podatki 22.05.06, 09:57 prywatnych rozumiem ale państwowe to posadki za podatki a to już mi nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Rosną pensje szefów państwowych firm 22.05.06, 10:14 Podatek "ekologinczny" od samochodów rządu Belki - zły. Podatek "ekologinczny" od samochodów rządu Marcinkiewicza - dobry. Wierna Kwaśniewskiemu Danuta W. jako szefowa KRRiT - zła. Wierna Kaczyńskiemu Elżbieta K. jako szefowa KRRiT - dobra. Podwyższanie zarobków szefom spółek z nadania SLD - złe. Podwyższanie zarobków szefom spółek z nadania PiS - dobre. Wymieniać tak można jeszcze długo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus Przeciez to jest skandal IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.06, 10:16 To jest skandal to co oni wyprawiają.Banda nieudaczników..W polsce nigdy niebedzie dobrze jesli politycy beda wieczne szukali sposobu nie na uzdrowienie kraju tylko na powiekszenie wlasnych kieszeni... I dlatego ja niemam zamiaru zostac w tym kraju,przez te bande krwiopijców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posta Sprywatyzować prawie wszystko! IP: *.outsourcing.atman.pl 22.05.06, 10:47 Sprzedać co się da: kopalnie, Orlen, energetykę, gazownictwo, koleje, służbę zdrowia, banki, stocznie, huty, linie lotnicze, itp. Zostawić tylko operatorów sieci gazu, prądu, linii kolejowych oraz ZUS. Wtedy niech sobie ustalają pensje i nawet 100x EBITDA. Tylko nie za moje podatki !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek Re: Sprywatyzować prawie wszystko! IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 22.05.06, 11:02 Ja nie mam nic przeciwko wysokim zarobkom prezesów firmy - tyle że na boga, ludzie, ci którzy nimi zostają w panstwowych społkach to figuranci z nadania partyjnego, bez żadnycvh kompetencji, które uzasadniałyby takie zarobki - to ludzie których praca na rynku pracy warta by była 2000 PLN góra a nie 20 000 PLN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Przeciez to jest skandal. Nie, to 4 RP braci ka IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.05.06, 12:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edgar TANIE panstwo !! IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:25 smiech na sali.... Odpowiedz Link Zgłoś
zyzionow Re: TANIE panstwo !! 22.05.06, 11:55 nie dosc ze tanie, to jeszcze walczace z ukladem:-) no ale jak doradca szefa AWB jest osobnik, ktory po pijaku, z ponczocha na glowie napada na poczte w Bieszczadach................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu podniesie sie średnia zarobków w Polsce :)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:37 tylko sie cieszyć i być dumnym! Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Rosną pensje szefów państwowych firm 22.05.06, 11:39 ma nadzieję że to tylko zamierzenia. To jest legalne złodziejstwo, aby byle przezes zarabiał więcej niż reszta załogi razem wzięta. Przecież on tego zakładu nie pobudował, nie stworzył go za własną kasę + kredyt. Jak chce taki szmal brać niech idzie na swoje jak jest takim świetnym menadżerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.man.rsk.pl 22.05.06, 11:41 żydki opannowali banki Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_mi Płacimy ale za co?? 22.05.06, 12:38 Przyjezdza PAPIEż w 30 dni poprawili wszystkie głowne drogi w miejscach na trasie gościa. Wierzę w Boga ale nie w instytucję Kościół....trawę to czesali grzebykami!!!w 2 lata tyle nie zrobili co 2 tyg dla Papieża!!Płacę ogromne podatki na te darmozjady co bija się o stołki a ulicy nie są w stanie sprzątnąc raz na miesiąc, Kośćiół św.Anny to odmalowali dzis RANO!!!ABSURD jakby tak częsćiej dla ludzi to nie byłabym tak wkurzona bo widziałabym na co idą pieniadze a nie na pie..... wille z basenem!!!I dziwne że Polak wciąż narzeka:(:(WSYSTKO NA POKAZ:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Gdzie czerwone brygady!!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 12:44 Jawne złodziejstwo. Mam nadzieję, że znajdzie się parę takich co ustrzeli gadzinę. Jak wylecę na bruk to chyba sam zabawię się w sprawiedliwość.Wiem od kogo zacznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroB Re: Gdzie czerwone brygady, etc. IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 22.05.06, 15:44 "Jak wylece na bruk to chyba sam zabawie sie w sprawiedliwosc"? Sprawiedliwosc to nie jest zabawa... A teraz sprawiedliwosc to bedzie dla zasluzonych czlonkow PiS-uaru, ewentualnie dla burakow z "Samej-brony", czy (nawet) dla oszolomow z "Ligi Pozbawionych Rozumu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:05 No brawoooooo!!!!!!!A tak co dla przeciętnego "Kowalskiego"???????Obywatel przez całe zycie nie zarobi takich pieniędzy.Brawo PIS,brawo Marcinkiewicz!Oby ta wiadomośc dotarła do sympatyków PIS,LPR no i ......samoobrony.Tylko przeciętny wyborca nie ma na gazetę i ....NIE MA INTERNETU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.05.06, 13:27 Oczywiście że płace należy podnieść. Co ma zrobić taki bidulka z >20 tys/miesiąc? Wczujcie się w jego sytuację, jemu od pierwszego do pierwszego nie starcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 13:51 Niech wyperdziela na Zachód za pracą. Tak jak wyganiają ludzi uczciwych i zdolnych z Polski. Tylko kto by takiego piernika niedouczonego tam chciał. No chyba, że Mafia do pracy taśmowej przy przesypywaniu działek do torebek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.06, 14:20 To jedna niespodzianka, nastepna juz w dolkach startowych. Ciekawe jak bedzie w Polsce z nastepnymi wyborami, czy w ogole do nich dojdzie za te niby jak tak dalej pojdzie 3,5roku? Pierwiosnki tego juz sa w dolkach startowych tak jak na gorze juz wspomnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Rosną pensje szefów państwowych firm 22.05.06, 15:04 to jest system zachodni. pracownikom obcina sie zarobki a szefowi daje sie podwyrzke.to nie jest dobre dla gospodarki polskiej.panstwowe firmy musza byc kontrolowane.beda korubcje i skandale.opozycja bedzie miala podstawy do narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dowidzenia juz niedlugo pozbede sie polskiego obywatlestwa IP: 62.6.139.* 22.05.06, 16:16 i dostane nowy paszport poteznego panstwa. co za ulga nie miec nic wspolnego z panstwem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobycoby Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.06, 16:32 ...czyli sami swoi tyle, ze nie czerwoni. Kolory sie zmieniaja - panstwowe firmy pozostaja a jeszcze w kolejce czeka Samoobrona, LePeeRy i kilkadziesiat innych partyjek mocno niedofinansowanych czlonkow typu Bieleckiego czy chocby Piskorskiego. Kolory sie zmieniaja, do koryta pcha sie zawsze ta sama holoto- golota bo to nie kolor jest wazny tylko przynaleznosc do polskiej kasty numer jeden, kasty pasozytow zerujacych na majatku narodowym, aby to zmienic trzeba najpierw wydusic ta kaste. Narazie jednak jeszcze sie taki nie narodzil coby wydusic chcial.zmartwiony kobycoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and-z Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:34 A ja na panstwowej posadzie zarabiam ROCZNIE ! 21 tys. heee ot kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbrze Re: Rosną pensje szefów państwowych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:28 Jeżeli ci panowie potrafią dobrze pracować to niech i zarabiają, ale niech pamiętają o ludziach z którymi pracują-to oni tworzą ich sukces. Bez dobrej kadry /często zarabiającej poniżej krajowej/ nikt o nich by teraz nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś