Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska Telefonia Cyfrowa

IP: 195.116.35.* 25.05.06, 15:17
    witam:)

czy ktos ma inforamcje i che sie nimi podzielic:) na temat pracy w PTC ( Era
    GSM) , w pionie IT . Chodzi mi glownie o :

- atmosfere
    - zarobki
    - mozliwosci rozwoju , jesli chodzi o wiedze ( szkolenia) jak i finanse:)
    - dodatkwoe bonusy : komorka w Erze , opieka medyczna :)

dziekuje za wszelkie informacje:)
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: krolik Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:19
        Nie czytasz gazet??? od roku stamtad teraz wszyscy uciekaja jesli tylko moga...
        dla przykladu z 30 osobowego dzialu w ciagu 6 ostatnich miesiecy odeszlo 11
        osob - wiekszosc to byly naprawde "gwiazdy", zostali albo Ci, ktorzy upatruja w
        tej sytuacji szansy, albo tacy, ktorzy nie moga znalesc pracy.
        A jeszcze 2-3 lata temu rotacja pracownikow w tej firmie byla w granicach 2%
        rocznie.
        • Gość: gosc Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 00:37
          syf kila i mogila!

firma ma pracownikow gdzies, totalna olewka, ostatnio chyba im sie do dupy
          dobrali, bo zaczeli inaczej godziny pracy liczyc, ale przez dobrych kilka lat,
          cos takiego jak wynagrodzenie za nadgodziny nie istnialo
          o ironio! jeszcze sa rzekomo firma przyjazna mlodym matkom...szkoda ze to
          dotyczy niewielkiej ilosci osob, bo tak naprawde, to jest zapier...l jak w Biedronce
          dziwie sie, ze jeszcze nikt im sie do du..y nie dobral

kto zyw i zdrow na umysle, juz zmienil pracodawce albo wlasnie szuka innej pracy

ODRADZAM!!!
          a to co firma wyprawia z pracownikami to sie do programu UWAGA kwalifikuje!
          • Gość: Tomasz Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:45
            nareszcie ktoś się odważył obalić mit Ery
            przykro pisać,ale prawdą jest, że odkąd zmienił się zarząd, jeszcze szybciej
            firma opada na dno
            czego by nie mówić o starym prezesie, przynajmniej dbał o pracowników
            teraz to już tylko coraz gorzej
            zaczęły się oszczędności, chcą żeby ludzie sami się pozwalniali to wprowadzili
            "cudowny" system motywacyjny, tylko idioci łyknęli ten kit i uwierzyli, że
            będzie lepiej
            prawda jest taka, że z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej
            już nikt się nie identyfikuje z firmą jak kiedyś...bo przepraszam w imię czego?
            po to aby usłyszeć, że jak Ci się nie podoba to spier...
            100 innych osób czeka na Twoje miejsce... szkoda, że z tych 100 nie da się
            wybrać 1 osoby która byłaby dobrym pracownikiem, więc rotacja osiąga zawrotne
            rozmiary
            badania satysfakcji pracowników też chyba służą za papier w wc, bo nie widać aby
            ktoś wyciągnął z ich wyników wnioski i coś z tym zrobił...
            aż przykro patrzeć, ale niestety firma czasy świetności ma już za sobą...
          • aari Re: Polska Telefonia Cyfrowa 01.09.06, 17:36
            Od dwóch lat jeste na wychowawczy, 0ale nadal jestem zatrudnona w Erze.
            Nie wszystko co tu napisano jest prawdą.
            Nadgodziny mielismy zawsze płacone zgodnie z kodeksem pracy. Nieprawda , ze nie
            płacą. czy nie płacili. Fundusz socjalny był super hiper - jedyny minus to to,z
            e faktycznie jest duuuuzo prcy.

Ale firma była ok. przynajmniej dwa lata temu było mi tam dobrze - acha i ja
            byłam w takim razie jedną ztych niewielu młodych matek, ktorym firma stworzyła
            dobre warunki, pracowałam krócej (matka karmiąca).

Nie wiem, może przez te dwa lata się pozmieniało ... wszystko jest możliwe
            • Gość: Tomasz Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:54
              jak slusznie zauwazylas, to bylo dwa lata temu...
              po pierwsze, z tego co piszesz wnioskuje, ze jestes pracownikiem centrali lub HL,
              niestety rozwiazania, ktore tam sa norma, nie sa norma np w dziale sprzedazy
              po drugie, owszem socjal byl ok, ale i tak drastycznie na niekorzysc sie zmienil
              po trzecie, nigdy nie wyplacano wynagrodzenia za nadgodziny (nadal tak jest) a
              po prostu zaczeli inaczej nam liczyc godziny pracy...tak sie sklada, ze dzial
              sprzedazy nie ma rejestratorow elektronicznych, wiec nikomu nie udowodnimy, ze
              pracujemy 10 godzin zamiast 8, teraz z laski na ucieche dodaja 0,5h na
              rozliczenie pracy (smiech!)
              to ze wymagaja abys przychodzila na dwie godziny przed planowanym rozpoczeciem
              pracy, tez nie jest normalne
              no ale do czego zmierzam...otoz kilka lat temu, kiedy widzialem jak firma
              inwestuje w pracownikow, az mi sie chcialo tak ciezko pracowac, mialem z tego
              satysfakcje, teraz czuje sie chwilami jak niewolnik, bo nie mam prawa wybrac
              kiedy wybieram inaczej niz szef oczekuje, straszy sie mnie zwolnieniem

pzdr
              • aari Re: Polska Telefonia Cyfrowa 01.09.06, 22:23
                Fakt my mieliśmy rejestr elektroniczny, zawsze było wiadomo ile pracujemy
                dlatego tez ludzie chętnie zstawali na nadgodziny bo iedzieli, ze kaskę za o
                dostaną i to sporą.
                Jeśli chodzi o to uczucie, to ja tez się tak czułam ii to wąłśnie był wg, mnie
                ten minus. Na tyle istotny, ze teraz .. o wszem chcę iśc do pracy, ale jużnie
                do PTC.
                Chyba, ze zmienili by mi stanowisko - na takie, które jest zgodne z moim
                wykształceniem .. na to jednak mam marne szanse ... Dletego szukam gdzie
                indziej.
                • Gość: smiglo Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.msk.pl 02.09.06, 08:21
                  nie wiem czy znane ale takie forum samych zadowolonych pracownikow PTC BOA
                  www.konsultanciery2.forumer.pl/index.php
                • Gość: laleczka Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:04
                  chyba rzeczywiście dawno w pracy nie byłaś ! i chyba nie masz znajomych którzy
                  by Ci powiedzieli jak to teraz wygląda ! "starzy" pracownicy są zwalniani z
                  całą listą zarzutów - jedynym malutkim plusem w tej paranoi jest to że w
                  większości przypadków proponują rozwiązanie umowy za porozumieniem stron ! z
                  tego co wiem wszyscy sią na to decydują bo nie chcą mieć spapranych papierów !
                  a porozumienie jest tak skonstruowane żeby było korzystne tylko dla
                  pracodawcy :-(
                  nowi pracownicy kulturą rozmowy poprostu porażają - ale przecież kierownictwo w
                  rozmowch rekrutacyjnych nie bierze udziału ani tym bardziej nie słucha ich
                  rozmów jak już zaczynają odbierać ! szczęka ląduje na biurku jak się słucha co
                  opowiadają klientom :-o
                  ale taka jest widocznie polityka firmy wymienić starych wyjadaczy na młode
                  wilki, które z firmą napewno w żaden sposób się nie zwiążą bo popracują max do
                  2 lat, wylądują u psychologa w CM, który im powie żeby zmienili pracę :-)
                  tak się pracuje na HL ale ta "zaraza" umysłowa, która ogarnęła kierownictwo
                  hotlinu już się w firmie rozprzestrzeniła :-(
                  • sky81 Re: Polska Telefonia Cyfrowa 02.09.06, 10:40
                    Dopiero co zaczęłam pracę w HL więc może jeszcze nie czas na opinie ale... Na
                    razie jest naprawde ok.
                    Atmosfera bardzo dobra
                    Socjal niczego sobie ;)
                    Z limitu na komorce nie narzekam
                    Za nadgodziny płaca i zawsze płacili (przynajmniej na HL), tak samo za gdziny
                    nocne czyli po 22, za swięta
                    O matki dbają, problem jest chyba tylko z matkami które nie mają umowy na czas
                    nieokreslony...
                    Szkolenia są całkiem często choć ostatnio budzet coś okroili.
                    Pozdrawiam
              • Gość: Aries Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.era.pl 07.09.06, 15:47
                Tomasz, trochę koloryzujesz. za nadgodziny placą i to regularnie. nic sie nie
                zmieniło.
                • Gość: Tomasz Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:38
                  wiesz, wszystko zależy od tego gdzie pracujesz
                  okazuje się, że prawo pracy jest przestrzegane w tej firmie jedynie w tych
                  działach, gdzie istnieje coś takiego jak elektroniczna ewidencja czasu pracy
                  czyli dotyczy OOP oraz HL w Łodzi...
                  reszta pracowników takiej ewidencji czasu pracy nie podlega
                  niektórzy po prostu podpisują się na listach obecności, oczywiście zgodnie z
                  przykazaniem wpisując liczbę godzin z grafika a nie faktycznie przepracowaną

jak widzisz, nie wszyscy pracownicy w tej kwestii są równo traktowani
                  niektórzy niestety nie mają o tym nawet bladego pojęcia, wciąż wierzą, że
                  pracują w super firmie, bardzo im przyjaznej, wręcz czasami nie wierzą w takie
                  newsy jak powyżej...niestety taka jest naga prawda o PTC...
                  • Gość: mizzar Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.is.pw.edu.pl 08.09.06, 08:34
                    ja poniekad przylaczam sie do Waszych glosow, choc chcialbym inny temat poruszyc: aplikowalem na ADB - autoryzowanego doradce biznesowego. co ciekawe przeszedlem szkolenie, po ktorym stwierdzilem ooo nie.po pierwsze pomijam fakt, ze pracowalbym w Erze, ale zatrudniony przez firme zewnetrzna. najbardziej walnal mnie fakt, ze kazdy blad pociaga za soba reperkusje finansowe, a kazda umowa, gdzie chocby kropka jest zle postawiona zostaje odrzucana przez specjalny dzial, ktory tylko tymsie zajmuje. dlugoby pisac, ale poczulemsie jak zlodziej ktory jest kontrolowany wszelkimi mozliwymi metodami.
                    • Gość: Tomasz Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:33
                      wiesz, polityka firmy jest taka, zeby placic jak najmniej
                      dlatego wykorzystuja wszelkie mozliwe narzedzia w tym celu
                      kilka lat temu podobno (ja jeszcze nie pracowalem) ale naprawde warto bylo
                      poswiecic sie bezgranicznie tej firmie, bo gratyfikacje finansowe byly naprawde
                      tego warte
                      teraz z tego co widze, cudowne perspektywy dotyczace zarobkow znaczaco sie
                      zmienily, w tej chwili zarabia sie w tej firmie tak jak wszedzie indziej, albo
                      nawet mniej, za to wymgania znaczaco wzrosly
                      ludzie nie wytrzymuja presji psychicznej i coraz czesciej wydaja ciezko
                      zarobione pieniadze na leczenie u psychologow (gratisowe CM tego nie refunduje z
                      tego co wiem), wiec po prostu doszlismy do granic absurdu
                      zyjemy by pracowac, to wg firmy wlasciwy tok myslenia pracownika PTC
                      szkoda, ze nic w zamian nam firma nie oferuje
                      • Gość: franek Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.mm.pl 08.09.06, 16:07
                        a najbardziej zaczeło sie sypac po odsunieciu p. Bodzia ze stołka!
                        • Gość: usia Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:52

a ja juz nie pracuje w tej dziadowskiej firmie i BOGU DZIEKI!!!
                          odeszlam sama, choc nie ukrywam byla to trudna decyzja
                          ale jak sobie przypomne jaki kawal zycia poswiecilam tej korporacji i jak
                          bezwzglednie mnie tam wykorzystywano, to naprawde od razu przestaje miec watpliwosci
                          zastanawiam sie teraz tylko czy ich nie zaskarzyc do sadu o wyplate
                          wynagrodzenia za nadgodziny, bo jak slusznie ktos zauwazyl, w moim dziale takowe
                          nie bylo regulowane... a tych co sie upominali, po kolei utracano w ten lub inny
                          sposob

polecam ewakuacje! naprawde nie wierzcie w to co mowia, ze nic nie znaczycie
                          poza ta firma, jestescie dobrymi fachowcami i znajdziecie prace za porownywalne
                          pieniadze (bo juz teraz to jest zenada a nie dobre wynagrodzenie)

glowy do gory!
                          • Gość: peggy sue Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.mm.pl 30.09.06, 20:58
                            no i zamknięto kolejne forum!!! permanetna iwigilacja i cenzura -czyżby w
                            firmie komuś przeszkadzało?
                            • Gość: smiglo Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.msk.pl 30.09.06, 22:06
                              trza zalozyc moze na jakims zagranicznym serwerze to te dupki z ery sie nie
                              dobiora i bedzie mozna swobodnie pisac o firmie - bez tych usmiechnietych ryjkow
                              jakie bija w oczy w gazetce korporacyjnej czy na uranie... - moja wiadomosc na
                              tym forum tez dziwnym trafem zmoderowano.... a napisalem pare rzeczy na temat PTC...
                              • Gość: tytus ale tego nie zamkną IP: *.lodz.mm.pl 02.10.06, 23:00
                                pamiętacie tą aferę??
                                media2.pl/telekomunikacja/4050,konsultanci,ery,traktowani,jak,niewolnicy,komentarze,strona,11,error,0.html

proponuje tutaj pisac....tego nie zamkną tchórze!!!! zamiast z nami pogadac to
                                zamykają kolejne fora!!! brawooooooo
                                • Gość: sapie Re: ale tego nie zamkną IP: *.lodz.msk.pl 05.10.06, 18:43
                                  www.konsultanciery.fora.pl/index.php
                                  no i jest nowe forum
                          • Gość: Tomasz Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:47
                            jesli tu zagladasz daj znak, wlasnie powaznie mysle nad wytoczeniem sprawy PTC o
                            wyplate wynagrodzenia za nadgodziny
                            dowiedzialem sie co sie ostatnio w firmie dzieje i wlosy mi deba stanely!
                            nepotyzm, kumoterstwo, kompetentni ludzie zmuszani szantazem do rezygnacji z
                            pracy, nie odpuszcze gnojom!!!
                            • Gość: gość Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:05
                              no niestety to prawda
                              jestem jedna z tych osob, ktore dostaly propozycje nie do odrzucenia...
                              powiedziano mi wprost,ze albo podpisuje porozumienie stron, albo drugi mniej
                              przyjemny jest przygotowany w szufladzie...
                              niestety taka specyfika tej roboty, ze zawsze cos na czlowieka znajda
                              najpierw mowia ze trzeba wychodzic frontem do klienta, byc elastycznym, a potem
                              obracaja to przeciw pracownikom i zarzucaja niedopelnienie procedur i zwalniaja...
                              teraz jeszcze znalezli kolejny kij czyli badania tajemniczego klienta
                              nie wazne jak sie pracuje, bo i tak to jest ruletka czy sie zaliczy czy nie
                              a najlepsze jest to, ze wynik nie moze zostac podwazony, reklamowac sobie mozna
                              ale nie mamy tak naprawde mozliwosci odsluchania nagrania z rozmowy, wiec
                              wszystko mozna nam wmowic. Czyli podsumowujac, jak beda chcieli czlowieka
                              uywalic, to powiedza, ze badanie tajemniczego klienta wykazalo, ze nie stosuje
                              sie czlowiek do standardow i wio, wypad z firmy.
                              i to ma nas motywowac...hm, nasza kadra jest co najmniej niedouczona w zakresie
                              motywowania pracownikow...

tak wiec uwazajcie, zanim sie zdecydujecie na prace w tym obozie pracy!
                              • samsunggirl Re: Polska Telefonia Cyfrowa 20.11.06, 23:08
                                Ja również pracuje (JESZCZE!!) w erze. nie powiem bo akuratnie mi są płacone
                                nadgodziny tak jak trzeba i z szefem jest świetnie bo przymyka oko na niektóre
                                sprawy. Ale to tylko chodzi o daną firme a nie o całość ery. Bo jeśli mowic o
                                Erze jako o całości to niestety zeszła na psy. e wszystkie scenariusze rozmów z
                                klientem (tzw. OK - poroniony pomysł ) człowiek nie moze sam myslec bo jak
                                powiesz cos nie tak a ni daj Boże trafi się na tajemniczego klienta to od razu
                                straszą wywaleniem. Tak samo jest ubiorem. jak zaczynałam pracować to jako
                                stroj obowiązkowy były czarne spodnie i biała koszula. Nakupiłam ciuchów a
                                miesiąc pozniej dowiaduje sie ze sie zmienilo i juz ie ma czarnych spodni tylko
                                szare. A po dwóch kolejnych miesiącach ze nie białe koszule tylko niebieskie z
                                napisem ERA. Poprpstu dno. Takich przykładaów jet tysiące dlateog ja spadam z
                                tej firmy za dwa tygodnie :) a tym którzy jeszcze tam pracują życze naprawdę
                                powodzenia :) p.s. przepraszam za błędy ale klawiatura mi szwankuje :)
                                • Gość: Byłam na HL Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.toya.net.pl 29.11.06, 20:32
                                  jestem przerazona tym co piszecie, czy w Erze szerzy się mobbing? Odeszłam
                                  stamtąd 3 latat temu z ciężkim sercem i myślą, że tam wrócę, bo pracowało mi
                                  się zajefajnie. Miałam super kierownika i team rewelacja. A era w cv otwiera
                                  świat kariery. Wielu rekruterów wie, ze przeżyłeś HL to przeżyjesz wszystko.
                                  Potem do Łodzi nazjeżdżało się ludków z Wawy i chyba zwyczaje też stamtąd.
                                  Ludzie, którzy pracowali HL w łodzi mówili ze koszmar Wawki to podsłuchy na
                                  patio, donosy i wyrzucenia za byle g... Ja tam tego nie doświadczyłam, bo
                                  miałam ludzkiego kierownika. Jesli ktoś tam pracuje jeszcze na CCb moze napisze
                                  mi konkrety bo na innych forach kipi od emocji a mało faktów. I nie wiem w co
                                  wierzyć w to co pamiętam czy w to co czytam
                                  pozdrawiam
                                  Ja
                                  • Gość: gosc11 Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:55
                                    mialas mega szczescie do kierownika najwyrazniej, bo nie slyszalam aby reszta
                                    ludzi chodzila rownie zadowolona
                                    atmosfera w pracy jest doslownie jak w obozie pracy
                                    nagle obudzili sie, ze ludzie maja rodziny i zycie poza praca, zgrywaja kochana
                                    matke Ere i klepia po ramieniu, ale tak naprawde to puste gesty i slowa, bo nic
                                    sie nie zmienilo! ktos wyraznie doniosl na nich w koncu do inspekcji pracy, bo
                                    nagle przypomnieli sobie o oddawaniu nadgodzin i dopiero teraz po wielu latach
                                    okazuje sie, ze jednak ludzie pracuja w nadgodzinach! szkoda, ze wielu
                                    wartosciowych ludzi musialo odejsc z tej cholernej firmy, bo dali za wygrana,
                                    nie wierzyli ze kiedykolwiek to sie zmieni...

sama piszesz ze wszyscy wiedza, ze jak przezylas HL to przezyjesz wszystko...
                                    u nas tez tak sie mowi a pracuje w dziale sprzedazy, ludzie z HL uciekaja do
                                    nas, jak do ziemi obiecanej a potem jest placz...
                                    no ale jak reagowac, jesli od przelozonego slyszysz hasla pt "arbeit machts
                                    frei" i wypowiada to z usmiechem na twarzy,w czasie godzin pracy, to chyba daje
                                    do myslenia co?
                                    to wyobraz sobie teraz, ze ten sam przelozony ma tak wysublimowane poczucie
                                    humoru, ze przy tym wszystkim, przebiera sie za ESESMANNA na impreze firmowa i
                                    jest z tego DUMNY, ze wszyscy stwierdzaja, jak perfekcyjnie dobral swoj stroj do
                                    swego charakteru...
                                    dopoki jego przelozeni przymykaja oczy na takie zachowania, to jak ma byc
                                    normalnie w tej firmie??
                                    • Gość: Byłam na HL [...] IP: *.toya.net.pl 03.12.06, 22:07
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • Gość: szybki lopez [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:17
        • Gość: zetkaa Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.eranet.pl 10.12.06, 23:30
          E tam,

Era wciaz stoi niezle jesli chodzi o zarobki i warunki pracy. A atmosfere tworza
          pracownicy.

• liko22 Re: Polska Telefonia Cyfrowa 30.12.06, 19:55
            co to jest to HL o ktorym tu piszecie?? Bo niestety nie jestem wtajemniczony:(
            • Gość: xxx Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: 217.11.148.* 22.01.07, 15:23
              HL to hotline czyli praca w call center, słuchaweczki:)
              • Gość: ann Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.chello.pl 22.01.07, 22:04
                a teraz z punktu widzenia wieloletniego abonenta Ery - niestety, daje sie
                odczuć spadek poziomu obslugi. Sorry, ale mam wrażenie, że w tym waszym HL
                pracują sami kretyni. Kto zatrudnia do pracy w HL osoby, ktore nie potrafią się
                wysłowić, a do tego mają wady wymowy, przez co trudno zrozumieć, co mówią? Dziś
                zadzwoniła do mnie panna z HL - nie wiem, co ona robila w trakcie rozmowy, ale
                co jakis czas wydawała z siebie durny chichot, choć nie rozmawialyśmy o niczym
                zabawnym. W końcu stwierdzila, że i tak dziś nie ma jakiegoś połączenia, więc
                zadzwoni do mnie jutro. Super, już sie cieszę na rozmoe z osobą, ktora duka
                jakiś tekst napisany na kartce i bardzo ja to cieszy. Dla mnie to nie jest
                zabawne
                • Gość: ktos Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.mm.pl 23.01.07, 13:29
                  ann nas tez to zastanawia-ale co robic....mam nadzieje, ze bedzie inaczej
                  • Gość: WelcometoDisneyPL Stek bzdur i pojękiwania frustratów... IP: *.era.pl 14.03.07, 18:10
                    ...którzy nie dostali się do pracy w Erze lub z niej musieli odejść.

Jedźcie do Anglii ! Co za problem ?

Dobrze, że to forum padło...
          • Gość: ciekawa strona www Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.lodz.msk.pl 29.03.07, 21:25
            209.85.135.104/search?q=cache:dWyaXOKa4s0J:cavesh.blox.pl/+cavesh.blox.pl&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&client=firefox-a
      • Gość: szybki_lopez [...] IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 15:25
        • Gość: simmen Re: Stek bzdur i pojękiwania frustratów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:31
          Pracowałem tam kilka lat..oj długo i niestety to nie są " bzdury i pojękiwania frustratów ". Firma robi psychiczny wrak z człowieka, który jej poświęcił spory kawał swojego życia. Nie wszystko oczywiście jest tam złe i niesprawiedliwe i w ogóle be...ale po kilku latach pracy jesteś wyciśnięty jak cytryna i przemielony jak kotlet. Człowiek się nie liczy jesteś tylko jakimś tam numerkiem ID na liście kilku tysięcy takich numerków. Na początku firma inwestowała w człowieka, dawałeś z siebie wszystko ale wiedziałeś, że ma to sens i jest to w jakiejś mierze doceniane. Z czasem z świetnej firmy, Era przekształciła się tytpowy korporacyjny moloch gdzie człowiek się nie liczy i jest nikim. Może niektóre rzeczy wyglądają inaczej z punktu widzenia Warszawki ale "w terenie" nie jest tak różowo, zapierdzielasz po 10-12 godzin dziennie i padasz na twarz, i tak od poniedziałku do piatku. Nie chcę pisać szczegółów żeby nie dać się zidentyfikować. Ale te krawaty komórki laptopy samochody służbowe i ten cały pseudo biznes to tylko pozory.....ludzie są wypaleni, zrezygnowani i to we wszystkich działach nie tylko w tym w którym pracowałem. Jedyna rzecz która tam mimo wszystko trzyma to przyzwoita kasa.I nic innego !!! Zastanawiam się nad napisaniem książki o życiu w korporacji na przykładzie Ery ale znając "firmę" tabuny jej prawników i adwokatów to pewnie szybko wylądowałbym w pudle.... I to co pisałem na poczatku, nie wszytko jest tam złe, jest dużo świetnych ludzi( coraz mniej, większa część z nich już odeszła albo została zwolniona". Ma się dostęp do nowych technologii, są ładne biura jest opieka medyczna w ogóle ta cała otoczka widziana goły okiem. Dzięki Erze mam to com mam ( mieszkanie samochód oszczędności ) ale cena jaką musiałem zapłacić była bardzo wysoka. Od kilku miesięcy jestem innym ( wolnym ) człowiekiem i widzę że życie to nie tylko 24 -godzinna służba na usługach korporacji. Zaczynam na nowo poznawać siebie i świat. Martwi mnie jedna rzecz a mianowicie osoby które zostały nawet nie zdają sobie sprawy jak są " wyprane" przez firmę i nią przesiąknięte. To można zobaczyć tylko stojąc z boku...jeszcze kilka miesięcy temu też taki byłem...a wydawało mi się, że mam dystans, że potrafię odzielić życie prywatne od zawodowego. Tylko mi się tak wydawało..... ale się rozpisałem, to na razie tyle, pozdrawiam wszystkich byłych pracowników.
          • mikolo5 Re: Stek bzdur i pojękiwania frustratów... 27.03.07, 14:33
            widze, ze tu glownie towarzystwo hotlinowo-sprzedazowe na forum sie wypowiada...
            generalnie to ze firma schodzi na psy to fakt... odeszlo wielu kompetentnych
            ludzi, a przyszli kolesie... ale co robic? trzeba szukac...
            • Gość: Klaus T Re: Stek bzdur i pojękiwania frustratów... IP: *.lodz.msk.pl 27.03.07, 18:28
              PTC bolesne korpo. A ile ludzi wywalili bo pisali w internecie ze im sie w pracy
              nie podoba :) moja kolezanke tak sprzatneli - bo na forum sie wypowiadala
              negatywnie o warunkach pracy...
              a
      • Gość: men Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.era.pl 27.03.07, 16:06
        no i znowu zmiany w zarządzie...
        • Gość: x. Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:57
          o mistrzu, widze ze z pracy piszesz :)faktycznie wywalili dzis komunikat na
          intranecie. No i co? nic zupelnie. Myslicie ze jest tu tak zle? ja nie marudze.
          kasa dobra, socjal tez. atmosfera (tam gdzie pracuje-region, sprzedaz) jest OK.
          tylko zawsze na wyjazdach ktos komus da w twarz;)
          Ludzie, nie oszukujmy sie. w innych korporacjach jest nie lepiej a czesto
          pieniadze gorsze. dziwie sie wszystkim marudzacym ze jeszcze nie rzucili
          papierami
          • Gość: kingmaster Re: Polska Telefonia Cyfrowa IP: *.zvid.net 06.04.07, 12:42
            Wiecie konkretnie jakie są premie chodzi mi o konkretne kwoty ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka