Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

4 lata szukam pracy

IP: *.retsat1.com.pl 08.06.06, 14:44
    szukam pracy prawie 4 lata... Czy jest tutaj ktoś kto tak długo szukał i....
    znalazł??? jak???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gosć Re: 4 lata szukam pracy IP: *.aij.pl 08.06.06, 17:48
        to czego ty szukasz.?jak można szukać pracy 4 lata a może ty nie chcesz
        pracować.Dla mnie jest to nie pojęte.Ale szukaj dalej może następne 4 lata.
        • Gość: pit_b Re: 4 lata szukam pracy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.06.06, 20:45
          Ja z przerwami szukam 2 lata. Nikt nie chce absolwenta informatyki bez
          doświadczenia. Pomimo projektów akademickich oraz stworzenia dwóch stron www.
          Ja już nie liczę, że tutaj coś znajdę. Niektóre firmy odpowiadają ( wtedy
          pisanie testów, rozmowa kwalifikacyjna to rzadkość) albo nieodpowiadają wogóle.
          Pozostaje mi wyjechać z Polski i brać cokolwiek na zachodzie. Na same rozmowy
          już sporo wydałem kasy a pracy jak nie mam tak nie mam. Nie wiem może jestem
          wybrykiem natury.

Pit
          • Gość: pit_b Re: 4 lata szukam pracy IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 08.06.06, 23:36
            jak to nie masz doświadczenia. A praktyk obowiazkowych w trakcie studiów nie miałeś??? a umiejętnosci informatycznych nie masz??? to gdzie ześ studiował ta informatyke
      • bmwariat Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 07:21
        To jak Ty szukasz tej pracy?? nawet u mnie w mieście bez problemu dostałbym
        pracę w ciągu 4 lat! Chyba, że masz wymagania
        • Gość: pola Re: 4 lata szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:09
          ja szukam dłużej , pociesze cię- masz pierwszeństwo przede mną ( 40 letnich
          kobiet nikt nie chce zatrudnić) , pośpiesz sie jednak bo czas leci a z nim
          twoje szanse.
          • Gość: beaaaaa Re: 4 lata szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:08
            nie martw sie ja szukam prawie 2 lata głowa do góry! pozdrawiam!
        • Gość: am Re: 4 lata szukam pracy IP: *.retsat1.com.pl 09.06.06, 13:33
          tak . całą masę wymagań mam: 1. nie chcę pracować w szkole (jestem po fizyce)-
          bo sie nie widzę 2. nie chcę pracować naukowo
          a szukam jakiejś spokojnej roboty z pensją taką żeby starczyło na w miarę godne
          życie -bez luksusów.
          jak szukam?- najwięcej przez internet lub odpowiadam na ogłoszenia w prasie.
          znajomości wszystkie ( nie było ich wiele) wykorzystałam -bez rezultatu.

• krzysztofsf Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 10:47
        szukalem 3, znajomy w koncu mi pomogl. Wiek ponad 40 lat.
        • Gość: pola Re: 4 lata szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:43
          jesteś pierwszym 40 latkiem, który napisał że znalazł prace , to podbudowuje
          • Gość: olga Re: 4 lata szukam pracy IP: 194.106.193.* 09.06.06, 12:22
            a ile CV przez te 4 lata wysłałeś?
            • netus81 Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 13:37
              a jak masz ujęte w cv te cztery lata?
              • Gość: am Re: 4 lata szukam pracy IP: *.retsat1.com.pl 09.06.06, 14:20
                mam tylko napisane że udzielam korepetycji i uczę się angielskiego...
      • Gość: była asystentka Re: 4 lata szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:39
        Należy rozpuścić informację wśród znajomych. Zmodyfikuj swoje dokumenty (cv,
        list).
        Na szkoleniu mówili, że aby *skutecznie* szukać, trzeba poświęcić temu 8 godzin
        dziennie (jak w pracy - bo szukanie to też praca). wydrukować takie wizytówki z
        imieniem, nazwiskiem, telefonem i krótką charakterystyką umiejętności i
        doswiadczeń (np. od myślników: (wykształcenie, doswiadczenie, jakiego rodzaju
        szukasz pracy np. obsługa klienta, biurowa). I dawać to znajomym co spotkasz na
        ulicy, znajomym znajomym, żeby po prostu komuś dali. Rozpuscić taka siatkę. A
        nuz coś się złowi :)
        życzę powodzenia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka