Gość: am IP: *.retsat1.com.pl 08.06.06, 14:44 szukam pracy prawie 4 lata... Czy jest tutaj ktoś kto tak długo szukał i.... znalazł??? jak??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosć Re: 4 lata szukam pracy IP: *.aij.pl 08.06.06, 17:48 to czego ty szukasz.?jak można szukać pracy 4 lata a może ty nie chcesz pracować.Dla mnie jest to nie pojęte.Ale szukaj dalej może następne 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_b Re: 4 lata szukam pracy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.06.06, 20:45 Ja z przerwami szukam 2 lata. Nikt nie chce absolwenta informatyki bez doświadczenia. Pomimo projektów akademickich oraz stworzenia dwóch stron www. Ja już nie liczę, że tutaj coś znajdę. Niektóre firmy odpowiadają ( wtedy pisanie testów, rozmowa kwalifikacyjna to rzadkość) albo nieodpowiadają wogóle. Pozostaje mi wyjechać z Polski i brać cokolwiek na zachodzie. Na same rozmowy już sporo wydałem kasy a pracy jak nie mam tak nie mam. Nie wiem może jestem wybrykiem natury. Pit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_b Re: 4 lata szukam pracy IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 08.06.06, 23:36 jak to nie masz doświadczenia. A praktyk obowiazkowych w trakcie studiów nie miałeś??? a umiejętnosci informatycznych nie masz??? to gdzie ześ studiował ta informatyke Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 07:21 To jak Ty szukasz tej pracy?? nawet u mnie w mieście bez problemu dostałbym pracę w ciągu 4 lat! Chyba, że masz wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: 4 lata szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:09 ja szukam dłużej , pociesze cię- masz pierwszeństwo przede mną ( 40 letnich kobiet nikt nie chce zatrudnić) , pośpiesz sie jednak bo czas leci a z nim twoje szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaaaaa Re: 4 lata szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:08 nie martw sie ja szukam prawie 2 lata głowa do góry! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: 4 lata szukam pracy IP: *.retsat1.com.pl 09.06.06, 13:33 tak . całą masę wymagań mam: 1. nie chcę pracować w szkole (jestem po fizyce)- bo sie nie widzę 2. nie chcę pracować naukowo a szukam jakiejś spokojnej roboty z pensją taką żeby starczyło na w miarę godne życie -bez luksusów. jak szukam?- najwięcej przez internet lub odpowiadam na ogłoszenia w prasie. znajomości wszystkie ( nie było ich wiele) wykorzystałam -bez rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 10:47 szukalem 3, znajomy w koncu mi pomogl. Wiek ponad 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: 4 lata szukam pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:43 jesteś pierwszym 40 latkiem, który napisał że znalazł prace , to podbudowuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: 4 lata szukam pracy IP: 194.106.193.* 09.06.06, 12:22 a ile CV przez te 4 lata wysłałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
netus81 Re: 4 lata szukam pracy 09.06.06, 13:37 a jak masz ujęte w cv te cztery lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: 4 lata szukam pracy IP: *.retsat1.com.pl 09.06.06, 14:20 mam tylko napisane że udzielam korepetycji i uczę się angielskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była asystentka Re: 4 lata szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:39 Należy rozpuścić informację wśród znajomych. Zmodyfikuj swoje dokumenty (cv, list). Na szkoleniu mówili, że aby *skutecznie* szukać, trzeba poświęcić temu 8 godzin dziennie (jak w pracy - bo szukanie to też praca). wydrukować takie wizytówki z imieniem, nazwiskiem, telefonem i krótką charakterystyką umiejętności i doswiadczeń (np. od myślników: (wykształcenie, doswiadczenie, jakiego rodzaju szukasz pracy np. obsługa klienta, biurowa). I dawać to znajomym co spotkasz na ulicy, znajomym znajomym, żeby po prostu komuś dali. Rozpuscić taka siatkę. A nuz coś się złowi :) życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś