Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

publikacje

04.07.06, 11:48
    Czy w cv wypada wypunktować swoje publikacje? Mam ich kilka, tematycznie
    związane z wykształceniem, część ma charakter naukowy (w tym publ.
    zagraniczna), a pozostałe to repetytoria, również pisane wg fachu. Myślę, że
    dla jakiegokolwiek pracodawcy nie wnoszą one zbyt wiele, stąd moje mieszane
    uczucia.
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: publikacje 04.07.06, 12:08
        z kartografii? Jeśli masz miejsce na to w cv wymień jedną, dwie, tytułując
        je "m.in.", wtedy gdy starasz się o pracę w tym zawodzie. W pozostałych
        przypadkach wystarczy "publikacje z zakresu blabla" w rubryce "inne"
        lub "pozostała działalność"
        Gdzie pracujesz z tą kartografią?
        • magdalena_dem Re: publikacje 04.07.06, 15:31
          publikacje były z geostatystyki, chałtury - z geografii, kartografią się zajmuję
          obecnie w pracy, a pracuję w moim mieście ;)
          • r.richelieu Re: publikacje 04.07.06, 15:37
            Hehe, gdzie, nie znaczy w jakim mieście, to nieważne, tylko w jakiego rodzaju
            profilu firmy? Zajmowanie się kartografią znaczy bardzo wiele rzeczy.
            Tak pytam się, zwłaszcza teraz, po wzmiance o chałturach z gegry, bo wydaje mi
            się, że musiałaś gdzieś pięknie powiedzieć "Sezamie otwórz się". Kto chciałby
            chałtur z gegry? Przecież to taka dziedzina, że ci, co się znają, nie płacą, a
            ci, co się nie znają, płacą nie za gegrę, a za różności leżące dookoła.
            • magdalena_dem Re: publikacje 04.07.06, 15:51
              po prostu robię mapy, a firma zajmuje się kartogr, fotogrametrią, geodezją,
              usługami informatycznymi itp
              A co do chałtur (tak określiłam napisanie vademecum itp z geografii) było
              banalnie: ogłoszenie w GW: geografów do pracy przyjmę. Ale to jeszcze za czasów
              studiów było. W wyniku tego kupiłam sobie rower i prawo jazdy zrobiłam ;) to
              były czasy
              • r.richelieu Re: publikacje 04.07.06, 17:46
                Geografów do pracy przyjmę? Jezu, to wygląda jak fatamorgana ;) Ja po siedmiu
                latach na gegrze widziałam takich ogłoszeń raptem kilka, chociaż dziś wydział
                geodezji w urzędzie miejskim mojego miasta łaskawie rozszerzył kwalifikacje dla
                kandydatów na ich urzędasów o geografów. Jeszcze z 10 lat i na takie "geografów
                do pracy przyjmę" trzeba będzie czekać najwyżej marny roczek.
      • patrycja.zasieczna Re: publikacje 05.07.06, 12:42
        Wypada i należy jeżeli praca o którą się Pani ubiega ma związek z Pani
        publikacjami. Jeżeli jest to inne stanowisko wystarczy tylko wspomniec o
        działalności autorskiej w danej dziedzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka