Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.shprd1.on.wave.home.com 28.10.01, 22:42
    Panowie,
    Zbieram sie do powrotu do kraju, ale chcialbym sie jeszcze przed wyjazdem ostatecznie podksztalcic.
    Patrze tak na Oracle - isc w tym kierunku? Podstawy C++ mam ale sporo zapomnialem i nie bardzo
    mnie to pociaga.
    Moge ewentualnie zdobyc jakies doswiadczenie w Oracle. Jak wygladaja sprawy placowe ?

Czy powinienem sie byc moze zaintersowac czyms innym ? (czym, bo tylko Oracle zauwazylem
    czytajac ogloszenia o prace w gazecie wyb.).

Jak wyglada sprawa ze swiatlowodami ?

Telefonia komorkowa ?

Takie klimaty mnie mniej wiecej interesuja.
    Dzieki za ewentualne odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • tomek_1970 Re: Oracle 08.11.01, 13:35
        Bronek, masz niefarta, Oracle -> jasne, za ta wiedze wiele firm w Polsce placi
        mnostwo siana. Ale co znaczy wiedza o Oraclu ??? Nie jest to absolutnie
        wykonywanie z palca komencdy DROP VIEW piec raz dziennie, ale bycie programista
        w 9i, albo umiejeznosc wdrozenia O. Finnancial (ale to wszysystko sa lata
        doswiadczen) wiec moze jednak zajmij sie tel. komorkowa, swiatlowodami (C++, to
        tez nie zabawka na dwa miesiace), ale wierzymy w Ciebie Bronku, daj z siebie
        wszystko ...

pozdr
        • Gość: BPR Re: Oracle IP: 194.180.104.* 09.11.01, 10:04
          A moze by tak SAP-R/3, ABAP itp. - w dwa tygodnie, co ?
          (Hehehe - "Wiedza to .... potezny wysilek")
          • tomek_1970 Re: Oracle 09.11.01, 12:02
            No....., i o to chodzi, pozytywny i absolutnie optymistyczny stosunek do swoich
            mozliwosci przyswajania wiedzy !!!

Odnosnie ABAPU (nie mylic z APAPem z Glaxo Wellcome - tez maja R/3), to nawet
            jest ksiazka K. Greenwooda, takie w 21 dni dookola swiata z SM38 (widac sa
            ludzie zdolni na tym swiecie, .... i tylko toen fakt dopinguje mnie do dalszej
            nauki ..... no i czasami mamona)

pozdr
      • Gość: RyMario Re: Oracle IP: *.dialup.warszawa.pl 23.11.01, 01:05
        Gość portalu: Bronek napisał(a):

> Panowie,
        > Zbieram sie do powrotu do kraju, ale chcialbym sie jeszcze przed wyjazdem ostat
        > ecznie podksztalcic.
        > Patrze tak na Oracle - isc w tym kierunku? Podstawy C++ mam ale sporo zapomnial
        > em i nie bardzo
        > mnie to pociaga.
        > Moge ewentualnie zdobyc jakies doswiadczenie w Oracle. Jak wygladaja sprawy pla
        > cowe ?
        >
        > Czy powinienem sie byc moze zaintersowac czyms innym ? (czym, bo tylko Oracle z
        > auwazylem
        > czytajac ogloszenia o prace w gazecie wyb.).
        >
        > Jak wyglada sprawa ze swiatlowodami ?
        >
        > Telefonia komorkowa ?
        >
        > Takie klimaty mnie mniej wiecej interesuja.
        > Dzieki za ewentualne odpowiedzi.

Bronek. Jesli chodzi o szeroko pojeta telekomunikacje tzn. komory,swiatlowody itp.
        to se bracie odpusc. Zapasc calkowita.Firmy zwalniaja ludzi.Oczekuje sie,ze sie
        rynek podniesie ale mysle ze najpozniej za pol roku.Sam w takim koncenie
        miedzynarodowym (telekom.) pracuje i chce sie przebranzowic.Dlatego tez watki
        typu SAP R/3 itp. mnie bardzo interesuja choc sam mam do czynienia z tym systemem
        i znam wiele firm ktore to maja. Jeszcze sie nie spotkalem,zeby ktos ten syf
        chwalil.
        pozdr :)
        • Gość: BPR Re: Oracle - itakdalej IP: 194.180.104.* 23.11.01, 09:14
          > Dlatego tez watki typu SAP R/3 itp. mnie bardzo interesuja choc sam mam do
          > czynienia z tym systemem i znam wiele firm ktore to maja. Jeszcze sie nie
          > spotkalem,zeby ktos ten syf chwalil.

Ja chwale. I wiez mi, troche sie na tym znam (WM,PP).
          "SAP to g...., ale nie ma nic lepszego." - zgadza sie.
          A ta niekonczaca sie ekspansja zastosowan R/3+mySAP'u, to przypadek ?

Poza tym przypuszczam, ze 1) dziala tu propaganda wewnatrzamerykanska (serio),
          lansowana przez Peoplesoft, Oracle, JDE etc., tzn. ogolna krytyka programu
          R/3, a przewaznie totalna ignorancja - w koncu chodzi tu o miliardowy rynek
          i wiele miejsc pracy 2) nie jestem pewny, czy Amerykanie sa wogole
          w stanie - sa czesto niedouczeni (tez ekonomisci !), niecierpliwi
          oraz, w pewnym sensie, brak im umiejetnosci zlozonego + konsekwentnego
          logicznego myslenia made in Middle Europe. Mysle o uzytkownikach.

Mit freundl.Gruß ~BPR~

• Gość: TYP Re: Oracle IP: *.we.mediaone.net 23.11.01, 06:50
        Gość portalu: Bronek napisał(a):

> Panowie,
        > Zbieram sie do powrotu do kraju, ale chcialbym sie jeszcze przed wyjazdem ostat
        > ecznie podksztalcic.
        > Patrze tak na Oracle - isc w tym kierunku? Podstawy C++ mam ale sporo zapomnial
        > em i nie bardzo
        > mnie to pociaga.
        > Moge ewentualnie zdobyc jakies doswiadczenie w Oracle. Jak wygladaja sprawy pla
        > cowe ?
        >
        > Czy powinienem sie byc moze zaintersowac czyms innym ? (czym, bo tylko Oracle z
        > auwazylem
        > czytajac ogloszenia o prace w gazecie wyb.).
        >
        > Jak wyglada sprawa ze swiatlowodami ?
        >
        > Telefonia komorkowa ?
        >
        > Takie klimaty mnie mniej wiecej interesuja.
        > Dzieki za ewentualne odpowiedzi.

Mam do ciebie pytanie. Czy wracasz do Polski bo ci sie znudzila Kanada czy moze
        tam w Ontario nie ma mozliwosci pracy czy moze masz osobiste powody powrotu ? Bo
        ja sam wlasnie jestem na rozdrozu niejako i sie zastanawiam czy jechac do Kanady
        (Ontario) czy jechac do Polski. Dodam ze pracuje w IT tez.

3msko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka