Gość: yarooss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:56 Dostałem propozycję pracy w tej firmie jako serwisant-sprzedawca. Wymagane jest założenie działalności gospodarczej. Moze ktoś wie jak wygląda tam praca i ile można zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Serek04 Re: Praca w Vobis IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.06, 20:39 No właśnie!!! Jeśli ktoś wie jak się pracuje w tej Firmie, Jak wygląda wynagrodzenie i ogólny system pracy to tez prosze o opinie, bo sama chcę tam złożyc podania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vobis Re: Praca w Vobis IP: 217.96.101.* 17.08.06, 19:02 ja pracuję w vobisie i jestem zadowolony pensja od 2300 do 3000 na rękę , pozdrawiam (w jakim mieście dostałeś ofertę??) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio80 Re: Praca w Vobis 17.09.06, 16:13 hej vobis, Mialbym do Ciebie kilka pytan. Niedlugo ide na rekrutacje na stanowisko sprzedawcy, z tego co wiem to podpisuje sie z nimi kontrakt cywilno-prawny. No i wlasnie nie za wiele wiem na ten temat. Wiem jedynie, ze trzeba zalozyc wlasna dzialalnosc gosp., ale nie wiem np. czy mozna ten kontrakt zerwac z nimi np. po 3 miesiacach (i tym samym dzialanosc swoja) np. z powodu niskich zarobkow albo po prostu tego,ze nie chce tam juz pracowac. Napisz tez prosze kto ustala godizny pracy, a jesli oni to ile to wychodzi dziennie/tygodniowo. Odpisz prosze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Praca w Vobis IP: *.csk.pl 17.08.06, 20:57 Najpierw zastanów się nad treścią swego postu. Masz pracować w firmie Vobis, ale warunkiem pracy jest własna działalność gospodarcza ? To oznacza, że nie będziesz pracował w firmie Vobis tylko będzies miał własną działalność gopodarczą,a z Vobisem będziesz rozliczał się na podstawie faktury. Oznacza to także, że ty płacisz ZUS, co miesiąc do US wysyłasz formularze PIT5 i VAT7 (czy coś podobnego). Myśle, że twój zarobek bdzie równy Kwota na fakturze - zus (ok 700/200 zł) - podatek - koszty np. biura rachunkowego. Vobisu nie obchodzą twoje urlopy, szkolenia, zwolnienia lekarskie itd. Ludzie jakie szkoło kończycie, że nie znacie takich podstaw ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: Praca w Vobis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:24 ja też tak pracuję, firma zwraca mi wszelkie koszty, mam zagwarantowany urlop, prawo do zwolnień lekarskich i jest mi z tym dobrze :) wszystko jest kwestią dobrej umowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarooss Re: Praca w Vobis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:45 Doskonale znam treść swojego postu oraz zasady rozliczania z ZUS. Wiem, że wymagaja założenia działalności gosp. aby podjąć tam pracę. Chciałem dowiedzieć się o warunki i zarobki. Nie zmienia to faktu, że pracujesz dla nich 10-18 Odpowiedz Link Zgłoś