Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Vobis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:56
    Dostałem propozycję pracy w tej firmie jako serwisant-sprzedawca. Wymagane
    jest założenie działalności gospodarczej. Moze ktoś wie jak wygląda tam praca
    i ile można zarobić?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Serek04 Re: Praca w Vobis IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.06, 20:39
        No właśnie!!! Jeśli ktoś wie jak się pracuje w tej Firmie, Jak wygląda
        wynagrodzenie i ogólny system pracy to tez prosze o opinie, bo sama chcę tam
        złożyc podania.
        Pozdrawiam
        • Gość: vobis Re: Praca w Vobis IP: 217.96.101.* 17.08.06, 19:02
          ja pracuję w vobisie i jestem zadowolony pensja od 2300 do 3000 na rękę ,
          pozdrawiam (w jakim mieście dostałeś ofertę??)
          • scorpio80 Re: Praca w Vobis 17.09.06, 16:13
            hej vobis,
            Mialbym do Ciebie kilka pytan.
            Niedlugo ide na rekrutacje na stanowisko sprzedawcy, z tego co wiem to podpisuje
            sie z nimi kontrakt cywilno-prawny. No i wlasnie nie za wiele wiem na ten temat.
            Wiem jedynie, ze trzeba zalozyc wlasna dzialalnosc gosp., ale nie wiem np. czy
            mozna ten kontrakt zerwac z nimi np. po 3 miesiacach (i tym samym dzialanosc
            swoja) np. z powodu niskich zarobkow albo po prostu tego,ze nie chce tam juz
            pracowac. Napisz tez prosze kto ustala godizny pracy, a jesli oni to ile to
            wychodzi dziennie/tygodniowo.
            Odpisz prosze, pozdrawiam
      • Gość: CCC Re: Praca w Vobis IP: *.csk.pl 17.08.06, 20:57
        Najpierw zastanów się nad treścią swego postu. Masz pracować w firmie Vobis,
        ale warunkiem pracy jest własna działalność gospodarcza ? To oznacza, że nie
        będziesz pracował w firmie Vobis tylko będzies miał własną działalność
        gopodarczą,a z Vobisem będziesz rozliczał się na podstawie faktury. Oznacza to
        także, że ty płacisz ZUS, co miesiąc do US wysyłasz formularze PIT5 i VAT7 (czy
        coś podobnego). Myśle, że twój zarobek bdzie równy Kwota na fakturze - zus (ok
        700/200 zł) - podatek - koszty np. biura rachunkowego. Vobisu nie obchodzą
        twoje urlopy, szkolenia, zwolnienia lekarskie itd.
        Ludzie jakie szkoło kończycie, że nie znacie takich podstaw ?

• Gość: Uzo Re: Praca w Vobis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:24
          ja też tak pracuję, firma zwraca mi wszelkie koszty, mam zagwarantowany urlop,
          prawo do zwolnień lekarskich i jest mi z tym dobrze :)
          wszystko jest kwestią dobrej umowy....
        • Gość: yarooss Re: Praca w Vobis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:45
          Doskonale znam treść swojego postu oraz zasady rozliczania z ZUS. Wiem, że
          wymagaja założenia działalności gosp. aby podjąć tam pracę. Chciałem dowiedzieć
          się o warunki i zarobki. Nie zmienia to faktu, że pracujesz dla nich 10-18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka