Gość: carol Re: co ja robię tu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:42 czy ktos tak jak ja nienawidzi swojej pracy. dla mnie jest to prawdziwa meczarnia przychodzac o 8.30 zaczynam odliczanie do wyjscia o 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: co ja robię tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:54 A ja łacze sie w bólu, wspolczuje sama sabie-ale gdyby nie to co teraz robie (odliczanie godzin i dni) nie wpadlabym na pomysl robienia czegos dla siebie...aby do konca wrzesnia a potem wlasna dzialalnosc.... siedzenie i odliczanie czegos uczy....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosik Re: co ja robię tu??? IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 22.08.06, 12:10 Do niedawna miałam to samo. Teraz jednak odliczam dni do końca sierpnia. A we wrześniu zmiana pracy, na moje życzenie. Bo mimo przepracowanych 3 lat z kawałkiem, oddania i poświęcenia, mimo iż lubiłam (zaznaczam: lubiłam)swoją pracę, czas najwyższy powiedzieć STOP!! Bo tak dłuzej być nie może... nie jestem popychadłem i szmatą do podłogi. Jestem Kimś, kogo inni pracodawcy przyjmą z uśmiechem na twarzy. Bo tak jest. Polecam: uwierzcie w siebie, znajdzcie siłę by pomyśleć o sobie... Warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: co ja robię tu??? IP: 84.38.95.* 23.08.06, 01:29 Zgadzam się z Tobą. Im dłużej jestes w pracy, w której wykorzystuja i nie szanują, tym gorsze perspektywy na znalezienie lepszej pracy. Myslisz o sobie coraz gorzej, bo taka posada ryje ci psychikę. A szefowie z innych firm, mających styczność, widzą jak dajesz sie wykorzystywać i tez nie budzi to ich szacunku. Tracisz szanse na zatrudnienie u nich, bo jesli ktos sie nie ceni, to widocznie coś z nim nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: co ja robię tu??? 22.08.06, 12:18 a ja tu, w tej nieszczesnej korporacji probuje znalezc sens od dwoch lat. I jak nie bylo, tak nie ma. Wiec tez odliczam... Ale robie drugi kierunek studiow i jak dobrze pojdzie za dwa lata pojde na swoje albo zaczne robic doktorat. I chyba tylko ta perspektywa trzyma mnie przy zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: co ja robię tu??? IP: *.in.uj.edu.pl 22.08.06, 14:10 weź się ku.rwa zwolnij na twoje miejsce dziunia jest pewnie z 10 osób które chętnie by popracowały jak posiedzisz na bezrobociu to szybciutko z główki wypadną głupiutkie myśli przedszkolaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macabun Re: co ja robię tu??? IP: 213.172.181.* 22.08.06, 14:24 ja dobrze wiem co tu robie- oto nie robie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitkat Re: co ja robię tu??? IP: 213.17.149.* 22.08.06, 14:46 a wiecie co jest najpiękniejsze...?że jeszcze 45 minut i sobie pójdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: co ja robię tu??? IP: 195.245.213.* 22.08.06, 14:50 Ja też zadaję sobie to pytania (codziennie). Też pracuję w zawodzie zupełnie nie mającym nic wspólnego z moimi zainteresowaniami ani z zawodem a znalezienie takiej pracy jest bardzo trudne nie mając odpowiednich znajomości. Tak więc przychodzę tu codziennie wiedząc, że to strata mojego czasu ale przynajmniej mam jakieś pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: co ja robię tu??? 22.08.06, 21:14 Mam dokładnie tak samo, nie realizuję się w swojej pracy, nie ciekawi mnie ona.. trzymają mnie w niej tylko niezłe w sumie pieniadze. Cały czas szukam czegoś innego, zgodnego z moim wykształceniem i tym co w życiu chciałbym robic ale idzie średnio... i też mam poczucie tracenia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Powinieneś pracować ;) 22.08.06, 14:53 No ja rozumiem, że się nie chce, ale chociaż nie marudźcie ;) ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 22.08.06, 15:16 Ludzie ?! Co sie dziwicie ze wam tak malo placa w Polsce, skoro obijacie sie w miejscu pracy ?! Moze chcialabys zarabiac 6k zl za to obijanie sie ?! Ten kto pracuje ciezko zwykle zarabia duzo (nie dotyczy pracy fizycznej) ! Do roboty lenie ! To przez takich jak wy Polska cierpi ! Odpowiedz Link Zgłoś
lak6 Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 22.08.06, 15:23 palant jesteś i nie chodzi mi o twoją opinię o pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 22.08.06, 15:27 Dlaczego nazywasz mnie palantem ? Poniewaz szanuje prace ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calineczka Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! IP: 194.73.109.* 22.08.06, 15:33 A ja wlasnie od 1.5 roku pracuje w prestizowej firmie w Anglii, niezle calkiem zarabiam i tez codziennie zadaje sobie pytanie co ja tu robie. Uwazam ze generalizowanie i nazywanie ludzi na tym forum "leniwymi Polaczkami" jest duzym uproszczeniem myslowym i sie z nim nie zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 22.08.06, 15:40 Gość portalu: Calineczka napisał(a): > A ja wlasnie od 1.5 roku pracuje w prestizowej firmie w Anglii, niezle calkiem > zarabiam i tez codziennie zadaje sobie pytanie co ja tu robie. Uwazam ze > generalizowanie i nazywanie ludzi na tym forum "leniwymi Polaczkami" jest duzym > > uproszczeniem myslowym i sie z nim nie zgadzam! Jesli wykonujesz swa prace sumiennie to nie ma w tym nic zlego. Gorzej jesli narzekasz - i kiepszko pracujesz (obijasz sie) - takie wlasnie oto osoby nazwyam leniwymi Polaczkami. I do nich wlasnie odnosil sie moj post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:18 ja się nie objam, mam odpowiedzialna pracę więc nie mogę sobie na to pozwolić, wykonuję ją sumiennie, na zarobki też nie narzekam (dzisiaj dowiedziałam się zę dostanę całkiem ładną premię-za to jak to określasz obijanie się ) bo nie oto chodzi to jednak nie zmienia faktu,że nie cierpię swojej pracy. Chyba nie rozumiesz o coludziom wypowiadającym sie n atym forum chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuśka Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.08.06, 20:41 mam nadzieje ze to przeczytają ci co siedza w sejmie i senacie. polska cierpi nie przez nierobów ale nieuków, niekompetentych ludzi na odpowiedzialnych stanowiskach którzy nie mają pojęcia jaki wpłw na otoczenie będzie miała podjęta przez nich decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotooka Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 23.08.06, 09:53 mlody-inwestor napisał: > Ludzie ?! > Co sie dziwicie ze wam tak malo placa w Polsce, skoro obijacie sie w miejscu pracy ?! Moze chcialabys zarabiac 6k zl za to obijanie sie ?! > Ten kto pracuje ciezko zwykle zarabia duzo (nie dotyczy pracy fizycznej) ! > > Do roboty lenie ! To przez takich jak wy Polska cierpi ! > > ależ ja wcale nie narzekam na pensję. jest ok. ale nie dla samej wypłaty człowiek pracuje - przynajmniej ja tak to sobie wyobrażam (naiwność?...). "Polska cierpi"... cóż... jak na razie to ja cierpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAZUR Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! IP: 194.106.193.* 14.09.06, 12:56 Pewno jesteś jedną z takich osób które są przewrażliwione na swoim punkcie a w pracy jesteś głównym trybikiem w machinie która może się rozsypać jeśli cię zabraknie jeden dzień. Tylko ty najlepiej wykonujesz zadania i nikt cię nie może zastąpić!. Bardziej się przejmujesz firmą niż jej właściciel. Każde twój dzień pracy to jak wspinaczka w Alpach i reszta też musi tak myśleć jak ty bo jak nie to ich maltretujesz swoją sztuczną osobowością wykreowaną na potrzeby twojego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotooka Re: Oto wlasnie przyklad leniwych Polaczkow ! 14.09.06, 13:53 HA! HA! HA! ale mnie rozśmieszył ten post. w pracy jestem najmniej znaczącym trybikiem, wydaje mi się. Gdybym nie przyszła tu na jeden dzień, ba, nawet tydzień, nikt by pewnie nawet nie zauważył (no, oprócz koleżanek od ploteczek). Machina działałaby nadal, bez zarzutu. Firmę mam głęboko w... a z moich zadań to głównie siedzenie na tym forum (faktycznie, któż by mnie w tym zastąpił?) Każdy dzień w pracy to bezbrzeżna nuda - staram się, by nie przysypiać przy kompie. A reszta idzie swoją drogą, rozmawiamy głównie w czasie lunchu. Zważywszy, że szefa widzę średnio raz na 2 tygodnie, trudno byłoby na jego potrzeby wykreować osobowość, bo nie znam tych potrzeb. (a nawet gdybym znała - to po co ją kreować??? co by to dało???) A gdyby było tak, jak piszesz, to pewnie nie pytałabym siebie co dzień: "co ja robię tu???" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja_praca Re: co ja robię tu??? IP: *.ztpnet.pl 22.08.06, 15:27 CO JA TU ROBIĘ? ZARABIAM PIENIĄDZE! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: co ja robię tu??? IP: *.223-136-217.adsl-static.isp.belgacom.be 22.08.06, 15:48 Dobrze poziedziane... mialam super prestizowa i ciekawa prace, ale beznadziejne warunki i marna pensje, poltora miesiaca temu zmienilam prace na taka z super warunkami i ... teraz rzeczywiscie - zarabiam pieniadze i ... nic ponadto, tez codziennie sie zastanawiam, kiedy w koncu uda mi sie znalezc cos co bedzie dawac mi zarowno satysfakcje zawodowa i materialna. Nie marudze, tylko codziennie wysylam kolejne CV :) I tez Wam wszytskim to polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elly Re: co ja robię tu??? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.08.06, 18:01 Heh.. no to podziwiam i zazdraszczam;) Ja nawet nie mam czasu wyskoczyc i poszukac nowej pracy. Siedze w wiezieniu od 10 - 6 jako 'prawa reka' szefa [bez skojarzen ;)]; to dopiero poczatki, a wiec brak chorobowego, brak urlopow, calkiem niezle zarobki, ale praca totalnie mi nie lezy... I nie pi.epsz.cie, ze Polacy sa lenwi za granica, bo jest wrecz na odwrot. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elly Re: co ja robię tu??? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.08.06, 18:03 <B>A tak w ogole, to Polacy sa chyba jednym z najbardziej zakompleksionych narodow, zupelnie bezpodstawinie!</B> Odpowiedz Link Zgłoś
hanya moja odpowiedź jest poniżej 22.08.06, 17:26 ostatnia notka na dole strony poniżej:) bajhanyaka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?7998 choć pytanie to jest aktualne rowniez i dzisiaj, o czym donosi ostatnia notka na górze strony powyżej pozdr, hany a poza tym zapraszam do lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolit Re: co ja tu robie IP: 62.189.33.* 22.08.06, 18:14 a mi zostalo 8 dni pracy i 1wrzesnia wracam do kraju konczyc studia.praca za granica tez nie jest latwa,mimo iz siedze na d.... w call center.pozdrawiam cierpiacych w kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
zipjc Re: co ja tu robie 22.08.06, 18:23 a ja sie czasami nie mam czasu zastanawiac nad tym co ja tutaj robie.... moja praca generalnie nie jest zla, ale wkurza mnie niekompetencja ludzi, z ktorymi pracuje- zwłaszcza mojej kolezanki. dlatego tez co jakis czas rozgladam sie za ciekawa praca... mialam nawet oferte i ta bardzo ciekawa, moglabym powiedziec dokladnie taka, ktorej szukam, jednak za 9 godzin dziennie ( 9-18, teraz pracuje 8 h) i za prawie 30% mniejsze wynagrodzenie,a teraz nie moge sobie pozwolic na tak radykalna obnizke wynagrodzenia ( doksztalcam sie) i odmowilam... i teraz zastanawiam sie czy dobrze zrobilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocja Re: co ja tu robie IP: *.merinet.pl 22.08.06, 19:03 eee, a ja pracuje w reklamie i promocji pewnej firmy i namawiam inne firmy coby z nami wspolpracowali, i udaje entuzjazm, a tak na prawde gowno mnie obchodzi to wszystko, wolalabym archiwum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczona! Re: co ja robię tu??? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 22.08.06, 19:08 Jeśli się nudzisz i nie rozwijasz to szkoda twojego czasu, równolegle pracując szukaj dyskretnie ale intensywnie nowej pracy, bo gdzies indziej za te same grosze czegoś sie przynajmniej nauczysz. Chętnie rzucaj sie na nowe zadania, nawet gdy sie na nich nie znasz, pytaj, szukaj, zmagaj się ze sobą i poradzisz sobie! Najważniejsze w pracy i w małżeństwie jest dobre wychowanie, kultura, elegancja i "jezyk za zębami". Słuchaj, patrz, myśl, uśmiechaj się i nie mów za dużo, a najlepiej wcale, wtedy zaawansujesz szybko. Takie kobiety uważają ogólnie za inteligentne i godne zaufania. Jak musisz gdzieś istnieć bezczynnie to módl się. Odmawiaj na palcach różaniec świety i proś Boga o inną pracę. Otrzymasz ją, wówczas ceń. Ale nic za wszelką cenę. Człowiek modlący sie jest niezwykle piękny, jest pełen światła, tajemnicy, budzi ogromne zainteresowanie, o które nie zabiega. Jest spokojny, cierpliwy i wytrwały, a tylko tacy zdobywają świat i budują go nie niszczą. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Nie ma się co dziwić.Trzeba byłowybrać ten zawód. 22.08.06, 19:18 biznes.interia.pl/news?inf=774116 biznes.interia.pl/news?inf=783707 Z tym, że wmniemaniu jego przedstawicieli cała reszta społeczeństwa jest za głupia żeby im dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: co ja robię tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:41 Od kilku miesięcy przeżywam to samo. Każdego dnia (roboczego oczywiście) zastanawiam się co jeszcze robię w "tej" firmie. Niestety: brak wcześniejszego doświadczenia oraz wysoka jak na początek pensja dotychczas pozwalała mi ugryźć się w język i nie wypowiedzieć umowy ... Ile można wklepywać dane do komputera??? A może za dużo wymagam - może to normalne na początku? Jedno jest pewne - ja zamierzam szukać nowej pracy! W końcu może się trafić coś lepszego - życie zweryfikuje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milla Re: co ja robię tu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:40 od rana w pracy moim zadaniem jest głównie wysłuchiwanie tego, że Pani prezes ma akurat zły dzień, więc zechciała rozładować się na pracownikach, w końcu pracownicy muszą to zrozumieć, ONA MA ZŁY DZIEŃ. Matko! miało być tak pięknie, na rozmowie opowiadanie o wielkich planach, oddziałach w całym kraju, rozwoju, podnoszeniu kwalifikacji... rzeczywistość jest taka, że juz po miesiącu nie było dla mnie zadnej dodatkowej wiedzy do przyswojenia i tak od pół roku marazm, i codziennie to samo pytanie: CO JA TU JESZCZE ROBIĘ??? PS: oczywiście nie ma żadnych oddziałów, nigdy nie było i nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blllleeeeeeeeeeee Re: co ja robię tu??? IP: *.160.236.99.olsznet.ec.pl 22.08.06, 22:44 blleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peachka Re: co ja robię tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 01:27 Ja codziennie robie od 10 do 14 godzin z krotkimi przerwami- zalezy czy normalny dzien, czy weekend. To moja robota na wakacje bo po nich na studia :/ Nie zadaje sobie pytania "co ja tu robie", bo doskonale wiem co. Pomagam rodzicom w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudawa Re: co ja robię tu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:13 a ja nie pracuje wcale,ze stypendiów na uczelni mam ok.2000 zł.wiec po co mam pracować, na wakacjach dorabiam jako kelnerka, wzięłam 3000 za dwa tygodnie, w wakacje podróżuję po Europie i jeszcze odkładam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudawa Re: co ja robię tu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:15 Wiem co to tyrać, kiedys pracowałam po 14 godzin, trzy szkoły naraz,eh nie było łatwo, teraz mniej mysle o forsie i moze dlatego ja mam;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorek Re: co ja robię tu??? IP: *.autoguard.pl 29.08.06, 13:19 no właśnie, zaczęłam TU pracować w listopadzie 2005 i od tego czasu też zadaję sobie to pytanie, ale podjęjał już decyzję i zwalniam się z tej dziadochy, na szczęście los zdecydował za mnie i otworzyły się zupełnie nowe perspektywy i to bardzo niespodziewanie. Myślę, że dopiero terz będę szczęsliwa, bo dosyć już mam szefów matołów i chamów. Życzę sobie powodzenia oraz tym wszystkim, którzy coś zrobią, aby nie musieli sobie zadawać tego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nike Re: co ja robię tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:06 ja tylko czegam na lepszą okazję i nawet dymu po mnie nie powąchają. Szef jest głupi - nie nowość , bo teraz większość jest takich. Jego córka z kupionym tytułem mgr na prywatnej uczelni nie potrafi płynnie i poprawnie mówić po polsku, używając w rozmowie większość neologizmów własnej roboty i monosylab. Duet zgrany...rozum kury i upór osła. ... jak najdalej stąd... jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evix Re: co ja robię tu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 08:37 Też codziennie zadaję sobie to pytanie?- Co ja tu robię i kim ja tu jestem? I dlaczego się na to godzę? Czekam na dzień, kiedy będę mogła powiedzieć: Do_nie_zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: co ja robię tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:21 kwiatendera.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: co ja robię tu??? IP: *.centertel.pl 16.09.06, 12:59 NIe martw się!!Nie jesteś sama. Ja pracuję już 10lat w tej samej firmie, i codziennie zadaję sobie to samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
raddos23 Re: co ja robię tu??? 18.09.06, 14:16 Nic nie robię, co Ja tu robię? Czytam "tesknotę" ludzi do lepszego życia, którego nigdy nie mieli bo z własnej woli wybrali to co teraz mają. Może Was trochę pokrzepię i zacytuję Kazika Staszewskiego "hej, hej, hej inni maja jeszcze gorzej" chociaż, tu też cytat: "nie da się ukryć, że są tacy którym jest lepiej":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek383600@gazeta Re: co ja robię tu??? IP: *.c242.petrotel.pl 22.09.06, 09:58 Witam serdecznie A może odwrócić pytanie. Po co ja żyję na tym świecie? Przecież Bóg dał rozum człowiekowi nie na złość tylko aby z niego korzystał. Jeżeli to co robisz nie daja ci spełnienia, zostaw to zacznij robić coś innego inaczej Każdy ma wybór Należy tylko pamiętać że za własny wybór ponosi się konsekwencje w przyszłości. Nie szukajcie problemów tylko rozwiązań. Rozwiązania są, Jest tyle ile ludzi. Zapraszam na skype jurek383600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie_ja Re: co ja robię tu??? IP: 62.233.201.* 23.09.06, 12:27 Ja siedze w tej posranej robocie tylko dla moich znajomych...ale otaczajace mnie kurestwo i zaklamanie sprawia ze powili zaczynam sie rozgladac z nowa praca..... mam juz dość otaczajacej mnie zawisci i zlosliwoaci. Odpowiedz Link Zgłoś