rtd5rtd 22.08.06, 15:44 Ale tak powaznie ! to jakas nowosc jest ? czy to wiadomosc z radia maryja z wczoraj wieczora przepisana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lipa Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:05 Śmiech na sali, jakby każdy Polak zarabiający 800 zł kupił sobie codziennie obiad za 8 zł to ile by mu wypłaty zostało ?? Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: Co Polacy jedzą w pracy? 23.08.06, 09:19 u mnie lunche są po ok 20zł. Nie stać mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dra Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.debacom.pl 23.08.06, 10:04 ja i moj narzeczony bierzemy obiady do pracy- w plastykowych pojemniczkach. Zawsze znajdujemy czas, żeby je wrzucić do mikrofalowki w pokoju socjalnym. Prezciez to nie duzy wydatek wieczorem przygotowywac obiad troche wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funkie Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.ip.fastwebnet.it 24.08.06, 14:17 u mnie firma placi prawie za caly lunch tak, ze kosztuje mnie on MIESIECZNIE okolo 24zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: 82.177.55.* 24.08.06, 10:26 Zawsze możan sobie coś przygotować poprzedniego dnia. Jak nie masz w pracy mikrofalówki, żeby sobie odgrzac obiad, to możesz sobie przyrządzić np. sałatkę. Możliwosci jest dużo - trzeba chcieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.chello.pl 24.08.06, 10:22 jesli nie pizza, chinszczyzna, "bulka z majonezem", to co powinnismy jesc, madrale jedne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luger ten artykuł to ściema. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:41 W mojej poprzedniej firmie (Łódź) zamawialiśmy z firmy cateringowej i to nie śmieciowe jedzenie a raczej bardziej zbliżone do domowych: - zupy po 2 zł, - drugie danie 8 zł (4 zł mięso np. schabowy, pieczeń etc. + 2 zł ziemniaki lub ryż lub kopytka + 2 zł wybrana surówka lub buraczki). W sumie 10 zł ale większość ludzi poprzestawała na samej zupie albo samym drugim. Firma w której zamawialiśmy miałą tyle zamówień że ledwo się wyrabiała, zresztą wcześniej zamawialiśmy z innej i sytuacja była poddobna. Byłem też w oddziale w Krakowie i tam też była taka firma, nawet miała strone w internecie i sporo ludzie z niej zamawiało. Myśle że ten artykuł to bzdura i zapchajdziura. Można dzień czy trzy jechać na chińszczyźnie czy pizzy ale na dłuższą mete to odpada (cena zresztą jest ta sama ok. 8 zł na głowe). Zresztą chyba każdy zdrowo myślący człowiek woli jeść jedzenie a'la domowe niż kebaby dzień w dzień. Zresztą nie dziwie się ludzią nie jedzącym obiadu czy lunchu w pracy jak ktoś pracuje od 7 do 15stej woli zjeść w domu. Ale jak się pracuje od 9 do 18 stej to trzeba coś zjeść bo człowiek przestaje myśleć. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: ten artykuł to ściema. 24.08.06, 10:49 10zł dziennie? większośc pracowników biurowych zarabia ok 1 tys na rękę, wydając codziennie 10zł przejedlibyśmy 20% dochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu ja przejadam 50% pensji 24.08.06, 13:11 i wcale nie tyję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wieruszewski Re: ten artykuł to ściema. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 09:52 A ja robę sobie przerwę obiadową. I czasowo i finansowomam to wliczone w kosty. No bo co, za ileś lat płace będą zapewne większe a ja do tego czasu mogę mieć problemy z żołądkiem. No i co mi wtedy ze wzrostu gospodarczego i wzrostu płac? Wystarczy że leczyłem się na ostrogi piętowe, na żołądek nie mam jużmochoty leczyć się . Poza tym przerwa obiadowa w środku roboczodnia pomaga się zrelaksować. Bo od wjścia do pracy do powrotu do domu z dojazdami to zwykle 11-12 godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny pracownik Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:31 Propopnuję wprowadzić we wszystkich zakładach pracy zarówno prywatnych jak i państwowych darmowe obiady dla pracowników jako dodatek do tych naszych głodwych pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.lublin.mm.pl 24.08.06, 10:50 pracuję w callcenter - czasem po jedenaście godzin, na osiem h pracy mam 30 minut przerwy,ale pracodawca wymaga dzielenia jej na dwa razy po 15 minut - to co ja mam zjeść w 15 minut - zupy z proszku, Amino-kwasy, zupy z knura, batoniki, a najczęściej poprostu kawa i papieros. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena-81 15 minut przerwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:54 15 minut przerwy to właśnie tyle ile potrzeba na zjedzenia czegoś zrobionego w domu (kanapki, sałatka...) lub kupionego po drodze (np. wielki jogurt z museli). Ale "smakosz" woli dobić się kawą i papierosem...( na to też wystarczy 15 minut). Ja codziennie rano robię sobie 2 wielkie kanapki do pracy, a po drodze kupuję drożdzówkę i ewentualnie sok i to mi wystarcza na cały czas pracy. Dla tych, którzy nie przepadają za kanapkami proponuje wziąć do platikowego pudełka pokrojone warzywa lub wędlinę, do tego pieczywo, najlepiej jkieś nietypowe ( obwarzanki, bułki z dodatkami). Pozdrawiam i życzę smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gul Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:57 jak czytam takie słodkie pierdoły to mdli mnie, co za kretyństwo, w wiekszości zakładów pracy nie ma przerwy na jedzenie, i nie ma pomieszczen socjalnych, jedzenie nad klawiatura kompa jest zabronione, chociaz i tak wszyscy to robia - bo gdzie? Więc norma to buła z wedlina lub serem, napredce parzona herbata czy kawa i dalej do roboty. Co z tego, ze wiem jak mam sie odzywiac, skoro nie ma jak i gdzie? Jak sie "gazetowe ludzie" nudza , to niech przepowadza sondaz w duzych firmach, najlepiej w oddziałach nie centralach to sie dowiedza jak wyglada jedzenie w pracy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:34 W chwili obecnej w większości firm funkcjonują aneksy kuchenne (no może nie dotyczy urzędów). Można sobie tam przygotować coś przyniesionego z domu. Dla mnie nie problem, śniadanko to podstawa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 h w pracy Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.08.06, 13:06 i to jest pomysł :)) -dożywianie w pracy ,ale to juz było za komuny (zupka z wkładką ) , podejrzewam że odbiło by się na naszych pensjach a wiekszość woli nie jeść niż zaplacić za obiad - Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 10:48 Kiedyś miałam takiego szefa, że na sam jego widok odechciewało mi się jeść. Mieliśmy przerwę na posiłek, ale lepiej było albo z niej nie korzystać, albo jesc przy komputerze, byle by tylko nie spotkać go gdzieś na korytarzu... Przez pół roku jadłam bułkę z kawą... a póxniej się zwolniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Rada PIS - zamknac wszystkie przedsiebiorstwa to IP: *.cern.ch 24.08.06, 11:34 ludzie nie beda sie niezdrowo odzywiac w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu i to jest słuszny kierunek rozwoju IV RP 24.08.06, 13:17 potem otworzymy kołhozy i państwowe zakłady pracy ze stołówkami i przyzakładowymi kaplicami. Wprowadzić także należy równolegle przymusowe przerwy na obiad oraz różaniec. Tak nam dopomóż buk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra żona Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:36 A mój kochany mąż nie ma czasu na jedzenie w pracy ,ale są na to sposoby!Zawsze wieczorem przygotowyję mu "węzełęk " z jedzonkiem .Urozmaicone: świeżutkie plasty dobrej wędlinki , jakiś dobry ser, pokrojone pomidorki czy ogórki , do tego kromka pieczywa ciemnego A poza tym pyszności na które czeka: dobry jogurt , kawa mrożona , kawałek dobrej czekolady ,banan ,... To wszystko czeka na niego w lodówce, jak wychodzi -zawsze bierze ze sobą .W pracy ma przerwę -20 min ok 11-12:00 .Wtedy zawsze rozwija swój łup i z apetytem zjada . I urozmaicone i zdrowe i we włąściwym czasie.A w domu po powrocie czeka na niego skromny ale zdrowy obiad ugotowany przeze mnie . On czasem mówi,że tylko dla tych "śniadań " chodzi do pracy .... Ale wygląda rzeczywiście zdrowo i jest o wiele bardziej wydajnyw pracy ...czego i wam szczerze życze!! Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 12:28 fajnie mieć niepracującą żonę, która upichci, zapakuje kanapusie i czeka z obiadkiem na mężusia.... zejdź na ziemię kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu brawo - oto przykład prawdziwej Polki 24.08.06, 13:19 która dba o męża i jego wydajność w pracy - zwiększając przy tym nasze krajowe PKB. I niech ktoś teraz powie - jak tu nie dać takiej emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra żona Re: brawo - oto przykład prawdziwej Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:34 Jak ja ci powiem ,że ja pracuję i to naprawdę ciężko !Mam nienormowany czas pracy i nie musze chodzić do biura na X-ą .... !zarabiam 4x tyle co mój kochany mąż . Po prostu dbam o niego bo jest tego warty!!! To kwestia wyboru - albo zorganizujesz czas tak by i ja i on z tego maksymalnie skorzystać albo będę robić inne ważne rzeczy jak : sprawozdanie dla szefa( 10- a poprawka !) , beznadziejne spotkania biznesowe , wypady za miasto żeby się zrelaksować pijąc piwko itp...... A tak - mam czas na to by o niego dbać , sama też dbam o siebie i jet tak jakbym chciała by było! razem przebyliśmy już prawie 30 lat!! I ciągle nam mało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tins Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:35 Jak wracam z pracy to jest około 18. Robię obiad dla męża (musi bys smaczny, a niekoniecznie zdrowy, bo jak będzie niesmaczny, a zdrowy to go po prostu nie zje). Posprzątać po obiedzie. Nastawić pranie, ogarnąc dom. Zająć się chorym ojcem. Zabrać do nauki (dokształcam się). Kiedy skończę jest około 23-24. A powinnam jeszcze: przygotować sobie zdrowe żarcie na jurto do roboty, ciuchy do pracy, zrobić kąpiel i inne takie, a na końcu z godzinę pocwiczyć (gdzie te inne artykuły które to zalecają?, a na samym końcu mieć szaleńczą ochotę na seks.... Uwielbaim być kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 11:46 To i tak niezla jestes, ze od 18-23 tyle zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
eee.tam Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 12:23 tins - przynajmniej jestes prawdziwa kobieta, a nie kolorowo-magazynową kobieta:) Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Ja jestem Mezczyzna i jak bylem na studiach to : 24.08.06, 15:48 Ja jestem Mezczyzna i jak bylem na studiach to moj dzien wygladal podobnie: 8-13 studia, 13:30 - 17:30 praca w biorze na pol etatu, 18:00 - 21:00 - praca w innym biurze jako helpdesk, potem dom ok 21:30 - 24 zlecenia prywatne, potem spac sluchalem zjebek od dziewczyny ze sie nia nie zajmuje ( miala wzasadzie racje ), potem lulu. I tak w kolo. A w weekendy robilem zlecenia i prace na studia. Wiec jak jestes Chlopem i zalatwiasz kase tez nie jest lekko. Teraz juz tak nie oram ale tesknie troche za takim zorganizowanym zyciem , bo w tedy czuje ze sie zyje. Chyba musze rodzine zakladac to na bank bedzie znowu groobo sie dzialo. Mam Nadzieje ze zone to doceni i bedzie miala cierpliwosc. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrala Re: Ja jestem Mezczyzna i jak bylem na studiach t IP: *.tosa.pl 24.08.06, 23:07 Ha! A jakież to studia jajmowały Ci AŻ 5 godzin dziennie - toz to skandal!!! Ja na studiach wyjeżdżałam z domu jak było ciemno i w ciemnościach wracałam. Na uczelni spędzałam 12-14 godzin dziennie. I też chciało się żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Tak ale ty na wylkady chodziles i uczyles sie wszy 25.08.06, 11:33 Tak ale ty na wylkady chodziles i uczyles sie wszystkiego co ci kazali, nawet Tak ale ty na wylkady chodziles i uczyles sie wszystkiego nawet jesli to nie bylo ci potrzebne. po drogie na 4 i 5 roku na moich studiach wiekszosc prac wykonuje sie w domu i zajec obowiazkowych jest na prawde malo. po trzecie h.. mie interesuje co ty myslisz o moich ..ych studiach , bo nie robilem je dla tekakich frajerow jak ty tylko dla siebie. wiec idz wez rozbieg i pie..j se w sciane. Narta czubie. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eee.tam Re: Tak ale ty na wylkady chodziles i uczyles sie 25.08.06, 12:38 a po co tak agresywnie rtd? ktos spytał jedynie jakie to studia? wszystko jest niby prześwietnie a gryziesz jak wściekly. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Jo masz racje . Jaki dzisiaj podku..ony jestem 25.08.06, 19:03 zupelnie nie potrzebnie i z automatu mi wiazanki wyskakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal9tys Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: 213.134.149.* 24.08.06, 11:48 Ten artykuł to jakaś bzdura. Jak można wytrzymać co najmniej ośmigodzinny dzień pracy bez jedzenia, plus około 2 godziny na przejazdy tam i z powrotem? Pracowałem w czterech firmach i jak dotąd tylko raz spotkałem człowieka, który nic nie jadł w pracy. Twierdził, że mu się nie chce. Jego wybór. A poza tym wszędzie wcina się kanapki. Czasem przygotowywane w domu, czasem w pracy. Czasem w chwili szaleństwa pizza. Jeżeli jest mikrofala, to odgrzewa się wcześniej w domu przygotowany obiad. Ale żeby nic nie jeść w pracy. Z mojego doświadczenia wynika, że to rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.pupleczyca.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:01 Gość portalu: hal9tys napisał(a): > Ten artykuł to jakaś bzdura. Jak można wytrzymać co najmniej ośmigodzinny dzień > > pracy bez jedzenia, plus około 2 godziny na przejazdy tam i z powrotem? > Pracowałem w czterech firmach i jak dotąd tylko raz spotkałem człowieka, który > nic nie jadł w pracy. No to ja jestem druga: - NIE MA PRZERW (tak, tak, należą się, jasne...) - żadnego pomieszczenia socjalnego, o mikrofali i lodówce tylko pomarzyć, - praca: przyjmowanie klientów 8-16 Wiesz, co jemy z koleżankami? Chrupki, flipsy najczęściej. Bo czasu wystarczy akurat na złapanie flipsa w zęby, zanim wejdzie następna osoba. A wiesz, co to za firma? URZĄD. Który się reklamuje, że ma "ludzką twarz" dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 12:29 pracowałam kiedyś w urzędzie, zachrzaniasz jak mrówa o suchej bułce. Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 11:49 A jak to teraz jest? zmienilo sie cos od komunistycznych czasow? ile firm daje przerwy na lunch? Uwielbiam przerwy na lunch... w polowie dnia wyjsc sobie z pracy, przejsc sie po miescie, sklepach, albo i poczytac w parku, zamiast caly dzien sie tylko gapic w komputer... A kanapki i owoce przynosze z domu, obiad jem po powrocie, bo mi sie rzadko kiedy chce w pracy w to bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltcargo Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:09 hmmm..., u nas właśnie smażą sie naleśniki będą konsumowane z dżemem truskawkowym i twarogiem z dodoatkami zapraszam do Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:19 u nas kazdy "z góry " ma przerwe na lunch i to taką sporą, natomiast my szaraczki nie mamy czasu nic zjesc :( bo posterunku zostawic nie mozna samemu sobie... albo nieraz jedna kawe sie pije 3 godziny zeby glod zagluszyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.chello.pl 24.08.06, 18:47 ciekawe czy cieszyl bys sie z przerwy na lunch gdybys musial dodatkow godzine pozniej z pracy wychodzic Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 12:30 rozumiem że w gastronomii pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 12:41 ja jem leszcze smażone w depozycie! ]:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Zryjcie gowno... 24.08.06, 12:43 ..tak jak w USA czy w wielkiej brytanii..Zryjcie opakowane w swiecace papierki gowno..gowno w czekoladzie, gowno z maslem, gowno z gownem...topksyczny swiat, parowki z papieru toaletowego przemielonego z papryka i innymi trocinami...siki moniki, toksyny, chemiczny swiat pachnacy szaroscia a potem rzyganie, mdlosci, otylosc, niemoc seksualna, degenerací za ierownica samochodow wracajacy z pracy na toksycznym gazie popijajac wszystko wodka albo coca-cola zawieraaca slodziki...slodziki w przemnianie materii zmieniaja sie w formaline..tak, tak, konserwujcie swoje mozgi w formalinie bo nie macie czasu przyrzadzic sobie porzadnego sniadania czy obiadu...biegacie za pieniedzmi, zeby byc zdrowym i mlodym, a jak je macie, wydajecie na gowno, zrecie toksyny, zeby miec jeszcze wiecej pieniedzy, zeby zdazyc do pracy i kolko toksyczne sie zamyka...Ale spoko, zryjcie to wszystko...jedzenie w paski z tesco, lidl jest tani (i do bani), a co tam, wazne ze opakowanie sie swieci...tluste kotlety, nowotwory, kto tam pomysli o nowotoworach od benzoesanow w swinskim zarciu..jedzenie wysoko przetworzone ociekajace tluszczem, bo po co robic samemu swiza zupke, przegryzc owoce...zryjcie gowno oblakanym uniesieniu na oltarzu konsumpcjin i podazania za pieniadzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Zryjcie gowno... IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 24.08.06, 12:56 Masz rowno pod sufitem czy slowo na 'g' bardzo cie podnieca? Odpowiedz Link Zgłoś
eee.tam Re: Zryjcie gowno... 24.08.06, 13:18 toz to prawie jak oda do gowna;) masz talent Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Re: Zryjcie gowno... 24.08.06, 13:33 nie, dziecinko, nie podnieca mnie slowo "gowno", tylko zastanow sie co jesz...OK? Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu Re: Zryjcie gowno... 24.08.06, 13:22 tak tak... miliardy much nie mogą się mylić... hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zryjcie gowno... IP: *.radio90.pl 24.08.06, 14:20 człowieku, ale pojechałeś. udaj sie spokojnie do lekarza. tam powinni pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Zryjcie gowno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:18 genialne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kraków Extra bzdury IP: *.centertel.pl 24.08.06, 12:47 Witam! Pracowałem w wielu firmach i nie widziałem jak na 20 osób w czasie pracy je tylko jedna. Moze jesli ktoś ma kanapki lub chińską zupe nie zalicza sie to według autora artykułu do jedzenia. Jak chodziłem na obiad w czasie pracy, srednio 2 razy w tygodniu to też nie było łatwo znależć miejsce w czasie obiadowym. Wiem że ktos płaci, więc ktos pisze. Niedługo co 20 kupiec gazety wyborczej będzie ją czytać Odpowiedz Link Zgłoś
k_anilorak Re: Co Polacy jedzą w pracy? 24.08.06, 12:50 W poprzedniej pracy- instytucja państwowa jak i teraz - firma prywatna- moje śniadanie wygląda tak samo. Kanapki zrobione w domu i do tego w pudełeczku rzodkieweczki, pomidorek, ogórek itd. Obowiązkowo coś słodkiego, czasem jakiś sok- dziś niezdrowo bo cola :) Jem przy biurku, bo co prawda jest kuchnia .... ale nie ma w niej gdzie usiąść. Z lodówki znika wszystko co się w niej zostawi. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msmaggi Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.crowley.pl 24.08.06, 13:12 No tak...jestem w podobnej sytuacji, jak wracam do domu po 18-tej to jestem głodna jak wilk, jak już zrobie jedzenie to mam wyrzuty sumienia, że tak późno jem...ale nie zawsze jest możliwość jedzenia w pracy, chociaż ostatnio zaczynam z tym walczyć...mam nadziję, że mi to wyjdzie :D Pozdrawiam wszystkich głodujących pracusiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.partnertech.se 24.08.06, 13:14 U mnie w pracy sa wyznaczone godziny na drugie śniadanie od 11-14 najczęściej grupami na 20 min wychodzi się do stołówki i je i wcale jakieś tam fast-foody pizze kebaby tylko kanapki jogurty owoce warzywa...ale my mamy to zagwarantowane czego nie można powiedzieć o wielu firmach wiec nie dziwota że tylko tak mały odsetek Polaków je podczas pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani lusia Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: 193.129.161.* 24.08.06, 13:37 Boze! Zal mi Was,serio. Ja pracuje poza granicami kraju i mam obowiazkowa przerwe na lunch 1 godz plus 2*15 min,do tego aneks kuchenny w biurze,mikrofale,lodowki itp. Zyc nie umierac! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecznie głodny Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: *.chello.pl 24.08.06, 13:59 Tutaj znajdziecie wiele informacji na temat przerw w pewnej firmie. dmd.vel.pl/nastacji/viewtopic.php?t=385 Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf polecam bułkę z ziarnami 24.08.06, 13:55 codziennie w pracy wcinam świeżą bułkę z ziarnami, sałatą, wędlinką lub serem.Pycha, zdrowo i tanio :) zrelaksuj się na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Ceny jedznia w Ctrl Lnd. czy jak kto woli citi lnd 24.08.06, 14:02 english breckfast = 5 gbp, sandwich = 3 gbp, diner = 14 gpb total = 22 gpb co przy kursie (5.7) = 125,4 pln dziennie na jedzenie. Wiec czy oplaca sie pracowac w angli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani lusia Re: Ceny jedznia w Ctrl Lnd. czy jak kto woli cit IP: 193.129.161.* 24.08.06, 14:13 Przy mojej pensji sie oplaca. A nawet jakby sie nie oplacalo to i tak to lepsze niz kolchoznicza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
machy niemcy 24.08.06, 14:31 tutaj jemy codziennie okolo 12tej, idziemy cala grupa na stolowke, zazwyczaj za II danie place kolo 2€, firma troche doplaca do tego... i nie ma zadnego chowania sie z kanapkami, dojadania batonikow itd Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd W polsce jest ok. Byle by miec czarne bmw, 24.08.06, 14:32 platynowa lalke z fotoszopa, dode za autorytet, hamskie styl bycia i luz na bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wieruszewski Re: Ceny jedznia w Ctrl Lnd. czy jak kto woli cit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:04 Co Ci się nie podoba w PL? Ja tam kocham Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ceny jedznia w Ctrl Lnd. czy jak kto woli cit IP: *.jmu.ac.uk 25.08.06, 10:44 skad Ty bierzesz te ceny? jak ja bym zjadla full english breakfast za £5, to juz na pewno nie zmiescilbym obiadu za £14! Spokojnie mozna zjesc duzy obiad ponizej £8... przynajmniej w North Wescie. Chyba ze mowa o 3-daniowych obiadach w restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Masz racie na dzielni to mozna zejsc na luzie za 3 25.08.06, 11:48 Pisalem o cenach w citi , czy jak to nazwac w centrum londynu. Tu naprawde nic taniego nie znajdziesz. A w pracy sie siedzi od 9-10 do 20 to smialo mozna zjesci sniadanie potem jakas kanapka potem duzy diner i kolacje juz olewasz w domu. Wiec smialo tyle wydasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani lusia Re: Ceny jedznia w Ctrl Lnd. czy jak kto woli cit IP: 193.129.161.* 25.08.06, 12:49 Nie ma sie co z nim spierac. On przeciez 'wie lepiej'. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: 217.109.186.* 24.08.06, 16:44 W mojej firmie codziennie o 12.00 firma cateringowa dowozi nam obiady (zupa+drugie danie+deser dwa razy w tygodniu). Za wszystko placi pracodawca (my tylko podatek - ok. 30 zl/m-c). Wszyscy jedza o tej samej porze, podczas lunchu jest czas na pogaduchy. Po 40 minutach wracamy do pracy zadowoleni :) W poprzedniej firmie zjadalo sie kanapki ukradkiem, jak szef wychodzil na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_obludnica Re: Co Polacy jedzą w pracy? IP: 212.166.42.* 24.08.06, 17:34 Interesuje mnie, jak problem jedzenia w pracy rozwiazany jest w kodeksie pracy? Czy ktos moze sie orientuje? Czy istnieje jakis zapis o zobowiazaniu pracodawcy do stworzenia pracownikowi mozliwosci zjedzenia cieplego posilku? Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Ja sie orientuje -"Nie Istnieje!" 24.08.06, 17:45 jest tylko obowiazkowe 30 minut przerwy od pracy . mozesz w tedy robic co chcesz. Ale nie moze byc ono na poczatku pracy ani na koncu. bo bys tyral/la krocej o 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_obludnica Re: Ja sie orientuje -"Nie Istnieje!" IP: 212.166.42.* 24.08.06, 17:54 pytam, bo rozmiawalam na ten temat ze znajoma, ktora nie ma w pracy mikrofali. Stara sie zdrowo odzywiac, ale brak cieplego, porzadnego (czytaj: przygotowanego w domu i odgrzanego) posilku w ciagu dnia oznacza rzucanie sie na jedzenie w domu...A jezeli ktos nie chce na noc sie obzerac, bo tak zdrowiej i szczuplej? Nie zawsze jest mozliwosc wyjscia i zjedzenia czegos na miescie, a ani to zdrowe, ani tanie, ani te 30 minut na to nie starcza... DObrze, ze jest obowiazkowe 30 minut, ale prawde mowiac brak w pracy lodowki, o mikrofalowce nie wspominajac, uwazam za karygodne. Wiem, ze bywa jeszcze gorzej, dlatego nie bede sie rozwodzic. dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fujufuj Re: Ja sie orientuje -"Nie Istnieje!" IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 24.08.06, 23:42 Pracuje w markecie, mamy stołówkę, za obiad płace 2,50zł zawsze są dwa dania i coś do picia. Odpowiedz Link Zgłoś