Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

język obcy

IP: 82.160.189.* 12.09.06, 22:14
    nie wiem co mam wpisać w cv. Znam angielski trochę lepiej niż moi rówieśnicy
    tzn, uczyłam się go w szkole średniej, 4 semestry lektoratu na studiach,
    czsem brałam lekcje ptywatne. Jaki stopień znajomości mam wpisać w cv?
    Obserwuj wątek
      • Gość: @ język obcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:27
        mój przykład :nauka angielskiego w średniej szkole, pózniej kurs w Anglii, 4
        lata pracy w Anglii, 2 kursy w Polsce , 2 lata praca w firmie amerykańskiej w
        Polsce -rozmowy telefoniczne po angielsku, telefony, tłumaczenia, pisanie pism,
        zagraniczne delegacje (ale kilka lat przerwy w doskonaleniu) i wpisuję dobra
        znajomość jezyka angielskiego i zaznaczam, że mam zdolności do nauki
        j.angielskiego.
        • Gość: ewcia Re: język obcy IP: 82.160.189.* 12.09.06, 22:30
          ja nie byłam w anglii( tam mozna się dużo szybciej nauczyć). czyli co mam
          wpisać? średni?
          • Gość: wujek dobra rada Re: język obcy IP: *.chello.pl 12.09.06, 22:59
            najpierw zadaj sobie pytanie czy znasz język tylko biernie czy potrafisz się
            komunikować.
            Jeśli pierwsze to pojawia się problem a jeśli to drugie to smiało wpisuj bdb
            znajomość języka - wielu kandydatów tak robi - często język jest wymagany ALE
            albo rekrutujący sam zna go tak że szkoda gadać albo nigdy nie będzie Ci
            potrzebny w pracy.
            Jeśli natomiast jesteś pewna, że będziesz używać tego języka bardzo często to
            możesz wpisać dobry a jeśli czeka Cie rozmowa w j. angielskim podczas takiej
            rozmowy wtrąć słówko, że ok miesiąca nie używałaś języka i potrzebujesz
            dosłownie tygodnia, żeby się "rozgadać"

wujek dobra rada (po lingwistyce stos.)
            • Gość: ewcia Re: język obcy IP: 82.160.189.* 12.09.06, 23:20
              dzięki wujku za radę:) no ale chyba bdb ie odważę się wpisać
              • Gość: wujek dobra rada Re: język obcy IP: *.chello.pl 13.09.06, 00:01
                wujek mówi, żeby wpisać to wpisuj! oczywiście jeśli zgadza się to z tym co
                napisałem ;-) jeśli się dogadasz i wiesz, że nie będzie to język używany w
                firmie wal śmiało!

do odważnych świat należy
                powodzenia
      • r2 Re: język obcy 13.09.06, 08:14
        to typowa sprawa samooceny kandydata
        pisz (b)dobry i sie nie przejmuj bo sprawa znajomości języka, jeśli nie poparta
        jakimś określonym egzaminem lub dokumentem, to ocena subiektywna.
        • Gość: nosek Re: język obcy IP: *.acn.waw.pl 13.09.06, 09:06
          Pisz wszystko jedno co, i tak na interview wszystko się wyda.
      • kika666 Re: język obcy 13.09.06, 20:39
        Ja kiedys byłam skromna, a moi znajomi przechwalali sie nie umiejąc się dogadac i na rozmowie wychodziło wszystko. Od jakiś dwóch lat pisze komunikatywna(dogaduje sie i zalatwiam wszelkie sprawy w obu jezykach obcych bez problemu)lub bardzo dobra a w cv angielskim fluently,w niderlandzkim redelijk-poprawnie. Od razu wiecej odpowiedzi na moje kandydatury, a nieraz sie zdazało ze to prowadzacy rozmowę byl slabszy. NIe badz skromna! Spróbuj sie tez porownac do innych( i dowiedz sie jak oni pisza)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka