Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Euro RTV AGD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:14
    Wie ktoś może jak kształtują się zarobki sprzedawcy w Euro w Krakowie? Jakie warunki pracy itp
    Obserwuj wątek
      • happyend84 Re: Euro RTV AGD 13.09.06, 19:31
        nie znosze tego sklepu.
        Oszuści i nic więcej.
        • Gość: ja Re: Euro RTV AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:40
          Oszuści dla klientów czy pracowników? ;) Chociaż zapewne i jedno i drugie, skoro taka reakcja :P
          • Gość: happyend84 Re: Euro RTV AGD IP: 62.69.207.* 14.09.06, 08:11
            Dla klientów, zostałam tam oszukana, a pozniej pani "kierownik" próbowała mi
            wmówić rzeczy ktore były jej wymyslem.
            • marek.regulski Re: Euro RTV AGD 14.09.06, 14:41
              Kupiłem tam raz słuchawki (Philips. "Designed in Europe. Made in China").
              Kosztowały 150 zł. Słuchawki po kilku miesiącach rozleciały się. Ponieważ były
              jeszcze na gwarancji, zaniosłem do reklamacji do sklepu EURO RTV AGD, w którym
              je kupiłem (Kraków Geant). Pan sprzedawca najpierw grymasił, że może bym to
              zaniósł do Philipsa na Wadowicką (to na drugim końcu Krakowa), ale w końcu
              łaskawie je przyjął. Po dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że
              usterka "powstała z winy użytkownika" i reklamacji nie uwzgladnia się (jak
              wiadomo podczas użytkowania regularnie rzucałem słuchawkami o ścianę;). Nie
              zrobiłem im wieelkiej awantury, ale kolejny sprzęt AGD (np. ostatnio toster)
              kupiłem już w innym sklepie.
              • Gość: Megan Re: Euro RTV AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:00
                Ja składałam tam podanie trzy razy. Dodatkowo mam wykształcenie wyższe, oraz
                handlowe, łącznie z doświadczeniem w handlu. Nigdy do mnie nie zadzwonili.
                Pewnie dlatego, ze mam za wysokie kwalifikacje a oni potrzebują ciemnogród.
                Zrezygnowałam z tej firmy raz na zawsze, dodatkowo dostałam dużo lepiej płatna
                pracę. Zami pracownicy zaś twierdzą że bardzo sie pogorszyło i pensje znalały.
                Pozdr.
              • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 11:27
                Reklamację z tytułu gwarancji obsługuje producent nie sklep wiec zastanów się
                nad reklamacją z tytułu niezgodności towaru z umową i nie mów że sklep Cie
                oszukał bo takie słuchawki znajdziesz również w innych sieciach.To nie wina
                sklepu że produkują teraz takie badziewia Made in China.Skoro są Philipsa to
                miej pretensje to Philipsa
                • marek.regulski Re: Euro RTV AGD 15.09.06, 13:49
                  Zgoda, że sprzedają je także w innych sklepach, ale ja je kupiłem w sklepie
                  EURO RTV AGD i tam złożyłem reklamację. To chyba oczywiste, że w razie
                  reklamacji towar reklamuje się w miejscu zakupu. I nie napisałem, że sklep
                  mnie "oszukał". Opisałem tylko jak mnie potraktował jako klienta składającego
                  reklamację. Tyle.
                  • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 14:20
                    oni i tak wysyłaja je do serwisu i to serwis decyduje o tym czy sa naprawiane
                    czy nie.a to ze koles wysylal cie do serwisu to tylko dobrze dla ciebie bo oni
                    od razu rozpatruja reklamacje a jak dajesz w sklepie to idzie to do seriwsu wiec
                    nie dosc ze dluzej to nie masz z nimi kontaktu bezposredniego i potem masz focha
                    na sklep
                  • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 14:29
                    A tak swoja droga pewnie lepiej by bylo jakbys reklamowal to z ustawy.Wtedy
                    pewnie wymienili by ci te sluchawki na nowe,co jak co. ale klienta sie tam
                    traktuje lepiej niz pracownika cos o tym wiem....Chcial cie wyslac do serwisu bo
                    taki byl na miejscu i lepiej by bylo dla ciebie.Przeciez przyjal reklamacje wiec
                    o co tak wogole sie wkurzasz ;)pozdrawiam
                    • marek.regulski Re: Euro RTV AGD 15.09.06, 16:18
                      Nie bardzo rozumiem, co znaczy "reklamować z ustawy". To jak się zanosi wadliwy
                      towar do reklamacji do sklepu, w którym się go zakupiło to wtedy jest nie z
                      ustawy? Nie przekonuje mnie tłumaczenie, że sklep nie ponosi odpowiedzialności
                      za sprzedawany towar a wszystkiemu winny jest producent. Przecież kupiłem towar
                      w sklepie (który pewnie przy sprzedaży naliczył sobie za jego sprzedaż 30-40 %
                      marży...) a nie bezpośrednio u producenta.
                      Poza tym nie jestem przekonany, czy odsyłanie klienta do serwisu na drugi
                      koniec miasta to wykazywanie chęci pomocy. To chyba raczej próba pozbycia się
                      namolnego klienta, żeby nie zawracał głowy i nie psuł sklepowych
                      statystyk. "Klient jest fajny, kiedy kupuje u nas towar i płaci. Kiedy
                      reklamuje - niech sp..." - to chyba motto sklepu EURO RTV AGD.
                      Gwoli sprawiedliwości - nie we wszystkich sklepach króluje takie podejście. W
                      ostatnich dwóch latach reklamowałem też buty w supermarkecie "Alma"
                      (dwukrotnie) i wadliwą płytę w Empiku i tamte reklamacje zostały rozpatrzone
                      pozytywnie (nie jestem typem, który ze wszystkim biega do reklamacji, ale kiedy
                      towar jest w moim przekonaniu wadliwy a usterka powstała nie z mojej winy,
                      wtedy bez krempacji reklamuję). No i co zrozumiałe - do Almy i do Empiku cały
                      czas chodzę na zakupy, a do EURO RTV AGD już nie:)
                      • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 23:19
                        Widzisz,nie znasz wogole przepisów prawa dotyczacych reklamacji,nie odrózniaz
                        ustawy od gwarancji...o czym tu z toba rozmawiac..zareklamowałes na gwarancje no
                        i odpisali ci zgodnie z prawda ze towar nie podlega gwarancji...mogles
                        inaczej,ale przepisów prawa konsumenckiego nikt cie uczyc nie bedzie,bo to w
                        twoim interesie jest się z nimi zapoznać.A inne reklamacje pewnie były zasadne i
                        dlatego zostały uznane.Aha i w cale mnie nie martwi ze nie bedziesz choził do
                        Euro;)ja już tez tam nie chodze chociaz zupełnie z innego powodu.
                        • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 23:35
                          A swoją drogą,klientów takich jak ty którzy twierdza ze przez Euro stracili kase
                          było b.duzo.Kiedys obsługiwałem reklamacje babki która przyniosła aparat z
                          wgniecionym obiektywem i rozbitym wyświetlaczem i wciskała mi swoje racje ze to
                          samo sie stało...pewnie w rękach sie rozpadło.O tóż prawda jest taka ze spadl
                          jej ten aparat a ona chciała mi wcisnac kit.Odmowiłem jej obłsugi reklamacji
                          gdyż nie uznałem jej jako zasadna.Zarzekała się ze jestesmy oszystami i że nic
                          już u nas nie kupi.Jakie duże było moje zdziwienie jak nastepnego dnia przyszła
                          kupić do nas aparat mimo że jest dużo konkurencji.Czyżby nie było to przyznaniem
                          sie do swojej winy?Takich klientów jest wielu,mysla ze wszystko im sie nalezy
                          skoro kupili cos za np150 zł.Niestety sprzet jest gorszy i to o wiele niż pare
                          lat temu,chcesz wysokiej jakości to zapłać za nia.Smieszą mnie ludzie którzy
                          kupując czajnik no name za 29 zl robią raban ze nie wytrzymał dwóch lat i go
                          reklamują ... to tak jakby reklamować najtasze skarpetki bo sie rozdarły i
                          wymagać zwrotu pieniędzy.Koszmar...Kup porządny sprzet a na pewno ci posłuzy a
                          jesli sie cos stanie to twoje roszczenia napewno beda zasadne drogi
                          kliencie.Akurat to co pisze nie jest do konca do Ciebie.Odpowiedziałem ci już w
                          poprzednim poście.Pozdrawiam i koncze konwersacje.Zdecydowanie wole pracę w
                          której nie ma klienta.A taka teraz mam i naprawde dużo nerwów mi odeszło.
      • Gość: Danel Re: Euro RTV AGD IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.06, 11:25
        Nie polecam.Chyba ze naprawde nie masz pracy.Plany zakładane jak dla
        menedżerów.Nie wykonasz dostajesz po premii.Tylko z czego tą premie
        obcinać...śmieszne.Wciskanie różnych rzeczy dla klientów...blleee nigdy
        więcej.Jesli sie zdecydujesz to po roku może już będziesz zarabiać 1000,1100 max.
        • Gość: wilk Re: Euro RTV AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:38
          hej, a ja pracuje w Media markt w Poznaniu w dziale foto/video i jest całkiem
          fajnie, jeśli chodzi o atmosferę - zupełnie jak w rodzinnej firmie. Zarobki ciut
          wyższe od Euro, starzy wyjadacze mówią, że kiedyś było lepiej...
          U mnie większość ludzi jest z wyższym wykształceniem albo w trakcie studiów,
          kierownik jest archeologiem, jego zastępca to politolog, ja jestem geografem,
          moja kumpela fizykiem, a niedawno przyszedł chłopak z dwoma fakultetami:
          filozofią i socjologią. W sumie rotacja ludzi jest spora i z reguły jak ktoś
          składa wymówienie, to z powodu wyjazdu do Anglii/Irlandii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka