Gość: maryla Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 18.09.06, 17:21 mam 27 lat, jestem za granica od lat 8, tu studiowalam i tu pracuje od 3 lat. Do tej pory nawet mi przez mysl nie przeszlo, zeby wracac do domu. Dlaczego? Po prostu sie boje! Boje sie niestabilnej gospodarki, bezroboacia, beznadziejnej sluzby zdrowia, dziur na drogach, polskiego chamstwa, naszej polityki ktora na zachodzie sledzi sie z lekkim zazenowaniem... To nie jest sprawa wyzszych czy nizszych zarobkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Do Maryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:33 Dziury w drogach mamy,poza tym drogi wogóle nie najlepsze,żeby nie powiedzieć fatalne,porównując z zachodem.Chamstwo nie jest cechą przypisaną tylko Polakom.Na całuym świecie z tym zjawiskiem można się zetknąć.W Polsce są rownież mili i sympatyczni ludzie,wcale nie taka zła służba zdrowia,dobre uczelnie i głupi politycy.Ale tak jak tobie przez myśl nie przeszło żeby wracać,tak mnie -żeby wyjeżdżać z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanie464 Re: Do smerfetki 19.09.06, 14:29 1.W Niemczech samochod zatrzymuje sie jak chce przejsc przez przejscie dla pieszych ,w Polsce nigdy-to jak to jest z tym chamstwem (wynika z tego ze kazdy kierowca to cham,byc moze ludzie bez auta sa kulturalni-watpie) 2.W niemczech w sklepie ekspedientka mowi do ciebie -dzien dobry jak sie pani czuje-czy tak jest w Polsce-(moze ludzie majacy inne zawody sa kulturalni -heheh). 3.Moja mama ma raka -wiem cos na temat sluzby zdrowia-JEST ZLA,mam nadzieje ze sie z tym problemem nigdy nie spotkasz-nie pisz glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re:do kochanie464 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:23 Nie zarzucaj mi pisania głupot.Chamstwo jest wszędzie.Jeżeli podasz mi nazwę państwa ,w którym ten problem nie występuję będziesz dobra,nawet bardzo.Mieszkam i żyję w Polsce,w swoim życiu byłam w wielu krajach.Ludzi spotykałam przeróżnych,ale chamstwo wszędzie.W Niemczech także.Mnie kierowcy zatrzymują się na pasach,sama jestem kierowcą i za chama się nie uważam, ekspedientki w Polsce również mówią "dzień dobry"-chyba o taki brak kultury nie podejrzewasz ogółu społeczeństwa,na temat służby zdrowia można by długo dyskutować.Na pewno jest żle opłacana,niedofinansowana,ale tak jak wszędzie można tam spotkać wspaniałych i mniej wspaniałych ludzi.Ustalmy może jedną rzecz.Jak ktoś chce przypiąć komuś łatkę,dokopać,to zawsze znajdzie dziurę w cały.Obojętnie co dobrego by się o Polsce nie napisało ci,którzy chcą Polskę postrzegać jako zły,gorszy,niegodny mieszkania kraj zawsze się znajdą.Przecież nikt ich nie namawia do przyjazdu i powrotu do kraju.Ale może warto uwierzyć,że są ludzie,całkiem normalni,któtym tutaj się podoba?I tak jak was,emigrantów, nikt nie będzie na siłę namawiał do powrotu,tak wy,emigranci, nie starajcie się nam obrzydzić mieszkania tutaj.My te realia znamy,a jak się komuś nie podoba to droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips M.Lips-smerfetka.Nie wracac i niewolnictwo tepic!! 19.09.06, 16:52 Mark Lips znowu do Gość portalu: smerfetka napisał(a): "Jak ktoś chce przypiąć komuś łatkę,dokopać,to zawsze znajdzie dziurę w cały." __________________ Mark Lips:Tym razem piszezsz logicznie i kabaretowo. Bravo,robisz postepy. ________________ Twoj sadystyczny chorobliwy i zaslepiony w nienawisc cytat i to osoby ktora kocha Polske a nienawidzi pracy spolecznej dla dzieci... "Obojętnie co dobrego by się o Polsce nie napisało ci,którzy chcą Polskę postrzegać jako zły, gorszy,niegodny mieszkania kraj zawsze się znajdą." _____________________________ Twoja kabaretowa choroba zmienila twoje szare komorki i one potrzbuja elxiru. Niewolnictwo jest w Polsce,czyli tania sila robocza. To jest niewolnictwo!!!!Sprzedawczyni w LIDLU zarabia min.za 8 godzin na zachodzie,850 EURO NETTO,Minimum a taka sama sprzedawczyni 700-900 Zlotych. Ceny w sklepach w Polsce sa drozsze niz na zachodzie. To jest bardzo zwykly przyklad ale dla Ciebie wystarczajacy czy zyczsz ambitnych realacji? __________________________ Twoj cytat: "Przecież nikt ich nie namawia do przyjazdu i powrotu do kraju." Mark Lips Wszyscy ktorzy maja polski paszport maja takie same prawa i obowiazki.Nawet gdyby rewolucja przyszla do Polski z zachodu,przez Polakow zorganizowana, to ty tez mialabys szanse na wolnosc a nie na niewolnictwo. ________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanie464 do smerfetki 20.09.06, 20:27 Chamstwo jest wszedzie ale dlaczego u nas tak duzo-za malo ludzie zarabiaja aby byc zadowoleni a jak jestes niezadowolona wtedy robisz sie nie mila.Taka ekspedientka zarabia 700 1000 -nie wiem dokladnie ,moze niektore do 1500 zl\m. i dlaczego ona ma byc mila jak ledwo wiaze koniec z koncem.Takie zycie powoduje flustracje,zmeczenie.Czlowiek bogaty jest czesciej usmiechniety poniewaz moze spelniac swoje zachcianki.Popatrz rano na ludzi ktorzy spiesza sie do pracy,smutny widok.PO poludniu wracaja z pracy tez smutni-bo nic wiecej ich nie czeka:(.Odprowadzam corke do szkoly-przechodzimy przez ulice gdzie jest ograniczenie do 40 i znak -uwaga dzieci-kierowcy jezdza tam o wiele szybciej,zaden jeszcze sie nie zatrzymal.Szpital dzieciecy -chodzilam tam z corka na badania -zawsze mam problemy z przejsciem.Ludzie w szpitalach umieraja- nie ogladasz tv? nie czytasz w necie? nie sluchasz radia? Moja mama z bolem brzucha czekala 3 godziny na karetke -uwazasz ze to wszystko jest ok?To dziwie sie Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOBIETA Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 18:44 Moja droga Marylko,rowiesniku moj (ja tez koncze tu studia i pracuje) do tego dochodzi juz przeze mnie wspomniany problem dyskryminacji kobiet co znacznie utrudnia zycie nam kobiet tak wyzwolonych, bo nauczonych mowienia glosno to na co sie zgadza lub nie.Wlasnie i nie chodzi tu tak calkiem o zarobki tu zagranica dopiero zobaczylam ile praca czlowieka jest warta i jak duze prawa i do powiedzenia maja kobiety,patrz Niemcy,prawdaz Marylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:28 Nie wracaj tylko tchórze tutaj zostają!! Bezrobocie 30% wszędzie pijacy kulejąca służba zdrowia na każdym kroku każdy każdemu zazdrości dlatego też wyjechalam 3 lata temu do UK i nie żałuję decyzji. Na początku było ciężko ale potem tylko z górki. Mam dobra pracę zarabiam 1800 pound na miesiąc na rękę od 8 miesięcy mężatka Anglika mającego wlasną firmę. Mamy zapewniony byt do końca życia. Do kraju przylatuję co 2-3 miesiace do rodziców. Jak przekraczam granicę płakać mi się chce jakie zacofanie ponoc jesteśmy 30 lat za starą unią. Moje koleżanki ze szkól klepią biedę jak większośc ludzi w Polsce zazdroszczą mi strasznie. Ostatnio w UK podali, że przyjechało do nich od 1 maja 2004 r. od 2,5-4 mln Polaków. Teraz opłaca się jechać do Szkocji ponieważ premier zapewnił, że ma prace dla ponad 2 mln Polaków. Zachęcam gorąco do zmiany kraju gdzie jest bogactwo i wyjazd z tego ciemnogrodu tutaj zostają tylko nieudacznicy, pijaki i moherowe berety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda_zenia Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:07 Tchórze??? - raczej powiedziałabym że ludzie którzy próbują coś osiągnąc pomimo niesprzyjających okoliczności, bo np. dla mnie wyjazd zagranicę to pójście na łatwiznę. To jest wyzwanie i dlatego, że kasa nie jest dla mnie najważniejsza tutaj zostaję i będę żyć. Co więcej - sprowadziłam tu męża, bo wierzę, że można w Polsce niejedno zdziałać, zamiast pluć na wszystkich i wszystko. Zaryzykowałam, założyłam własną działalność i chociaż wściekam się na wysokość podatków i innych obciążeń, które muszę oddawać Skarbówce czy innym ZUS-om to jestem na swoim, niezależna od nikogo i jak na razie (odpukać ) idzie mi lepiej niż przypuszczałam. Żeby opłacało mi się wyjeżdżać gdziekolwiek, musielibyśmy zarabiać przynajmniej 10 tys. Euro lub funciaków, a to co mamy w zupełności nam wystarcza, bo nawet w tym kraju na który psioczycie mogę żyć godnie bez włażenia komuś w tyłek, czy wyciąganie łapki po prośbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka. Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:11 Trzymam z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanie464 Do hermenegildy 19.09.06, 14:39 Sama jestes tchorz.Czlowiek ktory chce zmienic cos na lepsze i ryzykuje jest kims.Wyjechac z wlasnego kraju gdzie sie ma korzenie ,jest bardzo trudne i wymaga odwagi.W Polsce mozna zdzialac cos jak sie ma kaske od mamy,taty ,dziadka itd na start.Ewentualnie dobry zawod(ale kto wie jaki jest dobry zawod gdy zaczyna nauke)Jak czlowiek dorasta wszystko moze sie zmienic.Ja tak mialam ,moj zawod jest teraz bez zadnej przyszlosci,musialam sie przekwalifikowac-i znow to co robie zaczyna byc malo atrakcyjne pod wzgledem finansowym.Mam 33 lata ,corke 7 letnia i dwa zawody i g....o.Jak tylko bede mogla spadam z tego wspanialego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:10 Całe szczęście,że ludzie tacy jak Ty,Ado,wyjechali.I wyobraź sobie ,że pijacy i inne szumowiny również wyjezdżają psując nam opinię za granicą,natomiast Ty nie afiszuj się tak ze swoim bogactwem i tym jak Ci go koleżanki klepiące biedę zazdroszczą.To Twoja opinia i niekoniecznie zamieniłyby się z Tobą miejscem chociaż tak Ci się pewnie wydaje wtym twoim zarozumialstwie.Ja nie zaliczam siebie do nieudaczników,moherowych beretów ani pijaków.Mam polskiego męża świetnie zarabiającego,sama prowadzę niezły interes stać mnie na całkiem przyzwoite życie w tej niby beznadziejnej Polsce.Tylko widzisz,trzeba chcieć i umieć a to dotyczy każdego miejsca na ziemi .Tchorze raczej uciekają,a nie zostają.Zostają odważni.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Dzieci,kobiety bite 18.09.06, 22:24 Gość portalu: smerfetka napisał(a): "Tchorze raczej uciekają,a nie zostają. Zostają odważni!Bravo swietny komentarz. Gratuluje.Gdybys mieszkala w Europie maila bys ,osobiscie sprawe karna. Koszta:15.000 Euro!!!!!!! Na dzien dobry czyli stracilas by wszystko za takie obrazanie polskich,niewinnych dzieci. Fui!Kto byl twoim ojcem i matka? Robiono z Toba eksperymenty genetyczne::::: Wytlumacz mi tylko jak dzieci od 6 roku do 15 lat, katowane,bite,okrzyczane,wykorzystywane seksulnie przez polskich tatusiow,w Polsce,maja szanse uratowania sie i uciekaja z ich matkami,za granice a szczegolnie, za Odre...? Przeczytaj,chociaz domyslam sie ze to jest w jezyku polskim problem dla Ciebie ale sprobuj jak masz odwage info o niebieskiej linii i kochamniebije.pl Dlaczego polska prokuratura wierzy polskim oprawcom,tylko dlatego ze zajmuja odpowiednie "stanowiska" lub maja pieniadze? Dlaczego polscy sedziowie(Slupca w Wielkopolsce) wierza cichemu sadyscie,o pedofilskich sklonnosciach, pracowniku ubezpieczen,bijacego piesciami w plecy zone aby sladow nie bylo,kradnacemu swoim dzieciom jedzenie, bo to mu przyjemnosc sprawia,wulgarny przedstawiciel "Warty" do swoich dzieci; sedzina nie wierzy ofiarom i dzieciom...i nie ma ochoty na psychologa i rzeczoznawce sadowego..? Czy wiesz o tysiacach emigrantek z dziecmi pod ta polityczna dyktatura w Polsce,ktora jest przeciwko polskim dzieciom? Czy znane sa Tobie te fakty? Naturalnie kazdy z was mysli o sobie. Zrozumiale.Domy dziecka i domy dla kobiet w Polsce sa zapelnione.Skandal!! Brakuje pieniadzy a po takich komentarzach nawet gazeta.pl zdjela ten temat ze strony glownej,ze strachu......przed prokuratura.... Fakty:polska dyktatura polityczna niszcza nastepne pokolenia.Polska jest bogata w zloza mineralne a kadra ,polska z USA,Z Europy moze wjechac.Niestety...Nie. W dalszym ciagu propaganda dla totalnego niewolnictwa i taniej sily roboczej w Polsce jest aktualna i..aktywna. Wy jestescie slugami i niewolnikami dyktatury z Warszawy,ktora ma jeden cel: zniszczyc nastepne pokolenia. Czego Hiltler,Stalin nie zdolali zrealizowac, to od lat jest skuteczne w Polsce.............. Nawet za "komuny" nie bylo takiego totalnego rasizmu i niewolnictwa jak w Polsce. Dlaczego Kobiety i dzieci uciekaja,jak za czasow wojny? Dlaczego maja strach? Za duzo pytan?Za trudny temat:czy warto wracac????? Armia polskich ludzi,obywateli czeka za granica, aby ratowac przed banicja i kaznia i rzezia nastepne pokolenia w Polsce. Mark Lips z Berlina. P.S.Ja przed tymi barbarami nie mam strachu. Wiezienia sa pelne a oni tylko moga ludzi za granica zastrzelic.Krotka smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:26 Widzisz smerfetko w Polsce powodzi się 10% społeczeństwa 90% klepie biedę w UK jest na odwrót i to tyczy również Polaków. Do Uk wyjechało 3 mln ludzi z kraju i 80% chce tutaj zostac. W najbliższych 3 latach ma wyjechac do Anglii kolejne 3 mln osób. Ostatnio zrobiono ankietę wśród sutdentów i aż 80% rozważa możliwośc wyjazdu za granicę po ukończeniu studiów. W Polsce jest marazm beznadzieja podniecacie się tym, ze jakis koncern otwiera fabrykę i zatrudni 1000 ludzi, ktorym da ochłapy 800 zł. W UK dostajesz na miesiac minimum 1000 tys. pound za co godnie przeżyjesz miesiac i polowe odlożysz. Od Polski młodzi ludzie sie odsuwają. Za kilka lat obudzicie się z ręką w nocniku. Dlatego apaeluję do wszystkich aby nie wracali do kraju a nowi a ci co tam jeszcze są niech opuszczą najbardziej zacofany wyśmiewany kraj UE. Jeszcze jedno w UK jestem szanowana przez pracodawce w Polsce czegos takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Walczyc!Zmieniac!!! 18.09.06, 22:36 Gość portalu: Ada napisał(a): cytat w Polsce powodzi się 10% społeczeństwa 90% klepie biedę w UK jest na odwrót i to tyczy również Polaków. Koniec cytatu... ______________________ Tak jest w Austrii,Szwajcarii,Niemczech. Polscy sadysci z statystyki myla sie.Klamia Polske.. Dopiero nastapi emigracja,rowniez z dziecmi,czyli puste szkoly,nauczyciele bez pracy,bezrobocie wzrosnie.. Bedzie dzieci w Polsce brakowac. Prawa barbarzyncy z Warszawy nie chca zmienic ale dalej Polske za bezcen chca sprzedawac,czyli calkowity rozbior i wyprzedaz Polski za grosze. Zakladajcie Polskie partie na zachodzie, piszcie w Internecie;piszcie i surfujcie anonimowo.Tym polskim katom ,ktorzy sa przeciw dzieciom i nowemu pokoleniu, trzeba stawiac opor nawet w przyszlosci zbrojny.Oni maja wladze,wywiad,armie i bron ale my mamy tez niespodzianki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Czy warto wracac do POLSKI?Walczyc!Zmieniac!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:43 Człowieku,Kto Cię tak okaleczył w dzieciństwie?Jeżeli dajesz mi przykłady okrucieństwa,sadyzmu i przemocy to dla sprawiedliwości dołóż jeszcze te,które mają miejsce w innych krajach.Czyżbyś uważał,że Polska zmonopolizowała te zjawiska?Aż mi Cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Walczyc!Zmieniac!! 18.09.06, 22:59 Mark Lips do Gość portalu: smerfetka napisał(a): Człowieku,Kto Cię tak okaleczył w dzieciństwie?Jeżeli dajesz mi przykłady okrucieństwa,sadyzmu i przemocy to dla sprawiedliwości dołóż jeszcze te,które mają miejsce w innych krajach.Czyżbyś uważał,że Polska zmonopolizowała te zjawiska?Aż mi Cię żal. __________ Tak.Polska zmopolizowala i doprowadzila do (administracja) od 1990 wyniszczanie dzieci w Polsce. Zajrzyl do google a wiele niespodzianek masz u agory:gazeta.pl Oni jeszcze czyli nie tylko ja ,maja odwage o cichych zbrodniach na polskich dzieciach i polskich kobietach pisac. Nie wolno mi podawac numerow spraw sadowych w Polsce lub w Niemczech.Ty nie widzialas placzacych kobiet polskich na policji w malych miejscowosciach i potem blagajacych Sady w Berlinie lub nawet wyjatkowo odwazna ambasade polska w Berlinie.Gdybys byla dziennikarka podalby ale nie jestes autoryzowana.Polskie wladze jak ABW czy wywiad czy wojsko sa bezradne... Przepisy prawne ochraniajace oprawcow polskich. Kto ochronie w twoim zdaniem dzieci?Pytam? Masz strach odpowiedziec???????? Jestes Matka?Jak masz dzieci to im wspolczuje.... Ja osobiscie znam wiele takich sytuacji gdzie dziecko,przekazalo;"mama dostala w plecy, przewrocila sie,a ja jak podbieglam,tatus mnie popchnal i uderzyl piescia w glowe,tutaj na gorze! _______________________ Czy warto?Tak aby z ta dyktatura walczyc i wam otworzyc,spiacy w ciagu dnia zdrajcy. _________________________ Zapytaj redakcje gazety GW o artykuly ale nie tylko tutaj.Ucz sie tez jezykow. Dziecinstwo mialem sloneczne,usmiechniete czego sa dowodem inne,moje komentarze o moich dzieciach. Czy warto???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do MarkLips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:28 Może i o swoich dzieciach ładnie piszesz(nie czytałam)ale sposób postrzegania masz jakiś wypaczony.Przemoc była,jest i będzie.Nie dotyczy to tylko Polski i tylko kobiet i dzieci.Ty sam chcesz załatwiać sprawy "po męsku" ze storm69.Ja nie chcę znać numerów spraw sądowych,których Ty nie możesz ujawniać,nie musisz mnie też kierować na strony gazet,które to opisują.Ty weż zrób 10 spokojnych i długich oddechów,idż popatrz na te swoje dzieci jak słodko wyglądają jak śpią i pomyśl,że swoim gniewem i zapalczywością nic dobrego do życia nie wnosisz.A apropos języków-to jakieś konkretne miałeś na myśli radząc mi bymm się uczyła? Bo parę już znam... Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do smerfetka.NIE!!! 18.09.06, 23:55 Hallo smerfetka moje dzieci sa zabezpieczone. Nie chca powrocic do Polski? Nie wiem.. Nikt im z polskiej dyktatury politycznej krzywdy im nie zrobi.Te metody atakowania dzieci aby dojsc do "pana" sa mi znane. To juz pokazal Sadam jak dzieci bral jako zakladnikow. Problem jest w prawie polskim,ktory musi byc zmienione a za tym mentalnosc Polakow. Nigdy wiecej takich sytuacji!!!!!! To nie ma nic wspolnego z patalogia(nie lubie tego slowa). To jest efekt bezkarnosci dla bijacych panow swoje dzieci,glodowanie ich,wyzywanie. Kazdy narod jak kazda rodzina ma zawsze, swoje interpretacje ale to co zobaczylem w Polsce osobiscie,a to bylo zwiazane z moja profesja, i spotkalem wiele takich przypadkow, zbulwersowalo mnie i zaszokowalo. To nie jest Polska,to jest oboz,z wspolnikami niszczacy powoli pokolenia. Brooklyn i nawet "najgorsze" dzielnice w Europie czy w USA sa rajem na ziemi w obliczu tego niewolnictwa i bicia dzieci i kobiet w Polsce. Braku ochrony dla dzieci w Polsce...... Nie wspominam seniorow i to potwornie bitych,dlatego ostrzegam starszych emigrantow. Prawo w Polsce nie jest respektowane. Dyktatura trwa..... Reakcja lancuchowa,choroby zakazne,epidemie ktore sa ale ukryte aby nie wzbudzaly paniki. Wy mowicie po polsku ale jestescie przeciw cywylizacji,przeciw dzieciom. Obrzydzenie.Rozumiem gdybym z chorym faszysta w Niemczech rozmawial,ubranym w "ciuchy" z USA i CHIN,to jeszcze, on musialby miec odpowiednie ubezpieczenie lekarskie ale co tutaj przeczytalem i skopiowalem ,jest tylko dowodem aby tylko wrocic jak przepisy prawne beda europejskie i nastapia zmiany w Konstytucji gwarantujacej dzieciom ochrone prawna,ktora jest tylko na papierze a dyktatorzy w Polsce ,dalej pozbawiaja sie dzieci(towaru) do domow dziecka..... Pokolen potrzeba aby tych dyktatorow i ich rodzin pozbawic wladzy i uratowac polskie pokolenie.. ___________________________ Ojcowie polscy moga swoje wyczyny tchorzowskie na dzieciach eksperymentowac.. ___________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do smerfetka.NIE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:29 Marklips Ty jesteś chory czy co?? Jakie epidemie, choroby może nami rzadzą kosmici?? Większych bredni nie słyszałam. Jesli uważasz, że w Polsce jest sama przemoc, głód to zapraszam przekonaj się czy tak jest. posługujesz się kilkoma przypadkami. Każdy próbuje nam wmówić, że w starej unii jest raj każdy każdego kocha nie ma negatywnych zjawisk tylko Polska to jedno wielkie bagno. Czlowieku W Polsce nigdy nie było dobrze ale nie oczerniaj nas, że wszyscy katuja głodzą swoje dzieci czy zony są bite. Mam rodzinę i wśród moich znajomych nikt takiego czegos nie przeżył. Proszę skończ z demagogią. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?NIE!!Walczyc... 19.09.06, 16:21 Gość portalu: Karolina napisał(a): Marklips Ty jesteś chory czy co?? Jakie epidemie, choroby może nami rzadzą kosmici?? Większych bredni nie słyszałam. Jesli uważasz, że w Polsce jest sama przemoc, głód to zapraszam przekonaj się czy tak jest. posługujesz się kilkoma przypadkami. Każdy próbuje nam wmówić, że w starej unii jest raj każdy każdego kocha nie ma negatywnych zjawisk tylko Polska to jedno wielkie bagno. Czlowieku W Polsce nigdy nie było dobrze ale nie oczerniaj nas, że wszyscy katuja głodzą swoje dzieci czy zony są bite. Mam rodzinę i wśród moich znajomych nikt takiego czegos nie przeżył. Proszę skończ z demagogią. ------------- Hallo Karolina i inni strachliwi bohaterowie. Polscy zaklamancy,wspolwinni tragedii w Polsce, Bylem nieoficjalnie przed paroma dniami. Po tylko aby dowiez Materialy do lektora. Ksiazka ktora na ten temat sie w przyszlym roku ukaze,(na zachodzie)opiera sie tylko na faktach, bezposredniej pomocy dla kobiet i dzieci, opiera sie na numerach spraw sadowych, w Polsce i w Niemczech.. Nawet tutaj w gazeta.pl pod slowem Slupca,znajdziecie, jak nie skreslili skandale.Numery spraw prowadzone przez Prokurature Warszawska,w Poznaniu,Koninie,nie moge Tobie podac.Ty tworzysz makabryczna,propagandowa na co masz czas, wojne w Internecie. Jestes przeciwko polskim dzieciom? Co robisz w Polsce,jak probujesz oklamywac i zatuszac zbrodnie tatusiow w Polsce ? Dlaczego nie dzialas spolecznie na rzecz polskich dzieci, w osrodakch dla matek z dziecmi i w domach dzieckach? Napisz do niebieskiej linii,pomagaj innym dzieciom, ktore sa katowane.Pomagaj odkrywac takie skandale. Najlepiej powiedziec --absurd,to jest nie mozliwe. W innych linkach podalem tutaj,wiecej informacji czy warto do kraju niewolniczego,czego masz dzisiaj dowody z Budapesztu i o innych protestach, nie musze pisac. Nie trudz sie na odpowiedzi bowiem zdjec dzieci z pregami na brzuszkach czy na plecach, sladami po piesciach na zewnetrznych udach, guzach na glowie nie widzialas. Nie slyszalas placzu tych dzieci i moczenia sie w nocy.Prosby o pomoc dla Mamy i dla siebie. Trzesace sie rece dzieci!!!! Organy scigania najpierw atakuja matki, zamiast im pomoc a potem one nie maja, szans i uciekaja.Nie tylko z biednych rodzin. Glod?Przejdz sie po polskich szkolach,w malych miejscowosciach. Epidemie,grypy nie tylko tej "ptacznej",gruzlica. To sa efekty niewolnictwa w Polsce i obojetnosci jego niewolniczych obywateli. Nie ma "raju" ani W EU czy w USA ale takiego traktowania ,sadystycznego dzieci w Polsce, nie ma w Europie.Ty wiesz ze przepisy prawne sluza tym handlarzom ludzmi z Warszawy. Ty tworzysz obskurna propagande aby ukryc polski sadyzm i nienawisc do slabszych czyli dzieci. Co zrobilas,jak tysiace matek z Europy,dla dzieci,tych obych w Polsce?Odpowiedz jak masz odwage..... komponist24@gmail Mark Lips Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOBIETA Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do smerfetka.NIE!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.06, 12:09 ....bardzo zastanowily mnie pana wypowiedzi...cos w tym jest,bo sporo podobnych historii naczytalam sie chocby w gazeta.pl podcuas moich studiow tu w Niemczech,chocby ten artykul o bezradnych dzieciach, ktore nie moga sie nawet w sadzie bronic przed swoimi ojcami wykorzystujacych ich seksualnie-a dlaczego dlatego ze problem tkwi w tym ze polscy "biegli"czy to psychologowie (tacy fachowcy ze az boli -po prostu nie uwierzyli malej dziewczynce ze cos takiego mogl jej wlasny ojciec robic z nia....taka jest prawda), czy inni biegli ktorzy na dorywczo wsrod innych debili sa wybierani i dostaja na prawde spora kase za ten job..... albo inny problem aborcji ktory jest na prawde powazny w Polsce,bo to lekarze odmawiaja nawet mlodej dziewczynie ,wiec pytam sie do czego jeszcze posuna sie ci nasi wspaniali mezczyzli bezkarni w Polsce, ci nasi macho-piekni panowie? Moral z tego taki ze zakompleksione niewyksztalcone kobiety nie sa w stanie sie bronic!Dlatego jestem za wyzszym wyksztalceniem kobiet,i dzis coraz wiecej sie ich ksztalci dlatego tez coraz wiecej z nich wyjezdza jak jak ja....bo nauczylam sie tu jak mozna mowic glosno "tak" i "nie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Do Marklips i innych 01.10.06, 19:00 W Polsce jest niewolnictwo? Może dla ludzi bez umiejętności i bez doświadczenia. Bezrobocie? Jeżeli ktoś nie szuka pracy to jej nigdy nie znajdzie, a liczenie na to, że pierwsze zarobki to będzie 5000-10 000 wzbudza u mnie śmiech. Dlaczego zarobki są niski? Bo w Polsce każdy ma wyższe wykształcenie i każdy chcialby odrazu zostać prezesem albo conajmniej kierownikiem. Ja mam 19 lat, zarabiam 1800-2000, źle? dziwne to bezrobocie, skoro ja przerzucam oferty pracy, dlatego zmieniłem ostatnio swojego pracodawcę, bo nie był w stanie zapewnić mi odpowiednich warunków rozwojowych. Pracuję od poniedziałku do piątku od 9-17, rano jadąc do pracy cieszę się, wracajac z pracy się uśmiecham, prezes firmy w której pracuje poświęca nam dużo czasu, dba o nasze warunki pracy, przychodzi z nami rozmawiać. Mówię ci życie w Polsce jest takie straszne, z moimi zarobkami, z tą ciężką pracą przez 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i ze studiami w tle, z tą całą odpowiedzialnością, której za granicą nie trzeba mieć. W Polsce jest chamstwo? dziwne, wszędzie jest. Mnie akurat rzadko ono spotyka, rano jak idę na autobus albo na tramwaj, kierowcy mnie przepuszczają, nie wszyscy ale w większości, w pracy wszyscy mówimy do siebie po imieniu, a panie pracujące w pobliskim sklepie zawsze się uśmiechają, jak wbijają mi zakupy na kasę to rozmawiamy. A ostatnio okulista przyjął mnie bez kolejki ale za zgodą pacjentów czekających na wizytę, tylko dlatego, że mi się spieszyło a musiałem zrobić badanie dna oka. Poprostu Polska to jedno wielkie dno, to chamstwo, brak kultury, który szczególnie odczuliśmy razem ze znajomymi z pracy podczas ostatniego wyjazdu, kiedy to zepsuł nam się samochód, a przejeżdżający samochodem facet (około 30tki) zatrzymał się i zapytał czy może nam pomóc. Może nie zawsze tak jest ale ja swój kraj szanuję, szanuję większość ludzi tu mieszkających, za co? za to, że nie są tchórzliwymi, sprzedajnymi ludźmi, za to, że mają godność. Może Polakom jeszcze wiele brakuje, co nie zmienia faktu, że samo nic się nie zmienia i jeżeli samemu jest się miłym dla ludzi to samo wraca do ciebie, a jeżeli przez całe życie jest się sceptycznym maruderem, to nic dziwnego, że nic miłego cię nie spotyka. I nie obrażaj smerfetki skoro jej nie znasz, bo to świadczy tylko i wyłącznie o twoim niskim poziomie kultury i o braku elokwencji skoro musisz używać epitetów personalnych, żeby zbić czyjeś argumenty w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Do Marklips i innych IP: *.prodtech.pl 08.10.06, 09:01 Witaj. Chce Tobie tylko dobrze doradzic, bys nie tracil czasu na odpisywanie na posty marklips. Ten czlowiek nie jest zrownowazony psychicznie. Nie zaluj, ze nie znasz go osobiscie. Gotow oskarżyc Ciebie lub Twoja rodzine o rozne brednie (nie chce w tym miejscu pisac) i zadac odszkodowania. Szkoda, ze nikt go nie skierowal na badania psychiatryczne (przymusowe). Pozdrawiam. ps. Strata czasu odnosnie czytania jego postow dotyczy takze innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa do ady 19.09.06, 17:50 Jak ktos wyjechal z terenow postpegeerowskich, albo sciany wschodniej, to chocby zarabial 2000 to i tak wszyscy mu beda zazdroscic, wiec sie tak nie nadymaj ;-))) A to, ze masz byt do konca zycia- no coz, to tylko Twoje pobozne zyczenia, bo zycie lubi zaskoczyc i na to nawet maz Anglik nie pomoze;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?do owrank.Nie!!!!!! 18.09.06, 22:45 Hallo do owrank napisał: jednym slowem: TAK. _______________________________ Tak dlugo jak prawo sie nie zmieni,jak rodzinne,karne,cywilne, i sedziowe z malymi pensjami(czyli ryzyko)emigracja musi walczyc i pisac i Europe i Ameryke obudzic. Protestowac przeciw polskiej patalogii i wyniszczaniu dzieci w Polsce. Wracac?Do nowoczesnego obozu koncentracyjnego, ktory przez przypadek i dzieki "ex-komunie" sie do Europy dostal? Pozwalac na niewolnictwo????? Nigdy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storm69 Re: Czy warto wracac do POLSKI?do owrank.Nie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:57 Marklips nieszczesliwy jesteś czy przeżyłeś zły dotyk? Świr z Ciebie siedź cicho na emigracji i nie siej fermentu. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?do storm69.Nie!!!!! 18.09.06, 23:07 Mark Lips do Gość portalu: storm69 napisał(a): Marklips nieszczesliwy jesteś czy przeżyłeś zły dotyk? Świr z Ciebie siedź cich o na emigracji i nie siej fermentu.Koniec twojego cytatu. ____________________________ Mark Lips.Grozic mozesz w Polsce.Przyjedz do Berlina.To porazmawiamy. Jak 2 Polakow albo 2 Niemcow.Nawet na powietrzu.Jak 2 "facetow". Widocznie tylko grypserka gatke kumasz. Tlumaczenie:Widoczniy,brak korelacji w twoich rozwarzaniach. Takich tchorzy jak ty jest wiele w Poslce. ________________________ Dyktatorzy pod plaszczem demokracji zamykaja juz w polskich wiezieniach.Ich hobby wy popieracie!!!! Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storm69 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:07 Koleś uspokuj się coś Ci się nie podoba obrońca się znalazł jakie maszp ojęcie o Polsce skoro siedzisz za granicą przemoc jest wszedzie winne są sobie kobiety nic dodać nic ujać i nie zaśmiecaj forum bzdurami czlowieku tlyko weź się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Nie!Chronic dzieci! 18.09.06, 23:20 Gość portalu: storm69 napisał(a): Koleś uspokuj się coś Ci się nie podoba obrońca się znalazł jakie maszp ojęcie o Polsce skoro siedzisz za granicą przemoc jest wszedzie _______________________ Przemoc tak ale nie polski patologiczny sadyzm przeciw polskim dzieciom i kobietom. Taki czlek jak ty mialby zachecac do powrotu katowane polskie dzieci.Do pedofilkich ojcow maja wracac???? Sprawa sa mi znane a co robie w czasie wolnym, to jest chlopcze moja sprawa. Podaje Link www.vafk.de Organizacja pomogajaca ...ojcom ,rodzinie Linki do polskiego caritasu znajdziesz sam... ___________________________ www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1280. Strona Ogólnopolskiego Pogotowia dla Ofiar Przemocy w Rodzinie. Pomoc i porady dla doświadczających przemocy, wskazówki prawne, informacje o zjawisku ... ______________ Widocznie nalezysz do tych tchorzy i damskich bokserow, dlatego proponuje Tobie lekcje kondycyjne w Berlinie. Twoje stwierdzenia "winne są sobie kobiety" jest tylko faktem.Malenki czlowieczku. Berlin poprawi Tobie samopoczucie. Czy masz strach?? _______ Czy warto do Polski wracac jak storm69 twierdzi ze kobiety sa sobie winne,czyli jeszcze ten ufo z Polski lania na 4 litery nie otrzymal. ________________ Piszcie i protestujcie. Dyktatorzy w Polsce tyle wiezien nie maja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:26 Niestety ... nie. Jest mi przykro, że polska rzeczywistość zmusiła mnie do emigracji, ale nie mam innej możliwości. Powrót nie wchodzi w grę, bo w służbie zdrowia nie ma widoku na jakiekolwiek pozytywne zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:03 wrocilem z tulaczki po 100 latach i moge powiedziec - prze..em sobie zycie. polska uber alles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylka Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 19.09.06, 14:50 Kochani! Popatrzcie, 446 postow w odpowiedzi na pytanie postawione zaledwie kilka dni temu. Z tego co wiedze, jestesmy (my - Polacy, ci w kraju i zza granicy) zaangazowani w losy polski, mamy jeszcze sile na dyskusje, moze jest nadzieja ze jeszcze nie wszystko stracone, ze moze byc lepiej, moze nasze pokolenie bedzie w stanie dokonac zmian? Moze za jakis czas nie bedzie juz takiej sytuacji jak teraz, ze zamykne sa szpitale a budowane ciagle nowe koscioly ;-) Jesli tak, to ja tez zastanowilabym sie nad powrotem do kraju. Moze warto? Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do niewolnictwa???? 19.09.06, 16:38 Gość portalu: marylka napisał(a): Kochani! Popatrzcie, 446 postow w odpowiedzi na pytanie postawione zaledwie kilka dni temu. Z tego co wiedze, jestesmy (my - Polacy, ci w kraju i zza granicy) zaangazowani w losy polski, mamy jeszcze sile na dyskusje, moze jest nadzieja ze jeszcze nie wszystko stracone, ze moze byc lepiej, moze nasze pokolenie bedzie w stanie dokonac zmian? _____________________________ Mark lips:My dokonujemy zmian ale jak ktos ma bron ostra,wywiad,wojsko,Abw za soba to nawet taka demonstracja,krwawa teraz w Budapeszcie, przeciw dyktatorom jest samobojstwem. Ile juz "oni" wymordowali ludzi w Polsce? Ja nie mam strachu ale inni. Sa tez inne metody walki z niewolnictwem w Polsce.. Moze za jakis czas nie bedzie juz takiej sytuacji jak teraz, ze zamykne sa szpitale a budowane ciagle nowe koscioly ;-) _____________________________________________________ Mark Lips odpowiada na wyjatkowo bezczelne agitujace, chorobliwe okreslenia. Szpitale zamykaja koncerny a politycy musza tylko podpisywac.Nie maja jako handlarze polskimi niewolnikami, nic do gadania a kk wykorzystuja szanse aby tak jak jest w Berlinie, byc z ludzmi i im pomagac. Tutaj podalem przyklady szkol katolickich,tylko w Berlinie. Twoj cytat: "Jesli tak, to ja tez zastanowilabym sie nad powrotem do kraju. Moze warto?" __________________________ Ty to mowisz po wplywem canabisu? Jak polskie prawo nie jest w stanie ochraniac ofiar czyli dzieci nie jest prawem tylko zbiorem makulatury. Naturalnie jak arabowie oni czyli dyktatura w Warszawie ma swoich wykonawcow ktorzy chetnie by pozamykali Internet ale to oni beda musieli wyjechac... Powtarzam ten proces wyniszczania polskiego spoleczenstwa trwa od 1990 roku i niewazne jaka partia przekona Polske i polakow. Walczyc i zmieniac i zniszczyc niewolnictwo w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do niewolnictwa??? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 19.09.06, 17:34 Sorry Marklips, a moglbys mi wytlumaczyc jak to konkretnie wyglada, ze koscioly katolickie "pomagaja" ludziom? Bo wiesz tak z zewnatrz to troche brzmi jak science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Do niewolnictwa??? 19.09.06, 19:16 Mark Lips Do malgo.Pozdrawiam i dodaje do twojego komentarza: "jak to konkretnie wyglada, ze koscioly katolickie "pomagaja" ludziom? _________________ Tutaj w tym temacie podalem adresy swietnych szkol katolickich tylko w Berlinie,rowniez z jezykiem polskim. Od podstawowej,poprzez mature do studiow itd. Oplacane przez Watykan a poprawnie przez Berlinska Kurie i przez panstwo niemieckie tak jak jest z publicznymi i panstwowymi szkolami w Europie. Caritas,maja "swoje"szpitale tak inne religie a jako organizacja kk ma nie tylko "poradnictwo" ale jako maly przyklad:domy starcow,szkoly zawodowe,techniczne itd. Nie tylko religia i podatki ale po prostu aktywna jest jak ..."Firmy". po za tym dla wyjatkowo biednych i czesto nie zaradnych,zagubionych maja swoje domy ale daja rzeczy dla dzieci i jedzenie w formie darow lub za 1 Euro.... Czesto przekazywalem polskim pobitym kobietom i dzieciom z Polski,przez katujacych mezow,adresy. Pomoc otrzymywaly,jak chcialy...sie uratowac. _________ Oczywiscie dla dzieci i mlodziezy,szkoly -gratis. Poziom fantastyczny.Oczywiscie sa internaty ale to inny temat. _________ Nie rozumiem takie informacje sa na stronach w Polsce i w google. _________ To nie jest propaganda tylko info. Po za tym trzeba walczyc z polskim niewolnictwem i handlarzami zywym towarem w Polsce ...za bezcen. _________ Takie informacje macie na polskich portalach w USA,UK,Dani,w Niemczech itd. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Czy warto wracac do POLSKI?Tak i Nie. 20.09.06, 05:57 Czy warto wracac do POLSKI???? Autor: Gość: Carpe Diem IP: *.ded.ameritech.net Data: 14.09.06, 22:44 "Powiedzcie czy warto wracac do Polski? Obecnie pracuje w irlandi mam 2 lata doswiadczenia w zawodzie (inzynier-konstruktor), wyjechalem do irlandi odrazu po studiach (pol.sl.gl) i nie zakosztowalem polskiej rzeczywistosci." ___________________ "Kaski tez juz sobie odlozylem wiec starczylo by mi na mieszkanie" ____________________ Serwus,z Berlina Jesli masz kwalifikacje,humor i fantazje, czego dowodem jest twoj temat, posiadasz wiele alternatyw a polska rzeczywistosc gospodarczo-polityczna nie jest wazna jesli realizujesz plany tylko dla siebie.Dla siebie samego. Oprocz alternatyw pracy,czy wlasnej Firmy, mozesz zawsze,swoje uprawnienia,jako inzynier,do dyspozycji dla malych ale i duzych firm,jako "dawca" koncesji "sprzedawac" i realizowac.. Jesli masz plany rodzinne,zona,dzieci, powstaje pytanie,co z perspektywa,dla dzieci,za 10 lat,jesli,jeszcze do tego czasu, Polska bedzie miala tania sile robocza a przepisy prawne beda innego kalibru, anizeli w Europie lub w USA. ___________________________ Czy pozwolisz aby twoje dzieci takie same pytania jakie ty zadales,za 10-15 lat, stawily rowniez w Forum gazeta.pl ? ____________________________ Ja to wykluczylem.5 dzieci po studiach zachodnich (Berlin,London,L.A,Mannheim) na polskich paszportach,a 2 najmlodszych, w katolickiej podstawowej szkole,w Berlinie. Wiem ze takie wypowiedzi i refleksje,draznia "forumowiczow" jak i w twoim temacie, ale czesto wielu zapomina,ze do szczescia,zdrowia, przyszlosci pieniadze sa potrzebne. ___________________ Chyba ze sie wlasne dzieci lekcewazy i nie gwarantuje sie im godnej przyszlosci, poprzez wlasna niemoc,lenistwo,wygodnictwo, przy czasie dla Internetu a nie dla robienia dla wlasnych dzieci,zabezpieczen finansowych. Ideologia i czarna propaganda dzieci nie wyzywicie. Podaje link dla Ciebie,ktore napewno znasz: Obliczanie plac ________________ www.kalkulatorplac.pl/ praca.wp.pl/kalkulator.html firma.onet.pl/2,kalkulator.html www.pit.pl/pages/i/2504.php________________ Interesujacy Portal www.infor.pl/dane/?tresc=kalkulatory_________________ W tym ostatnim trzeba sie zarejestrowac,gratis. www.podatki.pl/______________ Dla wjezdzajacych,w zaleznosci od regionu, Informacje o bankach. direct.money.pl/________________ O kredytach mieszkaniowych m2m.nawigator.biz/kredytymieszkaniowe/ www.kredyty-bankowe.pl/ kredyty.us/____________________ Wiele informacji posiadasz w gazeta.pl Temat twoj mily,pod publiczke,czego dowodem jest taka ilosc postow. Kontrewesje sa potrzebne. Przyjemnosci i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.mpls.qwest.net 19.09.06, 16:42 to ja proponuje zakonczyc moze ta dyskusje, wszyscy wypowiedzieli sie na temat emigracji, powrotu, szans naszego kraju na lepsze i pochwalili sie swoimi osiagnieciami zagranicznymi, wiec chyba nie ma sensu dalej sie wyklocac czy warto czy nie warto wracac,to jest indywidualna sprawa kazdego, bo kazdy z nas ma inne potrzeby i inne sa powody emigracji;w sumie przeczytalem wszystkie odpowiedzi i kazdy po czesci ma troche racji; Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa jak to zakonczyc 19.09.06, 17:55 skoro marklips uwaza, ze musi skomentowac kazdy wpis- k..wa brzmi mi facet jak jakis tyminski czy inny psychiczny. No po prostu usmialam sie tu jak norka ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: jak to zakonczyc niewolnictwo do tkraxa,rasis 19.09.06, 19:25 Rassista z innego kraju(?)Tkraxa napisała: skoro marklips uwaza, ze musi skomentowac kazdy wpis- k..wa brzmi mi facet jak jakis tyminski czy inny psychiczny. No po prostu usmialam sie tu jak norka ;-)) _________________ Moje nazwisko jest Mark Lips. Bravo ty sadysto z innego kraju,ktoremu zalezy aby przepisy prawne w Polsce umozliwialy tatusiom pedofilom,damskim bokserom katownia i bicie dzieci i zon,szszegolnie w malych miejscowosciach a potem przez gg,czat,przez niebieska linie szukaja pomocy z polamanymi rekoma, z oparzeniami na plecach,na rekach i to z majetnych rodzin.Policja jest bezradna.. Oczywiscie dla Ciebie sadysto dzieci nie maja znaczenia. Dla Ciebie nawet Kuba bylyby komfortem. Handlujesz ludzmi czy zgrywasz cfela,mowic slangiem, lub mama twoja ciebie tez bila.....i nie kochala. _________ To tak trywialnie ale konstruktywnie. Protestujcie przeciw niewolnictwu w Polsce i katowaniu polskim systemem polskich dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda_zenia Re: jak to zakonczyc niewolnictwo do tkraxa,rasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:09 Jesteś Mareczku poważnym przypadkiem osoby bardzo chorej psychicznie. Forum jest miejscem, gdzie wypowiadać mogą się wszyscy i niestety również osoby takie jak ty mogą dać ujście swojej chorobie. Radzę jednak przerzucić się na forum Zdrowie i "jak pomóc beznadziejnym przypadkom" , albo wyjechać do Belgii, Niemiec lub Austrii, bo tam jak wiadomo nie ma pedofili, zboczeńców i tobie podobnych pomyleńców ( a sprawy Dutreux, porwanej Natalii Kampusch i tysiące innych dewiacji to bajeczki). W sumie aż się sobię dziwię, że zaszczyciłam twoje grafomańskie wypociny jakimkolwiek komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: jak to zakonczyc niewolnictwo do tkraxa,rasis IP: *.ztpnet.pl 19.09.06, 21:55 To niesamowite, zeby jedna osoba (chyba jedna??) rozwalila cala dyskusje. Dlatego mam apel: IGNOROWAC TROLLA O NICKU MARKLIPS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cartman Cos na temat IP: *.chello.pl 19.09.06, 23:18 Witam. Chcialbys wiedziec, czy warto wrócić? Podziele się z tobą moimi przemysleniami. Byłem w UK 2 razy po 3-4 miesiace. Bylem tam tak krotko z tego powodu ze byly to wakacyjne wyjazdy i musialem (chcialem) wracac na studia. Wielokrotnie zastanawialem sie czy zostac tam, czy wrocic. Faktycznie Irlandia, czy UK sa o wiele przyjemniejsze do zycia, szczegolnie jezeli ma sie dobra prace, nie jest tak jak wielu tutaj szanownych ekspertow wypisuje, ze Polacy sa ponizani, czy zniewazani. Oczywiscie zdarza sie to czasami, ale dam sobie glowe uciac, ze w naszym wlasnym kraju ludzie w pracy sa o wiele bardziej ponizani przez swoich rodakow. Tam jak dobrze pracujesz i sie starasz zostaniesz doceniony. Wracajac do glownego watku. Musisz zadać sobie jedno pytanko. Co jest dla Ciebie najwazniejsze. Czy kasa, stabilizacja + ew. brak znajomych, rodziny,bycie na obczyznie , Czy znajomi, rodzina, dom + ew. mniejsze pieniadze, troche trudniejsza sciezka kariery ;). Dzis naprawde sie starajac mozna znalezc u nas dobra prace i nie jest tak jak ludzie pisza. Wszystko zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Jak bedziesz chcial to bedziesz mial dobra prace tutaj. Ja postanowilem sprobowac w Polsce. Jeszcze w trakcie studiow znalazlem prace (bez zadnych znajomosci),skonczylem studia miesiac temu, moze nie zarabiam wiele (1600), ale niczego nie zaluje. Kasa naprawde nie jest najwazniejsza. Poza tym zawsze mozna ponownie wyjechac. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: jak to zakonczyc niewolnictwo do tkraxa,rasis IP: *.mpls.qwest.net 19.09.06, 23:21 Zgadzam sie, dopoki Mark Lips sie nie wp*****lił to dyskusja byla zrownowazona i kulturalna, a potem sie zaczeliscie obrzucac,koles niech sobie ma poglady jako takie ale sa starsznie denerwujace i ortodoksyjne :/ wogole nie na temat sie wypowiada, MY TU K***WA rozmawiamy o emigracji a nie o jakichs pie..ch zreszta, jest tu tyle wypowiedzi ze mozna go zignorowac pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka z danii Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.sdbnxx1.adsl-dhcp.tele.dk 24.09.06, 16:54 warto jest sie solidnie wziac do roboty , podnosic ciagle swoje umiejetnosci a nie tylko stekac jak jest zle i niemozliwie w Polsce, naprawde niedobrze sie robi jak czlowiek slucha tylko tego ujadania , przeliczania, obliczania czy warto robic w pOlsce, moze gdzies tam dadza wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
mozaika49 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 20.09.06, 19:34 Opisze Ci sytuacje mojej rodziny. Przez wiele lat mieszkalismy w Wielkiej Brytanii. Syn i corka skonczyli tam studia. Syn natychmiast po studiach wrocil do Polski, bez ktorej zyc ni potrafil, mimo, ze oposcil ja jako male dziecko. Po kilku latach po nim, wrocilismy ja i maz. Minelo poltora roku i wrocila moja corka z mezem/Anglik/. Kazde z nas jest w innej sytuacji: syn ma b.dobra prace - jest zadowolony. My jestesmy przed emerytura, ale zyjemy z oszczednosci. Corka prawie rok nie mogla znalesc pracy i ratowala sie lekcjami angielskiego. Teraz prace ma, ale angielskie stosunki w pracy i urzedach bardziej jej odpowiadaly. Jak widac na przykladzie jednej rodziny nie ma zlotego rozwiazania. Kazdy musi podjac decyzje sam, i albo bedzie zalowal, albo bedzie zadowolony. Dopiero poza granicami kraju mozna zrozumiec, co to jest nostalgia. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Lips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Opodatkowanie docho IP: 88.134.5.* 24.09.06, 20:47 Opodatkowanie dochodów uzyskanych za granicą jest i informacje z tym zwiazane,sa bardzo wazne przy podjeciu decyzji,powrotu. O czym pamiętać: Formularz PIT-36 przeznaczony jest zarówno dla podatników opodatkowujących swoje dochody indywidualnie, jak i łącznie z dochodami małżonka albo w sposób przewidziany dla osób samotnie wychowujących dzieci. W umowach o unikaniu podwójnego opodatkowania zawartych przez Polskę z innymi krajami można znaleźć zapisy dotyczące szczególnych warunków rozliczania się pewnych kategorii pracowników, m.in. osób pełniących funkcje w organach zarządzających i nadzorujących spółki, sportowców i artystów, nauczycieli i pracowników naukowych oraz osób wykonujących wolne zawody. Dlatego te osoby powinny dokładnie zapoznać się z postanowieniami konkretnej umowy. Wiecej pod link w Polsce: _______________________ www.is.biaman.pl/index.php?option=content&task=view&id=252&Itemid=65 Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Czy warto wracac do POLSKI?Opodatkowanie w PL 24.09.06, 20:56 Zapomnialem najwazniejszy link. Tam kazdy z tego Forum znjdzie dla siebie odpowiedzi. www.mf.gov.pl/index.php?wysw=2&sgl=2&dzial=150____________ Tylko ab uniknac nieporozumien. Pozdrawiam z Berlina. Mark Lips Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutka Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.sdbnxx1.adsl-dhcp.tele.dk 25.09.06, 16:41 nie wracaj narazie, bo nie ma do czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.69-130.unk.tds.net 29.09.06, 04:26 nie wracaj nie ma sensu, nie znajdziesz pracy, a jak juz znajdziesz to za marne grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
agunia-26 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 29.09.06, 08:56 Podobno „żadna praca nie hańby”, chyba nie jest tak do końca. Mówicie, że Polacy pracujący za granicą poniżając się, że wykonujemy pracę której nie chce wykonywać nikt inny. Być może jest to prawda, tylko czy zastanawialiście się dlaczego tak się dzieje? Dlaczego musimy żyć i pracować za granicą z dala od domu i rodziny? A czy aby przypadkiem nie sami zapracowaliśmy sobie na taką opinię? A o naszym rządzie pisze się we wszystkich gazetach świata, jako życiowych nieudacznikach. I jak mamy walczyć z wizerunkiem Polaków za granicą? Myślę, że właśnie osoby które wyjechały, mają szanse zwalczyć stereotypy ciągnący się za Polakami. A z drugiej strony jak wygląda życie w Polsce? Bo o ile można zrozumieć Niemca lekceważącego Polaków, którzy wcześniej ukradli mu samochód, to za żadną cholerę nie mogę zrozumieć sytuacji, kiedy Polak Polakowi wrogiem. W urzędzie traktują Cię jak psa, na wizytę do specjalisty czekasz miesiącami, z budżetu państwa wypływa rzeka brudnych pieniędzy, emeryt po 30 często po 40latach pracy dostaje 600,00zł. emerytury i mogłabym wymieniać tak bez końca. Tak chcecie aby wyglądało całe wasze życie? Sami nie macie tyle odwagi aby wyjechać i jeszcze krytykujecie innych. Wstyd mi, że przyszło mi żyć w takim kraju i wogóle nie dziwię się osobom, które wyjechały. Mało tego podziwiam ich, bo teraz podjęte decyzje będą procentowały przez całe ich życie. Mam nadzieję, iż starczy mi odwagi aby zostawić cały ten bajzel i też się ulotnić. Jestem księgową i nawet nieźle zarabiam, jak na polskie warunki oczywiście. Ale strach mnie ogarnia jak mam wejść do sklepu, a rachunki... Szkoda słów. Oboje z mężem zapieprzamy od rana do wieczora, nie mamy dzieci, mieszkamy u teściów, ubieramy się w lupeksie i co? Nic. Starcza tylko na bieżące wydatki, a o odłożeniu jakichkolwiek pieniędzy można tylko pomarzyć. W związku z czym, pytam się jak można krytykować ludzi, którzy chcą zmienić swoje życie, przecież każdy jest kowalem swojego losu. A Wy jak chcecie siedźcie sobie w swoich biurach za 1000,00zł. miesięczni, palcie głupa przez całe życie, a po 40latach pracy odbierzcie 600,00zł. emerytury. Zobaczymy czy najecie się tym swoim poczuciem wyższości i wysokimi ambicjami. ŻYCZĘ POWODZENIA. he he he Ps. Zdarzenie z ostatniego miesiąca, którego byłam świadkiem. Kasjerka w hipermarkecie darła się na klientkę stojąca w kolejce, iż jak ona śmiała zapytać się kiedy będzie otwarta druga kasa. ABSURD, ABSURD, ABSURD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo agunia! Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.sdbnxx1.adsl-dhcp.tele.dk 29.09.06, 17:37 przynajmniej jedna noramlna osoba , ktora bardzo racjonalnie ocenia rzeczywistosc. NIektorzy wypisuja , ze w Polcse tez mozna zarobic krocie , 5 -7 tys! ksiegowe to podobno nawet po 20000zl wyciagaja miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 01.10.06, 11:04 agunia-26 napisała: > Podobno „żadna praca nie hańby”, chyba nie jest tak do końca. Mówic > ie, że > Polacy pracujący za granicą poniżając się, że wykonujemy pracę której nie chce > wykonywać nikt inny. Być może jest to prawda, tylko czy zastanawialiście się > dlaczego tak się dzieje? Dlaczego musimy żyć i pracować za granicą z dala od > domu i rodziny? A czy aby przypadkiem nie sami zapracowaliśmy sobie na taką > opinię? A o naszym rządzie pisze się we wszystkich gazetach świata, jako > życiowych nieudacznikach. I jak mamy walczyć z wizerunkiem Polaków za granicą? > Myślę, że właśnie osoby które wyjechały, mają szanse zwalczyć stereotypy > ciągnący się za Polakami. A z drugiej strony jak wygląda życie w Polsce? Bo o > ile można zrozumieć Niemca lekceważącego Polaków, którzy wcześniej ukradli mu > samochód, to za żadną cholerę nie mogę zrozumieć sytuacji, kiedy Polak > Polakowi wrogiem. W urzędzie traktują Cię jak psa, na wizytę do specjalisty > czekasz miesiącami, z budżetu państwa wypływa rzeka brudnych pieniędzy, emeryt > po 30 często po 40latach pracy dostaje 600,00zł. emerytury i mogłabym wymieniać > > tak bez końca. Tak chcecie aby wyglądało całe wasze życie? Sami nie macie tyle > odwagi aby wyjechać i jeszcze krytykujecie innych. Wstyd mi, że przyszło mi żyć > > w takim kraju i wogóle nie dziwię się osobom, które wyjechały. Mało tego > podziwiam ich, bo teraz podjęte decyzje będą procentowały przez całe ich życie. > > Mam nadzieję, iż starczy mi odwagi aby zostawić cały ten bajzel i też się > ulotnić. Jestem księgową i nawet nieźle zarabiam, jak na polskie warunki > oczywiście. Ale strach mnie ogarnia jak mam wejść do sklepu, a rachunki... > Szkoda słów. Oboje z mężem zapieprzamy od rana do wieczora, nie mamy dzieci, > mieszkamy u teściów, ubieramy się w lupeksie i co? Nic. Starcza tylko na > bieżące wydatki, a o odłożeniu jakichkolwiek pieniędzy można tylko pomarzyć. W > związku z czym, pytam się jak można krytykować ludzi, którzy chcą zmienić > swoje życie, przecież każdy jest kowalem swojego losu. A Wy jak chcecie > siedźcie sobie w swoich biurach za 1000,00zł. miesięczni, palcie głupa przez > całe życie, a po 40latach pracy odbierzcie 600,00zł. emerytury. Zobaczymy czy > najecie się tym swoim poczuciem wyższości i wysokimi ambicjami. ŻYCZĘ > POWODZENIA. he he he > Ps. Zdarzenie z ostatniego miesiąca, którego byłam świadkiem. > Kasjerka w hipermarkecie darła się na klientkę stojąca w kolejce, iż jak ona > śmiała zapytać się kiedy będzie otwarta druga kasa. ABSURD, ABSURD, ABSURD... o tak podjeli decyzje, która będzie procentowała przez całe życie...sprzedali się jak prostytutki...Polak polakowi wrogiem? mówisz o sytuacji w kraju czy zagranicą? Moje obserwacje sprzed roku w Szwajcarii...idę po centrum handlowym w Bazylei...idzie grupka Polaków, pijani, krzyczą, wpadają na ludzi, zero kultury...znajoma mi Szwajcarka pyta: Czy to Polacy? nie wiedziałem co odpowiedzieć, poprostu było mi wstyd. Inna sytuacja: w pobliskim supermarkecie pracowała dwójka Polaków a nieopodal nielegalnie zresztą jeden Polak, gdy zaczął się starać o pracę w tym supermarkecie pojawiła się policja...następnego dnia usłyszałem rozmowę...polscy pracownicy tego marketu donieśli na niego (nieciężko było usłyszeć tę rozmowę)...jaki z tego wniosek, Polacy za granicą są prostytutkami walczącymi o swojego alfonsa (pracodawcę)... w Polsce źle się zarabia? Jestem po liceum, studiuję zaocznie, mam 19 lat i zarabiam 1500 brutto + prowizja...średnio miesięcznie wychodzi mi około 1800-2000 do ręki...nie narzekam. za granicą zarobiłbym więcej ale jestem zbyt ambitny, by zamiatać ulicę czy myć garnki w knajpie. Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 01.10.06, 10:54 Żal mi tych wszystkich ludzi którzy piszą, że nie warto wracać. Ja mam 19 lat, urodziłem się i wychowałem się w Polsce, sporo czasu spędziłem też za granicą (łącznie około 2 lat, w Bazylei i ogólnie w Szwajcarii). W Polsce da się żyć, tylko trzeba umieć, polityka kuleje? poświęćcie trochę czasu, poczytajcie która partia co oferuje i jaki ma program, idźcie zagłosować, samo nic się nie zmieni. Łatwiej jest wyjechać za granicę? łatwiej, pod warunkiem, że ma się charakter jak osoby wykonywujące najstarszy zawód świata...wyjazdy za granicę w celach zarobkowych są dobre dla posiadaczy charakteru prostytutki...byle gdzie, żeby za kasę, jak chorągiewki na wietrze, ja Polskę kocham a to, że ten kraj wymaga zmian, to prawda, trudno by było zaprzeczać w tej kwestii ale zmiany wymagają działań ze strony obywateli a przykładem takich zmian a właściwie ich początkiem może być udział w wyborach czy wszystkie inne możliwości które gwarantuje nam ustrój Polski. Jeżeli ktoś nie ma godności, to niech jedzie za granicę, niech tam robi na ścierce, mopie, puszcza się czy nawet niech tam ma fanastyczną pracę itd. ale niech się później nie dziwi, że sytuacja w kraju, mimo jego powrotowi nie uległa zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
frodo79 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 01.10.06, 17:33 Dlaczego krytykujesz ludzi, którzy wyjechali bo nie mieli wpływu na to co się w kraju działo i mieli tego po prostu dosyć? Ja bym tego nie określał w ramach najstarszego zawodu świata, bo tak prawdziwie to nie wiadomo co było pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 01.10.06, 18:17 frodo79 napisał: > Dlaczego krytykujesz ludzi, którzy wyjechali bo nie mieli wpływu na to co się w > kraju działo i mieli tego po prostu dosyć? Ja bym tego nie określał w ramach n > ajstarszego zawodu świata, bo tak prawdziwie to nie wiadomo co było pierwsze... Prawda jest taka, że wpływ na rzeczywistość ma każdy, tylko nie którzy są poprostu wiecznymi maruderami- takimi chodzącymi stereotypami Polaka, którego codziennym zajęciem jest biadolenie... nie idę głosować, bo to nic nie zmieni...tak myśli wielu Polaków, jeżeli zamiast myśleć o tym poszliby i by zagłosowali, to by było trochę głosów więcej, mylę się? może wystarczajaco wiele, żeby zmienić coś w Polsce...ale pójść i głosować nie wystarczy,trzeba wiedzieć na co zagłosować, a to już Polakom raczej nie wejdzie, bo większość Polaków głosuje zgodnie ze zdaniem mediów, głosują też na wygląd kandydata albo na jego pochodzenie, ja głosuję na program, pracuję, studiuję, w tramwaju czytam program...idę głosuję i wiem na co, nawet jeżeli to nic nie zmienia, bo mało jest takich ludzi, którzy czytają i głosują, to ja do siebie nie mogę mieć żalu o nieudolność Polski, bo ja coś dla tego kraju robię, jak żyłem w poprzednim mieście we współpracy z innymi ludźmi i organizacjami brałem czynny udział w akcjach charytatywnych. Chcę zmieniać ten kraj, dopóki mam siłę, chcę tutaj zdobywać doświadczenie, uczyć się i nigdy stąd nie wyjadę. Popatrz na to sobie od tej strony...jak kraj ma się rozwijać? Ludzie po studiach (za czyją kasę się uczyli? za kasę podatników...kto to podatnik? ja, moi rodzice, pani która mieszka pod 63, wszyscy)...nie rozpoczeli pracy w Polsce, co to oznacza w praktyce? wydatki na ich studia nie zwróciły się, dlaczego ci ludzie tyle zarabiają za granicą? bo rząd Wielkiej Brytanii, Islandii czy Norwegii ani tamtejsi podatnicy nie wydali ani grosza na ich naukę, więc są w stanie zapłacić im więcej. A kto na tym cierpi? Ja, pani z pod 63 i jeszcze kilka milionów Polaków, którzy są wierni i uczciwi wobec swojego kraju. Ja za swoje studia płacę sam, sam zarabiam, pomagają mi co prawda jeszcze rodzice, bo dobra uczelnia+życie w innym mieście+praca+dojazdy do miasta gdzie studiuję kosztują ale z kraju nie wyjadę. Dlaczego? Bo nie jestem prostytutką, sprzedawać się nie muszę, w Polsce też są pracodawcy potrafiący docenić taki tok myślenia. I na mojej rozmowie w sprawie pracy padło nawet pytanie: "a dlaczego nie wyjeżdża pan za granicę? przecież ma pan certyfikaty z dwóch języków?" domyślasz się co odpowiedziałem. Ale jeżeli ci Polacy nie mają godności to ich sprawa, niech jeżdżą na mopie albo stoją w knajpie...ciekawe ile lat dadzą radę w ten sposób pracować? a później co wrócą do Polski? niech nie wracają... w tym kraju jest już za dużo prostytutek, nie pracują na sukces tego kraju, więc niech tutaj nie wracają (to tylko moje subiektywne zdanie, jeżeli ktoś się z nim nie zgadza, niech poda konkretne argumenty, na głupawe zaczepki nie odpowiadam, co nie zmienia faktu, że zapraszam do konstruktywnej dyskusji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.sdbnxx1.adsl-dhcp.tele.dk 01.10.06, 17:24 wracaj do Polski, kup mieszkanie , najlepiej dwa, z takimi kwalifikacjami mozesz miec high life w ojczyznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Wracam, chociaz nie chce IP: *.server.ntli.net 03.10.06, 15:31 Pracuje w UK jako International Freight Manager (taki kierownik spedycji miedzynarodowej) za 35k p.a.+ ok 15k OTE, co daje mi mniej wiecej 50.000 GBP rocznie. Z pracy jestem bardzo zadowolony. Wracam jednak do Polski, bo reszta rodziny zostala w Polsce, a zona nie chce tu przyjechac , bo ma swoja prace (2300 netto jako ksiegowa w malej firmie), a tu boi sie , ze bedzie musiala "zmywac naczynia". Nie musialaby pracowac, ale nie chce siedziec w domu. Nie mieszkamy w Warszawie, wiec pensje na jaka moge liczyc na moim stanowisku w Polsce to 2500, moze 3500 pln netto. Jak sie dobrze sprzedam. I co mam powiedziec. Wracac, czy nie wracac? Moze w budownictwie sa tak wysokie zarobki, ze zarabia sie wiecej niz za granica, ale ja takich przypadkow nie znam. Wiec nie moge juz sluchac tych opowiadan o Eldorado w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: 80.54.108.* 03.10.06, 16:17 nie wracaj do tego dziadostwa tu cie zawsze pracodawca upodli i koszty zycia sa niewspolmiernie duze Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 04.10.06, 07:08 Arek dla twojego info nie pracuję na budowie...Pracuję w biurze, w dosyć dużej firmie (kilka oddziałów na terenie Europy)...wystarczy chcieć a pracodawca cię doceni i zaoferuje ci dobrą kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.centertel.pl 04.10.06, 13:17 Nemek87 ja też pracje w dużej międzynarodowej firmie w Polsce i nie czuje się doceniana ani finansowo, ani w żaden inny sposób, pozatym korporacja to zero własnej inicjatywy jesteś mróweczką i odrabiasz zadania a po po prau latach awans ale wtedy jestes juz zgoszkniałym pracoholikiem,lub opcja pozytywna trafisz do firmy, którza dba o pracownników- MARNE szansE PO PROSTU W TYM KRAJU NIE ZAMIERZAM CZEKAC NA TO ZE COS SIE ZMIENI ANI SAMI MLODZI NIC NIE ZMIENIA BO TEN OBLUDNY RZAD I WSZYSTKIE PARTIE Z GOSCMI KTORZY SA TAM OD LAT ROBIA SWOJE PRZEKRETY I PRZECHODZA Z KLUBU DO KLUBU NIE DOPUSZCZA MLODYCH LUDZI DO TEGO ZEBY COS ZMIENIC, DLATEGO NIE CHCE TU ZYC!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 04.10.06, 07:11 A ja nie mogę czytać opowiadań o tym dobrobycie w Wielkiej Brytanii...normalnie luxus, wysiadasz z samolotu czeka tłum szalonych brytyjek które witają cię w swoim kraju robiąc ci loda na schodkach samolotu, później każdy brytyjczyk zajmuje się poszukiwaniem pracy dla ciebie...w pracy nic nie robisz, bo wszystko za ciebie robią brytyjczycy... Ludzie pie*******cie się w łby...wszędzie można mieć dobrze, wystarczy umieć o siebie zadbać i umieć w siebie zainwestować, tylko polaczkom wydaje się, że zagranicą jest lepiej...g prawda...tam im jest łatwiej, bo tam się starają a w Polsce nawet nie próbowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.vf.pl 04.10.06, 09:50 Proszę się zgłosić na pogotowie, bo pewnie na łeb upadłeś i majaczysz. To niby ci co robią za 600 zł nie dbają o siebie i odmawiają pracy za 2600? I jak pracują w soboty i niedziele to też dlatego że lubią słuchać marudzeń klienta, który po Sumie, przed rosołkiem chce się pokazać, że stać go jeszcze na zakupy. Najpierw rodzice muszą zainwestować w edukację pociech, a nie zawsze mają środki. W Polsce jest praca niewolnicza, bo 600, a nawet i 1000 wystarczy żeby przeżyć i przywlec tyłek do roboty, nawet na bilet do lepszego świata nie wystarczy. Jeśli chce się zarobić na więcej to niestety nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.centertel.pl 04.10.06, 13:10 kończe studia, pracuję, studiowałam semestr za granicą, nnie mam problemu ze znalezieniem pracy, ale powiem Ci->NIE WRACAJ, NIE MA DO CZEGO, ja jak tylko skończę studia wyjeżdżam, twoje lata doświadczenia zostaną tu zmarnowane i zdołujesz bo sytuacja polityczna i gospodarcza a także społeczna jest beznadziejna, jeśłi już znudziła Ci się Irlandia jedż do jakiegoś innego kraju najlepiej na południe tam nie ma szarego listopada i ludzie są lepiej do życia nastawieni niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 05.10.06, 07:19 Masz rację Aniu, tutaj się zgodzę, ludzie za granicą są lepiej nastawieni do życia ale to nie jest kwestia kraju w którym się mieszka a kwestia mentalności, Polakom jest zawsze źle, zawsze nie dobrze, nie odpowiada ci prawo? zostań prawnikiem i zmień je, jest ci źle z tymi politykami? wiesz wogóle co która partia ma w swoim programie? która co oferuje i jakie to potencjalnie może przynieść dla ciebie korzyści/straty? nie wiesz, więc nie gadaj bzdur, jeżeli program żadnej z partii w Polsce ci nie odpowiada zostań politykiem i stwórz coś sensownego. To jest twoja kwestia że trafiłaś do takiej a nie innej firmy, ja potrafię w siebie inwestować, cały czas się uczę, skończę te studia rozpocznę następne, w międzyczasie robię sobie trzeci już język, więc na brak pracy nie narzekam, wystarczy chcieć. Moja firma o mnie dba i nie czuję się jakoś specjalnie jak mrówka, może nie jestem kierownikiem czy dyrektorem regionu...ale nikt nim odrazu nie był, na swój sukces trzeba umieć zapracować, tak samo jak na sukces kraju. Głosowałaś chociaż raz w wyborach? wiesz co możesz zrobić zgodnie z konstytucją? do czego przysługuje ci prawo? poczytaj, przestań marudzić, weź się za siebie, bo póki co jesteś dla mnie kolejnym przykładem potwierdzającym stereotyp wiecznie niezadowolonego, leniwego Polaka, czyli czegoś poprostu żałosnego. Jesteś tutaj nieszczęśliwa? jedź zagranicę i nigdy ale to nigdy nie wracaj...szoruj tam kible, zmywaj gary, bądź wolna i szczęśliwa...tylko nie domagaj się żadnego zasiłku w Polsce, niczego, bo okażesz się jeszcze większą wiesz czym niż jak wyjedziesz zagranicę, sprzedasz się i nie wrócisz...i chociaż na starość nie kupuj sobie miejsca na cmentarzu w Polsce sprzedaj się, zmień narodowość, rób co chcesz ale nigdy tutaj nie wracaj, zwróć przede wszystkim Polakom/podatnikom to co włożyli w twoją naukę od podstawówki do studiów, no chyba, że jesteś prostytutką i lubisz jak ktoś cię utrzymuje a później lecisz do kolejnego alfonsa który ma kasę Odpowiedz Link Zgłoś
agunia-26 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 05.10.06, 13:21 Nemek87 - Mamy iść na wybory? Dobra, ale czy naprawdę jesteś tak naiwny, że wierzysz w przed wyborcze obietnice. Ani AWS, ani SLD, ani Kaczyńscy nie realizują swoich programów i teraz nagle ma się coś zmienić. Tylko ciekawe co? Wszyscy mają tak umoczone dupy, że nawet gdyby znalazł się ktoś z naprawdę szczerymi intencjami, to nie ma racji bytu. Regularnie pojawiają się te same osoby, które po kolejnych aferach znikają na kilka lat, aby pojawić się ponownie. A za studia zapłaciłam sobie sama. Owszem, u nas też można zarobić, tyko że życie jest potwornie drogie. Odprowadzamy ogromne podatki od ciężko zarobionych pieniędzy, a Lepper lata sobie prywatnym odrzutowcem do domu, no bo co – rowerem ma jeździć. Takiego gracza wziął sobie PIS do współpracy. Zresztą cokolwiek bym napisała, to niektórzy mają swoje zdanie na ten temat. Dobrze, że w ogóle w tym kraju można mieć jeszcze swoje zdanie, chociaż proponuję uważać, bo możemy podzielić los bezdomnego człowieka, którego ściga się za wyrażenie własnego zdania. Szczerze podziwiam ludzi, którzy z godnością potrafią wyrażać się jeszcze o tym kraju. I toczą walkę z wiatrakami, wierzą że coś się może zmienić. Ja niestety nie jestem taką patriotką i mam nadzieję, że wkrótce wyjadę. Pieniądze rządzą światem, a bez nich... Cóż. Widzę, że z Ciebie wieczny optymista. Szkoda, że jesteś osamotniony. Chcesz tu pracować, proszę bardzo. Tylko, że o życiu to nie masz pojęcia. Jak naleję Ci się wody do dupy, to w końcu otworzysz oczy, tylko że wtedy może być za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 06.10.06, 04:47 Aniu nie jestem samotny...rozmawiałem z ludźmi ode mnie z pracy, żeby sprawdzić czy jestem "inny" i okazało się, że nie...tylko jedna osoba w firmie powiedziała, że chciałaby wyjechać (recepcjonistka)...reszta ludzi podziela moje zdanie, że jeżdżenie za granicę to tak jak puszczanie się na prawo i lewo...pracuję już jakiś czas, studiuję, mam czas dla siebie i potrafię coś zmienić koło siebie...ja twojego zdania nie zmienię ale widzę, że nie doczytałaś albo wogóle nie przeczytałaś programu jednej partii...która jakby miała możliwość, jestem na 98% pewny, że by to zrealizowała...ale cóż tak zaczyna nam się robić IV PRL, gdzie korupcja jest nazywana rozmowami, a wszyscy którzy śmią wystąpić przeciwko robią się związani z SBką, sabotażystami itd., ale cóż...kto miał głosować jak nie ma młodych, wykształconych? poszły babki stare głosować, to teraz mamy Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Czy warto wracac do POLSKI?Tak.Z min.60.000EU 06.10.06, 16:40 Czy warto wracac do POLSKI?Tak.Z min.60.000EU a moze i wiecej aby Firmy zakladac i byc nie zaleznym od polityki,prawnikow i ...koncernow,ktore decyduja(banki,zbrojenia,rafineria itd). Nawet mile i demagogiczne refleksje,optymistow, a szczegolnie mlodych niewolnikow(od 1000 Zl-do 5000ZL netto) sa mila iluzja.Polska jest przez nastepne 12 lat skazana, na tania sile "robocza".Po studiach w Polsce bez Master, nawet z 2 jezykami,szanse sa minimalne. Nawet w koncernach z miliardami EURO,w rezerwie. Globalne koncerny decyduja a nie Politycy. Tak samo jest w Europie. __________________________ Bardzo mnie rozmieszyl mnie cytat:"reszta ludzi podziela moje zdanie, że jeżdżenie za granicę to tak jak puszczanie się na prawo i lewo.."""Bravo,dla milego komentarza tylko wytlumacz to armii tysiecy studentow polskich na uczelniach w Europie zachodniej,gdzie za odpowiednie wyniki otrzymuja, minimalne stypendia w wysokosci 550 Euro a po zakonczeniu studiow sa ukarania praca za 4000-6000 Netto Euro. Twoi rodzice Ciebie po prostu oszukali i stworzyli Tobie fantastyczna legende o twojej super perspektywie...w Polsce. _______________________ Wytlumacz dlaczego dzieci,mlodziez w Polsce ma byc ukarana, niewolnictwem tylko dla kasy i pieniedzy rzadzacych lub paru tylko super bogatych w Polsce,milionerow w Euro!!!! _____________________ Zaloz inna partie lub stowarzyszenie. Walcz dla niebieskiej lini,dla domow dziecka w Polsce. Napisz program partii i przestan udawac Spartakusa. Imperium rzymskie jest aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI?Tak.Z min.60.000EU 08.10.06, 20:17 Nie zacytowałeś mnie dokładnie, więc śmiem stwierdzić, że sam tworzysz iluzje. Po drugie ja mam swój mózg, swoje przekonania i swój tok myślenia, rodzice nie musieli mi nic tworzyć w głowie, ja w przeciwieństwie do ciebie poprostu nie jestem szmatą, żeby jechać zagranicę za kasę. Sam napisałeś, że dla kasy nie warto, to czemu wspomniałeś o tych stypendiach zagranicą? Czemu na każdym kroku zaznaczasz że twój stosunek do kraju zależny jest od kasy? jesteś dziwką, jeżeli robisz coś za kasę. W Polsce nie będzie wyższych zarobków, dopóki ludzie nie zauważą, że zbyt wielu Polaków ma wyższe wykształcenie a nie jest ono do końca takie wyższe, bo jest zbyt ogólne a zbyt mało specjalistyczne, ale cóż, jeżeli w kraju studiuje każdy, to nic dziwnego, że później ma się przerost ambicji w kraju a zagranicą wystarcza jechanie na szmacie za odpowiednią kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Czy warto wracac do POLSKI?Tak.Po studiach w EU? 08.10.06, 21:37 Mark Lips do nemek87,ktory napisał: "Nie zacytowałeś mnie dokładnie, więc śmiem stwierdzić, że sam tworzysz iluzje.Po drugie ja mam swój mózg, swoje przekonania i swój tok myślenia, rodzice nie musieli mi nic tworzyć w głowie, ja w przeciwieństwie do ciebie poprostu nie jestem szmatą, żeby jechać zagranicę za kasę. Sam napisałeś, że dla kasy nie warto, to czemu wspomniałeś o tych stypendiach zagranicą? Czemu na każdym kroku zaznaczasz że twój stosunek do kraju zależny jest od kasy? jesteś dziwką,jeżel i robisz coś za kasę. W Polsce nie będzie wyższych zarobków, dopóki ludzie nie zauważą, że zbyt wielu Polaków ma wyższe wykształcenie a nie jest ono do końca takie wyższe, bo jest zbyt ogólne a zbyt mało specjalistyczne, ale cóż, jeżeli w kraju studiuje każdy, to nic dziwnego, że później ma się przerost ambicji w kraju a zagranicą wystarcza jechanie na szmacie za odpowiednią kasę."Koniec cytatu ___________________________ 1.FU,UdK,AdK,Humboldt,uczelnie w Berlinie, na ktorych studiuja Polacy,na polskich paszportach.Tylko przeszlo 1000.To nie sa iluzje,jesli po zakonczeniu,sa w Polsce zatrudniani, w Koncernach na calkowicie innych stawkach lub otrzymuja kontrakty w EU lub USA a placa podatki do polskiego urzedu skarbowego. Tak samo po Studiach w Moskwie czy Havanie. Im wiecej informacji dla nastepnego pokolenia,tym lepiej dla polskiej gospodarki i oczywiscie dla EU. Czy warto wracac?Zapytaj znajomych w Zakopanem,takich typowych gorali, z wykszalceniem. Nie wspominam o innych uczelniach,ale jak jeszcze Tobie zdrowie dopisuje i wolno Tobie,z internetu korzystac, informacje masz w Internecie,nawet z Polski. Cieszy mnie twoj swojski slang. Sa czasami rodzice,ktorzy maja prawo do demokracji,o ktorej zapomniales, aby soim dzieciom stworzyc fundament, dla innych perspektyw. Znam osobiscie "dzieci" (juz dorosle)ktore po polskich domach dziecka,pracuja w google.Czyli bez pomocy rodzicow. Moj stosunek do Polski jest prywatny i niezalezny od "kasy".Tego zycze innym. Co prawda domyslam sie ze nie jestes cw..em"komentujac slangiem ale zaprzeczam Tobie,bowiem w Polsce byly i sa "studia" o bardzo specjalistycznych kierunkach.Uznawane w EU i USA(nostryfikacja dyplomow) O uczelniach wojskowych nie wspominam.Cieszy mnie jeszcze ze kazdy w Polsce tak jak jest jeszcze w Europie zachodniej a zwlaszcza w krajach skandynawskich moze studiowac i to bezplatnie. Ty tez masz takie same szanse. Pokolenie twoich dzieci,ma inne perspektywy, niezalezne od polityki. Niech kazdy decyduje o sobie. Globalizacja i wedrowki spoleczenstw trwaja: Biemcy do UK,UK do USA,Polacy do EU a Rosjanie i z bylego bloku do Polski. Pozdrawiam i zycze sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re:Czy warto wracac do POLSKI?Tylko z adokatem!!! 09.10.06, 18:17 Podaje "chetnym"powrotu do Polski, informacje o poczatkowej dyskryminacji,w Polsce ktore napewno was porusza i na zawsze lub tak dlugo jak bestie beda mialy do powiedzenia,w Polsce, bedziecie Polske jako kraj poczatkowego faszyzmu unikac. Bravo dla odwagi jeszcze raz bravo dla GW: Dla mnie osobiscie jestescie bohaterami a Pan Michnika trzeba podac do pokojowej nagrody Nobla. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Tytul artykuju:interwencja@agora.pl: Ewa chce do domu ŹRÓDŁO:Marcin Kwintkiewicz, Marcin Masłowski Akcja .w Polsce. Moj komentarz: nterwencja@agora.pl: Ewa chce do domu a faszysci w Polsce, rekoma sedziow,w Polsce juz eliminuja ludzi. Pogrom w obozach koncentracyjnych w Polsce sie rozpoczal. Kochani to nie jest pierwszy przypadek. Wlasnie to zaczyna byc reklama dla Polski, zamykanie bezbronnych ludzi. Patalogia made in poland? Oczywiscie nie ale klimat,tak jak z pogotowiem ratunkowym. Polska choroba i wirus,przekonuje, emigrancje z USA i EU aby pozostali, po za Odra i nie wracali. Hitler byl dzieckiem w porownaniu, z polskimi,bez skrupulow sedziami. Juz nigdy lub tak jak dlugo bestie beda w Polsce rzadzic i niszczyc dzieci,kobiety i ludzi. Co wy mozecie mi obskurni i oblesni, zrobic?Nic.Wrecz odwrotnie. Apeluje do Hackerow. Zbadajcie dochody tych sprawcow, zbadajcie ich sytuacje rodzinne. Do niczego nie namawiam,ale jestem zbulwersowany. Co zrobic? Zaskarzyc sedziego i prokuratora. Powiadomic Europe(email,listy), prase.Stworzyc akcje ratowania tej pani,Bo jest ubezwłasnowolniona . To sa metody na rabowanie majatku,zycia. To sa aktualne zbrodnie polskiego systemu w miescie Lodzi.Co nato KK,Caritas,Tv,Radio? Tchorze bez godnosci. Wiem bardzo brutalne,karalne okreslenia ale z wami ,bestiami"z Lodzi jedyna komunikacja, jest atak i wasza dobrowolna banicja z Polski. Ratujcie Pania z Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI?Tak.Po studiach w 10.10.06, 06:49 > Niech kazdy decyduje o sobie. > Globalizacja i wedrowki spoleczenstw trwaja: > Biemcy do UK,UK do USA,Polacy do EU > a Rosjanie i z bylego bloku do Polski. > > Pozdrawiam i zycze sukcesow. Sam napisałeś, żeby każdy decydował o sobie, to decyduj o sobie, wyjedź jeżeli chcesz, jeżeli jesteś za granicą to tam zostań, nic mi do tego ale nie pisz bzdur na temat kraju którego chyba do końca nie znasz, bo pisząc o Polakach, że są chamami, prostakami czy wieśniakami obrażasz między innymi mnie, co mi nie odpowiada i uwierz mi, że póki co jestem jeszcze delikatny w sposobie wyrażania swoich opinii a potrafię przejść dosyć szybko do innego sposobu rozmowy z tobą poza tym forum, będzie mnie to trochę kosztowało ale naprawdę warto. Dlaczego? Ponieważ opierasz się tylko na źródłach takich jak google, tylko to cytujesz co widzisz w internecie, jesteś takim obserwatorem przez szybę a naprawdę za oknem jest inny świat, świat w którym jeżeli ktoś bardzo chce coś osiągnąć osiągnie to. Dlaczego nie poszedłem na studia państwowe? Otóż dostałem się na dzienne i dziennikarstwo i germanistykę, zrezygnowałem...Wolę pracować i zdobywać doświadczenie studiując zaocznie, materiał zrobię ten sam...w jaki sposób? jeżeli komuś zależy, to jest w stanie pogodzić pracę i szkołę i poświęcić na naukę bardzo dużo czasu po pracy. Pracę zaczynam o 9 kończę o 17...w mieszkaniu jestem o 17,30...mam czas dla siebie, czas na naukę, czasu jest zawsze za mało co wiadomo nie od dziś ale wystarczy ten czas który mamy zaplanować w dobry sposób i wystarczy. Marklips czy wiesz ile kosztuje wykształcenie lekarza w Polsce? Nie? to się zorientuj, później taki lekarz jedzie za granicę jechać na szmacie czy w najlepszym przypadku być lekarzem w innym kraju. My w niego zainwestowaliśmy dużo pieniędzy (my-podatnicy), inwestycja w ramach której wyrzucamy kasę w błoto...i co jest najgorsze kształcimy zbyt wielu lekarzy, później część z nich nie ma szans na zrobienie specjalizacji ale za to już nie odpowiada cały kraj tylko środowisko lekarskie w kraju, więc jak widzisz winą za wszystko nie możesz obciążyć kraju. Jeżeli taka osoba bez specjalizacji, której wykształcenie kosztowało nas dużo wyjeżdża to powinna być moim zdaniem zobowiązana do zwrotu kosztów nauki a zwrot takich kosztów mógłby pójść np. na budowę dróg szybkiego ruchu czy też autostrad albo właśnie np. na pomoc domom dziecka. Pokazujesz tylko jak jest źle w kraju, lepiej jest być za granicą, z kasą z dala od bliskich od przyjaciół, rodziny, od kraju w którym się wychowano...dziwny ten twój system wartości, gdzie pieniądze odgrywają najważniejszą rolę. Myślę, że to wynika częściowo z twoich kompleksów, czyżby ci coś nie szło w Polsce? Jeżeli ci coś nie poszło, to nie obciążaj za to winą całego kraju...to twoja wina, że ci nie poszło...jeżeli ktoś chce to się uczy, znajduje pracę, jeżeli nie może jej znaleźć w swoim regionie, to wyjeżdża do innej części kraju...albo nawet niewiele dalej...jest wiele miast koło siebie, gdzie jedno się rozwija gospodarczo a w drugim inwestycje są blokowane...zresztą nawet jeżeli w Polsce początkową pensją było by 20 000 złotych, to i tak by było za mało, bo Polakom rośnie apetyt w miarę jedzenia i po dwóch, trzech miesiącach okazało by się, że jest to pensja "głodowa" z której nie da się żyć ale Mark coś w tym jest, że ludzie którzy wyjeżdżają wracają...wiesz wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re:Czy warto wracac do PL? do nemek87!Mark Lips 10.10.06, 23:38 Dzisiaj przeczytalem twoj nemek87 komentarz i jak juz masz czas,kawe,ciastka przeczytaj, co ma do powiedzenia polityczny przeciwnik solidarnosci, byly koncertmistrz,w wieku 20 lat, pewnej duzej opery w Polsce, po specjalistycznej,eksperymentalnej, panstwowej,zatajonej w Polsce(PRL)szkole, studiach w PRL i po za, ex-Hacker(informatyk i specjalista od kodow) z wyrokami na zachodzie, karalny na zachodzie za polityczne akcje, z pobytami w wiezieniach zachodnich, po polskim wyksztalceniu,z tytulami z UK, z rodziny z 160 laty tradycjami,w Polsce i w Niemczech, z 7 jezykami,po polskim wykszalceniu, po oddaniu polskiemu wydzialowi skarbowemu, 2 domow z ziemia,aby moc wyjechac i zagwarantowac, swoim dzieciom swietne zachodnie wykszalcenie, po pensjach w PRL w tysiacach dolarow,miesiecznie, nie jako niewolnik tylko jako rzeczywisty pracownik i wolny zawod. ________________________________ Za kare otrzymalem inny paszport, z ktorym wolno mi bylo oficjalnie(mam rodzine w Polsce) wjechac do Polski ale bez... laptopu. __________________________________ Smiesza mnie do dzisiaj awantury polityczne, przy makabrycznych polskich pensjach dla sedziow, politykow,prokuratorow,polskiego wywiadu. Jesli czytales moje prowokujace posty, to wierz,ze bylem czasami,jako turysta w Polsce i jak zwykle zakladalem Firme, aby ja sprzedac i dac pieniadze rodzinie. Moje dzieci w wieku od 3-6 do 32 lat maja swietna sytuacje ale nie w Polsce. Dlaczego? Bylem przeciwnikiem Solidarnosci. Oni o tym nie zapominaja. Ich hasla i retoryka to tak jak bym Gomulke sluchal lub Jaroszewicza. Efekt koncowy?Banicja czego masz dowody w 2 milionych emigrantow, ktorzy po "wejsciu" Polski do Eu opuscili Polske, aby zyc i nie glodowac.Zobacz ceny w Polsce od stycznia 2007 roku!!!! Tysiace kobiet z dziecmi w dalszym ciagu, ty maly sadysto opuszcza Polske bo maja strach przed polskim faszyzmem,ktory eliminuje slabych. Sa bezbronne. Zajrzyj do niebieskiej linii. ______________ Zobacz w Internecie,nawet w pro zachodniej Gazecie Zachodniej, artykuly o super handlu niemowlakami z Gniezna,z Poznania. Anno Domini 2006!!!Made in Poland. Z tymi objawami trzeba walczyc,nawet po za granicami Polski!!!! ______________ Nie opowiadaj perwesyjnych i oblesnych bzdur,prawie zboczonych i pelnych kompleksow i demagogi o tym ze"my podatkowicze"-"twoj cytat: wyrzucamy kasę w błoto... i co jest najgorsze kształcimy zbyt wielu lekarzy, później część z nich nie ma szans na zrobienie specjalizacji".Koniec fragmentu twojego "komentarza". _____________________________ Jestes z Wielkopolski ze masz takie problemy z interpretacja faktow? Po za Internetem? ___________________________ Armia Hindusow i swietnych arabskich i chinskich lekarzy tylko czeka na sygnal.Bravo. Nie ty placisz adekwatne podatki tylko wlasnie koncerny. ____________________________ Zamiast wydatkow na nauke ,rzad polski wydaje na zakup broni.!!! Polska i kraj to nie politycy. Politycy musza sluzyc narodowi a nie odwrotnie. ________________________ Jak nie wierzysz to sprawdz w Internecie o rzekomym polskim "terroryscie" w RTL2 __________________________ A jak chcesz konkretnie rozmowy,to masz moje IP, adres i moja email,maly tchorzu; komponist24@gmail. ::::::::::::::::::::: Przez takich ludzi jak ty,niewolnikow,ktorzy zauroczeni, bez wiedzy i na wszystko sie zgadzaja, miliony ludzi,nie moze wjechac do Polski. Sa na banicji. Ja moglem w Polsce zostac ale wiedzialem co sie wydarzy w roku 2006,czyli tysiace nowej emigracji opusci Polske i wiedzialem,ze moje dzieci,musza miec takie same szanse,jak ich rowiesnicy, w Europie Zachodniej. Tego Tobie zycze.Zycze Tobie odpowiedniego zachodniego wyksztalcenia, bowiem to jest twoja inwestycja czyli tez pieniadz. Spojrz na zarzad od AGORY czyli GW i sprawdz gdzie wielu z nich skonczylo studia a szczegolnie, tych z innymi paszportami. Przemysl.Pomysl o palmach.Pojedz na Bermudy,Bahama,Cuba,Hawaje i wtedy zrozumiesz ze zycie jest nie tylko krotkie, ze zycie jest podroza,ze i tak papiezem nie zostaniesz. Tym optymistycznym akcentem,za mistrzem Wojtkiem Mlynarskim, zegnam-"pucio,pucio"..... ____________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
ja_agamemnon Re:Czy warto wracac do PL? do nemek87!Mark Lips 23.10.06, 12:25 Jestes zwyklym tchorzem, skoro zwiales z kraju z podkulonym ogonkiem i podpisales wszystkie papiery,by tylko ten swoj ogonek uratowac. Kim byles w PRLu, ze teraz nie masz odwagi wjechac tu na polskim paszporcie? Jestes zdrajca narodowym? Zabiles kogos i teraz poszedlbys siedziec za swoje grzechy? Boisz sie polskiego wiezienia? No tak, niemieckie sa o wyzszym standardzie, lepsze kible maja. Dla mnie po przeczytaniu kilku twoich postow, jestes nikim, zerem. Ale tak mnie zdenerwowales, ze musialem ci odpisac na te bzurrne, perweryjne komentarze. Tu sie pozbyles dwoch domow, a czy tam masz jakies? Chociaz wlasne mieszkanie? Czy twoje dzieci nie chodza glodne? czy wychowujesz swoje dzieci w ogole? Masz przyjaciol, znajomych? Tysiace dolarow w owczesnych czasach zarabiali tylko zlodzieje, najpodlejszego i najnedzniejszego kalibru. Jesli do nich nalezales, to siedz sobie tam, na Zachodzie i lepiej nie wracaj tu, nawet turystycznie, bo gdybym znal twoje dane i miejsce pobytu, licho by z toba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Czy warto wracac do PL?do nemek87!Mark Lips.Tak!!! 14.12.06, 23:12 ja_agamemnon napisał a ja z przyjemnoscia i konsekwetnie na twoje absurdalne dywagacje na temat po czasie odpowiadam.Tutaj Mark Lips. Twoje cytaty nie sa cytatami Polaka ale prawdopodobnie przestepcy z dostepem do Internetu.Lub moze kandydata, z dyferencjami genetycznymi.Paszkwil?Nie.Ciebie na to nie stac. Twoj pierwszy cytat: 1.Jestes zwyklym tchorzem, skoro zwiales z kraju z podkulonym ogonkiem i podpisales wszystkie papiery,by tylko ten swoj ogonek uratowac." ______ Szkoda ze nie masz odwagi,bowiem zaprosilbym Ciebie,osobiscie do Berlina.Twoje IP znane w Internecie. Twoj drugi cytat: 2."Tysiace dolarow w owczesnych czasach zarabiali tylko zlodzieje, najpodlejszego i najnedzniejszego kalibru" Koniec twojego humorystycznego cytatu." Podaje nazwiska oprocz naturalnie papieza,czy pracownikow Wolnej Europy(radio): Kisielewski,Penderecki,Lutoslawski,Janowski,Kilar,Janda,Wajda, Mazowsze,Slask,setki tysiecy polskich robotnikow pracujacych(budimex) na budowach w ..Iraku,Iranie,Egipcie,polscy inzynierowie, setki tysiecy polskich artystow,muzykow,dyrygentow,grup muzycznych, wysylanych przez polski "Pagart",dalej Lubanski,Gornik Zabrze,Legia, Zawisza,Szurkowski,Zasada.Oczywiscie jeszcze pracownicy rurociagow w Rosji,rybacy,polskie porty itd.. Niestety lubie gazeta.pl i nie chce jej goscinnosci wykorzystywac. Nawet ksiazka telefoniczna Warszawy,z nazwiskami, nie starczyla by,aby twoje zyczenia,naturalnie anty polskie i europejskie spelnic.Z jakiego kraju piszesz,falszywa propagande o innych czasach w Polsce? Moze bedziesz mial lub miala szanse o takich samych jak ty poczytac w Internecie. Nawet o polskich sedziach,ktorzy sa przeciwko ciezarnym kobietom.Masz strach?Rozumiem. Podaj email to Ciebie wylecze lub moze znajde alternatywy na twoje bole czy twoj smutek. Oczywiscie pisz dalej anonimowo. Spij spokojnie a do Polski,pomimo takich ludzi jak ty czy tez Tobie podobnych,warto wracac i zyc. Ceny i tak w 2007 zblitaja sie do cen EU. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty mark lips Re:Czy warto wracac do PL? do nemek87!Mark Lips IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 19:38 Lekarzy mamy lepiej i gorzej wykształconych. Mam nadzieję, że trafisz na naprawdę dobrego właściwej specjalnoości.Będąc tak dobrze wykształconym jak siebie określasz na pewno wiesz jakiej specjalności potrzebny ci lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.telsat.wroc.pl 08.10.06, 13:56 NIE !!!! Ja za tydzień uciekam z tego chorego kraju, gdzie mlodemu lekarzowi oferują niecałytysiąc zł pensji!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemek87 Re: Czy warto wracac do POLSKI???? 08.10.06, 20:20 Gość portalu: Aga napisał(a): > NIE !!!! > Ja za tydzień uciekam z tego chorego kraju, gdzie mlodemu lekarzowi oferują > niecałytysiąc zł pensji!! Nie wierzę jakoś, że jesteś lekarzem...chyba, że bez specjalizacji...a czy tak wogóle zdajesz sobie sprawę ile kosztuje wykształcenie lekarza? wiesz ile kosztowały twoje studia? zwróć teraz tę kasę podatnikom i jeżeli czujesz, że będzie ci gdzieś lepiej na ścierce to jedź . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czy warto wracac do POLSKI???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:37 Byłem tam wróciłem i żałuje . NIE WRACAJ NIEMA POCO. Odpowiedz Link Zgłoś