Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wynagrodzenie księgowość

09.10.06, 19:30
    Witam,

Mieszkam w Łodzi. Jestem tegorocznym absolwentem po kierunku rachunkowość.
    Mam kilkumiesięczne doświadczenie w biurze rachunkowym. Rozpocząłem właśnie
    pracę na stanowisku asystenta głównego księgowego w średniej wielkości firmie
    produkcyjno-handlowej. Jakiej płacy powinienem oczekiwać?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • gromit82 wynagrodzenie księgowość 09.10.06, 19:50
        Dodam jeszcze że firma liczy ok. 170 pracowników, ok. 30 mln obrotu.
      • myrek02 Re: wynagrodzenie księgowość 09.10.06, 23:44
        według mnie ok. 1200 brutto.
        • anka-a77 Re: wynagrodzenie księgowość 10.10.06, 09:27
          No chyba zartujesz. Jezeli firma jest z kapitalem zagranicznym i zalezy jej na
          pracownikach to 2 000 netto moze byc. Ja w Lodzi zaczynalam w biurze
          rachunkowym ( 1400 netto) a potem w malej firmie (20 pracownikow) jako
          samodzielna (i jedyna) ksiegowa - 3000 netto bez premii (z premia nawet 4000).
          • gromit82 Re: wynagrodzenie księgowość 11.10.06, 19:54
            Powiem szczerze, że 1200 zł brutto to straszliwie mało. Nawet jak na łódzkie
            warunki. Choć w poprzedniej pracy (w banku) tyle właśnie miałem zasadniczej
            plus premia za sprzedaż ok. 300 zł brutto. Żenada. A praca była bardzo ciężka i
            odpowiedzialna bo z pieniędzmi. Dlatego właśnie się stamtąd zwolniłem. Firma, w
            której teraz pracuję jest własnością Polaków. W tej chwili dostaję 2000 zł.
            brutto (1350 netto). Na 2000 zł na rękę na pewno się w tej chwili się nie czuję
            w sensie posiadanej wiedzy praktycznej i doświadczenia. Na tyle liczę po ok. 2-
            3 latach pracy.
      • aiwlys25 Re: wynagrodzenie księgowość 12.10.06, 12:13
        a na ile mogę liczyć ja jako księgowa w Grudziądzu, jestem po studium
        ekonomicznym: finanse i rachunkowość i po studiach magisterskich z
        administracji publicznej, mam 7 lat stażu jako samodzielna księgowa, a obecnie
        pracuję na stanowisku też samodzielnej księgowej, ale mam tytuł głównej
        księgowej i tak mam w umowie o pracę, pracuję już 4 miesiące, i praca jest
        trudna, nie księgowość ale inne rzeczy które się ode mnie wymaga, chciałabym
        zmienić i jestem ciekawa ile mogę otrzymać wynagrodzenia... Staż pracy już mam,
        mam nadzieję, że w końcu znajdę pracę odpowiednią dla siebie... dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka