Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co za czasy!

IP: *.crowley.pl 10.10.06, 09:12
    Otrzymuję mailingiem informacje z różnych portali m.in również oferty pracy.
    Najlepsze z dzisiaj - pracownik fizyczny do mycia samochodów. Wymagania:
    wykształcenie średnie. Buhahahaha! Niedługo trzeba będzie na stanowisko babci
    klozetowej kilka fakultetów skończyć. Nasza rzeczywistość przekracza czasami
    wszelkie wyobrażalne granice absurdu.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 09:14
        Gildo, juz teraz trzeba miec 2 fakultety na sprzataczke, wiec sie nie dziw...
        • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 09:21
          annajustyna napisała:

> Gildo, juz teraz trzeba miec 2 fakultety na sprzataczke, wiec sie nie dziw...

Nie, nie trzeba. A wykształcenie średnie jest jakimś tam gwarantem, że nie
          zatrudni się alkoholika, narkomana czy innego wyrzutka. Tacy zwykle na
          podstawowym kończą.

S.
          • Gość: . Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:30
            snajper55 napisał:

> annajustyna napisała:
            >
            > > Gildo, juz teraz trzeba miec 2 fakultety na sprzataczke, wiec sie nie dzi
            > w...
            >
            > Nie, nie trzeba. A wykształcenie średnie jest jakimś tam gwarantem, że nie
            > zatrudni się alkoholika, narkomana czy innego wyrzutka. Tacy zwykle na
            > podstawowym kończą.
            >
            > S.

To jest wlasnie to, o czym napisałam przed chwila w innym poscie. Ze twoje
            opinie pachna demagogia i sa nietrafione.
            To wykształcenie odpowiada za alkoholizm czlowieka?? buahahahahahahah
            Moja kolezanka pracuje z AA jako psycholog. Wiesz, jaki jest odsetek tych bez
            wyksztalcenia? Znikomy. Wekszosc ludzi uzaleznionych od alkoholu czy narkotykow
            to ludzie wyksztalceni, mgr, ktorzy nie dali sobie rady z cisnieniem w pracy,
            presja kariery lub po prostu mieli predyspozycje do picia.
            Wez sie czlowieku do roboty, a nie wypisuj bzdety na forach.
            Wyksztalcenie srednie gwarancja, ze ktos nie jest wyrzutkiem, matko boska.......
            • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:01
              Gość portalu: . napisał(a):

> To jest wlasnie to, o czym napisałam przed chwila w innym poscie. Ze twoje
              > opinie pachna demagogia i sa nietrafione.
              > To wykształcenie odpowiada za alkoholizm czlowieka?? buahahahahahahah

A gdzie coś takiego napisałem ??? Naucz się czytać ze zrozumieniem.

S.
            • feminasapiens Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:05
              Moja kolezanka pracuje z AA jako psycholog. Wiesz, jaki jest odsetek tych bez
              > wyksztalcenia? Znikomy. Wekszosc ludzi uzaleznionych od alkoholu czy
              narkotykow
              >
              > to ludzie wyksztalceni

To co napisałaś dowodzi tylko tego jaki odsetek ludzi PRÓBUJE SIĘ LECZYĆ Z
              ALKOHOLIZMU, a nie jaki jest odsetek alkoholików w społeczeństwie.
              Ci którzy się leczą to są ludzie wykształceni, świadomi tego co się z nimi
              dzieje. Ludzie z tzw. nizin społecznych rzadko udają się na leczenie do poradni
              AA.
              • Gość: . Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:55
                Ale ja przynajmniej opieram sie na jakichs faktach, a snajper wyssał to sobie z
                palca. Bo za PRLu przykelo sie, ze robole pili jabole, wiec niereformowalny
                snajper zakodowal to sobie na stałe.
                A poza tym czyzbys byla zwolenniczka teorii, ze im wyzsze wyksztalcenie, tym
                mniejsza szansa uzaleznienie?? :DDDDD
          • Gość: Aga Re: Co za czasy! IP: 195.116.125.* 10.10.06, 15:31
            Że niby średnie wykształcenie gwarantuje że nie zatrudni się alholika?? HAHAHA
            trzeba było z prawnikami mieszkac albo studiowac to byś już wiedział że
            alkoholizm jest im bliższy niż niejednemu z nieukońćzoną podstawówką!!!1
            • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 15:34
              Gość portalu: Aga napisał(a):

> Że niby średnie wykształcenie gwarantuje że nie zatrudni się alholika??

Nie napisałem, że gwarantuje. Ale większe jest prawdopodobieństwo trafienioa na
              wykolejeńca z wykształceniem podstawowym, niż z wykształceniem średnim. Często
              to właśnie wykolejenie nie pozwala na ukończenie szkoły średniej.

S.
              • Gość: noname jestes glupi IP: *.lodz.mm.pl 11.10.06, 00:13
                najpierw piszesz, ze zatrudnic kogos ze srednim bo ci z podstawowym to
                alkohlicy.....poźniej piszesz," ze Często
                > to właśnie wykolejenie nie pozwala na ukończenie szkoły średniej."

czlowieku wiesz jaki Ty jestes cieniutki na rózne tematy? wg Twoich słow
                alkohlik to ten z podstawowka bo wczesnie zaczał pic i nie mogl skonczyc
                szkoły!! hahahahaaaaaa ale smieszne!!! ....a narkoman to niby w przedszkolu
                zaczyna? ale pusty jestes! nie osmieszaj sie wiecej!
                • snajper55 Re: jestes glupi 11.10.06, 09:28
                  Gość portalu: noname napisał(a):

> czlowieku wiesz jaki Ty jestes cieniutki na rózne tematy? wg Twoich słow
                  > alkohlik to ten z podstawowka bo wczesnie zaczał pic i nie mogl skonczyc
                  > szkoły!! hahahahaaaaaa ale smieszne!!! ....a narkoman to niby w przedszkolu
                  > zaczyna? ale pusty jestes! nie osmieszaj sie wiecej!

Widzę, że nie masz pojęcia o dzisiejszej szkole podstawowej. Nie mówiąc już o
                  gimnazjach czy liceach. Może to i dobrze tak żyć w błogiej nieświadomości ?

S.
                  • Gość: no name a co IP: *.lodz.mm.pl 11.10.06, 10:51
                    ma piernik do wiatraka?
                    Ty masz jakies kompleksy? czy jak?
          • Gość: marcinos Re: Co za czasy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:52
            GWARANTEM?????????? wolne żarty!
      • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 09:23
        Gość portalu: hermenegilda_zenia napisał(a):

> Najlepsze z dzisiaj - pracownik fizyczny do mycia samochodów. Wymagania:
        > wykształcenie średnie. Buhahahaha!

To dla Ciebie są wysokie wymagania ??? No cóż...

S.
        • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 09:28
          A nie sa??? Na fizycznego poiwnna podstawowka wystarczyc...
          • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 11:31
            annajustyna napisała:

> A nie sa??? Na fizycznego poiwnna podstawowka wystarczyc...

Nie te czasy, gdy "na fizycznego" brano nawet ostatnią łajzę. Po co pracodawcy
            gamoń, co nawet szkoły średniej nie skończył ?

S.
            • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 11:49
              Fakt, ze wielu polskich absolwentow szkol srednich na nic wiecej sie nie nadaje
              (efekt masowej likwidacji zawodowek na rzecz ogolniakow). Wniosek: reforma
              edukacji w PL...
              • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 11:55
                annajustyna napisała:

> Fakt,ze wielu polskich absolwentow szkol srednich na nic wiecej sie nie nadaje
                > (efekt masowej likwidacji zawodowek na rzecz ogolniakow). Wniosek: reforma
                > edukacji w PL...

Czy ja wiem... Dobrzy idą dalej na studia, słabsi zostają ze średnim. Stąd
                średnie stało się dziś minimum wymaganym przez pracodawcę.

S.
                • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 12:01
                  Niestety, sama znam paru polanalfabetow-studentow...Poziom studiow w PL jest
                  zenujacy (nie liczac wyjatkow)...
                  • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 12:09
                    annajustyna napisała:

> Niestety, sama znam paru polanalfabetow-studentow...Poziom studiow w PL jest
                    > zenujacy (nie liczac wyjatkow)...

Ja kończyłem dawno,a wtedy nie było lekko. Ale wtedy bardzo mało było
                    studentów. Przy tak masowym studiowaniu jak dziś, średni poziom musiał się
                    obniżyć.

S.
                    • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 12:19
                      Kiedys niejedno technikum mialo duzo wyzszy poziom niz teraz studia:(((((.
                      • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:02
                        annajustyna napisała:

> Kiedys niejedno technikum mialo duzo wyzszy poziom niz teraz studia:(((((.

No, tego to bym nie powiedział. ;) Przynajmniej ja takich studiów nie znam.

S.
                        • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:08
                          Na Politechnice Szczecinskiej, Wydzial Mechnaiczny zaliczaja niekotre egzaminy,
                          przepisujac ocene z technikum. No comments...
                          • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:10
                            Moi kuzyni po studiach sami potwierdzaja, ze oprocz sciagania studia nic ich nie
                            nauczyly...Smiechu warte...
                            • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:15
                              annajustyna napisała:

> Moi kuzyni po studiach sami potwierdzaja, ze oprocz sciagania studia nic ich
                              > nie nauczyly...Smiechu warte...

No, to o poziomie studiów nie świadczy. Zwykle na studiach zakłada się, że
                              student chce się uczyć i robi to dla siebie, a nie dla papierka. Sam papierek
                              pracować za niego nie będzie, choć pracę pomoże mu znaleźć.

S.
                              • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:25
                                Tylko, ze oni nie sa zadnymi wyjatkami:((((.
                                • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:30
                                  annajustyna napisała:

> Tylko, ze oni nie sa zadnymi wyjatkami:((((.

No cóż. W takiej sytuacji będzie tak, jak na zachodzie. Będa uczelnie
                                  renomowane, o których absolwentów firmy będą walczyć, uczelnie gorsze i te
                                  słabiutkie. Dyplom dyplomowi nie będzie równy.

S.
                          • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:13
                            annajustyna napisała:

> Na Politechnice Szczecinskiej, Wydzial Mechnaiczny zaliczaja niekotre egzami
                            > ny, przepisujac ocene z technikum. No comments...

Może to tylko tak na pierwszym roku ? :(

S.
                            • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:33
                              Na pierwszy, czy nie na pierwszym, ale prace inzynierska napisala im moja
                              ciotka, ktora z inzynieria nie ma nic wspolnego...Porownywalismy potem ich prace
                              dyplomowe z pracami wujkow z technikum i smiechu warte po prostu...A rysunek
                              techniczny to ja odrecznie lepiej robilam w podstawowce, nawet grotow strzalek
                              rysowac nie umieja...I to sa inzynierowie???
                              • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:44
                                annajustyna napisała:

> I to sa inzynierowie???

Ano są. A potem projektują hale targowe albo mosty. :(

S.
                                • Gość: programista Re: Co za czasy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 01:01
                                  Właśnie. Mało kto zdaje sobie chyba sprawę z tego, że praca magisterska to takie
                                  preludium do tego co się będzie robiło w pracy. Różnica polega na tym że
                                  magisterki można nie zaliczyć, a pracując nie można już popełniać błędów.
                                  Każdego dnia tworzę rozwiązania które by były pięknymi tematami. Niestety wiem
                                  też, że one nie są tylko teorią i będą wdrażane. Właśnie ta odpowiedzialność
                                  powoduje, że studia wydają się być bardzo lightową wersją pracy gdzie człowiek
                                  musi wszystko kilka razy sprawdzić, starać się przewidzieć w kilku wariantach
                                  każde rozwiązanie zanim się pod czymś podpisze. Nie wiem co mam myśleć o
                                  człowieku, który poszedł na studia w danym kierunku bo nic innego nie mógł
                                  wymyślić, idzie do pracy i okazuje się że nic się nie nauczył ale wcale też nie
                                  zamierza nic się nauczyć bo przecież już skończył studia. Za to należy się super
                                  wypłata, bo przecież on jest fachowcem. Wydaje się, że jest bardzo ciężko
                                  znaleźć kogoś do pracy kto nie będzie miał pustego spojrzenia, w którym widać
                                  tylko pytanie ile tu można zarobić. Gdzie są ci wszyscy prawdziwi fachowcy w
                                  których oczach widać zapał, te iskierki, chęć poznania, nauki, doskonalenia się.
                                  Wymarli? Mam wrażenie że staje się normą dla firm; byle jaki "fachowiec" za byle
                                  jakie pieniądze bo i tak będzie pracował byle jak, a dla pracownika; byle jakie
                                  studia, byle jaka praca bo i tak byle jak będą płacić.
                                  • annajustyna Re: Co za czasy! 11.10.06, 09:18
                                    Jeju, jakbym mojego chlopa slyszala, tez zreszta programiste...A moi kuzyni
                                    skonczyli w zyciu zawodowym nastepujaco: jden jest kierowca, drugi pracowal jako
                                    magazynier, aktualnie robi kurs spawacza, a trzeci robi jakies pierdoly u ojca...
                                    • snajper55 Re: Co za czasy! 11.10.06, 09:30
                                      annajustyna napisała:

> Jeju, jakbym mojego chlopa slyszala, tez zreszta programiste...

To ja jako trzeci się zamelduję... ;))

S.
                    • Gość: . Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:33
                      snajper55 napisał:

>
                      > Ja kończyłem dawno

To widac. W ogole z Twoich wypowiedzi bije rdza i zacofanie. Ty sie zatrzymales
                      w PRLu.
            • Gość: Gość Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:04
              Bo pracodawca jeszcze większy gamoń i musi miec roboli z głową aby sam z
              torbami nie poszedł i aby na niego robili!!!!
              • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 20:17
                Gość portalu: Gość napisał(a):

> Bo pracodawca jeszcze większy gamoń i musi miec roboli z głową aby sam z
                > torbami nie poszedł i aby na niego robili!!!!

No to zostań takim pracodawcą i niech inni na Ciebie pracują. Skoro gamoń może,
                to Ty tym bardziej, prawda ?

S.
      • Gość: zorientowany a kiedyś w Gdyni na kontrolera biletów szukano IP: *.4web.pl 10.10.06, 10:20
        osób z wyższym hahaha
      • Gość: hermenegilda_zenia Re: Co za czasy! IP: *.crowley.pl 10.10.06, 11:05
        Po pierwsze nie słyszałam jeszcze większej bzdury, że wykształcenie jest
        gwarantem tego, że ktoś nie jest alkoholikiem czy przestępcą. Z taką tezą można
        stawać w szranki po Nobla.
        Po drugie - rozumiem, że dzięki średniemu wykształceniu człowiek lepiej trzyma
        wiaderko i szmaty do mycia, bo pod bardziej właściwym kątem niż z niższym
        wykształceniem. Ludzie, jak tacyście głupi to może rzeczywiście nie ma co
        dziwić się poziomowi polskich ogłoszeń o pracę.
        • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 11:29
          A powaznie: kiedys szukano listonoszy z wyzszym i 2 jezykami. No
          comments...Niestety za duzo ludzi, ktorzy nie powinni miec nawet matury,
          studiuje, to i taka paranoja na rynku pracy powstaje...
        • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 11:34

> Po pierwsze nie słyszałam jeszcze większej bzdury, że wykształcenie jest
          > gwarantem tego, że ktoś nie jest alkoholikiem czy przestępcą.

Nie jest gwarantem ale zmniejsza prawdopodobieństwo trafienia na takiego kogoś.
          Nie wiem, dlaczego akurat przestępców wymieniłaś. Wielu przestępców ma bardzo
          dobre wykształcenie.

Jeśli komuś nie chciało się nawet szkoły średniej skończyć, to i pracować nie
          będzie mu się chciało.

S.
          • Gość: hermenegilda_zenia Re: Co za czasy! IP: *.crowley.pl 10.10.06, 12:26
            Z tymi alkoholikami czy przestępcami ustosunkowałam się po prostu do jednego z
            argumentów wcześniejeszego przedpiścy.I tyle.
            • Gość: . Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:35
              Hermenegilda radze nie wdawac sie w dyskusje z tym snajperem od siedmiu
              bolesci, co to z kazda kolejna opinia trafia kula w płot. To zacofany
              czlowieczek, ktoremu sie wydaje, ze cos wie, ale ze zatrzymal sie na etapie
              PRLu i szkole tez baaaaaardzo daaaaaawno temu skonczyl - stracisz czas, wdajac
              sie z nim w rozmoy o niczym. Do niczego nie dojdziecie, to niereformowalny
              czlowiek, do ktorego nic nie trafia.

• Gość: . Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:36

>Ludzie, jak tacyście głupi to może rzeczywiście nie ma co
          > dziwić się poziomowi polskich ogłoszeń o pracę.

O wlasnie, chyba tu jest pies pogrzebany.
          • Gość: wilk Re: Co za czasy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 13:36
            Skoro taki jesteś mądry snajper55 to napisz gdzie mają pracować ludzie po
            podstawówce lub zawodówce?
            • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 14:05
              Gość portalu: wilk napisał(a):

> Skoro taki jesteś mądry snajper55 to napisz gdzie mają pracować ludzie po
              > podstawówce lub zawodówce?

A skąd ja mam to wiedzieć ??? To ich zmartwienie, nie moje. Może niech się
              douczą ?

S.
              • Gość: A. Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:46
                A moze wez sie zamknij, wez do roboty pasozycie, bo na razie to 24 h na dobe
                spedzasz na tym forum.
                • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 15:13
                  Gość portalu: A. napisał(a):

> A moze wez sie zamknij, wez do roboty pasozycie, bo na razie to 24 h na dobe
                  > spedzasz na tym forum.

Może weź coś na nerwy ?

S.
                  • Gość: A. Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:02
                    A Ty idz do psychiatry, bo jestes facet ciężko uzalezniony od internetu.
                    Jestes tu dzien i noc, lecz sie, bo już jest z Toba bardzo zle.
      • Gość: Gość Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:29
        Niedawno pracowałam przy przyjmowaniu ofert pracy od pracodawców, i to jakich
        idiotów robią z siebie pracodawcy to poprostu ręce opadają!!!! Przykłady: jeden
        nie wiedział jakie są rodzaje umów o pracę....nie wiedzą co to jest umowa na
        okres próbny!!!! Składając oferty wymagaja od kandydatów niebotycznych
        umiejętnośći, często stanowiska są łączone np. pracownik biurowy+wymiana opon w
        samochodach!!! Drugi przykład: stanowisko sprzątaczki do mycia ubikacji -
        pracodawca wymaga znajomości języka angielskiego bo cudzoziemcy też przychodzą
        (to naprawde nie żart!)- a ja sie zastanawiam czy po angielsku taka Pani musi
        tłumaczyć jak sie siada na kiblu??? Oczywiście płaca najniższą stawke bo
        są "tacy biedni że ich nie stac na więcej", więc sie zastanwaim po co firme
        taki cymbał zakładał i tylko narzekaja że ludzie nie chcą pracować, ale za co?
        za jałmużne???? Rozmawiałam tez z pracodawcą z niemiec, który otwierał w Łodzi
        filie i powiedział że w niemczech jest nie do pomyślenia aby osoba na
        stanowisku np. pomoc księgowej, pomoc kadr, miała wykształcenie średnie!!!!!
        WYSTARCZY ZASADNICZE!!!! W Polsce ludzie żyją w największym stresie, ze
        względu na wymogi rynku pracy i nerwy puszczają jak sie słucha tych bzdur przy
        składaniu ofert pracy.
        • annajustyna Re: Co za czasy! 10.10.06, 19:40
          Co do wyksztalcenia w Niemczech: pan mial pewnie na mysli tzw. Ausbildung, cos
          miedzy naszym technikum a przyuczeniem zawodowym...Paradoksalnie jest ono
          bardziej cenione w Niemczech niz studia...
          • Gość: Gość Re: Co za czasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:08
            Trudno mi powiedzieć, jednak złożył właśnie ofertę na pomoc księgowej i chciał
            od osób wykształcenia zasadniczego przy naborze w Łodzi.
        • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 20:25
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Niedawno pracowałam przy przyjmowaniu ofert pracy od pracodawców, i to jakich
          > idiotów robią z siebie pracodawcy to poprostu ręce opadają!!! Przykłady: jeden
          > nie wiedział jakie są rodzaje umów o pracę....nie wiedzą co to jest umowa na
          > okres próbny!!!!

Nie musi wiedzieć. Od tego ma lub wynajmuje fachowców.

> Składając oferty wymagaja od kandydatów niebotycznych
          > umiejętnośći, często stanowiska są łączone np. pracownik biurowy+wymiana opon
          > w samochodach!!!

Te niebotyczne umiejętności to wymienianie opon, czy praca biurowa ?

> Drugi przykład: stanowisko sprzątaczki do mycia ubikacji -
          > pracodawca wymaga znajomości języka angielskiego bo cudzoziemcy też przychodzą
          > (to naprawde nie żart!)- a ja sie zastanawiam czy po angielsku taka Pani musi
          > tłumaczyć jak sie siada na kiblu???

Jego prawo mieć takie wymnagania. Płaci, więc wymaga.

S.
          • Gość: pawel snajper IP: *.lodz.mm.pl 11.10.06, 00:29
            Ciebie to chyba w ZK przestrzelili i dlatego masz ksywe snajper!
            jesli jestes taki obeznany to poszukaj sobie co to znaczy przestrzelic!
            jakie ty dyrdymały piszesz, przeciez noz sie otwiera w kieszeni!
            czlowieku i ty niby po studiach?...jestes zalosny!
            • snajper55 Re: snajper 11.10.06, 09:31
              Gość portalu: pawel napisał(a):

> jakie ty dyrdymały piszesz, przeciez noz sie otwiera w kieszeni!

To go zamknij, bo sobie... utniesz. ;)

S.
            • Gość: A. Re: snajper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:37
              jak ja tego idiote snajpera czytam, to mi sie tez noz w kieszeni otwiera. To
              PRLowska pozostalosc, ten czlowiek jest niereformowalny i zardzewialy. Teksty:
              place więc wymagam. Jezu, co za cham....Proponuje go ignorowac, normalny to on
              nie jest.
      • mateuszbuszek Re: Co za czasy! 10.10.06, 20:19
        Witam wszystkich ciepło, mam ogromny problem. Błagam wszystkich o zainteresowanie, jestem potwornie załamany. Potrzebuje na gwałt
        pożyczyć od kogoś pieniądze, na pewno je zrócę najpóźniej do 2 tygodni. MIałem wręcz niesamowitego pecha, oto co się stało:
        Mieszkam w Krakowie, zarabiam 1500 zł miesięcznie i kupiłem sobie używany samochód. Juz nim jeżdzę, jutro jestem umówiony na
        zapłatę całej kwoty. Powiedziałem panu, iż nie mam na koncie takiej ilości gotówki ale autem zainteresowany jestem. pan zgodził
        siępoczekać z kasą do jutra, ja dzisiaj byłem w oddziale AIGO, pożyczyłem 2 000 zł i od razu dostałem gotówkę. Nie miałem jej
        jednak długo w kieszeni, w drodze powrotnej napadło mnie 5 huliganów i obrabowali z całego portfela jak i telefonu, właśnie wracam
        z komisariatu. Musieli mnie śledzić przez cały czas jak załatwiałem pożyczkę...
        Jeżeli jutro nie kupię tego samochodu to bede go musiał oddac a bardzo mi jest potrzebny, moja prośba jest następująca...proszę
        bardzo człowieka który rozumie w jakiej jestem sytuacji o zaufanie i pozyczenie mi na tydzień kwoty 1 500 zł. Oddam najpóźniej za
        tydzień, nawet z jakimś procentem w nagrode. Tak się składa, że w piątek otzrymam 2 000 w ramach spadku po mamie i na pewno bede
        miał pieniądze. Ryzyko pożyczki i tego że się zwinę nie jest duże, przed pożyczką się zweryfikuje telefonami, podam adres do domu
        i pracy, itd. Bardzo prosze ludzi z sercem o kontakt na moje gg: 8050960 wszystko jeszcze szczegółowiej wyjasnie.
        • snajper55 Re: Co za czasy! 10.10.06, 20:22
          Tu masz kasę: www.google.pl/search?hl=pl&q=pozyczki&lr=

S.
      • obywatel25 Re: Co za czasy! 10.10.06, 21:26
        tu Was znalazłem pierwyj raz.
        <ja niełuk,natomiast słyszałem takie powiedzenie, wykształcenie nie idzie w
        parze z mądrością,nie matura lecz chęć szczera....hahaha.

A znam facia, jest od 11lat za wodą wielką i prowadzi firmę i nie znał
        amerykanckiego,a matka mówi że Z.wszystkie przedmioty miał w jednym kajeciyku,
        ma 39lat.Takie są czasy,cholerka muszę się wziąć za robotę nooo jaki ja
        mądry,kto mnie zatrudni nawet do mietły.....ciężka praca to nie koniecznie
        kopanie dołków. pozdrawiam
      • losiu4 Re: Co za czasy! 11.10.06, 16:51
        coż, średnie to nie to co kiedyś... po Giertychu jeszcze bardziej - choć wydaje
        sie to niemożliwe - podupadło

Pozdrawiam

Losiu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka