Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

godziny nadliczbowe

IP: *.chello.pl 16.10.06, 22:22
    chcę wysłać pismo o wypłacenie zaległych godzin nadliczbowych - czy lepiej
    wysłać to do prezesa czy do kadr?

i co zawrzec w takim piśmie aby zostało rozpatrzone pozytywnie :)

"Zwracam się z prośbą o wypłacenie zaległych godzin nadliczbowych z okresu
    .... (łącznie ... godzin nadliczbowych) przepracowanych w związku z obsługą
    promocji [tu nazwa firmy]."

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jacenty Re: godziny nadliczbowe IP: 81.219.158.* 16.10.06, 22:47
        To prezes jest decydentem, kadry tylko naliczają wynagrodzenie. Tekst może być
        ale zalącz jeszcze jakieś dowody, że mialaś nadgodziny (lista obecności, raport
        z dnia, jakieś zestawienie). Oczywiście musisz mieć umowę o pracy a nie np.
        umowę o dzielo, bo wtedy żadnych nadgodzin nie dostaniesz. Pismo to
        ostateczność, pogadaj najpierw o tym z kadrami i jak się da z prezesem a jak
        będziesz niezadowolona to skrobniesz pisemnko. powodzenia
        • Gość: bandziuszek Re: godziny nadliczbowe IP: *.chello.pl 17.10.06, 15:36
          niekoniecznie chcę gadać z prezesem czy kadrami
          miałam umowę na okres próbny ale nie przedłużyłam umowy bo praca mi sie nie
          podobała.
          Żadnych dowodów nie mam - jedynie świadków bo koleżanka robiła nadgodziny ze mną,
          Mam kartę zegarową i wypisane godziny na kartce (której kopię zostawiłam
          prezesowi jeszcze podczas trwania umowy)

to by było na tyle :)

• Gość: Jacenty Re: godziny nadliczbowe IP: 81.219.158.* 17.10.06, 22:48
            No to niewiele masz a na świadków za bardzo nie licz. Slowo przeciw slowu...
            Ale wysmaż pismo podeprzyj się Kodeksem Pracy, Sądem Pracy i poczekaj z 14 dni
            na odzew a jak nie będzie to zgloś się do SP.
            • Gość: bandziuszek Re: godziny nadliczbowe IP: *.chello.pl 18.10.06, 10:33
              dziękuję za odpowiedź,
              a czy orientujesz się na jakie konkretne paragrafy trzeba się powołać?

pzdrawiam
              • Gość: Jacenty Re: godziny nadliczbowe - rzuć tam okiem IP: 81.219.158.* 18.10.06, 12:19
                www.pracuj.pl/kariera-prawo-pracy_3516.htm#top

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka