Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chałupnictwo

IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 12.02.01, 15:50
    W ostatnim czasie szukam pracy dodatkowej takiej do 3 godzin dziennie i wszędzie znajduje mnóstwo ogłoszeń dotyczących pracy w domu. Czy możliwe jest żeby było aż takie zapotrzebowanie na prace w domu? Czy te firmy są uczciwe?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kasia Re: chałupnictwo IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 14.02.01, 13:20
        Znalazłam kiedyś firmę, która szukała chętnych do pracy w domu.Napisałam do nich, że wyrażam zgodę. Wkrótce odpisali i na początek mojego zatrudnienia kazali sobie wpłacić 50 zł.Następnie uświadomili mi, na czym polegać będzie moja praca, otóż miałam chodzić po blokach mieszkalnych i spisywać adresy mieszkańców, a następnie przesyłać im na adres magicznej skrytki pocztowej.Piniądze zarobone obiecali zwrócić po odesłaniu danych. Paradoks polegał na tym, że oni szukają pracowników, a ja miałam im płacić za to, że chcę z nimi współpracować. To zamiast oni mnie wynagradzać, to wyszło na to, że to ja im prezenty czynić muszę na dzień dobry.Poza tym, moje sumienie nie pozwoliłoby na taki typ pracy. Przecież to jest sprzedawanie danych osobowych;kradzież inaczej!! Proszę więc nie wierzyć,ale jeżeli ma Pani taką możliwość -sprawdzić, upewnić się i nie dać się oszukać. Tego też życzę.Katarzyna

• Gość: Dana Re: chałupnictwo IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.03.01, 09:28
          To prawda, większość reklamujących się firm zarabia na samej reklamie,
          mówiąc, że trzeba wpłacić 40 lub 50 zł. za otrzymanie konkretnej oferty,
          która z kolei okazuje się niewypałem, przedawnioną lub pracą za którą nie
          otrzymuje sie pieniędzy tylko grosze.Tak więc trzeba uważać, tylko jak to
          zrobić.

• Gość: Ewa Re: waham się IP: 195.205.122.* 08.03.01, 10:43
            Wczoraj dostałam odpowiedź z takiej firmy. Mam najpierw wpłacić 50 zł, a oni
            przyślą mi konkrety. Płacą (tak mi napisali) po 0,50 zł za zaadresowanie 1
            koperty i 10-20 zł za jakiś formularz. Sama nie wiem, czy warto zaryzykować i
            wysłać im te 50 zł. Podobno nie potrzeba do tej pracy ani komputera ani żadnej
            maszyny do pisania. No, ale jeżeli miałabym chdzić po klatkach i spisywać
            adresy to ja dziękuję. No i waham się... A firma nazywa się CLEAN BUSINESS-Z.
            Może mówimy wszyscy o tej samej...
      • Gość: OSA Re: chałupnictwo IP: 213.76.152.* 12.03.01, 09:34
        Od dawna przeglądam oferty pracy chałupniczej. Po
        analizie doszłam do wniosku iż są to firmy które
        perfidnie naciągają "naiwnych" uczciwych ludzi
        potrzebujacych dodatkowego i nie tylko, źródła
        zarobkowania. Ządanie opłaty tytułem wpisowego
        te "firmy KOGUCIK" jak je nazywam są ich źródłem
        utrzymania. Naciągają i wyciągają często ostatnie
        grosze od biednych ludzi mających "nadzieję". Dziwię
        się, iż gazety tak chętnie drukują taką masę tego
        typu ogłoszeń z których absolutnie nic nie wynika
        poza stresem. Ale dla gazety to też źródło dochodu.
        Ludzie nie dajcie się nabrąć !!!!!
      • Gość: mona Re: chałupnictwo IP: 62.148.64.* 15.05.01, 21:34
        Nie licz na taka pracę!to jedno wielkie oszustwo i naciąganie ludzi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka