Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:45
    Poradzcie jak znalesc prace za godna prace osobie powyzej 40-stki (43 lata).
    Jak wszedzie jej nie chca po za stara i mieszka w wymierającym miescie z
    ktorego wyjechac nie moze z przyczyn od niej nie zaleznych.
    Wyjazd bylby mozliwy jakby jej zagwarantowano prace za ktorą daloby sie
    przezyc i wynająć pokoj zeby miec dach nad glową.
    Poradzcie cos innaczej przyjdzie zacząć żebrac albo kraść.

Sprawdze wasze wypowiedzi za tydzien bo nie mam dostepu do sieci.

Pozdrawiam zrozpaczony.
    Obserwuj wątek
      • Gość: llooll Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:19
        Znalazłam coś takiego w jednym z watków. Może akurat coś Cię zainteresuje www.posrednictwopracy.pl/50latkowie - ogłoszenia dla ludzi po 40

Życzę powodzenia!
        • Gość: Joanna Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.range86-132.btcentralplus.com 28.10.06, 14:28
          Ja pracuje w Anglii i mam 42 lata.Wyjechalam majac 40.Da sie znalezc ,tylko
          trzeba chciec.
          Pozdro
          • Gość: m Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:54
            pracy dla ludzi starszych jest w cholerę za granicą. mój przyjaciel lat 50 wyjechał do anglii i pracuje w londynie jako szklarz, chociaż nigdy tego nie robił, moja mama lat 51 jako opiekunka osób starszych. mój tato lat 51 jako pracownik fizyczny do wszystkiego w gminie koło hamburga w niemczech. mama znalazła pracę przez pośedniczkę, tato też, przyjaciel- przez kuzyna.
            • Gość: karahnjuka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.hive.is 28.10.06, 21:06
              na pewno tylko musisz wsiasc do pociagu.... ja wyjechalem do Islandii majac 58
              lat i jestem juz 15 miesiac. Buduje mosty itunele .
              • Gość: wojtasUSA Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dyn.optonline.net 28.10.06, 23:46
                spoko, pociagiem wyjechales?? cool
                • Gość: kaalus Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 195.70.93.* 30.10.06, 10:38
                  Przeciez pisze ze tunele buduje, nie?
                  • Gość: ivette40 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:38
                    Strasznie "mądre" odpowiedzi. Szczególnie tych co wyjechali....Ostatecznie
                    urodziłam sie, wychowałam i wykształciłam w Polsce. To śmieszne, żeby jedyną
                    poradą było to - szukaj pracy za granicą. Co to już w Polsce nie można zarobić
                    na emeryture? Mi też jest bardzo ciężko znaleść prace w tym wieku, ale jak sie
                    nie szuka to sie nie znajdzie. Mam dorastające córki i zawsze na coś brakuje -
                    męża pensja nie wystarcza. Może sie znajdzie ktoś, kto może naprawde
                    podopowiedzieć.
                    Pozdrawiam
              • Gość: bob Mam mnostwo pracy w USA IP: *.vnnyca.adelphia.net 29.10.06, 07:22
                Mamy mnostwo pracy w USA w Kalifornii dla kazdego kto chce uczciwie pracowac.
                zarobki 2-3 tys miesiecznie. Luksosowe mieszkanie natychmiastowo.Pomagamy z
                wiza.Jedyne co potrzebyjsz to pieniedzy na bilet i odwagi.
                moj email: milld33@yahoo.com

Tel. 775-2781290 lub 561-3795098

Prosze dzwonic codziennie w godz 6am-9am czasu polskiego

• jerzy26 Re: Mam mnostwo pracy w USA 29.10.06, 12:00
                  czesc mam na imię Jurek jestem bez pracymam rodzinę na utrzymaniu proszę cię
                  jak możesz pomuż mi ze znależieniem pracy w usa będe bardzo wdzięczny niemam
                  wizy jestem z zawodu murarz a;e mogę robić wszystko oto mój mejl
                  jerzy26gazeta.pl
                • Gość: mac Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:22
                  hej, coś mi tu nie pasuje, zarobki 2-3 tys to nic specjalnego, a luksusowe
                  mieszkanie natychmiastowo to już przegięcie w ściemie! jakoś nie wierzę w
                  instytucje charytatywne dające prace, mieszkanie gratis! a jak wygląda pomoc z
                  wizą?? wg mnie - podpucha
                  • Gość: ktosia Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: 217.153.99.* 30.10.06, 11:07
                    mnie też sie to wydaje zbyt piękne, żeby było prawdziwe...a oto ich oferta -
                    mosama nie wiem co o tym sądzić?

Oferty stalej pracy w Kalifornii ,zarobki do $3000 miesiecznie.
                    Agencja serwisow emigracyjnych . oferuje:
                    -zamiane wiz turystycznych na 7 letnia wize z pozwoleniem na prace I numerem
                    Security Social
                    -prace dorywcze w produkcjach filmowych Hollywood, zarobki:
                    -dorosli: od $55-$400 dziennie/prace te mozesz wykonywac zachowujac aktualna
                    stala prace/
                    -Dzieci od $122 do $900 dziennie
                    -Process Zielonej Karty I poszukiwanie sponsorow
                    -Oferty stalej pracy w Kalifornii ,zarobki do $3000 miesiecznie.
                    Oplata za serwisy dopiero po wyslaniu dokumetow administracyjnych
                    umozliwiajacych sprawdzenie ich legalnosci
                    Pragniesz wiecej informacji, wyslij email do:
                    milld33@yahoo.com

• Gość: anonymus Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:21
                      pootrzeba tylko na bilet? - wszystko jasne, kolejny Polak chce zrobic
                      niewolnikow z rodakow...
                      • Gość: dima Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.uk.ibm.com 30.10.06, 16:43
                        Chetnie pomoge wszystkim ktorzy chca dostac dobra prace (do 600 E/tydz brutto)w
                        Irlandii. Luksusowe mieszkanie, sluzbowe auto i telefon. Znajomosc jezyka
                        niekonieczna (wlasciwie niewskazana). WYSLIJCIE TYLKO KASE NA MOJE KONTO za
                        obsluge programu posrednictwa. Swoje dane i jakies zeskanowane dokumenty tez
                        mozecie wyslac, jesli chcecie...
                        • Gość: emigrantka Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.nott.cable.ntl.com 30.10.06, 17:37
                          ale kit hahahaha tylko kase wyslijcie
                    • Gość: wylogowana Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.hsd1.ma.comcast.net 01.11.06, 01:54
                      Gość portalu: ktosia napisał(a):
                      > -prace dorywcze w produkcjach filmowych Hollywood, zarobki:
                      > -dorosli: od $55-$400 dziennie (...)
                      > -Dzieci od $122 do $900 dziennie

filmy dla doroslych? :P
                  • Gość: emigrantka Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.nott.cable.ntl.com 30.10.06, 17:35
                    wedlug mnie tez podpucha uwazajcie nie dawajcie kasy bo o to chodzi mnie tez
                    tak chcieli zrobic ale sie nie dalam musialam sama szukac pracy ale znalazlam i
                    jestem zadowolona nie wierzcie w takie( mam mnostwo pracy)jak ma to niech
                    pracuje niech podaje zarobki w euro a nie w zlotowkach a co z wiza??pozdrawiam
                • Gość: obywatel Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: 216.223.206.* 30.10.06, 16:54
                  Hej, spokojnie z tymi magikami co to oferuja $3k/miesiac. Jesli cos wydaje sie
                  zbyt piekne zeby bylo prawdziwe, tak pewnie jest.
                  Dla mnie to jakas cwana agencja polaczkow ktora "zalatwia" prace immigrantom
                  biorac za to naprawde spora kase. Z jakiegos powodu takie hieny zwykle zeruja
                  na ludziach zdesperowanych. Lepiej NAPRAWDE zostac w Europie niz po
                  czterdzeistce szczegolnie w dzisiejszych czasach szukac "pracy" na czarno w USA.

Male mieszkanie jednosypialniowe to wydatek rzed $150 tysiecy dolarow w
                  nabjabrdziej optymistycznej wersji, kolesie oferuja za darmo, tak?
                  UWAGA, KEEP YOUR EYES OPEN.

• Gość: Texan Re: Mam mnostwo pracy w USA IP: *.uta.edu 30.10.06, 20:50
                    BZDURA.
                    E-mail na yahoo, a telefony NIE ODPOWIADAJA przez wyszukiwarki.
                    Zwykla podpucha.
                • soulbaker Re: Mam mnostwo pracy w USA 30.10.06, 17:50
                  Ludzie to jakies kanciarstwo.
                  Za tym sie kryje albo praca w burdelu albo w jakimś kartelu narkotykowym, nic nie jest takie piekne...
                • mister1 Re: Mam mnostwo pracy w USA 02.11.06, 13:21
                  Gość portalu: bob napisał(a):

> Mamy mnostwo pracy w USA w Kalifornii dla kazdego kto chce uczciwie pracowac.
                  > zarobki 2-3 tys miesiecznie. Luksosowe mieszkanie natychmiastowo.Pomagamy z
                  > wiza.Jedyne co potrzebyjsz to pieniedzy na bilet i odwagi.
                  > moj email: milld33@yahoo.com
                  ogloszenie wyglada mi na lipe
              • jerzy26 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 29.10.06, 11:53
                czesc mam na imię Jurek jestem murarzem niemam pracy czy istnieje możliwosc
                pracy w Twojej firmie proszę odpisz oto mój mejl jerzy@gazeta.pl
                • Gość: hgygf Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dsl.dynamic.sonic.net 30.10.06, 05:58
                  to sciema. to sa firmy sprzatajace domy, ktore maja problemy ze znalezieniem
                  desperatow do pracy. najpierw wpakuja cie w klopoty - a potem nie bedziesz mial
                  wyjscia - tylko sprzatac za pol darmo. w Californii nie ma zapotrzebowania na
                  murarzy. Tutaj nie buduje sie z cegly.
                • Gość: GC Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 216.223.206.* 30.10.06, 17:03
                  Chcesz ugryzc rzeczywistosci, wloguj sie na te strone i naprawde zobaczysz co
                  jak i za ile. Zorientujesz sie jakie eldorado Ci obiecuja w Los Angeles.
                  www.bazarynka.com

Jako murarz na pewno zarobisz, ale uwazaj z zalatwianiem wiz. Mnostwo
                  cwaniaczkow jest z lapa wyciagnieta po kase. Patrz tez co i komu podpisujesz.
          • Gość: Jozio Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:08
            Ja szukam w Polsce nie chce wyjezdzac za granice nie znam angielskiego a na
            nauke nie mam kasy.
            I co wy na to????
          • Gość: jolantaK Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:34

BEz urazy, ale chyba po znajomości, bo ja też nie mogę znaleźć pracy, chociaż
            mam doświadczenie w wielu dziedzinach, a nawet w pracy za granicą. Po prostu -
            praca jest, ale najpierw musisz dużo zapłacić, żeby wyjechać( a kogo na to stać).
          • wiolka413 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 05.11.06, 13:33
            Skontaktuj się ze mną mam 42 lata, 13-letnią córke i mam zamiar wyprowadzić się
            z Polski na wyspy brytyjskie.
            • Gość: ktosia Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 217.153.99.* 12.11.06, 17:29
              czy ja też moge się skontaktować ?
        • Gość: jacek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.home1.cgocable.net 29.10.06, 02:26
          Zatrudnie malzenstwo wiek 40-55 lat,znajomosc jezyka obcego niewymagana'
          praca w firmie sprzatajacej 5-6 godzin dziennie po godz 17.
          rok minimum kontrakt,wymagana dobra kondycja (fizyzyczna i psychiczna,nie
          karalnosc,pawo jazdy, doswiadczenie w sprzataniu biur)placa od 10$(Canada)za godzine
          Powazne oferty
          Sarnia Ontario Canada
          • Gość: dymac michnika nie pracujcie dla polakow IP: *.hsd1.mn.comcast.net 29.10.06, 21:37
            za granica trzymajcie sie z dala od polakow, to bydlo uzewnetrznia wszystkie
            swoje nalecialosci scierwa pokomuny, wydymaja was bez mrugniecia oka, chociaz
            dymac sie daja tylko frajerzy, tak jak michnik,
        • k0curek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 30.10.06, 15:54
          A w tych ogłoszeniach tylko zgłoszenia poszukujących pracy, pracodawcy nie
          szukają nikogo
      • asia.m33 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 26.10.06, 14:55
        Szkoda, że nie napisaleś w jakiej branzy i jakich konkretnie zarobkow
        oczekujesz. Jeśli bierzesz pod uwage wyjazd to może będę w stanie pomóc.
        • Gość: lula Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.chello.pl 28.10.06, 17:11
          asiu, rozumiem, że jesteś w Anglii, czy masz jakieś możliwości pomóc w
          znalezieniu pracy ? Ja mam biegły angielski, doświadczenie w marketingu
          kilkuletnie, ale wiek niestety powyżej 40-tki. Czy możesz mi w jakiś sposób
          pomóc przynajmniej podając adresy headhunterów z terenu UK. Dzięki.
        • Gość: Jozio Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:19
          asia.m33 napisała:

> Szkoda, że nie napisaleś w jakiej branzy i jakich konkretnie zarobkow
          > oczekujesz.

Branza tytoniowa a co do zarobkow to minimum 1000 zl. netto innaczej nie dam
          rady sie utrzymac.A jezeli poza miejscem mojego zamieszkania to plus do tego
          dochodzi kod\szt wynajecia pokoju.

Jeśli bierzesz pod uwage wyjazd to może będę w stanie pomóc.

Wyjechac moge ale nie zagranice tylko w kraju .
      • Gość: ewa Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 217.197.169.* 28.10.06, 09:01
        Mysle, ze jak nie wiesz, jak sie zabrac za szukanie pracy, to sie po prostu do
        niczego nie nadajesz. Nie szukaj, bo sie bardziej zalamiesz.
        • Gość: wojtek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.10.06, 09:14
          Zgryźliwa "bitch". Mam nadzieję, że spotka cię to samo.
          • Gość: maro czyli że masz nadzieje że go trafi szlag ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:57
            pewnie też katolikiem jesteś, i jak wielu z nich rozumiejac co potrafią, lubisz gdy się w dół równa, jeśli jedni cierpią, inni też powinni. Wtedy w cierpieniu jesteś szczęśliwa i to jest Twoja nauka pobożności i kościoła.
            Z głupim się przez ścianę macałaś ?
            Cały taki smietnik pojęciowy wyrzuciłem 20 lat temu tam gdzie jego miejsce.
            Bez oczekiwań, nadziei czy obaw, :).
            • Gość: kibuc Re: czyli że masz nadzieje że go trafi szlag ? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.06, 14:43
              Poszukaj pomocy, zanim jad zniszczy ci mózg. Z tymi katolikami to wystrzeliłeś
              ni w pięć w dziewieć.
            • Gość: anna Re: czyli że masz nadzieje że go trafi szlag ? IP: 83.168.104.* 29.10.06, 23:46
              Jak dobrze,że coraz więcej jest osób innych niż forumowiczka "ewa". Wołczuję
              Ci-jesteś wstrętną, złosliwaą babą. Na szczęście coraz więcej w Polsced spotykam
              osób. kore rozumieją bliźniego.
              • Gość: Anna Praca za granica IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.10.06, 17:51
                Drodzy czytelnicy!!!
                Pisze ten list nie tylko do osoby ktora prosi o pomoc w znalezieniu pracy.
                Obecnie mieszkam 3 lata w UK.Mam dobra prace biurowa i razem z moim chlopakiem
                zyje nam sie calkiem niezle. Mamy wlasne mieszkanie ,samochod itp. Nie
                przechwalam sie tym co mam,bo sama do wszystkiego doszlam ciezka praca, ale ja
                przyjechalam tu 3 lata temu a moj chlopak 5 lat .Bylo calkiem inaczej, latwiej.
                Drodzy czytelnicy prosze was nie wyjezdzajcie z kraju jezeli nie macie do kogo,
                nie dajcie sie skusic na propozycje agencji pracy ani tym bardziej na propozycje
                obcych ludzi ,ktorzy na takich jak wy dorabiaja sie duzych pieniedzy.W Polsce
                tez mozna znalesc prace ,i nie wyobrazajcie sobie ze tu jest raj na ziemi TO NIE
                PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!Mam nadzieje ze kazdy kto jednak zdecyduje sie na wyjazd
                odnajdzie swoje szczescie,ale uwazajcie na siebie
                Pozdrawiam Anna
          • Gość: botox Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.10.06, 16:14
            "Wojtku"! Ona ma - przynajmniej czesciowo - racje...
            Po pierwsze, jak ktos jest po czterdziestce to juz cos
            (przynajmniej odrobine) powinien wiedziec na temat tego
            jak sie szuka pracy. Powinien tez podac jakiego rodzaju pracy
            szuka (bo "godna" to moze byc tez i "praca" gangstera...).
            Po trzecie - powinien podac, czy poza (przecietna)
            polszczyzna posluguje sie jakims obcym jezykiem.
            A wyksztalcenie, doswiadczenie i znajomosc jezykow
            moze miec wiekszy wplyw na sukces nizli wiek...

P.S. Staraj sie liczyc ze slowami - nawet jak piszesz
            cos po angielsku. Czy pisanie na internetowych
            forach zawsze musi degenerowac poziom slownictwa?
            • Gość: kukaracza Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dialup.adsl.anteldata.net.uy 28.10.06, 19:05
              Brawa dla botox'a !
              Nareszcie odpowiedz jak nalezy. Brawo.
            • Gość: seismic Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.82-134-53.bkkb.no 28.10.06, 20:11
              Jezeli ktos w poszukiwaniu pracy wchodzi na forum z zapytaniem jak ja znalezc to
              moim zdaniem wie jak ja szukac.Wlasnie tu czesto znajdzie najszybciej uzyteczne
              porady i informacje.Nie widze w tym nic zlego.Kto pyta, nie bladzi.
            • Gość: wojtek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.10.06, 13:50
              Przykro mi bo ewa pokazała polski charakterek albo ma okres. Może osba pierwszy
              raz pisze tutaj lub sama jest zdenerwowana. To tak jakby przy rozmowie chamsko
              powiedizeć zamknij sie bo to i owo. Troche pokory i kultury.Nic do tej ewy nie
              mam .
        • Gość: gosc Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 80.73.178.* 28.10.06, 11:51
          Ja sama szukalam pracy w Polsce przez 5 lat i nic. chcialam nawet przyuczyc sie
          do zawodu cukiernika, kucharza za darmo w restauracji. nic z tego, bo do
          przyuczenia do zawdodu jest tylko mlodziez. Kobiety po 40 -tce jak mi mowiono
          przez telefon to juz emerytka. Teraz mieszkam za granica z mezem i dzieckiem,
          mam mozliwosc kursow,doksztalcania sie w takimz awodzie jak chce, za darmo nauka
          jezyka - a znam jezyk angielski bardzo dobrze/tylko nie jest to kraj
          angielskojezyczny/. uwagi na temat wieku to tutaj dyskryminacja i sprawa do
          sadu. Odwagi.Zaluje tylko, ze nie wyjechalam 5 lat wczesniej. teraz moja siostra
          jest bez pracy a ma super wyksztalcenie, kursy, perfekt znajomosc jezykow i co
          -
          • dcio Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 07.11.06, 01:57
            Witam, a do jakiego kraju Pani wyjechala? I czy w 'ciemno" czy miala Pani cos
            wczesnej nagrane?
      • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.chello.pl 28.10.06, 09:31
        Przestań gadać o zagranicy. W W-wie brak ludzi do każdej roboty związanej z
        budownictwem - czy to montaż domofonu, czy wymiana drzwi, czy położenie kawałka
        chodnika z kostki - wszystko na odległe terminy a fachowcy zasuwają od rana do
        nocy. To wiem z praktyki a podejrzewam, podobną sytuację na innych odcinkach -
        chociażby w hurtowniach rtv/agd brak handlowców z doświadczeniem i jakim takim
        rozeznaniem w branży. I po co Ci zagranica?
        • raveness1 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 12:15
          Po to zeby nie dorabial polskich pseudo-biznesmenow tyrajac za 4 zl/h.

Is this so hard to understand, dope-head?
          • Gość: wojtek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:45
            1 poprawka ,nie narzekaj na polskich buznesmenów , oni płaca tak jak pozwalaja
            warunki (a w posce rynek jest biedny i stad niskie zarobki.A obelzywe
            okreslenia zarezerwuj dla politykow ktorych sam wybierasz...
        • Gość: Chester Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.atlsfl.adelphia.net 28.10.06, 14:17
          Arek"AIVA _ PLATZ" za ile ???
        • Gość: kukaracza Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dialup.adsl.anteldata.net.uy 28.10.06, 19:34
          Drogi Arku !
          moze i masz racje piszac, ze brak ludzi do roboty, ale nasuwa sie pytanie:
          "Czy zastanawiales sie skad bierze sie ow brak ?"
          badz :
          "Dlaczego ludzie wyjezdzaja pracowac za granice ?",

no to ja moge sprobowac podpowiedziec mozliwe rozwiazania:

1. Place jakie sa oferowane specjalistom w Polsce, sa smiesznie niskie, wrecz
          godzace w honor i godnosc niewolnikow.
          2. Warunki pracy sa uwelaczajace ludzkiej godnosci.
          3. Pomimo, iz "brak jest fachowcow", nadal oferuje sie im stawki niegodne
          niewolnikow.

a skoro "brak ludzi do pracy", to trzeba skladac necace oferty i wtedy moze
          zjada sie pracowac w Polsce, anglicy, amerykanie, szkoci, francuzi, niemcy i
          szwajcarzy.... a poki co, to my jezdzimy tam myc sroce....

pozdrawiam

• Gość: Ajrisz_______ Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 85.134.186.* 29.10.06, 10:26
            "a poki co, to my jezdzimy tam myc sroce...."

Czy ci ktorzy usiluja sprowadzic wszystkich polakow na zachodzie do niewolnikow
            od najgorszych prac kiedykolwiek tu byli i widzieli jak sytuacja wyglada
            naprawde? Przyjechalem tu w ciemno i nigdy zadnych sraczy nie mylem, mam lekka
            prace za dobre pieniadze,dostaje dokladnie tyle ile irlandczycy ktorzy ze mna
            pracuja, polaka-niewolnika tu nigdy nie spotkalem.Nawet polacy bez wyksztalcenia
            ktorych tu poznalem pracuja przewaznie na budowach gdzie spokojnie wyciagaja
            1000e tygodniowo, co nawet jak na tutejsze warunki pozwala na wysoki poziom
            zycia. Cos mi sie wydaje ze tym w polsce zal dupe sciska i dlatego tak pluja jadem.

Pozdrawiam
            • Gość: m Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:27
              sorry, ale nie wierzę, żeby robotnik budowlany zarabiał jakieś wielkie
              pieniądze. Może i żyje lepiej niż robotink w Polsce, ale w porównaniu do życia
              Wyspiarzy widać różnicę
              • Gość: ajrisz________ Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 85.134.186.* 29.10.06, 23:42
                "M" tutaj (irlandia) to nie polska - ciezka praca jest stosownie wynagradzana.

"Może i żyje lepiej niż robotink w Polsce, ale w porównaniu do życia
                > Wyspiarzy widać różnicę"
                W irlandii liczacej okolo 4mln ludzi przemysl budownlany(i te naookolo niego)
                zatrudnia okolo 1mln ludzi , znakomita wiekszosc to irlandczycy chociaz ostatnio
                wypieraja ich polacy,zarobki sa bardzo wysokie. Podam ci przyklad - menadzer
                sklepu dostaje 500e tygodniowo(np Spar ,Offlicence , Lidl), tyle zarobi POMOCNIK
                na budowie ktory nie potrafi NIC robic.Zarobki wykwalifikowanych budowlancow
                siegaja zarobkow menadzerow wyzszego szczebla! wierze ze komus w polsce to sie
                moze wydawac nieprawdopodobne.Ponoc to budownictwo nakrecilo tutaj cala
                gospodarke,jest boom budowlany i dlatego ich zarobki sa tak wysokie.
        • Gość: lach Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:24
          skonczcie z ta pracą pod warszawą,wpadamy ze sprzentem robimy dach w 10 dni
          (czterech) mówimy 7 tys.(bud.10/10) za drogo,po odliczeniu kosztów nie wyjdzie
          nam 100 dniówki o czym my gadamy 3.5 za godzine ,ktos za obleśny jogurt ma wam
          zapieprzać,za 8 zł na godzine za taką robote co robie mi sie nie opłaca,kogoś
          tu wali podadki i ubezpieczenie musze zapłacić i prosi mnie o rachunek za
          1otys.czy myślicie jak komuś dacie kase to on nie ma wydatków i ubezpieczeń z
          tego połowa nawed nie zostanie czas sie obudzić
          • Gość: Jeszcze raz Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.autocom.pl 29.10.06, 17:18
            Napisz to jeszcze raz, po polsku, nie po polskiemu.
            • Gość: Akermanski Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:13
              Wydaje mi się, że to jest tak: Gościu robi dachy. Dach kosztuje 7 000 zł, na co
              składają się materiały oraz robocizna. Po odliczeniu kosztów materiału oraz
              ubezpieczeń zarabia 3,5zł /h. Dodatkowo klient chce zapłacić 7 tyś, a fakturę
              chce za 10 tyś. Jak ja to dobrze znam. Współczuję pracy dla takich cwaniaczków.

.......................
              Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
              • Gość: MW Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:32
                7 tys za dach to cena bez materiałów. Gość się wkurza, kiedy klient chce
                rachunku, bo jak to jest cena netto bez podatku itd. Jak ma wystawić fakturę, to
                w ręce zostanie mu góra 3,5 tys - po podzieleniu na 4 wychodzi po ok 900 zł za 4
                dni pracy po 12 godzin czyli po ok 15 zł na godzinę. Z tego musi opłacić
                transport ( mieszkanie zapewne na budowie).
      • Gość: Old Man Re: Jak znalezc prace za godna prace pow.40-stki IP: *.brhm.cable.ntl.com 28.10.06, 09:45
        Mam nie tylko 54 lata ale i lada jaka znajomosc angielskiego. Kiedy wyjezdzalem
        do Anglii mialem jeszcze troche zludzen teraz (po 8 miesiacach) za to mam
        doswiadczenie :-)

Wlasnie wracam do kraju aby odpoczac, ale za pare tygodni wróce. Jak myslisz
        dlaczego?! (Na wszelki wypadek dodaje: jeszcze wielkiej kasy nie zrobilem!)

Jesli masz takie samo minimum, oraz:
        - troche gotówki na pierwsze dwa tygodnie
        - zalatwiona zdalnie prace lub znajomych co n a p e w n o pomoga ci na poczatku
        - sporo pokory, oraz...
        - duzo-duzo wiary w siebie

...to wyjezdzaj! NATYCHMIAST!

Nie licz jednak na godna prace! Nie ma czegos takiego... . Tylko od Ciebie
        bedzie zalezalo czy bedziesz sie wstydzil tego co robisz. Rob wiec dobrze, badz
        wzorem, szanuj innych: wtedy bedziesz mial szacunek do siebie.

Powodzenia!

PS. W kalkulacji kosztów koniecznie uwzglednij staly dostep do Internetu! To nie
        jest luksus, to jest jak mleko, odkurzacz i maszynka do golenia lacznie :-) W
        ten sposób za jednym kosztem bedziesz mial: polskie i angielski gazety
        codzienne, radio i tv, poczte, a takze codzienne rozmowy z rodzina... .
        • ja_cancer Re: Jak znalezc prace za godna prace pow.40-stki 28.10.06, 16:18
          Witaj!
          Wieżm mi za sobą!!! Bardzo proszę, pomóz w znalezenii pracy na wyspach. Jestem
          w twoim wieku i w bardzo strasznej finansowej sytuacji!
        • Gość: emigrantkaA Re: Jak znalezc prace za godna prace pow.40-stki IP: *.range86-136.btcentralplus.com 28.10.06, 19:20
          "Nie licz jednak na godna prace! Nie ma czegos takiego..."
          ciekawa opinia
          jestem za granica juz ponad rok, nikt mi nie pomagal znalezc prace, sama znalazlam (wczesniej bylam umowiona e-mail'owo na rozmowe kwalifik z zagranicznym pracodawca), teraz pracuje u drugiego pracodawcy. prace mam 100x lepsza od pracy w polsce, + rozwijam sie zawodowo, nie odczulam zadnych barier, nikt mi pod nogi klod nie stawial... jaka praca sie zajmuje? tlumacze, pracuje w radio, pomagam osobom nowoprzybylym, + wiele innych rzeczy wykonuje...
          jezeli sie zna wlasna wartosc i jest sie ambitnym mozna bardzo daleko zajsc
          pozdrawiam i zycze powodzenia
          • Gość: Alicja Re: Jak znalezc prace za godna prace pow.40-stki IP: *.pools.arcor-ip.net 30.10.06, 02:20
            Ojej, i czym tu sie chwalic? Przeciez wyraznie chodzi wyzej o znikoma znajomosc
            jezyka. Wyskoczylas ni w 5 ni w 10. No, chyba ze ty po angielsku ani mru mru. W
            takim razie uszanowania!

>nikt mi nie pomagal znalezc prace, sama znalaz
            > lam (wczesniej bylam umowiona e-mail'owo na rozmowe kwalifik z zagranicznym pra
            > codawca), teraz pracuje u drugiego pracodawcy. prace mam 100x lepsza od pracy w
            > polsce, + rozwijam sie zawodowo, nie odczulam zadnych barier, nikt mi pod nogi
            > klod nie stawial... jaka praca sie zajmuje? tlumacze, pracuje w radio, pomagam
            > osobom nowoprzybylym, + wiele innych rzeczy wykonuje...
      • Gość: lu Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 10:07
        Joziu, zalezy co umiesz i jaki masz fach.

Generalnie na Zachodzie na ryku pracy za ludzi starszych uwaza sie osoby po 55
        roku zycia. Wiec jestes jeszcze mlody.

Jednak jest pare "ale": jak nie znasz jezyka, niewiele potrafisz, to nie ma co
        liczyc na dobra prace albo wrecz na jakakolwiek prace. Jesli potrafisz sie
        przynajmniej dogadac, to mozesz pracowac na najnizszych stanowiskach za
        najmniejsze pieniadze. Jesli nie znasz nawet podstaw jezyka, to nawet o to moze
        byc bardzo trudno.

Jesli masz dobry fach i doswiadczenie to znajdziesz prace, nawet znajac tylko
        podstwy jezyka. Ale napewno potrzebne Ci beda spore pieniadze na poczatek, zeby
        jakos przetrwac zanim znajdziesz prace.

Wiec ocen realnie swoje szanse, sile i chec do walki, bo latwo nie bedzie. I
        zadecyduj.
      • Gość: kol.de Re: rynek pracy uk IP: *.infonet.ee 28.10.06, 10:47
        www.mailonsunday.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=412853&in_page_id=1770

powyzszy link ilustruje rynek pracy w UK i nastawienie mediow. bezrobocie w
        anglii przekroczylo juz 5%
        • Gość: Kas Re: rynek pracy uk IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.10.06, 11:33
          Anglia staje się coraz bardziej antypolska to prawda, chcą winić o wszystko
          imigrantów, co mija się często z prawdą. Zresztą oni mają 5%, my 16% i tak mają
          o wiele lepiej od nas. A skoro już Polaków wpuścili to nie mogą najgle zamknąć
          granic?
          • o90 anty polska anglia - dobry zart 28.10.06, 15:45
            w moim miejscu powszechna jest opinia
            ze polska emigracja to jest najlepsze co sie Uk zdarzylo od konca wojny
            • Gość: Indy rewolucja w statystyce? IP: *.mcon.pl 29.10.06, 23:22
              napisz jakiego uzyles estymatora zeby oszacowac wyniki z powiedzmy paronasto
              tysiecznej probki (twoje miejsce) dla 60 milionowej populacji
      • Gość: wroc4ever Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:49
        Raczej powinieneś się zgłosić do posrednaika żeby skierowali cię na jakiś kurs,
        myślę że operator koparki lub inne budowlane np zbrojarz etc... Branża budowlana
        przeżywa boom i myślę że nie prędko się on skończy, przynajmniej nie wcześniej
        niż pójdziesz na emeryturę, nie polecam kursu na CE bo nie będziesz miał gdzie
        praktyki zdobyć jak setki "młodych" kierowców a jak złapiesz pracę to i tak
        tygodniami będziesz poza domem
      • jarum Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 11:56
        A ty kultury
      • asklodow Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 11:58
        To zalezy w jakim dziale szukasz jakie masz wyksztalcenie i doswiadczenie,
        zazwyczaj pracodawcy cenia sobie bycie elastycznym, chec rozwoju,
        w trakcie rozmowy, zawsze przedstawiaj poprzednie firmy w pozywtywny sosob, a
        zmiany uzasadniaj rowniez w sposob pozytywny.

W angli w pracy biurowej musisz miec dobry angielski, ale za to wiek nie jest
        zadna bariera,

powodzenia
        A.
      • raveness1 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 12:19
        Wiek na zachodzie nie gra wielkiej roli. Sam robilem w Stanach z gosciem, ktory
        mial dobrze po 60-tce.
      • Gość: eeeee Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.wolfson.cam.ac.uk 28.10.06, 12:31
        jesli tylko umiesz mowic dobrze po anielsku to w Anglii dostaniesz kazda prace
        o jaka bedziesz sie starac; tutaj to jedyny wymog; jesli nie umiesz po anielsku
        ani slowa to rowniez znajdziesz prace tyle, ze gorszą, mniej platna i nie w
        swoim zawodzie; w Anglii, wprzeciwienstwie do Polski, istnieje prawo
        stanowiace, ze nie wolno nikogo dyskryminowac ze wzgledu na wiek i pracodawcy
        tego przestrzegaja;

• Gość: wk Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:43
          byłam w Anglii jakaś babcia 70-tnia prowadziła wagoniki w ZOO jasz sie zdziwiłam
          • Gość: botox Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.10.06, 16:22
            W Stanach (USA) wielu ludzi w wieku lat 70, czy powyzej
            jest wrecz zmuszonych do pracy... Nie kazdy ma jakakolwiek
            emeryture, a z pensji z "Social Security" nie jest zbyt
            latwo przezyc (a szczegolnie - jezeli wciaz trzeba splacac
            kredyt za dom, czy mieszkanie).
            • eeeee1 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 17:07
              w Anglii dla emerytow buduje sie specjalne osiedla z nizszym czynszem i
              specjalnym straznikiem, ktory jednoczesnie sluzy pomocą paramedyczną;

w Polsce osoby starsze przeznacza sie do likwidacji, prasa podzega obywateli
              prZeciwko nim publikujac artykuly udowadniajace ze zabieraja prace mlodym, a
              NFZ zabrania takie osoby leczyc, przestrezajac lekarzy ze leczenie osoby chorej
              np. na raka powyzej 50tki nie bedzie refundowane;

• Gość: bronek24 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.11.06, 00:36
                Co za piramidalna bzdura : takich mieszkan dla emerytow sa znikome ilosci.
                Przestancie wypisywac te nonsensy o wspanialosciach i dobrobycie w Wlk
                Brytanii : jesli istotnie obywatele tego wspanialego skadinad kraju ich
                zaznaja, to zdobyli to wieloma latami ciezkiej pracy.
                Miliony emerytow maja niewielkie dochody, a sa w dalszym ciagu duszeni
                podatkami (tak, tak, emerytury sa opodatkowane) i tysiacem innych oplat.
                Najgorzej sie maja emeryci z klas srednich posiadajacy splacone juz domy, warte
                teraz czesto wielkie pieniadze, ale jednoczesnie bedace jedynym majatkiem
                tychze ludzi. Czesto zmuszani sa oni do sprzedazy domow w zamian za lokum w
                domu opieki!! Oto labourzystowska polityka socjalna.
      • Gość: opiekunka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:34
        jesli umiesz angielski na poziomie srednim w kazdej chwili mozesz znalezc prace
        jako opiekunka osob starszych za posrednictwem firmy christies care(
        www.christiescare.pl), pracuja tam osoby nawet powyzej 60 roku zycia.nie musisz
        miec doswiadczenia tylko checi,pewna odpornosc psychiczna i chec pracy z ludzmi.
        problem, czy taka praca Ci odpowiada
        • Gość: opiekunka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:37
          tylko tu nie wyanjmujesz pokoju, mieszkania , tylko mieszkasz z osoba ktora sie
          opiekujesz. jestes tzw. live-in carer; placa b. dobrze, nie masz wydatkow na
          jedzenie i mieszkanie, problemem moze byc malo wolnego czasu
          • eeeee1 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 17:12
            moj kolega to robi w Anglii; nie umie ani slowa po angielsku, mieszka z rodziną
            ktora sie opiukuje, daja mu jesc, dach nad glowa i smaochod do wylacznej
            dyspozycji; no i jakies kieszonkowe (calkiem spore);

• Gość: opiekunka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:56
              by zaczac prace w christies care musisz umiec troche angielski-gadaja z Tobą
              przez tel by to sprawdzic,ale jak juz sie zalapiesz ,potem przejdziesz
              szkolenie i zdasz w Anglii egzamin, to masz niezla wyplate(wszystko
              legalnie,pomagaja we wszystkich formalnosciach).
              praca bywa stresujaca, firma czasem(pod postacią tzw. support team)olewa
              opiekunow, na poczatku moze byc problem ze zleceniem(ja siedzialam na
              przymusowym wolnym przez tydzien);mimo wszystko i tak polecam, pewnie jeszcze
              tam wroce do pracy w przyszlym roku
      • a-ronja Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 15:03
        moj tato ma prawie 60 lat. w tym roku wyjechal do Anglii. dostal prace w fabryce
        ktora produkuje kanapki. praca zostala zalatwiona przez agencje w anglii. w
        Polsce tez mozna znalezc posrednikow i "filie" takich agencji lub polskie,
        wspolpracujace z angielskimi. wiem o istnieniu takiej w opolu. oni zalatwiaja
        tam wszystko. mieszkanie czasem nawet samochod. czasem nawet nie wytmagaja
        znajomosci jezyka.
        • Gość: piotr Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:55
          A GDZIE W OPOLU ZNAJDUJE SIĘ TA AGENCJA,JAK SIĘ NAZYWA?
      • o90 prosta recepta 28.10.06, 15:43
        trzeba wziac dupe w troki i ruszyc sie do najblizszej biblioteki
        tam pierwszy lepszy podrecznik do angielskiego
        po 3 miesiacach umiesz jezyk, pozniej wyjazd, job center i jazda
        witaj w zyciu
        pracy jest od groma i jeszcze troche

• raveness1 Re: prosta recepta 28.10.06, 16:22
          Ciekawe o czym mozna by rozmawiac z gosciem po 3 miesiacach nauki angielskiego?
          • Gość: botox Re: prosta recepta... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 28.10.06, 16:25
            O niczym... Mysle, iz zupelne minimum to roczny (intensywny)
            kurs jezykowy (choc wielu nie umie podjac konwersacji nawet
            po kilku latach nauki)!
            • raveness1 Re: prosta recepta... 28.10.06, 16:28
              Ja tez tak sadze, mysle ze 4, 5 lat to minimum. Mam na mysli rozmowe nie
              gestykulacje.
            • Gość: o90 Re: prosta recepta... IP: 82.112.137.* 28.10.06, 17:39
              roczny intensywny ?

chyba nie widziales jak wyglada nauka ?
              po dwutygodniowym intensywnym z lektorem 5h dziennie mowisz i sie dogadujesz
              jezeli chcesz sie nauczyc sam, to 3 miesiace nauki spokojnie ci wystarcza.

wiem bo probowalem
              • raveness1 Re: prosta recepta... 29.10.06, 14:46
                Marzycielu, marzycielu...
                If you are so perfect in english, so what's the problem? Write the same
                language...
          • Gość: o90 Re: prosta recepta IP: 82.112.137.* 28.10.06, 17:35
            pozim srednio zaawansowany czyli o wszystkim

probowales ?

ja probowalem
      • Gość: felek usa Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: 4.78.53.* 28.10.06, 16:05
        wez rozaniec do reki
        pozdrawiam z new yorku
      • Gość: wiedzma313 Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.nott.cable.ntl.com 28.10.06, 16:09
        Przede wszystkim zastanow sie co chcesz robic, bo praca jest. Jest jednak jeden warunek: JEZYK!!! Chyba,
        ze chcesz pracowc za najnizsza krajowa w fabryce np. ryb. Milo, nieprawdaz?:)
      • Gość: ojciec lekarza Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:10
        Ile zarabia się w polskim serialu?
        Wysokość zarobków to temat tabu. O tym ile zarabiamy nie chcemy rozmawiać. Mimo
        to każdy na pewno jest choć trochę ciekawy ile za swoją pracę dostają inni,
        zwłaszcza jeśli pracują przy tak popularnych przedsięwzięciach jak seriale.
        Płace w tej branży były do niedawna tajemnicą. Teraz jednak, za sprawą Super
        Express wiemy o nich wszystko.

Stawki w serialowym biznesie są jak na polskie realia naprawdę niezłe. Aktorzy
        którzy rolę w serialu mają zagwarantowaną długoterminowym kontraktem i pojawiają
        się w każdym odcinku inkasują około trzech tysięcy za dzień zdjęciowy. Pięć,
        czasem nawet sześć tysięcy otrzymują najwięksi z największych pojawiający się
        gościnnie w jednym epizodzie – takie gwiazdy nie spędzają jednak na planie nigdy
        więcej niż jeden dzień.

Lekarz w szpitalu zarabia 1500 zł miesięcznie.Pracując po 300 godzin miesięcznie
        zarobi 2.500 zł . CZY DZIWIĆ SIĘ,ŻE CHCĄ I BĘDĄ WYJEŻDZAĆ?
        A jeszcze PISowski wiceminister chce lekarzom zabronić pracy poza szpitalem
        • Gość: johnny czekamy na was !przyjezdzajcie! IP: *.proxy.aol.com 28.10.06, 16:17
          tutaj pracy masa! zarobki 2-2,5 tys funtow,wiek nie ma znaczenia,jezyk az tak
          bardzo tez nie,
          • Gość: skorpion1 Re: czekamy na was !przyjezdzajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 08:21
            Dear Jonny!
            Mam 53 lata. Ostatnie 15 lat pracowałem wykonując prace alpinistyczne.
            Znam angielski,chętnie popracowalbym w UK.
            Jeśli masz jakąś propozycję przyjmę z ochotą.
          • Gość: klara Re: czekamy na was !przyjezdzajcie! IP: *.nott.cable.ntl.com 30.10.06, 18:08
            kit uwazajcie nie dajcie sie nabrac
      • Gość: polonus oczywiscie ze dostaniesz IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 28.10.06, 16:19
        ja wyjechale z Polski majac 25 lat , zaraz po studiach. zaczynalem od
        sprzatania, potem construction worker....zajelo mi to wszystko 13lat...od kilku
        lat jestem glownym inzynierem w duzej firmie developers w US.
        Jesli moge cos zasugerowac.....na poczatku nie liczcie na wielkie
        pieniadze...,niestety kazdy z nas musi przez to przejsc...PAMIETAJCIE NAUKA
        JEZYKA JEST PODSTAWA W TEJ GRZE!!!
      • sztuka.latania Najlepiej przez znajomości. 28.10.06, 17:11
        Mój Ojciec wyjechał do Londynu w wieku czterdzistukilku lat. Od dwóch lat
        pracuje na budowie. Pracę dostał przez znajomego znajomego, krewnego i znajomego
        królika, czy kogoś takiego, także nie jechał w ciemno.
        Praca za granicą jest, można poszukać chociażby na serwisie gumtree.com
        Jest sporo pracy dla opiekunów do dzieci, no i oczywiście w gastronomii.

pozdrawiam i życze powodzenia
      • wissenwertes To ze Ty takie pytania stawiasz, 28.10.06, 17:21
        wyjasnia wszystko - to ze nie masz pracy i jestes zrozpaczony.

Co ma wiek wspolnego z praca?
        Nie rozumiem. 40 lat to wiek w ktorym czlowiek zaczyna zyc.
        Licza sie doswiadczenia, umiejetnosc komunikacji i gdzes tam tez wyksztalcenie.

Ktos tam napisal "wez dupe w troki". Podpisuje sie pod tym.

P.S. Jak masz problemy to zamieszkaj na przeciw cmentarza - moze wtedy zrozumiesz...
      • Gość: Pawel Jak znasz angielski to idz do ochrony za ciecia IP: 166.63.172.* 28.10.06, 17:26
        Possiedzisz na nockach przy monitorach,licencje ci zrobia, przytyjesz od fast
        foodow i swobodnie z 500 funtow miesiecznie odlozysz.2-3 latka popracowac,
        mozesz wrocic do Polski i nic nie robic przez 5 lat, albo kupic mieszkanie pod
        wynajem.
        • Gość: gość Re: Jak znasz angielski to idz do ochrony za ciec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 07:40
          hmm wszyscy piszecie o byle jakich pracach fizycznych, a co z pracą w zawodzie
          np: księgowość? co trzeba mieć/umieć by z dobrą znajomośćią angielskiego i ze
          stażem w Polsce móc znaleźć pracę na stanowisku księgowej np: w Anglii
      • Gość: Arylian Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.spray.net.pl 28.10.06, 17:44
        Dam pracę - branża spożywcza, Warszawa. Spokojnie da się za płacę wynająć pokój
        i jeszcze odłożyć (pracuje już kilka osób spoza Warszawy). Nikt nie musi kraść
        czy żebrać jeśli chce pracować.
        502 233 231
        • przypadek Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki 28.10.06, 18:05
          Skoro McDonald nie ma problemu z reklaowaniem się "płacimy 1400 zł brutto" a ty
          masz, to znaczy że musisz jeszcze mniej płacić...
        • Gość: Aga Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.devs.futuro.pl 28.10.06, 18:19
          Nie jestem zdziwiona tym,że zadałaś takie pytanie na forum.
          Moja bratowa po powrocie z macierzyńskiego została po trzech miesiącach
          zwolniona z pracy .Ma doświadczenie w dziele kadrowo-płacowym, język angielski
          na poziomie komunikatywnym.Czynnie poszukuje pracy,kilkakrotnie zdarzyło się na
          wstępnej rozmowie telefonicznej lub ( jak czytano jej cv??? że po zapytaniu o
          wiek a ma 42 lata podziękowano jej !!! Nie uwierzyłabym gdyby nie fakt że sama
          zadzwoniłam w jedno z tych miejsc podałam wiek 36 -i zostałam zaproszona na
          rozmowe a kolezanka zza sasiedniego biurka podała 41 i .... dziekujemy takie
          mamy wytyczne ....tylko do 40 lat!!!Więc rozumiem że można się przyłamać.
          • Gość: kosmopolitka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.icpnet.pl 28.10.06, 18:59
            W czasie moich pobytów za granicą zauwazyłam ze powszechne jest zatrudnienie
            ludzi 50,60 -letnich nawet starszych.Dla mnie to było zdziwienie ,wchodzę do
            banku ,kina,domu towarowego a tam pracuję przystojny zadbany pan 60-
            kilkuletni.W Polsce można było na odpowiednich stanowiskach zobaczyć lale:)
            Była taka moda ze szefostwo zatrudniało nie tylko pracownice ale i dziewczynę
            do wyra.
          • Gość: kosmopolitka Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.icpnet.pl 28.10.06, 19:02
            to dyskryminacja ,powinnaś nagrać to zdarzenie i podać firme do sądu!!!!
      • Gość: Gheera Re: Jak znaleść prace za godną płace pow.40-stki IP: *.asta-net.com.pl 28.10.06, 19:29
        Moi współlokatorzy w Irlandii mieli odpowiednio 42 lata (kobieta) i 52 lata
        (mężczyzna). Ona dostała pracę w fabryce po 3 miesiącach (fakt, że bez
        angielskiego i słabo szukała), a on już w pierwszym tygodniu pobytu, w firmie
        budowlanej. Poznałem też jednego pana, powyżej 60-tki, trochę szukał, ale też
        znalazł.

A czy godna płaca? Myślę, że w Irlandii najniższa płaca już jest godna :)

Piszesz też "jakby jej zagwarantowano pracę". Jeśli chodzi o Wyspy, to tam jest
        prawdziwy kapitalizm, i jak o pracę nie powalczysz, to nikt Ci jej nie
        zagwarantuje. Warto o tym wiedzieć, bo Polacy, którzy tam wyjeżdżają z postawą
        roszczeniową ("należy mi się") kończą na dworcu w Dublinie.

Z doświadczenia powiem jeszcze jedno - jak nie zna języka, to przed wyjazdem
        niech siedzi nad nim dzień i noc, bo warto. Bez chociażby podstaw języka za
        granicą niestety ciężko jest godnie żyć i pracować.

Jak znaleźć? Najlepiej szukaj jeszcze w Polsce. Jest parę serwisów z pracą. Na
        googlu łatwo znajdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka