Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inzynier jakosci

02.11.06, 21:36
    Szanowni Panstwo, chcialam sie dowiedziec jakie sa realne szanse na
    znalezienie dobrej pracy w Polsce. Obecnie pracuje we Francji na stanowisku
    Inzyniera ds Jakosci w sektorze tworzyw sztucznych. W Polsce skonczylam
    Politechnike Slaska, we Fracji ukonczylam roczne podyplomowe studia
    inzynierskie z zakresu funkcjonowania nowoczesnego przedsiebiorstwa.
    Z gory dziekuje za odpowiedz. Z powazaniem. AS.
    Obserwuj wątek
      • knap.radoslaw Re: Inzynier jakosci 03.11.06, 09:07
        Szanowny Panie,
        realne szanse są bardzo duże. Tym bardziej jeżeli zna Pan j. obcy (francuski)i
        ma doświadczenie w pracy za granicą. Sektor tworzyw sztucznych mocno się rozwija
        w kraju i często poszukiwani są inżynierowie z tej branży. Zapraszam do
        przejrzenia ofert na portalu gazety lub
        www.bdi.com.pl/dla_inzynierow.php?Itemid=257&podstr=oferty&m_id=3

Jeżeli rozważa Pan powrót do Polski radzę aplikować jeszcze z Francji na oferty
        pracodawców i wysłac swoje CV do kilku agencji, które zajmują się rekrutacją
        inżynierów. Tak najlepiej sprawdzi Pan swoją wartość na rynku pracy - poprzez
        zainteresowanie pracodawców w Polsce. W trakcie np. urlopu we Frnacji może Pan
        umówić się na kilka rozmów w Polsce i wracać już potem z dużą pewnością, że
        będzie miał Pan pracę.
        • ania316 Re: Inzynier jakosci 03.11.06, 21:56
          Szanowny panie, bardzo dziekuje za odpowiedz. Znam biegle jezyk francuski, a za
          granica pracuje od ponad 3 lat. Szczerze mowiac dopiero zaczelam rozgladac sie
          co sie dzieje na rynku pracy w Polsce, po 4 latach przerwy.
          Mam prosbe: czy moglby mi pan polecic pare agencji zajmujacych sie rekrutacja
          inzynierow, czy kadry kierowniczej? Na jakie warunki mozna liczyc po powrocie
          do kraju? Jestem glownie zainteresowana Gornym Slaskiem. Z gory dziekuje. AS.
          • knap.radoslaw Re: Inzynier jakosci 27.08.07, 14:44
            Witam,

na wstępie przepraszam że poprzednio niedopatrzyłem, że odpowiadam kobiecie i
            użyłem rodzaju męskiego.

Co do agencji to polecam oczywiście Bank Danych o Inzynierach. Inne agencje
            prowadzą tez rekrutacje na stanowiska inżynierskie (choć nie wyłacznie). Aby je
            znaleźć wystarczy wpisać w wyszukiwarce słowa "doradztwo personalne".

Do do warunków finansowych - zalezy od stanowiska i firmy, ale z kilkuletnim
            doświadczeniem nalezy myślec o zarobkach nie mniejszych niż 5-6 tyś zł/mc.
            Stanowiska kierownicze jeszcze wiecej. Osoba z doświadczeniem zagranicznym jest
            dobrze postrzegana i moze miec zarobki z górnego kwartyla. Aby dowiedziec sie o
            zarobkach inżynierów wg. wybranych krytariów- polecam Indywidualny Raport
            Płacowy, który można zamówić w Banku Danych o Inżynierach.

Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu pracy

ania316 napisała:

> Szanowny panie, bardzo dziekuje za odpowiedz. Znam biegle jezyk francuski, a za
            >
            > granica pracuje od ponad 3 lat. Szczerze mowiac dopiero zaczelam rozgladac sie
            > co sie dzieje na rynku pracy w Polsce, po 4 latach przerwy.
            > Mam prosbe: czy moglby mi pan polecic pare agencji zajmujacych sie rekrutacja
            > inzynierow, czy kadry kierowniczej? Na jakie warunki mozna liczyc po powrocie
            > do kraju? Jestem glownie zainteresowana Gornym Slaskiem. Z gory dziekuje. AS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka