Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:06
    Hej, rece mi juz opadaja, bo wysylam podania i nic, szukam pracy w dziale
    kadr bo w tym kierunku mam wyksztalcenie, doswiadczenie mam ale w innej
    branzy, nie przysluguje mi staz ani przygotowanie do zawodu bo pracowalam
    wiecej niz 3 m-ce na umowe o prace , a ja chcialabym pracowac w kadrach
    Niestety nie mam znajomosci Prawie w kazdej ofercie w tym kierunku jest
    wymagane doswiadzcenie To paranoja - skad mlody czlowiek ktory tyle co
    skonczyl studia ma wziac to doswiadczenie, skoro nikt go nie chce przyjac :(
    Naprawde, mozna sie załamac! :(
    Obserwuj wątek
      • markus.kembi Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni 10.12.06, 15:20
        Doświadczenie to mało, haerowcy na rozmowy kwalifikacyjne zapraszają w pierwszej
        kolejności osoby, które aktualnie gdzieś pracują (najlepiej na podobnym
        stanowisku), bo kto w ogóle przez jakiś czas pozostaje bez pracy, ten jest
        nieudacznikiem nie ma co z nim gadać.
      • Gość: nie załamuj się Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:29
        hej, a próbowałaś w instytucjach państwowych?, tam czasem łatwiej się dostać na
        dobry początek, popytaj w urzędach pracy, sądach, prokuraturach, urzędach
        miasta. na pewno mniej płacą, ale byle żeby się wkręcić. a swoją drogą jakie
        studia ukończyłaś?
        • Gość: m Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:50
          Jaja sobie robisz??????????/
          Tam to dopiero trzeba mieć plecy,żeby się dostać nawet na durny staż, czy
          praktykę.
          • Gość: iw78 Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.centertel.pl 10.12.06, 17:16
            Gość portalu: m napisał(a):

> Jaja sobie robisz??????????/
            > Tam to dopiero trzeba mieć plecy,żeby się dostać nawet na durny staż, czy
            > praktykę.

Przesadzasz...

• Gość: pestka Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: 82.139.11.* 10.12.06, 17:43
              Sorry... ale ty naprawde nie wiesz co piszesz!!!
              • Gość: iw78 Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.centertel.pl 10.12.06, 19:03
                Gość portalu: pestka napisał(a):

> Sorry... ale ty naprawde nie wiesz co piszesz!!!

Faktycznie, wybacz...pijana byłam jak to pisałam. Daruj sobie ten kpiarski ton!
                Krzyczec też nie musisz... Obecnie pracuję w państwowej instytucji, i jest to już moja trzecia, i wybacz...ale żadnej z tych prac nie otrzymałam dzięki znajomościom a samej sobie.
                Nie mówię, że "m" nie ma racji...ale znajomości dziś są wszędzie "wykorzystywane" nie tylko w państwówkach...taka jest prawda...
                Ja często spotykałam się z tym w prywatnych firmach...

• Gość: tdrk Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: 80.51.233.* 11.12.06, 14:27
            Bynajmniej. W Urzedach pracuje wiele stazystek, ktore przyszly niemal z ulicy. A
            na stanowiska sa konkursy. Jesli przebijasz kompetencjami i doswiadczeniem
            znajomego dyrektora, to urzad nie ma mozliwosci zatrudnic gorszego kandydata. A
            doswiadczenie trzeba miec do kazdej sensownej roboty, niezaleznie czy na
            panstwowce czy w firmie prywatnej.
      • Gość: jurek38 Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.c156.petrotel.pl 10.12.06, 18:04
        otwórz firmę i prowadź tam kadry
      • Gość: Agnieszka Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:50
        ?
        • Gość: Lilka Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:05
          Co w tych kadrach chcesz robić? Ewidencjonować przebieg zatrudnienia
          pracowników? Jako rekruterka? Czy płace też wchodzą w grę?
          Na czym się znasz?
          Moja pierwsza praca była w księgowości mimo,że w tym nie byłam
          wyspecjalizowana, bez znajomości ,znałam system Symfonia co nieco i dlatego
          zatrudnili,jednak marnie płacili 8 zł brutto/h.
          • magda_245 Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni 11.12.06, 11:58
            Cokolwiek co jest zwiazane z praca w kadrach, kazde stanowisko w kadrach bedzie
            dla mnie doswiadczeniem, ale gdybym miala mozliwosc wyboru to chjcialabym
            zajmowac sie rekrutacja pracownikow
            • Gość: Lilka Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:23
              Nie wiem konkretnie co umiesz ale to powinnaś wyeksponować w CV, nie wysyłać
              tylko na ogłoszneia ale także do firm z działem kadr. Wiadomo,że zatrudniać od
              razu nie będziesz więc postaraj się na asystentkę rekrutera czy na staż z
              zaznaczeniem,że inna praca w dziale kadr także Tobie odpowiadałaby.W końcu musi
              się udać, przecież tam dosyć często potrzebują nowych pracowników.
        • poszukiwacz_pracy Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni 11.12.06, 11:14
          Hmm, czasem trzeba się wziąć za pracę fizyczną, bo ile można czekać na
          możliwość startu w wyuczonym zawodzie.
      • Gość: nui Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.chello.pl 11.12.06, 12:48
        nieprawda. mozesz isc na staż- sama sie dowiadywałam. jesli twoja wykonywana
        przez ciebie praca nie byla zgodnaq z twoim wyksztalceniem(branżą) to jak
        najbardziej mozesz isc na staz. ponadtro wystarczy napisac tez do kier. UP, ze
        zalezy ci na stazu(ja tez mam doswiadczenie pow. 3 miesiecy)i na ogól sie
        zgadzaja. takie info. dostalam od osoby zajmujacej sie stazami w UP.
        • Gość: Jozio Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:05
          A co ma powiedziec czlowiek ktory ma 43 lat 24 lata pracy i tyle samo
          doswiadczenia ale pracy znalesc nie moze bo slyszy tylko ze juz za stary jest
          na nią.
          I co wy na to.

A propo jestem a raczej bylem handlowcem obecnie na bezrobociu od ponad 3 lat
          pracowalem tez wiele lat (15 lat) w przemysle mleczarskim.UP dla mnie jak do
          tej pory nie przedstawil zadnej oferty a nawet dwukrotnioe odmowil mi dotacji
          na wlasna firme.
          Moze dla mnie macie jakos rade.
          Pozdrawiam Jozio
      • Gość: na chwile cześć Agniesia IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 18:37
        ja kilka lat temu ukończyłem politechnikę na studiach dziennych, wiadomo,
        starałem się, nie opuszczałem wykladów, na zajęcia szlo sie o 9 rano, wracało o
        18 , potem w nocy robiło się projekty, wiadomo polibuda, a że się dobrze uczyłem
        to miałem stypendium naukowe
        kończąc politechnikę bez żadnej obsuwy, zawsze w terminach zerowych lub
        pierwszych , znając dwa jezyki na dość dobrym poziomie, znając komputer liczyłem
        na dobrą pracę
        w każdym ogłoszeniu było "kilka lat udokumentowanego doświadczenia na podobnym
        stanowisku"
        prawie 1.5 roku wysyłałem CV bez odpowiedzi !!!
        w kończu z urzędu pracy praca , potem trzeba było użyć "znajomości"
        żałosny kraj, w którym się marnują młode osoby po studiach, które mogły by wiele
        dobrego zrobić, ale nikt im nie da szansy
        w końcu człowiek już tą wiedzę ze studiów zapomniał :(
      • Gość: betik Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:08
        spróbuj się dostać na staż do którejś z agencji doradztwa personalnego, znajoma
        sobie tak zrobiła staż, bez znajomości i wcześniejszego doświadczenia w
        rekrutacji, po stażu jej przedłużyli i teraz tam pracuje. po prostu pochodź po
        agencjach i popytaj, czy by cię nie przyjęli na staż, pozostawiaj cv i może się
        uda. powodzenia
        • Gość: Jozio Re: Jak znalezc prace gdy nie ma sie doswiadczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:06
          Miejscowy UP dla osob w moim wieku nie organizuje a tym bardziej nie kieruje na
          cos takiego.
          Natomist najblizsza agencja zatrudnieniowa znajduje sie odemnie okolo 100 km.
          Nie stac mnie na dojazdy.
          Moje ogloszenia internetowe i prasowe pozostaja bez odpowiedzi.

Jozio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka