Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

hotel QUBUS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:53
    Czesc wszystkim. Czy ktos z was pracowal w tym hotelu. U mnie w lokalnej
    gazecie co jakis czas (tak okolo co trzy miesiace) pojawia sie ogloszenie ze
    poszukuja pracownikow obslugi sniadan, kelnerów, recepcjoniste itd. DZIWI
    MNIE TROCHE TO ZE NIE MA CHETNYCH. Pewnie malo placą! Hmm...
    Obserwuj wątek
      • Gość: michał Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:56
        nie widzisz ze bezrobocie spada i juz nie wielu chce pracowac za miske ryzu.
      • Gość: tdrk Re: hotel QUBUS IP: 80.51.233.* 08.01.07, 15:04
        W takich przypadkach na 90% wysoka rotacja zwiazana jest albo z niskimi placami,
        albo z kiepska atmosfera i zbyt duzymi wymaganiami, albo z naciaganiem na
        bezprawny, darmowy "okres probny".
        • Gość: natalka Re: hotel QUBUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:07
          No i wlasnie tego chcem sie dowiedziec . Jak tam to wyglada. Kto tam pracowal
          niech napisze.Pozdrowka
      • renia2612 Re: hotel QUBUS 08.01.07, 18:46
        Mnie też niesamowicie to dziwi.Sama złożyłam tam aplikacje.Byłam na rozmowie,
        po której obiecano mi, że do 15.12.2006 otrzymam odpowiedź, niezależnie od
        pozytywnego lub negatywnego rozpatrzenia. Do dziś jej nie dostalam. Nie sądzę,
        że brakuje chętnych. Widziłam stos Cv i nie chce mi się wierzyć,że nie ma
        nikogo odpowiedniego.W tych hotelach są przeprowadzane szkolenia pracownicze.
        Nikt nie może sprostać wymaganiom? Czy płaca jest nie w porządku?
        • Gość: natalka Re: hotel QUBUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:42
          a ty Reniu masz odpowiednie kwalifikacje i cie nie przyjęli? Ja tez chcialam
          skladac , ale sobie odpuszcze...
          • Gość: renia2612 Re: hotel QUBUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:53
            Natalko, mam wykształcenie hotelarskie (licencjackie), znam 2 języki, co prawda
            nie mam bogatego doświadczenia zawodowego ale odpowiadam na ogloszenia, na
            które mam odpowiednie kwalifikacje. Rozumiem, że są lepsi ode mnie i nie
            wszystkich mogą przyjąć.
      • Gość: ania Re: hotel QUBUS IP: *.crowley.pl 25.01.07, 14:22
        Nie polecam. Pracowałam tam i nie wspominam tego dobrze. Pracownicy są
        wporządku ale dyrektorzy z innej epoki - chamscy i niedouczeni. Cały czas
        szukają ludzi bo taka jest rotacja. Nikt szanujący się niewytrzyma tam długo.
        Pozdrawiam wszystkich szukających pracy
        • Gość: wiedzacy Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:49
          Zalezy do ktorego Qubusa/ w ktorym miescie chcesz aplikowac. Place nie sa
          faktycznie najwyzsze (generalnie branza hotelarska to raczej marne zarobki), co
          nadrabiane jest zazwyczaj atomsfera pomiedzy pracownikami, jak i w relacji z
          klientami.
          Doswiadczenie (akurat w przypadku tych hoteli) nie jest stawiane na pierwszym
          miejscu - liczy sie przede wszystkim nastawienie do (ciezkiej) pracy i
          osobowosc.
          Zazwyczaj osoba, z ktora przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna otrzymuje
          telefon zwrotny (zarowno na TAK, jak i na NIE); w przypadku braku kontaktu cos
          musialo po prostu stanac na przeszkodzie.
          Czasami tez rozmowy przeprowadzane sa 'na przyszlosc' - branza cechuje sie duza
          rotacja pracownikow, dlatego tez posiadanie bazy danych odpowiednich osob jest
          tutaj wskazane.
          Sprobowac zawsze warto..
          Jak wspomnialem, wiele zalezy od miasta, w ktorym chce sie aplikowac (zarowno
          zarobki, jaki i atmosfera/ dyrekcja/ stanowiska itp).
          Pozdrawiam
          • Gość: raz jeszcze Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:54
            Jeszcze odnosnie warunkow zatrudnienia...
            Akurat z tej strony wszystko prezentuje sie w Qubusie bardzo dobrze.
            Pracownicy zatrudniani sa na okres probny, po ktorym w 90% przypadkow umowa
            przedluzana jest na czas nieokreslony.
            Wszelkie kwestie placowe/ zatrudnieniowe (no moze poza sama wysokoscia
            zarobkow ;) rowniez jak najbardziej ok.
            To chyba na tyle :)
            • 0tdr0 Re: hotel QUBUS 25.01.07, 21:53
              Problem w tym, ze malo kto przetrzymuje okres probny.
              Nie wiem czy tak jest w calym kraju, ale ze swoich zrodel wiem, ze praca ciezka,
              a pensja zenujaca jesli przyrownac ja do bardzo duzych wymagan stawianych
              pracownikom.
              • Gość: szkoda gadac Re: hotel QUBUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 00:45
                Jesli chodzi o recepcjonistów to:

-marne zarobki mimo doświadczenia
                -ciezka praca i wysokie wymagania, ktore mają sie nijak do zarobków
                -ludzie nie dają rady bo jedna osoba musi robic za 10 (serio jest masa pracy)
                -czesto jest tak ze zostajesz po godzinach (nikt ci za to nie zapłaci - ale to Polska wiec u nas wszystko mozna. nawet nikt tego nie doceni ze zostaje sie dluzej)
                Uwazam, ze najwieksza wadą zarządzających jest brak szacunku dla pracy drugiej osoby. Dlatego ludzie tak sie zwalniają. Ale do hoteli ludzi nie brakuje wiec robią co chcą. Nie pisze tego zeby dowalic temu hotelowi. Tak jest prawie wszedzie w Polsce. Jesli znacie język w miare dobrze i macie jakies doswiadczenie w hotelarstwie to wyjedzcie do Angli i zobaczcie jak tam traktują pracowników a jak u nas. Przepaść. (chyba, ze to tylko mnie takie przykrosci spotkały)
                • Gość: michał Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:27
                  no zgadzam sie jesli ktos tu pracuje za miske ryzu i jest poniazany przez
                  przelozoengo to ma jedno proste wyjscie!
      • Gość: qubus worker Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:37
        kjojik małpa gazeta.pl - napisz do mnie to ci odpowiem
      • Gość: QUBUSIAK Re: hotel QUBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 08:56
        1. hotel słabo płaci, oszczędza na ludzich, jak się da, realizuje tylko to co
        nakłada na niego ustawa
        2. atmosfera jest raczej ciężka, ciągła obserwacja, przełożeni wynajdują wśród
        pracowników donosicieli, więc raczej nie ma komu zauwać, niby tworzy się zespół,
        ale ludzie nie ufają sobie
        3. inwigilacja
        4. jedynym kryterium doboru pracowników są oczekiwania finansowe, oraz to czy
        się spodoba, wg zindywizualowanych kryteriów
        5.dyrektorzy którzy przychodzą z zewntz są raczej ok, dyrektorzy z awansu, to
        raczej pomyłka, są sztywni, mało elastyczni, tajemniczy, starają się natomiast
        robić dobre wrażenie
        6. awans?? owszem, ale po kilku latach, dyrktorem nigdy nie zostaje sie we
        własnym hotelu wcześniej jest się jeszcze wicedyrektorem i tez w innym hotelu.,
        można awansować do managmntu, ale to praca na walizkach - 12 hoteli.
        jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz na prv: amcia@poczta.fm
        • Gość: Ola Re: hotel QUBUS IP: 217.96.21.* 01.02.07, 14:42
          Ja startowalam do Qubusa w na stanowisko specjalisty ds. marketingu i
          sprzedazy, wydaje mi sie ze dobrze wypadlam na rozmowie ale chyba mialam zbyt
          wysokie warunki finansowe... ale tylko z ich punktu widzenia, skoro wkrotce
          potem dostalam prace za tyle w innej firmie.

Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka