Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Firma Architekcikariery.pl - jakie opinie?????????

09.01.07, 16:26
    Zastanawiam się nad "ewentualnym" ulepszeniem swoich aplikacji poprzez
    skorzystanie z odpłatnej usługi portalu www.architekcikariery.pl jednak mam
    poważne wątpliwości co jakości świadczonych usług, boję się czy nie dostanę
    banalnych gotowców CV i LM. Jeśli korzystał ktoś z ich oferty proszę o opinie.
    Obserwuj wątek
      • krytykantka07 Re: Firma Architekcikariery.pl - jakie opinie???? 11.01.07, 08:45
        Hmmmmmmmm nie rozumiem dlaczego chcesz ulepszać aplikacje? Żeby mieć szanse na
        rozmowę kwalifikacyjną? :) A co zrobisz jak już Cie zaproszą? Bedziesz umiał
        sie tak zaprezentować, żeby nie było rozbieżności pomiędzy Twoim poziomem
        umysłowym a firmy, która pisze profesjonalne aplikacje? :). A nie prościej po
        prostu przeprowadzić własną analizę wad i zalet i przedstawić wady jako
        zalety? :D. W końcu słowa można na własny sposób interpretować ;). A
        przynajmniej bedziesz sobą.
        Pozdrawiam. Basia :)
        • orbi78 Re: Firma Architekcikariery.pl - jakie opinie???? 11.01.07, 19:29
          Witaj Basiu,
          Widzisz nie każdy ma tak "lekkie pióro" do pisania jak Ty, co stwierdzam po
          przeczytaniu wielu Twoich wypowiedzi i polemik. Wydaje mi się że ja mam umysł
          bardzo ścisły i analityczny, nie umiem tak formułować własnych myśli i
          spostrzeżeń aby były jasne, zwięzłe i klarowne dlatego uważam iż w tej mierze
          mógłbym skorzystać z doświadczenia profesjonalistów. Uważam że dzięki CV i LM
          nikt jeszcze pracy nie otrzymał bo kluczowa jest rozmowa kwalifikacyjna, cały
          proces rekrutacji oraz wiedza merytoryczna kandydata. Z mojego doświadczenia
          wiem że jeśli już zostanę zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną to w większości
          przypadków przechodzę do dalszego etapu rekrutacji lub dostaję propozycję pracy,
          a ponieważ mam również swoje wymagania co do pracy jaką chciałbym wykonywać
          wciąż szukam najlepszej oferty. Dlaczegóż więc nie zwiększyć szans na
          zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną???
          Co do: "...rozbieżności pomiędzy Twoim poziomem umysłowym a firmy, która pisze
          profesjonalne aplikacje..." według mnie rozbieżności między tym co zawarte jest
          w LM a poziomem umysłowym większości osób występują z tego względu, iż jedynie
          nieliczni podczas dyskusji w trakcie rozmowy kwal. reprezentują ten sam poziom
          co w "wychuchanym", niejednokrotnie przemyśliwanym i poprawianym LM. Rekruterzy
          również są świadomi tych rozbieżności więc ich skala nie odgrywa tu większej roli.
          Dlatego, iż może nie jest to w 100% etyczne, nie uważam za coś złego
          skorzystanie z takiej pomocy, szukam jedynie profesjonalistów w tej dziedzinie.
          Dotychczasowy brak odzewu od byłych klientów w/w portalu można traktować
          dwojako, albo tak się zawiedli na tej firmie, że szkoda im zdrowia by się o niej
          wypowiadać, lub wszyscy znaleźli pracę i nie przeglądają już tego forum ;-) Jak
          myślisz???
          Pozdrawiam Orbi.
          • krytykantka07 Re: Firma Architekcikariery.pl - jakie opinie???? 11.01.07, 20:43
            Witaj Orbi
            Dziękuję za takie miłe słowa skierowane pod moim adresem :). Napisałeś, że
            szukasz wciąż najlepszej oferty, bo masz swoje wymagania w stosunku do pracy,
            którą chciałbyś wykonywać. To bardzo dobrze o Tobie świadczy bo znasz swoją
            wartość. Niepokoi mnie jedno: w którym momencie zniechęcasz się do pracy której
            propozycję podjęcia otrzymujesz. Czy już otrzymując propozycję wiesz, że to
            jednak nie to, ale "na bezrybiu i rak ryba" czy dopiero gdy przepracujesz jakiś
            czas. Wybacz te pytania bo nie pytam z ciekawości, tylko chodzi mi o to, czy
            możesz w ogóle znaleźć pracę, która byłaby idealna dla Ciebie:). Więc może
            idealne CV i LM nie jest tu problemem, chyba, że uważasz, że nie są dość dobre,
            aby ubiegać sie o pracę w wymarzonej firmie. Ja nie uważam, że wychuchane
            aplikacje, to coś złego. Powiem więcej : dobrze byłoby, żeby takie były
            wszystkie, bo wtedy rekruterzy już nic by nie wiedzieli :)
            Pozdrawiam. Basia :)
            PS. A może po prostu osoby przeglądające to forum korzystają z usług kogoś
            innego : na forum jest ktoś kto pisze profesjonalne CV i LM i podaje stronę :)
            Poza tym sam przyznasz, że tego forum nie można nie przegladać nawet jak się
            znajdzie pracę :D, bo stanowi niezłą rozrywkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka