aneta.d1 23.03.06, 15:39 A może jest tu jakaś majóweczka z Siedlec? Jakoś mało nas-ciężarówek-na ulicach naszego miasta?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olutek_m Re: siedlce 23.03.06, 16:21 Zalezy których Siedlec Jesli tych na wschodzie, to ja!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 24.03.06, 08:40 Witaj olutek_m, Tak, tych na wschodzie.Ciekawa jestem, czy już zaplanowałaś gdzie będziesz rodzić.Dużego wyboru nie ma, ale może masz jakieś doświadczenia, spostrzeżenia?! Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 24.03.06, 09:35 Witam Anetko! Jest to moja pierwsza ciąża. Po krótkim pobycie w szpitalu na starowiejsiej upewniłam sie tylko, że rodzic w Siedlach nie chcę. Wolę w Warszawie. Będę sie czuła tam zdecydowanie bezpieczniej. Lezałam ze skurczami w 9-10 tygodniu. Faszerowano mnie nospą, nie miałam lekarza który by sie mną zają. Ostatniego dnia sie dowiedziałam kto jest moim lekarzem prowadzącym. Ciąża była zbyt młoda by ktos mógł sie mną zainteresować. Oczywiscie miałam usg (ale lekarz nie zauwazył skurczy na pecherzyku ciążowym) i podstawowe badania. Chodzisz do szkoły rodzenia? Ja nie Na 90 % bede miała cc, więc chyba nie ma sensu. Nawet nie wiem gdzie jest Gdzie prowadzisz ciążę? Ja chodze prywatnie do dr Niedziałek na Chłodną. Jest bardzo miła i konkretna. Na kiedy masz termin? Ja na 26 maja, ale jesli bedzie cc to wczesniej. Juz nie moge się doczekać Pozdrawiam! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 24.03.06, 11:03 Na prawdę? Ja też mam termin na 26 maja! Prowadzi mnie dr Czapińska-państwowo, bo po prostu nie stać mnie na prywatnego lekarza.Mimo to nie narzekam na opiekę.Myślałam żeby rodzić na Starowiejskiej właśnie,ale to się jeszcze może zmienić.Też pierwszy raz. Tak sobie myślę czasem , że jak ma być dobrze to będzie, a kiedy indziej myślę, że trzeba coś zapłacić, iść prywatnie, popytać się. Sama nie wiem. Na szkołę rodzenia nie chodzę, nie chce mi się po prostu i nie mam czasu. Jeszcze pracuję na pełnych obrotach.Boję się bardzo porodu, nasłuchałam i naczytałam się tyle, że o porodzie nie chcę i nie lubię rozmawiać. Ale mam nadzieję, że będzie ok i też nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć synka. Pozdrawiam. Od razu raźniej.Do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 24.03.06, 11:47 Ciesz sie, że nie siedzisz w domu. Ja niestety od wstretnych skurczy jestem na zwolnieniu. Niby wszystko jest dobrze, ale pani dr woli dmuchac na zimne. Rówież jestem na ulopie dziekanskim. Troche nudzę sie w domku Mąż przychodzi z pracy o 17-18. Jesli chodzi o Starowiejską, to ogólnie ma dobrą opinię. Tylko mi się tak trafiło. Mam pecha do siedleckich szpitali i teraz omijam je szeroki łukiem Moja kolezanka rok temu rodziła w wojewódzkim i była bardzo zadowolona. Z której strony miasta jesteś? Może jak dzidzie się urodzą bedziemy razem wychodzic na spacerki? Ja mieszkam na Starowiejskiej Wpisz sie do statystyki, bedzie jedna Siedlaczankę wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 24.03.06, 12:13 Ja jestem z ul. Chrobrego, a właściwie teraz z Browarnej, więc niedaleko Ciebie.Do parku też niedaleko, więc wspólne spacerki to dobry pomysł. Oby wszystko było ok. z naszymi maluszkami... (ja jestem przesądna i nie chcę zapeszać) Może to głupie pytanie ale jak wyglądają te skurcze, bo ja nie za bardzo wiem jak je rozpoznać.Boli mnie czasem lekko brzuch np. w nocy tak jak przy okresie, ale zaraz przechodzi. Jesteś studentką Akademii Podlaskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 24.03.06, 18:24 To normalne, że w tym okresie boli brzuch. Dzidzia rosnie, wszystko sie rozciąga. Może Maluszek Cie kopie? Skurcze to chwilowe napiecia brzucha, tylko ja miałam dość bolesne. Jakby ktos mnie raził pradem. Studiuje na WSFiZ. Doradztwo podatkowe Widze, że skonczyłas prawo Tak jak mój mąż. On niestety nie pracuje w zawodzie, ani nie zamierza robić aplikaji. Szkoda. Masz już przygotowaną wyprawkę dla dzidzi? Ja w sumie tak. Od 13 tygodnia zaczełam kupować ciuszki, akcesoria i tak sie koszty troche rozłozyły w czasie W tej chwili mam już wszystko, przócz drobnych szczegółów. Czekam z coraz wiekszą niecierpliwością Dzis byłam z mamą kupic dywanik do pokoju, w którym bedziemy spali z dzidzią. Miły pani powiedział mi miły komplement Nie wiedziałam, że wygladam na 15 lat Pani u której płaciłam rówiez była w ciąży i dzieki temu dostałam rabat Na poczatku ciąży wszedzie widziałam brzuszki. Może dlatego, że sama szukałam ich wzrokiem. Teraz brzuchy ukryły sie pod obszernymi kurtkami. Ale mimo to jakos mało jest kobiet w ciąży w naszym miescie. Był taki chwilowy przełom na poczatku roku. Wtedy dużo znajomych rodziło. Teraz zostałam tylko ja Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 27.03.06, 10:24 Witam w poniedziałkowy zachmurzony poranek. Przyszłam do pracy, ale jestem przeziębiona i najchętniej zostałabym dziś w łóżku. Co do pytania o wyprawkę, to jeszcze praktycznie nic nie mam- parę ciuszków, rożek i to wszystko.Zasugerowałam się opiniami rodziny, żeby nie zapeszać, a tu na forum wszyscy piszą że już wszystko mają. Wczoraj dotarło do mnie, że muszę się za to pożądnie zabrać, znaleźć jakoś czas i wybrać się na zakupy.Ale mimo wszystko słabo to do mnie dociera, że już za 60 dni dokładnie mam termin, mój niunio jest bardzo spokojny i nie daje mi się we znaki.A co dziś porabia olutek_m? Może ktoś do nas nowy dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 27.03.06, 11:20 Ja od rana nie moge sobie znaleść miejsca. Źle się czuję i nie mam humoru. To chyba przez pogode. Na szczęscie w mieszkanku posprzatane, obiad mąż sam sobie ugotuje jak wróci z pracy. Nic nie musze robic. Uff... Z jednej strony nudzi mi się strasznie i chetnie wróciłabym do pracy lub na uczelnię, a z drugiej mam takie dni, że cięzko mi sie ruszac. Podziwiam Cie, że jeszcze normalnie pracujesz. Do kiedy zamierzasz? Mi dużo osób z rodziny (szczególnie dziadkie) mówili, żeby nie zapeszac i nic nie kupować. Z drugiej strony, jaki jest sens czekać. Jesli cos ma sie stać to i tak się stanie. Często kobieta rodzi wcześniej, lub pod koniec ciąży ląduje w łóżku, czy szpitalu i nie może kupić nawet tych najpotrzebniejszych rzeczy. I co wtedy? Oddać cała przyjemność mężowi (bałabym sie co wybierze), albo rodzinie? Nie darowałabym sobie Mogę polecić Ci hurtownie Madar. Mają trzy punkty. Na Grabowej jest najwiekszy wybór ciuszków, artykułów dla dzieci, na Brzeskiej wózków i łózeczek. Warszawska to tylko zlepek wszystkiego, a niczego nie ma za duzo. Ceny mają normalne, w porównaniu z cenami w Galeriach w Warszawie Od przyszłego tygodnia zamierzam juz powoli prać ciuszki, pieluszki, koszulki do szpitala. Nie mogę się doczekac, jak zaczne wszytko prasować Moja Emilka ostatnio nie wykonuje żadnych gwałtownych ruchów, ani kopnieć. Tylko się kreci. Brakuje jej miejsca. Wsadza mi części ciałka pod żebra Brzusia nie mam dużego, ale zaczynam mocno odczuwać dyskomfort gdy wchodzę do wanny, czy chcę zawiazać buty. W wiazaniu butów wyręcza mnie mąż, ale nie zawsze jest pod reką. Zaczełysmy 8 miesiąc Idziemy równo. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 27.03.06, 11:43 Mówię ci ciesz się, że nie pracujesz teraz.Wszystko jest dobrze, jak się dobrze czujesz, ale w takie dni jak ten mglisty i brzydki i do tego jak dopada cię przeziębienie, możliwość zostania w domu to luksus. Normalnie zaraz usnę chyba, a muszę zostać w biurze do 16.30.Chciałabym przepracować jeszcze cały kwiecień, ale nie wiem jak to będzie, bo ja z kolei mam duży brzuch,a jak pomyślę że to jeszcze 2 m-ce to pewnie będzie ze mnie niezły wielorybek.Na wagę już nie patrzę zresztą od dawna.Moje dzidzi też się tylko kręci i rozciąga, już nie kopie mocno jak wcześniej. Teraz to tak odczuwam, jakby przypływało, a jak go dotykam to się uspokaja i odpływa.fajne uczucie.Masz rację z tym wcześniejszym kupywaniem, mogłam to zacząć wcześniej robić,ale może zdążę na czas.Na pewno wybiorę się do tej hurtowni,w Galerii S na górze też mają tanie i fajne ciuszki, tylko mało. Może namyślisz się na rodzenie w Siedlcach-byłoby ci wygodniej chyba, czy juz podjęłaś decyzję ostateczną. Mówiłaś kiedyś że będziesz na pewno miała cesarkę, mogę wiedzieć dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 27.03.06, 12:55 Mam wskazanie kardiologiczne, plus duża rosnaca wada wzroku. Moje doswiadczenie mi podpowiada, żeby jednak trzymac się z daleka od siedleckich szpitali Chociaż chciałabym miec wieksze zaufajnie to naszej służby zdrowia. Mam juz lekarza w Wawie. Będę rodzić w szpitalu Bródnowskim. Ostatnio mało ruszam się z domku. Meczą mnie długie spacerki, więc nawet nie myslę o chodzeniu po sklepach. Nie mam już w czym chodzić. Mam dłuższe ciepłe swetry, ale jak zrobi sie ciepło to zostanę z brzuchem na wierzchu. A z drugiej strony kupować tylko na dwa miesiące i to moze niecałe? Nie wiem czy jest sens. Dla Niuni mamy juz tyle ciuszków, że nie bedzie tego w stanie załozyć. Dotałam jeszcze ciuszki od kolezanki. Takie słodkie różowiutkie. Pomyslałam, że skorzystam z nich jak juz moich zabranie, bo będą w praniu Nie moge się na nie napatrzec. Sa takie malutkie, jak dla laleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 27.03.06, 15:01 Ja też bym wolała chyba tu nie rodzić, ale nie mam poparcia tzn.jak mówię o moich wątpliwościach to każdy twierdzi, że panikuję niepotrzebnie i wszystko będzie ok. bo nie mam problemów itd.A ja myślę, że to nie do końca tak jest. Z ubraniami u mnie to jest tak, że muszę coś mieć wyjściowego, bo pracuję, że tak powiem w cudzysłowiu, w miejscu publicznym.Nawet czasem mnie to wkurza, że do tej pory ludzie patrzą w co jestem ubrana, nie wiedzą chyba ile takie markowe ciuchy ciążowe kosztują i że trzeba sobie radzić inaczej. Ja też lubię kolor różowy i mam parę ciuszków w tym kolorze dla niunia, mimo, że podobno jest płci męskiej(?!).Widziałaś zdjęcia pierwszego forumowego dzidzi majówki?Jest śliczny. Trudno uwierzyć, że te w naszych brzuchach też już tak wyglądają. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 28.03.06, 09:27 Jesli masz wątpliwosci, obawy to zdecyduj sie na poród w innym miescie. Napewno bedziesz sie czuła bezpieczniej. I nie patrz na to co mówią Ci inni. To Ty bedziesz rodzić i musisz czuc sie komfortowo Jakoś nie moge uwierzyc, że juz za miesiąc maj. Zaraz po kolei zaczniemy sie sypac. Pierwszy post o majowym dzieciaczku troche mną wstrząsną. Planuje od dłuzszego czasu spakowac się do szpitala, pozbierać, poprac wszystko, ale zawsze myslałam, że mam jeszcze tyle czasu... a tu taka niespodzianka. Uświadomiłam sobie, że poród może się zacząć lada moment. Odpowiedz Link Zgłoś
epe15 Re: siedlce 02.04.06, 16:38 Witam Mamusie Siedleckie ! Ja też jestem z Siedlec i jestem w 36 tc. Będę rodziła w Siedlcach i Miejskim i mam pełne zaufanie. Jestem na zwolnieniu lekarskim od miesiąca. Nie mogę się już doczekać rozwiązania, jest mi strasznie ciężko a maluch waży 2700. Odezwijcie się co u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 02.04.06, 22:15 Witam!!! To masz w sobie małego klocuszka Moja Niunia w czwartek wazyła 2 kg. Chciałabym bardzo, żeby był już maj. Nie mogę się doczekać Powoli piore i prasuje ciuszki dla dzidzi. Torbę do szpitala juz wyjełam, powoli zaczynam pakować. Czy tylko ja jestem zniecierpliwiona? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
epe15 Re: siedlce 04.04.06, 13:47 Ja też prasuję ciuszki i całą wyprawkę a niecierpliwość już sięga zenitu w moim przypadku. W którym szpitalu rodzicie i jak naturalnie czy c.c. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 24.03.06, 12:25 Czy też uważasz, że jest nas - kobietek w ciąży - bardzo mało w Siedlcach? Jak sobie chodzę po mieście, to nikogo z brzuszkiem nie widzę. W mojej pracy też stanowię wyjątek.A co ty o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 31.03.06, 12:20 Witam Jestem z Siedlec. Termin porodu wraz z moim synkiem mamy na 17 maja więc to już 33 tydzień. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 31.03.06, 13:00 Witamy!!! Odrazu wpisz się do majowej statystyki Jak sie czujesz? Jak znosisz ciążę? Cieszę się, że jest nas (siedlczanek) coraz wiecej. Już trzy Pozdrawiam! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 31.03.06, 13:33 Cześć nowa koleżanko! No to wiemy już, że będziesz rodzić (prawdopodobnie) wcześniej niż my, bo my mamy termin na 26 maja. Powiedz o sobie coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 02.04.06, 22:12 Witam! Lekarzem prowadzącym moją ciąże jest dr Sprawka, będę rodzić w szpitalu na Poniatowskiego. Jest to moja pierwsza ciąża i mam nadzieje, że nie ostatnia... Przybyło mi trochę kilogramów 18kg i dobrze znoszę ciąże choć już jest coraz ciężej. Wraz z mężem zakupiliśmy już wszystko dla naszego maluszka... i teraz już tylko czekać na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 03.04.06, 12:22 Cześć ciężarówki, Dzisiaj miałam trzecie już badanie glukozy we krwi-na czczo i 2 godz. po jedzeniu, morfologię i badanie moczu, a jutro mam rutynową wizytę u gina. Mi też trochę się robi ciężko, chyba pomyślę o zwolnieniu z pracy (jak znajdę kogoś ns zastępstwo). Dzisiaj Pani laborantka stwierdziła, że chyba brzuch mi się obniżył, co mnie trochę martwi, bo termin mam na 26.05. Jutro się wszystko wyjaśni. Piszcie dziewczyny co u was, bo nie mam za bardzo porównania, a tak będzie nam raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 03.04.06, 13:05 Jutro idę zrobić podstawowe badania plus p-ciała Rh gdyż mam Rh(-). Ostatnie USG miałam robione w 31 tc i wtedy mały ważył 1660g. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 03.04.06, 13:40 To mój 33 tydzień. img134.imageshack.us/img134/4779/33tydzie3241mp.jpg Na zywo brzus wydaje mi sie wiekszy. Tak cięzko mi sie poruszać. Ostatnio nie moge spac, budze sie w nocy, co chwila sikam. Do tego Niunia mnie nie oszczędza, obija mi żebra i prawy bok. Nawet nie sądziłam, że to bedzie tak bolało. Chciałabym juz urodzić... Poprasowałam sobie część ciuszków dzidzi. Teraz kark mi wysiada. Musze sobie troche pomarudzic, bo nie mam komu. Męża męczyc nie moge i tak znosi rózne moje humorki Czasem mu współczuje... A jak Wasze humorki??? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 03.04.06, 13:55 Ja wczoraj miałam dołek psychiczny. Rano jeszcze było względnie, potem jak się nie rozryczałam, to chciało mi się płakać cały dzień. Najbardziej niestety ucierpiał na tym mój mąż, który jest kochany i cierpliwy, bo nie uciekł z domu,a nawet namówił mnie na spacer.Mam z tego powodu ogromne wyrzuty sumienia.Ale dzisiaj był ze mną na badaniach i było super. Ja jeszcze niczego nie prasuję,bo mam za mało ciuszków w najmniejszych rozmiarach. A poza tym myślę, że póki pracuję, to nie uda mi się skompletować wyprawki.Za mało czasu, a chodzę już bardzo powoli i ociężale, więc potrzebuję go więcej niż normalnie. Olutek_m! Marudź ile chcesz, każda z nas to rozumie. Ja czuję czasem to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 04.04.06, 13:17 To fajnie, że macie komu pomarudzić ja całe dnie spędzam sama w domu gdyż mąż pracuje poza Siedlcami i wraca do domu ok godz. 20. Część rzeczy mam już poprane i poprasowane ale już szykuje się druga pralka ubranek. Chodzę jak słoń baardzo wolno... o jeździe samochodem nie ma już mowy gdyż brzuszek jest za duży... Odpowiedz Link Zgłoś
epe15 Re: siedlce 04.04.06, 13:50 Jeszcze raz prośba napiszcie w jakim szpitalu u kogo i w jaki sposób rodzicie. Ja będę miała cesarkę i trochę się boję Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 04.04.06, 14:58 Ja będę rodzić prawdopodobnie w miejskim.Nie wiem u kogo, bo przecież nie wiem na kogo trafię?! Zamierzam rodzić naturalnie, ponieważ nie znam na razie przyczyn dla których miałabym to zrobić w inny sposób.Ale nie martw się tak cesarką. Z tego co słyszałam, jest bezbolesna,szybsza a poza tym chyba jest mniej prawdopodobne,abyś przeżyła jakieś niespodzianki.To po prostu zabieg chirurgiczny-to oczywiście moje -osoby niedoświadczonej-zdanie. Ja boję się najbardziej tego, że nie zrobią mi cesarki jak będzie trzeba.Sni mi się to po nocach. A dlaczego będziesz miała cesarkę i kiedy,jak się o tym dowiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 04.04.06, 16:18 Witam! Rodzę w szpitalu Bródnowskim w Wawie. Prawdopodobnie będę miała cc. Jutro się dowiem dokładnie, bo idę na badania. Zaliczam okuliste i kardiologa. Nawet wolałabym cc, bo nie wiem jak moje serducho sobie poradzi z porodem naturalnym i wolałabym nie eksperymentować. Boję się i nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
epe15 Re: siedlce 05.04.06, 12:03 Ja mam cesarkę ze względów zdrowotnych oczywiście moich, mam nadzieję że będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 06.04.06, 09:03 Witam! Dzis na dworze pieknie świeci słonkomiejmy nadzieję, że przez cały dzień Juz na pewno będę miała cesarkę. Termin w takim razie przesunie mi sie o jakieś dwa tygodnie. Dziś wstawiłam ostatnie pranie ciuszków dzidziowych. Teraz zacznę prać, reczniki, posciel. Tylko czy prac ochraniacze do łóżeczka?? A jesli to jak, normalnie w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 06.04.06, 13:03 Witam! Mimo tego, że słoneczko świeci to wieje chłodny wiatr... Nie prałam ochraniacza na łóżeczko i zastanawiam się czy piorąc w pralce nie straci kształtu... a ręcznie to tak dokładnie się nie wypłucze proszek. Maluszek nie ma bezpośredniego kontaktu z ochraniaczem więc tylko go wywietrzę. Wczoraj odebraliśmy pierwsze cztery kółka dla synka Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 06.04.06, 13:26 Wózeczek zamierzamy zamówić pod koniec kwietnia. Jak Niunia sie urodzi to tatuś go odbierze. Jaki masz wózeczek? My zastanawiamy się nad x-landrem XA. Mamy juz fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabrio. Dziś zamówie ostatnie pierdułki dla dzidzi i do porodu Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 06.04.06, 13:43 Właśnie mamy x-landera XA czekaliśmy na niego 2 tygodnie. Pan w sklepie powiedział, że i tak były problemy z dostaniem dla nas wózka... gdyż producent ma duże zapotrzebowanie na ten model czas oczekiwania do miesiąca no i że następne mają być droższe. My zapłaciliśmy 1100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 06.04.06, 14:06 To może sie pospieszymy z zamawianiem wózka Gdzie zamawiałas? Jaki masz kolorek? My zastanawialismy sie nad granatowo zielonym Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 06.04.06, 14:51 Spacerówka jak i gondola są niebieskie, ale można sobie zamówić np. spacerówkę w innym kolorze niż gondola. Kupiliśmy na ul. Starowiejskiej w hurtowni sklepu BOBO tego co jest na Katedralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 11.04.06, 17:31 Siedlaczanki, jestescie??? Co u Was słychać? Wczoraj o mało nie wyjadowałam w szpitalu. Moja pani dr troche panikuje. Juz po raz któryś wysyła mnie do szpitala. Tym razem przyczyną jest skrócenie sie szyjki. Zadzwoniłam do lekarza, który prowadzi mnie w Wawie. Powiedział, że mam nie "fikac" i grzecznie leżeć. Koniec ze sprzataniem, schylaniem się. Na wrazie czego torbe już spakowałam. Czekam teraz na nastepna wizytę 20 kwietnia. Ustale wtedy termin cc. Juz nie moge się doczekac. Milka jest ostatnio bardzo aktywna. Nie daje mi w nocy spac. Mam wrażenie jakby chciała ułóżyć sie w poprzek. Kiedys wiecej odpoczywała. Teraz czuję ją prawie bez przerwy. Mam nadzieję, że po porodzie będzie spokojniejsza Czekam na wieści od Was!!! Pozdrawiam! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d1 Re: siedlce 12.04.06, 08:59 Cześć, Nie wiem jak pozostałe siedlczanki,ale ja jestem i codziennie obserwuje co tam nowego na forum.U mnie raczej nic się nie zmieniło-no może oprócz tego, że postanowiłam po świętach nie wracać już do pracy, więc i pisać tutaj raczej nie będę.Co do twojej Pani dr to myślę, że to lepiej jak panikuje niż jakby wszystko lekceważyła.Moja jest nadzwyczaj spokojna, co mi się wydaje podejrzane. Po przeczytaniu o narodzinach 3 bobaska majowego myślę już tylko o pakowaniu i ostatnich zakupach. Mój bobasek też jest bardzo aktywny i myślę sobie czasem że chce juz ten świat zobaczyć w realu, że jest gotowy. Takie mam przeczucia.Dlatego idę już na zwolnienie i będę się psychicznie przygotowywać na jego przyjście. Również pozdrawiam, Aneta. Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 13.04.06, 07:27 Witam siedlczanki! U mnie mamy 35 tc. Tydzień temu byłam u lekarza i wszystko jest ok. Mały się wierci czasami aż za bardzo ale lekarz powiedział, że to dobrze. Znaczy to, że dobrze jest mu w brzuszku u mamy. Torbę mam już spakowaną... Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 13.04.06, 10:51 Ja niestety złapałam jakies chorupsko. Głowa mi peka, z nosa fontanna. Ostatnio za lekko się ubierałam, ale tak w sumie nie mam już w co... Zimowa krutka wyladowała głeboko w szafie, zostały mi tylko takie, w których sie niedopinam. Od kilku dni siedzę w domku i nudze sie jak mops. Nie wiem co mam z soba robić. Pranie dla Niuni zrobione. Torba spakowana. Wcale nie czuję atmosfery Świąt. Raczej z niecierpliwoscią oczekuja początku maja Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 19.04.06, 14:33 Witam siedlczanki!! w końcu mamy ładną pogodę... święta mineły spokojnie. U mnie już koniec 36 tygodnia, nie mogę się już doczekać kiedy synek przyjdzie na świat Ostatnio zaczęły mi puchnąć dłonie i stopy oraz odczuwam lekkie bóle podbrzusza. A jak Wy się czujecie? W następnym tygodniu idę do lekarza, ciekawa jestem co powie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 21.04.06, 11:13 Witam U mnie koniec bliski. Krótka szyja i rozwarcie na 1 cm. Termin cc w zalezności od wyniku badania, które ma być w czwartek. Czyli miedzy 4, a 8 maja. Nie moge uwierzyc, że w ciągu 3 tygodni zostanę mamą Wczoraj zamówilismy wózek w Warszawie. Mielismy małego stracha, bo powiedziano nam, że najbliższa dostawa x-landerów aż pod koniec maja. Na szczescie w innym sklepie dostawa bedzie 27 kwietnia, ale tylko sama spacerówka. Gondole nam pożyczą, bo 20 maja ma być dostawa gondol to dostaniemy swoją Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 02.05.06, 20:22 Witam! A ja z zaskoczenia, trzy tygodnie wcześniej zostałam mamą. Mój kochany synek postanowił wcześniej zawitać na świecie. Urodził się 25.04.2006 o godz. 15.30. Wczoraj wróciliśmy do domku... Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 10.05.06, 09:30 Witam To wspaniale, że masz już Synusia Ja rówiez jestem już w domku z Mileńka. Napisz jak sobie radzisz? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 15.05.06, 19:11 Witam! Radzę sobie nieźle - tak mi się wydaje choc bardzo dużą pomoc mam ze strony mojej mamy i teściowej, przychodzą do mnie codziennie i pomagają przy Pawełku. Jutro będzie już jego trzeci tydzień. Maly ssak domaga się karmienia co jakieś 2,5 godziny. Od paru dni ma wzdęcia to podaję mu harbatkę po każdym karmieniu... Zycze wszystkiego dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 15.05.06, 21:25 Fajnie, że masz pomoc Mamy i Teściowej. Moja Mama pracuje, a Teściowa mieszka w Wawie. Moge liczyc tylko na siebie i męża. Na szczęscie nasza Córa to Anioł. W nocy wstajemy do niej 3 razy. Karmienie jest co 3 godziny. Mała wcale nie płacze, a wszelkie niezadowolenia okazuje piskiem lub głosnym gaworzeniem. Bylismy juz na pierwszym spacerku. Całą podróż przespała, a w domku jeszcze dosypiała. POzdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 01.09.06, 15:06 Czy nadal sa tu dziewczyny z Siedlec? Nudzi mi sie przeogromnie. MAła spi juz 2 godzinkę (jak nigdy). Jak sie obudzi to przejdziemy sie na ławeczke pod blok. Pozdrawiam!!! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 24.10.06, 11:34 Czy ktos tu jeszcze zagląda, moj Pawełek ma juz 6 miesiecy... jak ten czas szybko leci. Pozdrawiam! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 24.10.06, 12:59 Zagladam cały czas Czekam, aż któras z Was się odezwie. Co słychać? Pawełek grzeczny? Chodzicie na spacerki? Moja Mila troche chorowała i zaniedbałam spacerki. Do tego nie chce lezec w gondoli. Musimy ją sadzać, a jak przysnie to dopiero ja kładziemy. Poza tym ostatnio, jest toche marudna. Chyba zębiska jej idą. Do jakiej przychodni chodzisz z Pawełkiem? POzdrawiamy!!! Ola i Mila Odpowiedz Link Zgłoś
a_chroscicka Re: siedlce 27.10.06, 10:58 Witam. Pawełek nie chce jezdzic w wozku wiec spacery odbywaja sie na rekach a jest juz co nosic wazy ok 7,5kg. Jest grzecznym chłopcem ale chce aby ktos obok niego cały czas był.W nocy budzi sie dosc często prawie tak jak noworodek co dwie godziny na karmienie, a jak Twoja Niunia śpi w nocy? Chodzimy do przychodni na Sienkiewiczna do dr Grabarskiej. Gdybyś chciała kiedys porozmawiać zostawiam swoj nr GG 1286567 Pozdrawienia dla Ciebie i Córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: siedlce 27.10.06, 13:40 Emilka pod względem spania jest Aniołem. Śpi od 19-20 do 6-7 rano. Wiec sie wysypiamy. Chodzimy do przychodni na Starowiejskiej. Do pani dr Polanowskiej. Jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie stoimy w kolejce. Prawie zawsze jest pusto. Poza tym jak mam problem to zawsze moge podejść to ktoś mi pomoże. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś