Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co się liczy?Image firmy czy $?

IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.07, 21:00
    No właśnie. Wolelibyście pracować w firmie ze znaną marką, image, i chwalić
    się zajomym ze to sie pracuje np w "Polbanku" czy w "Volkswagenie" itp itd.
    ale za mniejsze pieniądze. Czy firmie z nieciekawej branży ale o całkiem
    dorych zarobkach? Mam własnie sam taką sytuację. Dostałem prace w nieciekawej
    troche branży, ale firam obraca ogromnymi pieniędzmi, teraz sie rozwija..Ale
    jak sie kto pyta gdzie pracuje to często patrzą na mnie z ironicznym
    usmiechem..
    Obserwuj wątek
      • Gość: portalu Re: Co się liczy?Image firmy czy $? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:15
        Czy imagem firmy opłacisz czynsz i zrobisz zakupy w sklepie? Image firmy to
        niezbyt dzisiaj chodliwa waluta.
      • Gość: Pallo Re: Co się liczy?Image firmy czy $? IP: *.mpss.osi.pl 10.01.07, 21:39
        Pracuje od prawie 12 lat. Teraz juz w 4 z kolei firmie. Zawsze były to
        tzw. "key players" w swoich branzach. I zawsze kurna malo zarabialem a wszyscy
        znajomi mi zazdroscili w jakiej to świetnej firmie pracuje! Po tych latch wiem,
        ze tak nprawde liczy sie kasa! I to ta na umowie a nie z obiecanymi premiami!
        Rozwoj i inne tego typu pedalskie popierduchy to zwykla sciema. Mozna jeszcze
        sie ewentualnie zatrzymac nad atmosfera w pracy i ogolnie czynnikiem ludzkim.
        Generalnie chocby nie wiem, jaka fajna bylaby firma, to mala kasa powoduje po
        czasie niezlą frustracje;-)
      • Gość: xyz Re: Co się liczy?Image firmy czy $? IP: 194.181.0.* 11.01.07, 07:05
        kasa jest zawsze najwazniejsza, no chyba ze roznica jest tak nieznaczna, iz
        godzisz sie za mniejsze pieniadze pracowac tylko dla nazwy firmy w papierach...
      • krzysztofsf Re: Co się liczy?Image firmy czy $? 11.01.07, 08:22
        Gość portalu: s.h napisał(a):

> No właśnie. Wolelibyście pracować w firmie ze znaną marką, image, i chwalić
        > się zajomym ze to sie pracuje np w "Polbanku" czy w "Volkswagenie" itp itd.
        > ale za mniejsze pieniądze. Czy firmie z nieciekawej branży ale o całkiem
        > dorych zarobkach? Mam własnie sam taką sytuację. Dostałem prace w nieciekawej
        > troche branży, ale firam obraca ogromnymi pieniędzmi, teraz sie rozwija..Ale
        > jak sie kto pyta gdzie pracuje to często patrzą na mnie z ironicznym
        > usmiechem..

Wazne, czy ty obracasz "ogromnymi pieniedzmi" w swoim wlasnym portfelu.
        Jesli planujesz raczej na stale pracowac w tej firmie, nie szukasz zmiany i satysfakcjinuja cie zarobki i to co ty robisz (czyli branza nieciekawa, ale twoje wlasne obowiazki sa dla ciebie ciekawe, pracujesz z satysfakcja robiac cos tam), to nie przejmuj sie otoczeniem.

Jak ktos bedzie specjalnie upierdliwy, to podpal sobie papierosa stuzlotowka i powiedz mu, ze tak naprawde to pracujesz jako tajny agent w ABW, a to jest przykrywka - potem zmierz go wzrokiem od stop do glow i dodaj, "Szkoda, stary, ze musiales sie o tym dowiedzec - nie wiem, co zrobia w centrali jak to zglosze" ;)
      • Gość: tdrk Re: Co się liczy?Image firmy czy $? IP: 80.51.233.* 11.01.07, 09:26
        Jesli planujesz, ze firma bedzie tylko krotkotrwalym przystankiem, ktory mozna
        wpisac do CV to idz do "lepszej" firmy.
        Jesli jednak wiazesz dluzsze plany, to bierz prace niezalenie od firmy. Byle
        byla lepsza pensja, atmosfera oraz wieksze mozliwosci awansu.
      • Gość: trida Re: Co się liczy?Image firmy czy $? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:39
        jesli znasz swoją wartośc to co cię obchodzą znajomi i ich zdanie o Twojej
        pracy,zyjesz dla siebie -nie dla znajomych ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka