Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w Biofarm? ktoś pracował

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:32
    Cześć, czy znajdzie sie ktoś na tym forum kto pracuje lub pracował w tej
    firmie? Zostałem zaproszony na rozmowe, już we wtorek. Czego mogę się
    spodziewać? jaka panuje atmosfera w pracy itp?
    Obserwuj wątek
      • Gość: zainteresowany Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:42
        up
      • Gość: cicha woda Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:05
        Ja pracowałem.
        Napisz na jaki rejon i na jakie stanowisko?
        • Gość: zainteresowany Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:59
          warm-mazurskie, przedstawiciel farmaceutyczny. Jak długo pracowałas? No i jakie
          wrazenia przede wszystkim. Wszystkie uwagi cenne :)
          • Gość: cicha woda Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 08:39
            Jeśli chodzi o prace w biofarmie to rzeczsywiśćie jest bardzo duża rotacja, na
            poczatku wszyscy mili, ale tak naprawdę to liczy się tylko walka o cyfrę, nie
            ma liości. Nie wyrabiasz planu to spadaj. Plany oczywiście cięzkie do
            wyrobienia zwłaszcza dla nowego handlowca, tym bardziej,że konkurencje jest
            bardzo duża przynajmniej w segmencie OTC. Atmosfera w firmie na szkoleniach
            jest oczywiście super i w ogóle. Mydlenie oczy ludziom jacy to jesteście
            najlepsi i takie tam pierdy, a w rzeczywistośi daja Ci samochod i zapieprzaj,
            co 2 godziny telefon z pytaniem ILE SPRZEDAŁES? . Jak nie spedajesz tzn.,że
            jesteś do kitu bo twoi koledzy sprzedali już nie wiadomo ile. Jeśli chodzi o
            kasę to ogolna tajemnica, ale powiedz że chcesz zarabać min. srednią krajowa,
            ale ubezp. płacą od 1200 zł (maly przekręt ;)reszta to niby premie. Na koniec
            coś miłego jeżel będzie to twoja pierwasz praca w firmie farmaceutycznej to
            potem będzie ci łatwiej znaleźć pracę i bądź co bądź szkolenia, ktore są dosyć
            intesywne.
            Jeśli chodzi jeszcze o rozmwy kwalifikacyjne to przygotuj się BARDZO D. z
            produktow, najlepiej żebyś jeszcze cokolwiek o każdym z nich wiedział
            (Magnefar, Soyfem. Ginkofar podst. ich produkty) musisz ich zaskoczyć np
            ilością tabletek w blistrach lub subst. czynną, albo że zażywasz Magnez,
            oczywiście Magnefar B6:) Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: jarecki Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 07:42
        Jest to prawdopodobnie najgorsza firma w tej branży na rynku. O czym świadczy
        ilość ogłoszeń.
      • Gość: amertil Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: 91.189.20.* 18.02.07, 09:51
        wywiozą Cię gdzieś w hektary pod Poznaniem, spędzisz tam kilka dni na szkoleniu
        i wkuwaniu, czasu dla siebie mieć nie będziesz, wyjść nie możesz bo dookoła
        głusza. Byłam tam jakiś czas temu, pracę mi zaproponowali, kasę dali taką jaką
        chciałam (miałam już doświadczenie) ale na moje szczęście nie zmieniłam pracy
        bo jak powiedzialam w firmie, że się zwalniam to dali mi jeszcze więcej kasy
        więc zostałam ;) A co do samego Biofarmu to to, że płacą jakąś podstawę i
        premie to prawda, to że dają lub nie!!! auto to też prawda, w ogóle kojarzy mi
        się ta firma z Amwayem, nic ciekawego. Obecni na "farmie"- jak się Wam
        podobał "zagajnik Soyfem" lub "coś tam Bioprazol"? hih
        • Gość: cicha woda Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:59
          Widzę, że nie tylko ja się szwedałem po polach Biofarmu. z tymi zagainikami to
          niezly ubaw. Ale mnie najbardziej rozbawił tekst, że jesteśmy najlepszymi
          wybranymi handlowcami w POLSCE, poczym po 3 miesiącach połowę nowych wylano.
          Ogolnie mala firemka o dużych aspiracjach, nie mogąca się pogodzić, że rynek im
          topnieje z czego się ogolnie cieszę.
          Pozdrawiam niedoszłego PF
          • Gość: amertil Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 07:59
            niedoszłą ;)) w sumie nie żałuję,że się nie zatrudniłam! Utrzymuję kontakt ze
            znajomą, która wtedy przeszła do Biofarmu ale na dzień dzisiejszy już tam nie
            pracuje- przeszła do konkurencji, wiem natomiast, że ludzie, którzy się wtedy
            zatrudnili to zostali niedługo potem wywaleni. Ale trzeba przyznać, że miejsce,
            w którym się wbija do głów młodych i prężnych kandydatów na PF jest niezłe a
            sam cykl szkoleń przypomina mi Żabi Gród!!
      • Gość: zai Re: praca w Biofarm? ktoś pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:03
        to zastanawiam się w takim razie czy jest sens zmieniac pracę, u mnie nie jest
        źle tyle, że branża farmaceutyczna jest mniej stresujaca jeśli chodzi o
        robienie wyniku. Zastanowiło mnie właśnie, dlaczego w ogłoszeniu prasowym tak
        małe wymagania stawia ta firma, zapewno rotacja jest dosyć duża i brakuje ludzi
        do pracy
      • paulinapolak Re: praca w Biofarm? ktoś pracował 28.03.07, 18:26
        Cicha Woda, Amertil, inni z branży,
        Piszę doktorat na temat związków przemysłu farmaceutycznego i służby zdrowia (w
        Instytucie Socjologii UJ) i chętnie bym się z Wami jakoś skontaktowała. Bardzo
        prosze o kontakt na priv --> paulinapolak (at)gazeta.pl
        Pozdrawiam,
        Paulina Polak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka