Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sposoby zarobkowania

15.03.07, 15:35
    Liczę na Waszą wiedzę i doswiadczenie. Mam 24 lata, niedługo będę miała
    licencjat z socjologii, jestem w pierwszych miesiącach ciąży.
    Podpowiedzcie jak mogę dorobić nie wychodząc z domu a mając do dyspozycji
    internet, telefon, pocztę. W jaki sposób można dorobić parę groszy?
    Interesuje mnie kwota od 500 zł netto miesiecznie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: bambi7 Re: Sposoby zarobkowania IP: *.csk.pl 15.03.07, 18:08
        Nie zwracaj uwagi na tego pacana powyżej.

Rada jest jedna (jeśli NIE interesuje Ciebie praca typu "chałupnictwo") -
        tłumaczenia tekstów, ale musisz spełniac 2 warunki:
        - super cierpliwość (praca nuuudna),
        - znajomośc jakiegokolwiek języka obcego na poziomie średniozaawansowanym,

Przy wciągnieciu się w tą robotę, możesz już nawet nie szukać innej pracy w
        życiu.
        • Gość: zainteresowana2 Re: Sposoby zarobkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:11
          Witam, ja również szukam dodatkowej pracy i właśnie tłumaczeniami jestem bardzo
          zainteresowana. Znam angielski na zaawansowanym poziomie (certyfikat LCCI z
          business English), tylko gdzie takiej pracy szukać nie będąc tłumaczem ani
          lingwistą?
          • bambi7 Re: Sposoby zarobkowania 16.03.07, 22:26
            No cóż - ja takiej pracy specjalnie nie szukałem, a znalazłem w ogłoszeniach z
            pracą "przy okazji".

Ogólnie polecam zajrzeć na jakiś portal internetowy Twojego miasta (zapewne
            jest taki) i poszukać w ogłoszeniach - tak właśnie ja sobie znalazłem.

Ewentualnie napisać CV i wysłać do firm, które sie tym zajmują w Twoim mieście
            (10zł/strone na początek, jesli jesteś dobra - to nie jest dużo, ale
            podejrzewam, że któras z firm wtedy skorzysta z Twojej propozycji).

"Podepnij" do maila zdjęcie Twojego certyfikatu (jako plik graficzny - zrób
            skan lub zdjęcie aparatem cyfr.), będzie zapewne wtedy inna rozmowa ;-)

Teraz tłumaczy się mnóstwo rzeczy i potrzebuja ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka