Dodaj do ulubionych

zamiana j1 na b2

25.08.03, 22:39
witam

jestem w USA z wiza J1 (studencka), moge sobie przedluzyc pobyt zamieniajac
ja na B2 (turystyczna)?

da sie to zrobic wogole?
jesli tak to jak to zrobic?
gdzie formularz?
ile to kosztuje?

dzieki za pomoc

Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: lodeczka Re: zamiana j1 na b2 IP: *.alxndr01.va.comcast.net 25.08.03, 23:33
      mozesz, ale papiery musisz wyslac przed koncem swojego j1. kosztuje to
      $140.00. rodzaj formy I-539 (wniosek o zmiane wizy). mozesz sciagnac forme ze
      strony: www.immigration.gov.
      powodzenia
      • jacekjur Re: zamiana j1 na b2 26.08.03, 20:32
        witam

rozumiem, iz place bez wzgledu na to czy dostane przedluzenie czy nie?
        ile przed koncem uwazasz nalezaloby ta forme wyslac?

dzieki za odpowiedz

Jacek
        • Gość: lodeczka Re: zamiana j1 na b2 IP: *.alxndr01.va.comcast.net 27.08.03, 17:38
          okolo trzech tygodni. placisz bez wzgledu na decyzje ins-u, ktora najczesciej
          jest pozytywna. w odpowiedzi, beda prosili cie o koopie powrotnego biletu
          lotniczego, potwierdzenie stalego zameldowania w polsce i wyjasnienie dlaczego
          chcesz tu zostac.
          • jacekjur Re: zamiana j1 na b2 29.08.03, 23:09
            Pieknie dziekuje za dotychczasowa odpowiedz
            Mam jeszcze nastepujace pytanie, ktore zreszta zadalem w innym poscie.
            Moze na to tez bedziesz potrafila odpowiedziec:

Jakie mam szanse, co mam wypelnic i co wziasc od pracodawcy aby przedluzyc
            work&travel wize J1 i zamienic ja na pracownicza?

serdeczne dzieki

P.S. Slyszalem, ze rozpatrywanie trwa dlugo, ale przez czas rozpatrywania
            mozna pracowac. Czy to prawda?

jeszcze raz dzieki

Jacek
            • Gość: lodeczka Re: zamiana j1 na b2 IP: *.alxndr01.va.comcast.net 02.09.03, 17:51
              nie przedluzalam work & travel. zalatwilam internship (rowniez wiza j1). do
              przedluzenia wizy uzywasz tej samej formy I-539, co do zmiany wizy. obecnie
              oczekuje na h1 i pracuje nadal. koniecznie wyslij dokumenty przed wygasnieciem
              obecnej wizy. na potwierdzeniu z ins-u otrzymasz informacje czy mozesz
              pracowac czy nie.
              powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka