Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inżynieria metali

21.03.07, 15:36
    Witam. Mam problem z wybraniem specjalizacji (studiuję inżynierię materiałową na AGH w Krakowie, wydział metalurgiczny). Otóż moja uczelnie proponuje mi następujące specjalności:Inżynieria Stali i Stopów Specjalnych, Inżynieria Powierzchni, Inżynieria Spieków Metalicznych i Kompozytów, Przetwórstwo Stopów i Materiałów Specjalnych, Inżynieria Spajania, Edukacja Techniczna. Po której specjalności będę miał szansę znaleźć pracę w Polsce? W tym momencie wszyscy ukierunkowują się zwykle na inżynierię spajania, czy to dobry wybór?
    Obserwuj wątek
      • mocker2 Re: Inżynieria metali 21.03.07, 17:02
        jak się nigdzie nie udało to się szło na metalurgię na AGH
        • automatics Re: Inżynieria metali 21.03.07, 18:41
          co za kretynski post.
        • prio44 Re: Inżynieria metali 21.03.07, 19:43
          I tu jesteeś w błędzie. Dostałem sie także na inne uczelnie: na PK technologie chemiczna i PŁ także na tech. chemiczna, a wybor tego a nie innego kierunku był świadomy. Zresztą nie pytałem o to dlaczego tylko chciałem uzyskać pomoc przy wyborze, ale jak widać takcy debile jak Wy wola sie skupic na krytykowaniu kogos. Dzieki za pomoc. Widziałem kilka takich postów jak ten wiec po co te debilne uwagi. Nie chcecie pomoc to po co w ogole czytacie??????????
          • automatics Re: Inżynieria metali 21.03.07, 20:58
            przepraszam ze odebrales mojego posta jako uderzenie w Twoją stronę, moje słowa
            byly skierowane do mockera.... chyba zgadzasz sie ze jego post byl kretynski :)
            • prio44 Re: Inżynieria metali 21.03.07, 21:15
              heh sory, myslalem ze to do mnie...
              • marek1104 Re: Inżynieria metali 21.03.07, 23:23
                Hej, zapewne jestes rok ode mnie rok mlodszy. Ja rok temu wybralem Inzynierie
                Spajania, nie zaluje, choc praktycznie po wszystkich kierunkach na naszym
                wydziale jest praca (np. taka IP - praca na bank). A jesli ktos uwaza ze ja
                rowniez poszedlem na AGH na wydzial metalurgii bo nie mialem gdzie to jest w
                duzym bledzie, ale o tym mozemy pogadac za kilka lat:) Pozdrawiam, fajnie
                spotkac ziomkow z wydzialu, widze ze AGH rzadzi, jak zawsze:)
                • cameel20 Re: Inżynieria metali 26.03.07, 17:25
                  Hej, AGH rulez i niech sie debil nie czepia inzynierii i metalurgii. Marek
                  mogłbys powiedzieć co to za firma ta IP? Kończę w tym roku metalurgię i moze
                  spróbowałby sie tam dostac. Pozdro
                  • noteb hehe he 03.04.07, 18:19
                    cameel20 napisał:

> Hej, AGH rulez i niech sie debil nie czepia inzynierii i metalurgii. Marek
                    > mogłbys powiedzieć co to za firma ta IP? Kończę w tym roku metalurgię i moze
                    > spróbowałby sie tam dostac. Pozdro

IP = Inżynieria Powierzchni

fakycznie na AGH inteligencja jak zwykle "rulez"
                    • mocker2 Re: hehe he 03.04.07, 18:28
                      No sami spełnieni zawodowo absolwenci z imponującą karierą :)
                • ancymonka Re: Inżynieria metali 03.04.07, 11:09
                  marek1104 napisał:

> praktycznie po wszystkich kierunkach na naszym
                  > wydziale jest praca

A możesz się podzielić gdzie ta praca jest? Bo moja lepsza połowa jakoś znaleźć
                  nie może...
                  Praca dla odlewników owszem jest, ale dla innych specjalizacji... szkoda słów...
        • marek_masdf Re: Inżynieria metali 03.04.07, 18:56
          mocker2 napisał:
          > jak się nigdzie nie udało to się szło na metalurgię na AGH

A Ty mocker2 niech zgadnę z jakiejś branży jesteś:

a) zarządzanie i coś tam w reklamie?
          b) informatyka w filozofii w Wyższej Szkole Biznesu czegoś tam?

;)
          • jasioow Re: Inżynieria metali -pomoc dla ziomkow z AGH 10.04.07, 12:29
            Czesc,

JA skoniczylem AGH wydzial Metali Niezelaznych - Metalurgia jakies 3 lata temu.
            Z dobrych zrodel wiem ze Air Products i Foseco otwieraja swoje placowki w
            Polsce beda szukaly ludzi z edukacja zwiazana z metalami. Wiec jak juz powoli
            konczycie studia to zadzwoncie lub napiszcie do nich, moze wam sie uda znalezc
            tam prace.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka