Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agent celny vs. Spedytor

27.03.07, 21:51
    Witam, palnuje wkrotce starac sie o prace w branzy TLS i zastanawiam sie czy
    bardziej nastawic sie na spedytora czy na agenta celnego, jaka jest roznica w
    zarobkach itp. spedytor raczej kojarzy mi sie z osoba siedzaca caly dzien w
    biurze natomiast agent celny jest bardziej praca w terenie.....jesli ktos ma
    jakies cenne uwagi z gory dzieki
    Obserwuj wątek
      • Gość: aq007 Re: Agent celny vs. Spedytor IP: *.fso-sa.com.pl 11.04.07, 21:23
        Witam,

Faktycznie spedytor przeważnie siedzi i handluje :) Agent Celny raczej też chociaz to zależy od firmy. Pracowałem w Agencji w porcie i tam wiekszość czasu spedzałem w Urzedach Celnych i w trasie. W samochodówce czy kolejówce przeważnie sie siedzi przed kompem i klepie (Agencje sa przewaznie krok od Urzedu) A zarobki? spedytor chyba ma lepiej ale to zależy od tego czy umie sprzedawać. Agent Celny z doświadczeniem i wiedza /i oczywiście z licencja :)) tez potrafi nieźle zarobić :)
        W każdym razie pracuje w branży już pobad 4 lata i nie zamierzam jej zmieniać.
      • Gość: agent celny Re: Agent celny vs. Spedytor IP: *.aster.pl 12.04.07, 09:24
        Pracuje jako agent celny już kilka lat, w tej chwili moje zarobki to 2 tys zł
        netto. Chociaż wiem że w tym zawodzie można zarobić więcej ( chyba musze
        zmienić prace )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka