Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

powrót do formy

29.03.07, 08:16
    Witam,
    parę lat pracowałam w pewnej firmie, odeszłam bo mialam lepszą propozycję, niestety nic z tego nie wyszło, podjęłam pracę w jeszcze innej firmie a teraz znów szukam pracy.
    i mam pytanie
    z pierwszej firmy odeszłam na porozumieniu stron, mam wpis w świadectwie pracy o likwidacji stanowiska jako przyczynie rozwiazania umowy
    ale tak faktycznie to ja chciałam odejść, wiedzą o tym pracownicy i kierownictwo
    i co ja mam teraz powiedzieć na rozmowie kwalif., ze dlaczego chce do nich wrócić i dlaczego chcialam odejsć...
    matko...
    /a wracam nie dlatego, ze nagle zaczęło mi się podobać czy mam mieć lepsze stanowisko ale dlatego, że nie mam pracy.../
    Obserwuj wątek
      • myszz błąd w temacie: powrót do firmy :) oczywiscie:)) 29.03.07, 08:18
      • krytykantka07 Re: powrót na stanowisko czy tylko do firmy 29.03.07, 20:10
        Hmmmmmm nie bardzo rozumiem. Odeszłaś i zlikwidowali Twoje stanowisko. A teraz
        chcesz wrócić na jakie stanowisko? A czego nowego się nauczyłaś, co przyda Ci
        się teraz w pracy? Bo wtedy możesz to wykorzystać jako swój atut i pokazać, że
        ta decyzja była przemyślana i odeszłaś, aby zdobyć nowe doświadczenia i wrócić,
        aby je wykorzystać w firmie ;))). Czyli odeszłaś z myślą o swojej karierze w
        firmie ;))).
        Pozdrawiam. Basia :)
        PS. A co takiego powiedziałaś przed kierownictwem i pracownikami?
        • myszz Re: powrót na stanowisko czy tylko do firmy 29.03.07, 21:47
          wszyscy wiedzieli, ze odchodze do innej firmy. stanowisk jak moje było jeszcze trzy i teraz jedno z nich się zwalnia...
      • patrycja.zasieczna Re: powrót do formy 30.03.07, 08:43
        W tej sytuacji nie pozostaje Pani nic innego jak podac prawdziwe powody
        odejscia.
        • myszz a powody powrotu? 30.03.07, 09:51
          bezrobocie mam powiedzieć?
          • krytykantka07 Re: a powody powrotu? 30.03.07, 20:38
            To nie najlepszy pomysł, bo od razu stawiasz się na przegranej pozycji. Chcesz,
            żeby Ci zaproponowali najniższą stawkę? Jeśli chcesz cokolwiek mówić, to się
            zastanów najpierw, co chcesz osiągnąć.
            Pozdrawiam. Basia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka