Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowa praca, co myslicie?

IP: 212.106.176.* 05.04.07, 12:50
    witam was wszystkich.
    od 02.04. br. mam prace, pierwsza zreszta. Skonczylam germanistyke i pracuje
    na wyzszej uczelni (nazwy nie chce podawac). Jestem na okresie probnym, ale
    sadze, ze nie wylece po 3 miesiacach, tak mi przynajmniej powiedziano. jest
    kilka znaczacych plusow tej pracy, tj. zaklad panstwowy, mozliwosc zajscia w
    ciaze, bez obaw, ze po powrocie z urlopu maciezynskiego ktos mnie oddeleguje
    do domu. kolejny plus, to pewnosc, ze sa odprowadane wszelkie skladki i ze
    raczej mialabym ta prace po wieczne czasy.
    jednak mimo to mam watpliwosci, czy to moje miejsce. po pierwsze uczelnia na
    ktorej pracuje, nie ma nic wspolnego z filologia germanska, nie mam
    mozliwosi wykorzystania swoich umiejetnosci jezykowych pracowania w zawodzie
    chocby spokrewnionym z wyuczonym.
    nie sadze, zebym kiedys awansowala,abstrahujac juz od mozliwosci rozwoju
    zawodowego, czy spelnienia sie w jakis sposob.
    jednym slowem czuje sie niedowartosciowana.
    nadal szukam czegos innego, ale wiecie jak jest ciezko.
    powiedzcie mi co myslicie. wiem, ze to dopiero poczatek, moze sie cos zmieni,
    w co watpie.
    pozdrawiam i dziekuje z opinie
    Obserwuj wątek
      • raveness1 Re: nowa praca, co myslicie? 05.04.07, 13:16
        Zatem masz 20-scia pare lat, pierwsza praca, z ktorej w kazdej chwili mozesz
        odejsc albo odleciec na drugi koniec swiata, wiec w czym problem?
        Come on...
        • Gość: zdezorientowana Re: nowa praca, co myslicie? IP: 212.106.176.* 05.04.07, 13:25
          mieszkalam przez piec lat w Niemczech, wrocilam przed 3 miesiacami. w sumie nie
          zaluje tej decyzji, wiedzialam jak jest na polskim rynku pracy, tzn. myslalam,
          ze wiem, nie sadzilam, ze jest tak tragicznie. osoba po studiach, ktora
          zna jezyk (moj maz jest Niemcem) majaca praktyki w niemieckim wydawnictwie,
          wraca na lono kochanej ojczyzny dostaje prace na uniwersytecie i zarabia mniej
          niz w podrzednym barze za granica. wokol tylko korupcja i bez witaminy z
          (znajomosci) lub duzej dawki szczescia mozesz sie pozegnac z wymarzona praca.
          nie chce wyjezdzac za granice, chcialam mieszkac i pracowac (za godne
          wynagrodzenie) w Polsce.
          • Gość: bianna Re: nowa praca, co myslicie? IP: *.tdi.tktelekom.pl 05.04.07, 13:34
            Przede wszystkim z pracą nie jest już tak źle jak kiedyś. Zdobądź najpierw
            doświadczenie, popracuj tam gdzie pracujesz i nie martw się na zapas. Po jakimś
            czasie załap drugi etat taki, który będzie cię bardziej satysfakcjonował.
            Dostałaś pracę a więc pierwsze kroki już za tobą. Dalej będzie już tylko lepiej.
            Najpierw pokaż co potrafisz tam, gdzie pracujesz. Zdobądź znajomości, praca na
            uczelni otwiera często inne furtki.
            • Gość: zdezorientowana Re: nowa praca, co myslicie? IP: 212.106.176.* 05.04.07, 13:50
              dziekuje ci bianna. masz racje, moze powinnam sie uzbroic w cierpliwosc.
              pozdrawiam
              • Gość: aaa Re: nowa praca, co myslicie? IP: *.spray.net.pl 05.04.07, 18:03
                "Skonczylam germanistyke i pracuje
                na wyzszej uczelni (nazwy nie chce podawac)

Dobra rada na przyszłość-loguj się przed napisaniem postu, bo i tak wszyscy
                wiedzą z jakiej Uczelni na Śląsku piszesz
          • Gość: Dosia Re: nowa praca, co myslicie? IP: 12.129.83.* 05.04.07, 19:43
            Nie wiem czego oczekiwalas - super pracy na stanowisku menadzerskim, bo znasz
            niemiecki i mialas praktyki w niemieckim wydawnictwie? No prosze Cie. I na
            dodatek to, ze maz jest Niemcem ma Ci w czyms pomoc?

Musisz sobie sama odpowiedziec co wolisz: luzna prace niezgodna z
            zainteresowaniami, czy lepsza prace (ktorej jeszcze nie masz i bedziesz musiala
            najpierw znalezc). Uwierz mi ok. 99% spoleczenstwa stoi przed tym dylematem
            idac codziennie do swojej pracy.
      • Gość: joanna Re: nowa praca, co myslicie? IP: *.coleurop.edu.pl 12.04.07, 18:27
        wlasnie, ja niedawno podjelam decyzje o zmianie dobrze platnej, stabilnej pracy
        na mniej platna (!!!) ale za to ciekawsza prace, a tak przynajmniej mam
        nadzieje, ze bedzie - ciekawiej, "żywiej", bardziej interesujaco...
        dylemat ogromny, mam nadzieje, ze i satysfakcja bedzie wielka.
        powiem tak, wydaje mi sie ze nie ma co sie kisić w nudnej robocie, gdy
        czlowieka nosi i zalezy mu na satysfakcji z pracy. co innego gdy komus na tym
        nie zalezy, a chce jedynie odbebnic swoje 8 godzin, wtedy nie ma co sie
        zastanawiac siedziec i robic swoje :)
      • Gość: A Re: nowa praca, co myslicie? IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 12.04.07, 20:38
        Jak sie zasiedzisz, to potem mozesz zalowac, ze stracilas kilka lat nie uczac
        sie nic nowego i nie rozwijajac zawodowo. Szkoda czasu. Mozesz dostac dobra,
        interesujaca prace, trzeba tylko poszukac.
      • patrischa Re: nowa praca, co myslicie? 13.04.07, 09:03
        ja tez pracuje w budzetowce...
        od poczatku wiedzialam ze to nie dla mnie...to praca dla emerytow...
        ale male dziecko w domu itd...
        wiec sie meczylam...myslalam, ze sie przyzywczaje ...minelo prawie dwa lata i
        inetnsywenie szukam pracy bo psychicznie sie wykoncze
        zadnych szans na podwyzke i awans bez b.dobrych ukladow..
        nuda w pracy...robienie pracy za tych co maja b.dobre uklady, bo przecioez oni
        maja lewe raczki do wszytskiego i tyle..
        pracuj, ale szukaj czegos innego za mloda jestes by sie marnowac w urzedzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka